söndag 11 mars 2007

Apple MacBook Pro Core 2 Duo recension

Apple MacBook Pro Core 2 Duo recension
av cashmonee - 2007/03/11

av Gerald Edgecomb

När Apple meddelade sin övergång till Intel, fanns förväntningar om att maskinvaruuppdateringar skulle bli vanligare. Så det kom som en överraskning när Apple var långsam att flytta till nyare, effektivare Core 2 Duo-processor. Så småningom, inte bara Apple växla till 64-bitars processor, tillade också många funktioner som utelämnades från den ursprungliga MacBook Pro, nämligen en dual-layer DVD-brännare och FireWire 800. De lade också till en större 120 GB hårddisk, 1 GB RAM, och en nu upplåst 802.11n AirPort Extreme. Apple var också kunna förbättra kylningen, som tillät dem att påskynda en kraftigt underclocked ATI Mobility X1600 och bli mer konkurrenskraftiga i konkurrensen. På papperet ser Core 2 Duo MacBook Pro mer som vad Core Duo versionen borde ha varit, men det som visar sig vara sant i verkliga världen använder? Låt oss ta reda!


Apple MacBook Pro Core 2 Duo (se stor bild)

Orsaker till att köpa

Jag köpte inte denna MacBook Pro. Det var en annan ersättning i en lång rad av ersättare går tillbaka till juni 2006. Min sista enheten var en Core Duo som jag hade i ca 4 månader . Tyvärr var tätningen på LCD-skärmen inte lufttäta och smuts kunde ackumuleras. Efter att ha haft så många problem, jag kallade kundrelationer, som var villiga att ersätta min maskin Core Duo med den nya Core 2 Duo-versionen. Medan jag ifrågasätter Apples kvalitetskontroll, har deras kundtjänst har oöverträffad. Det har tagit mycket liten ansträngning från min sida för att få korrigerade problem. I månaden har jag haft min Core 2 Duo maskin har jag tack och lov inte märkt några byggkvalitet frågor.


Apple MacBook Pro Core 2 Duo (se stor bild)

Bygg och Design


MacBook Pro box ( se stor bild )

Inte mycket har förändrats visuellt från Core Duo MacBook Pro. Vad som har förändrats är inte initialt synlig. Apple övergav de vertikala öppningar till förmån för horisontella öppningar, vilket gör att mer luft att passera fritt från fallet. Denna enda förändring har bidragit till att lösa de värme frågor som plågat många äldre MacBook Pro. Den enda andra förändringen är kosmetiskt nya FireWire 800-port på höger sida. Annat än att bär Apple under samma aluminium med en slot-loading DVD-brännare på framsidan, hamnar på sidorna, och en stor styrplatta med en enda musknapp. Apple har använt denna design för flera iterationer av Powerbook / MacBook Pro och när konstruktionen börjar ålder, är det fortfarande tilltalande för ögat. Apple har också en bakgrundsbelyst tangentbord och automatisk nedtoning LCD-bakgrundsbelysningen, vilket gör det lättare att använda i svagt ljus.


(Se stor bild)

Bygget känns gedigen, men kommer aluminiumhölje buckla och repor så småningom, hålla den från att vara en av de mer hållbara bärbara datorer. Det sätt den bärbara datorn känner är bra, vilket gör det verkar vara värt de pengar som spenderas på den. Hoppas bara att du inte får en citron.


Tunnare än tre CD-skivor staplade (se stor bild)

Skärm

Den 15,4 "skärm på MacBook Pro-skärmen är vackert. Jag har matt version, och färgerna verkar inte tvättas bort eller över överdrivna. Det förbehållet är bristen på en högre upplösning. Medan 1440x900 är acceptabelt, skulle 1680x1050 önskvärt, särskilt på en modell som syftar till att professionella. Arbeta med stora bilder kan vara lite av smärta, och extra upplösningen skulle definitivt åtgärda detta. Apple har fortsatt att utnyttja sin automatiska avbländande bakgrundsbelysning, som jag tycker fungerar bra. bakgrundsbelysningen automatiskt ljusare eller svag baserat på det omgivande ljuset. Bakgrundsbelysningen är ganska jämn, och det finns inget ljus läckage som jag kan märka. min enhet levereras med noll döda pixlar.

Högtalare

Jag var ursprungligen nöjd med högtalarna i min Core Duo MacBook Pro, men med tiden kom att inse hur illa det är. Inte att säga att de var fruktansvärt, men att de inte får tillräckligt högt och kan även ha viss distorsion vid max volym. Tyvärr har jag hittat samma svaga utvecklingen på Core 2 Duo maskin. Volymen är nästan alltid vid den maximala eller nära den. Om du verkligen vill ha bra ljud skulle jag rekommendera att använda externa högtalare eller ett par fina hörlurar. Apple gör en optisk minijack ger dig möjlighet att extrahera ljudet digitalt.

Processor och prestanda

Min MacBook Pro är basmodellen, som är utrustad med en 2,16 GHz Intel Core 2 Duo och 1 GB 667 MHz RAM-minne, som jag omedelbart uppgraderas till 2 GB. I dag till dag använder jag inte har märkt ett stort hopp i prestanda från min 2,0 GHz Core Duo maskin. Men prestandaökningar finns i processor intensiva uppgifter. Till exempel visade Core 2 Duo en stor prestation hopp i SuperPi jämförelseindex, kommer in på 58 sekunder, en 20% ökning jämfört med Core Duo. Det andra området som Core 2 Duo versionen lyser in över Core Duo är spel. På grund av kylproblem var ATI Mobility Radeon X1600 allvarligt underclocked i Core Duo MacBook. Tack vare förbättrad kylning, var Apple kan köra X1600 med en högre klockfrekvens. Ökningen av klockhastighet manifesterade sig i 3DMark05 poäng, hjälper Core 2 Duo posta en jättestor 50% ökning.

I allmänhet dag till dag användning, jag tror inte du kommer se mycket av en ökning i prestanda, men om du spel eller använda processor intensiva applikationer då Core 2 Duo MacBook Pro är en betydande uppgradering över Core Duo-versionen.

Riktmärken

Super Pi Jämförelse resultat

Super Pi tvingar processorn att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i precision och ger en uppfattning om processorns hastighet och prestanda:

Notebook Tid
Apple MacBook Pro (2,16 GHz Core 2 Duo) 0m 58s
PowerPro 08:14 (2,0 GHz Core 2 Duo) 1m 04s
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T2400) 59s
Asus W3H760DD (2,0 GHz Pentium M) 1m 33s
Dell Inspiron E1505 (2,0 GHz Core Duo) 1m 16s
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
Toshiba Satellite M100 (2.00GHz Core Duo) 1m 18s
Samsung X60 (1,66 GHz Core Duo) 1m 29s
Dell XPS M140 (1,86 GHz Pentium M) 1m 41s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

Cinebench:

Cinebench är en återgivning riktmärke verktyg baserat på den kraftfulla 3D-program, CINEMA 4D. Dess rendering uppgifter kan betona upp till sexton multiprocessorer på samma dator. Det är en fri benchmarking verktyg, och kan hittas här: http://www.cinebench.com/

Cinebench CPU Benchmark:

Test Apple MacBook Pro Core 2 Duo 2,16 GHz Apple MacBook Pro Core Duo 2,0 GHz Dell E1505 Core 2 Duo 2,0 GHz
Enkel kärna renderingsläge 358 CB-CPU 306 CB-CPU poäng 325 CB-CPU poäng
Dual Core renderingsläge 675 CB-CPU 577 CB-CPU poäng 592 CB-CPU poäng

Cinebench 9,5 Detaljerade resultat för Apple MacBook Pro Core 2 Duo:

  • Processor Benchmark
    • Rendering (1 CPU): 358 CB-CPU
    • Rendering (x-CPU): 675 CB-CPU
    • Multiprocessor Speedup: 1.88x
  • Grafik Benchmark
    • C4D Skuggning: 434 CB-GFX
    • OpenGL SW-L: 1656 SW-L
    • OpenGL HW-L: 3412 HW-L
    • OpenGL Speedup: 7.85x

3DMark05

3DMark05 är ett riktmärke som används för att testa grafikprestanda i en anteckningsbok, nedan hur MacBook Pro Core 2 Duo utfört - en betydande förbättring kan ses över Core Duo-versionen.

Notebook 3DMark 05 resultat
Apple MacBook Pro (2,0 GHz Core 2 Duo, ATI X1600) 3.870 3DMarks
Apple MacBook Pro (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600) 2.586 3D Marks
Lenovo ThinkPad Z61t (2,0 GHz Core Duo, GeForce Nvidia 6600 256 MB PCI Express-kort) 1.332 3D Marks
Lenovo ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M, ATI X600 128MB) 1.659 3DMarks
ThinkPad T43 (1,86 GHz, ATI X300 64MB grafik) 727 3DMarks
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB) 2.092 3D Marks
HP DV4000 (1,86 GHz Pentium M, ATI X700 128MB) 2.536 3D Marks
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 4.157 3DMarks

Värme och buller

Som jag nämnde, hade några av de tidiga MacBook Pro allvarliga värme frågor, men som linjen mognat, verkade de frågor vara mindre extrem. Min sista Core Duo MacBook Pro skulle köra varm ibland, särskilt när inkopplad eller gör någon typ av video. Återigen har Apple hittat en lösning. Kylningen är mycket bättre i Core 2 Duo-version. Detta bevisas av det faktum att medan grafikkortet har högre klockor, finns det fortfarande mindre värme än tidigare. Medeltemperaturen för processorn är runt 50C och nära 45C för GPU.

När det gäller buller, var den ursprungliga Core Duo MacBook Pro tysta, och samtidigt inte så tyst, samma mestadels gäller för Core 2 Duo-iteration. Det finns mer fläktljud än tidigare, men det är fortfarande mycket tystare än en genomsnittlig bärbar dator. Om en liten fläktljud håller dessa saker sval och ger dem möjlighet att prestera bättre, jag är för det.

Tangentbord och pekplatta


(Se stor bild)

Tangentbordet och styrplattan är oförändrade. Den bakgrundsbelysta tangentbordet använder fortfarande omgivande ljus för att lysa upp och skumma på samma sätt som LCD-skärmen, och pekplattan fortfarande har en generös mängd av fastigheter och en enda knapp. Bakgrundsbelysningen är en trevlig funktion och kan få mycket ljus. När det gäller att skriva, är tangentbordet bra, men inte bra. Det finns en liten flex på vänster sida när jag börjar skriva hårt. Den övergripande känslan av tangentbordet är bra och jag åtnjuter skriva på det, men jag när det är möjligt använder jag min externa tangentbord.
Pekplattan är enorm, och ibland är en dålig sak. Medan du skriver, det finns tillfällen när min handflata kommer att drabba pekplattan och klicka något. Apple har en option att ignorera oavsiktliga ingångar och det tar hand om problemet för det mesta. Annat än att är det överlägset bästa pekplattan har jag använt, och det är allt tack vare rulla med två fingrar. Istället för att använda särskilda områden för något som vertikal rullning, allt du behöver göra placera ett andra finger på pekplattan och bläddra vilket sätt du vill. För dem som ogillar att ha en enda musknapp, peka med två fingrar istället för en och du har en "rätt" klick. Jag tycker att pekplattan på MacBook Pro är mycket lättare att använda på grund av de flytande rörelser som möjliggjorts genom att kunna använda ett eller två fingrar för att utföra olika åtgärder.


(Se stor bild)

Ingång och-utgång

Trots alla de andra förbättringar, måste Apple ha glömt om bristen på portar på Core Duo MacBook Pro, eftersom det fortfarande finns en brist på portar på Core 2 Duo-version. Ja, de lagt en FireWire 800-port, men hur många FireWire 800-enheter har du liggande? Jag har ingen. Jag har dock en uppsjö av USB-enheter, men det finns fortfarande bara två USB 2.0-portar. Det finns gott om utrymme kvar för minst en ytterligare USB-anslutning och om det inte vore jag skulle gärna byta FireWire 800 för en tredje USB 2,0.


Vänster sida portar (se stor bild)


Höger sida portar (se stor bild)

Bortsett från de 2 USB 2.0-portar och enkel FireWire 800, MacBook Pro innehåller en FireWire 400, Gigabit Ethernet, mini optisk ljudutgång, mikrofon in, och en ExpressCard/34 kortplats. Med Core Duo iteration var ExpressCard något före sin tid, men nu ett helt år senare, finns det många kompatibla kort finns och listan kommer att fortsätta växa som ExpressCard driver pc-kortet ur.

Trådlös

MacBook Pro har två trådlösa funktioner, AirPort Extreme trådlöst kort och Bluetooth 2,0. Det fanns en liten hemlighet, dock. AirPort Extreme som levereras med Core 2 Duo MacBook Pro inte bara 802.11a/b/g kompatibel, det kan också göra 802.11n. Det finns en varning: du måste betala Apple $ 1,99 för att låsa upp den eller köpa deras AirPort Extreme-basstationen. Detta utlöste en storm när Apple meddelade att de skulle ta betalt för något som redan i systemet. Apple hävdade att redovisningsreglerna var de tvungna att debitera, men det har visat en sträcka i bästa fall. Oavsett resonemang, är $ 1,99 inte mycket att betala för en intern 802.11n-kort som de flesta trodde folk var 802.11g-kort när de köpte den. Jag har inte testat 802.11n kapacitet, men 802.11g fungerar bra. På min Core Duo MacBook Pro, märkte jag att min fru Intel kort kunde dra in en starkare signal och fler nätverk. Det nya kortet verkar ta det även med den äldre Intel 3945.

Bluetooth-fungerar också bra. Ibland använder jag en Logitech Bluetooth Mouse och har inga problem med att ansluta och hålla kontakten.

Batteri

Apple hävdar upp till fem timmars batteritid, vilket jag tycker optimistisk. Batteritiden är förbättrad från Core Duo-modellen, dock. Med min Core Duo jag skulle alltid komma runt 02:57 och en halv timmars användning med Wi-Fi, automatisk ljus skärm och tangentbord på. Med Core 2 Duo har jag sett batteritid närmare fyra timmar. Jag antar att om jag avstängd Wi-Fi, Bluetooth och nedtonade skärmen till den lägsta inställningen kunde jag klämma nära de angivna fem timmar, men då skulle jag inte kunna använda min bärbara dator så produktivt.

Programvara

OS X är häpnadsväckande. Jag var tveksam när jag först gjorde växla över 9 månader sedan, men sedan dess har jag aldrig sett tillbaka. Jag använder OS X uteslutande för min dag-till-dag arbetet. Min gamla Windows-skrivbordet har blivit i huvudsak en glorifierad server. Det är inte att säga OS X är bättre än Windows, jag bara tycker OS X att vara mer bekväm. Jag tillbringar mindre tid mixtrande och mer tid faktiskt gör saker.
Apple har föga bloatware med sina maskiner. De enda som ingår studier är iWork 06 och Office för Mac 2004. Allt annat är en fullt fungerande version. Det inkluderar den populära iLife 06, som buntar iWeb, iPhoto, iMovie, iDVD och GarageBand. Med undantag för iWeb, alla dessa är fasta program för hobbyister. Om du är en professionell eller seriös entusiast kan du hitta dem en bit saknas. Men om du njuta av att göra egna filmer eller göra något relativt lätt redigering, kommer alla av dem passar räkningen. Jag skulle inte rekommendera iWeb till någon dock. Det är inte en särskilt bra webb utvecklingsverktyg och det inte fastnar på standarder gör det svårt att växa till en mer komplex verktyg senare.

KUNDSUPPORT

När du har fem eller sex byten under en sex månaders period får du en bra känsla för kvaliteten på kundservicen. Sammantaget är jag nöjd med det stöd jag har fått, men det finns definitivt utrymme för förbättringar. Min värsta erfarenhet inträffade när jag skickade samma anteckningsbok i två gånger för reparationer, och varje gång det kom tillbaka med en ny fråga. AppleCare ville att jag skulle skicka den i en tredje tid, vilket naturligtvis var jag ovilliga att. Problemet löstes snabbt genom att ringa Customer Relations, som skickade mig en ny enhet. Med min sista enheten, det var smuts på skärmen. AppleCare ville att jag skulle skicka in den igen, som jag förstår, men inte vill göra. En annan uppmaning till Kundrelationer inte bara nettas mig en annan utbytesenhet, men de uppgraderade mig till den nyaste Core 2 Duo modell gratis. Så även om det kan ta lite mer arbete än det borde vara nödvändigt, inte Apple tycks vara beredda att göra saker rätt. På en sida notera, alla Apples stödcentra belägna i Kanada och USA, så alla agenter är lätta att förstå. Väntetider var alltid rimliga jämfört med andra stöd linjer jag har kallat tidigare också.

Slutsats

Det här är Apples andra försök med en Intel-processor i deras flaggskepp anteckningsbok och resultaten är mycket bättre. Jag är inte säker på vad exakt gick fel med Core Duo MacBook Pro kvalitetskontroll, men det fanns omfattande rapporter om frågor, för att inte tala om mina egna prövningar och vedermödor med fyra olika enheter. Hittills i de få månader som Core 2 Duo MacBook Pro har funnits, har det inte funnits några utbredda rapporter om allvarliga frågor. Jag tror Apple på allvar höjt ante med denna översyn. Inte nog med att de löser sina problem kvalitetskontroll, men också upp flera av de andra gnäller jag hade med den tidigare versionen genom att lägga mer RAM-minne, dubbla lager brännare, och större hårddisk som standard. Nu om de skulle bara lägga till ett par mer USB-portar maskinen skulle vara nära perfekt.

Fördelar

  • Lade större hårddisk, FireWire 800 och dual-layer DVD-brännare
  • 1 "tjock
  • Mycket portabel för en 15 "
  • Förbättrad batteritid
  • Stora skärm

Nackdelar

  • Behöver fler USB-portar
  • Högtalare är svaga
  • Inga högre upplösning skärmen är tillgänglig


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar