lördag 24 mars 2007

Asus V2Je recension

Asus V2Je recension
genom granskare @ MilestonePC - 2007/03/24

av Akhil Parujanwala, Kanada

Asus V2Je Introduktion och översikt

Asus V2JE är ett nytt high-end affärer 14A € anteckningsbok. Den V2JE har en elegant design med silver accenting. Asus V2JE reviewed kommer hit med en Intel Core 2 Duo 2,0 GHz-processor (T7200), 14a € WXGA + (1440x900) skärm, ATI Mobility X1450 256MB (512 HyperMemory) grafikkort, 8x DVD-RW Super Multi-enhet, 120GB hårddisk snurrar @ 5400rpm och 1GB DDR2 RAM @ 667MHz. Den bärbara datorn är förinstallerad med Vista Business, det kommer också med en 2-årig Asus Global garanti och Zero Bright Dot garanti i 30 dagar. Den bärbara datorn har många funktioner som kommer att beskrivas i granskningen.




Orsaker till Inköp

Asus V2JE är en 14a € anteckningsbok som är inriktad på företagsanvändare som söker bra funktioner och flexibilitet. Den bärbara datorn har en stor skärm med en högre än normal upplösning (1440 x 900) jämfört med andra 14a € bärbara datorer. Detta gör att du kan få plats med mer på skärmen, även grafik och text blir något mindre än en XGA-skärm. Priset på V2JE är $ 1.800 USD och $ 2.150 CAD. Det förväntas att en 3.5G version av V2 kommer att släppas i framtiden vid en ~ $ 500 premie.

Här är en lista över andra liknande konkurrerande bärbara datorer kan man titta på när du handlar för bärbara företagsdatorer:

  • ThinkPad (Lenovo) T60 14a €
  • HP Compaq nc6400
  • Toshiba Tecra M5.

Asus V2Je kan köpas från någon certifierad Asus återförsäljare. Den V2JE är en av de bästa utmanarna Business Notebook för prestanda, pris och kvalitet.

Specs för V2Je som omdömet:

  • Processor: Intel Core 2 Duo T7200 (2,0 GHz, 667 MHz w / 4MB Cache)
  • Display: 14 "WXGA + (1440 x 900) Color Shine, del # AUO1247
  • Mobile Intel 945 PM Express Chipset + ICH7M
  • Minne: 1 GB DDR2 667 (1x 1024MB)
  • Hårddisk: 120 GB @ 5400rpm SATA
  • Bild: ATI Mobility Radeon X1450 256MB (512MB HyperMemory)
  • Trådlös: Inbyggd Intel PRO / Wireless 3945 A / B / G
  • Optisk: 8x Super Multi DVD-brännare
  • Batteri: De 6 celler, 4800mAh, 11.1V och 53whr. 9 cell 7800mAh, 11.1V och 85whr.
  • Operativsystem: Windows Vista Business
  • Dimensioner: 13.5â € längd x 10.7â € bredd x 1.3a € / 1.5A € höjd (Fram Bak).
  • Vikt: 5,1 £ med 6 celler och £ 5,4 med 9 celler
  • Garanti: ASUS 2 år global garanti + Zero Bright Dot LCD Policy (30 dagar)
  • Portar: 1x Express Card, 1x VGA-port, 1x hörlur-ut jack (SPDIF), 1x Mikrofoningång, 1x RJ11 Modem, 1x RJ45 LAN, 3x USB 2.0-portar, 1x IEEE 1394-port, 1x TV-Out, 1x Dockning Port, 1x-DVI, 1x Kensington
  • 6-i-1 kortläsare (MMC / SD / Mini-SD / XD / Memory Stick / MS Pro)

Vad finns i förpackningen?

  • Asus V2JE 14 "Notebook
  • Standard Kapacitet, 6 Cell och utökad batteri 9-cell.
  • Asus Design Gaming Series Notebook Backpack från Targus
  • Asus Wireless Mouse från Logitech (USB-dongel)
  • U-DVI-till-DVI-kabel / adapter
  • Asus Kabelhållare Strap (Används för att linda runt dina kablar för resor)
  • Nätadapter (19V DC, 1.5A, 90W)
  • Mjukvara:
    • ASUSDVD (CD)
    • PowerDirector Pro (CD)
    • Medi @ Show (CD)
    • Nero Burning ROM OEM Suite (CD)
    • V2 Driver and Utility (CD)
    • Asus återställningsskivor för Windows Vista Business (DVD)


Förpackningar

Förpackningen av V2JE är trevligt, precis som de flesta andra Asus bärbara datorer. Asus valt att använda en grundläggande V2 låda istället för en låda med en färgglad design som andra Asus bärbara datorer har. Det finns ingen skramlande i rutan, allt tätt packade. Den totala vikten på kartongen är bra, inte alltför tung, men inte heller lätt.



Design

Asus V2JE har en mycket ren design kommer den att tilltala företagsanvändare. Färgen på bärbara datorn är i första hand en mörkgrå och en kolfiber svart som ger den bärbara datorn ett modernt utseende. Den bärbara datorn har silver accenter som efterliknar det liknande Asus V1JP modell. Det finns en silver trim runt locket, kanten av chassit och runt pekplattan.



Mitt första intryck av den bärbara datorn var att det skulle vara lämplig för ett företag användare söker styling, bra prestanda och ett vridbart webbkamera och fingeravtrycksläsare. Designen är mycket inbjudande, och när du öppnar den bärbara datorn, ser du en mycket ren design. Webbkameran drar du i, och även silver accent runt pekplatta med fingeravtrycksläsaren i mitten av knapparna.



Skärm

Skärmen på Asus V2JE är ganska trevligt och är blank. Det är 14A € och widescreen med en upplösning på 1440x900 (WXGA +) vilket är bra, eftersom det tillåter användare att ha mer fastigheter jämfört med andra bärbara datorer som endast kommer med en 1280x768 upplösning. Jag sprang Everest Ultimate för att ta reda skärmen tillverkaren är AUO, modellnummer AUO1247. Jag anser att den här skärmen är trevlig att använda.

Locket har inte en spärrhake, det tar 2 händer för att öppna den bärbara datorn på grund av de stela gångjärn. Detta är precis som W3 serien stänger den igen och fortsätter så, och det kommer inte att öppna på egen hand.



De horisontella betraktningsvinklarna är mycket stort. Jag kan se text, ikoner och bilder från ungefär 145 grader från centrum. De vertikala betraktningsvinklarna är inte så bra, de bara tillåter en liten marginal innan de tvättas ut. Förmodligen erbjuda omkring 100 grader anständiga visning upp och ner.




Ljusstyrkan på skärmen är bra, det finns 16 nivåer av ljusstyrka totalt. Den lägsta nivån slås inte skärmen svart och jag trivs med den lägsta ljusstyrkan för arbete och optimera batteriets livslängd. Vid den högsta ljusstyrka, kände jag också bekväm, det är bra att använda den när du tittar på filmer och gör vissa spel.

Maximal ljusstyrka <---------------------------------------> Minsta ljusstyrka


När man beaktar bakgrundsbelysningen finns det vissa Ijusläckage längst ned på skärmen. De kontrastnivåer ser bra ut. Sammantaget fann jag på skärmen för att utföra ganska bra under alla förhållanden, spel, filmer och regelbunden användning.

Tangentbord

Asus har ett tangentbord spill bevis som kan motstå en liten spill av din drink. En av de saker som jag verkligen gillar är att Asus satte FN-tangenten till höger om CTRL. Så nu CTRL-tangenten är på det övre vänstra hörnet. Detta är hur tangentbord ska vara enligt min mening, tummen upp för det!



Tangentbordet är svart med vit text som är något grå. Storleken av nycklarna är stor. Jag kände mig bekväm att skriva på den bärbara datorn. Tangenterna har en bra mängd resor och ljudet av klickande är mjuk, jag skulle känna sig bekväma skriva i en klass eller ett bibliotek inställning utan att störa andra.




Det finns en avsevärd mängd flex på höger sida av tangentbordet. Jag donâ € ™ t tycker att det hindrar min förmåga att skriva. I mitten av tangentbordet har några flex och den högra sidan av den bärbara datorn har liten eller ingen flex.

Pekplatta

Pekplattan området estetiskt tilltalande, och använder det är ännu roligare. Jag kan glida fingret över pekplattan som om det var silke. Du kan verkligen känna kvaliteten på pekplattan.



Med pekplattknapparna är också bra, de har en ergonomisk form och det tryck som krävs för att trycka dem är anständigt. Knapparna är inte så mjuk som med Asus G2, men inte lika stela som Asus V1JP.

Funktioner

Webbkamera

Asus V2JE är utrustad med en 1,3-megapixel svängbar kamera ovanför skärmen. Kvaliteten på kameran är anständigt, jag skulle känna sig bekväma att använda det för videokonferenser. Det är ett flash ingår, så att om du tar en bild av något nära håll, så kommer det att lysa upp bilden, hereâ € ™ s ett exempel nedan.

Utan Flash ------------------------------------------------ -Med Flash




Spiller bevis tangentbord

Asus integrerat tangentbord spill bevis för de användare som kan läcka en liten mängd vätska på den bärbara datorn. Detta är en stor funktion - nej jag har inte testat den här, gör inte heller planerar att!

3.5G trådlös

Detta är en valfri funktion på V2JE som kostar uppskattningsvis $ 500 för att integrera. Detta gör att du kan ansluta till Internet trådlöst med hjälp av en speciell tjänst, och det är mycket snabbare än den tidigare 3G-tekniken. Detta är en bra funktion för de människor som behöver vara på internet med hög hastighet på vägen.

Docking Station

Dockningsstationen är något nytt för Asus bärbara datorer, och lyckligtvis V2JE har en port dockningsstation längst ner på den bärbara datorn. Dockningsstationen har en mängd olika portar som tillåter användare att ansluta fler enheter.

Bluetooth 2,0

Det V2JE har en fin vippströmbrytare på framsidan av den bärbara datorn som slår på och av Bluetooth och WiFi. Bluetooth-tekniken gör att användare kan ansluta upp till 8 trådlösa enheter som en mus, tangentbord, headset, mobiltelefon och mycket mer.

Fingeravtrycksläsare

Många företagsanvändare söker extra säkerhet, och Asus har fingeravtrycksläsaren så att den kan ytterligare skydda data på den bärbara datorn. Det ligger i mellan pekplattknapparna och är lätt att använda efter några försök.



Trådlös

Det V2JE har en vippbrytare där du kan stänga av WiFi och Bluetooth på och av samtidigt. Om du vill ha en eller det andra, slå på strömbrytaren och sedan använda programvaran, FN + F2 för att ändra vilken trådlös anslutning du vill ha. WiFi arbetat mycket, det var mycket snabb i butiken jag testade detta i.



Sound System

Högtalarna är placerade på framsidan av den bärbara datorn och ansikte en aning nedåt utgår ljudet till användaren framför. Diskanten låter bra, är ljudstyrkan av talarna bra, men det finns en uppenbar brist på bas. Ljudkortet är ett Realtek High Definition Audio.

Ljudkvaliteten med hörlurar och öronsnäckor är utmärkt, precis som förväntat. Diskant och bas är tydliga och skarpa. Sammantaget fann jag talarna att vara bra, eftersom detta är en 14a € laptop du verkligen canâ € ™ t förväntar sig mycket mer än detta.

Ingång och-utgång


Framsida Portar

  • Vänster högtalare
  • Höger högtalare
  • WIFI Toggle Switch



Höger sida Portar

  • Mic I
  • Hörlursuttag (SPDIF)
  • ExpressCard-kortplats
  • 6-1 SD-kortläsare
  • 8x DVDRW SuperMulti
  • LAN-port
  • Modemport
  • USB-port
  • 1394 Port



Vänster sida Portar

  • Vent
  • VGA-ut
  • S-video
  • U-DVI
  • 2x USB



Baksidan Portar

  • Batteri Bay
  • Ineffekt
  • Kensingtonlås Port



LED indikatorer

  • Effekt
  • Batteri
  • E
  • WIFI
  • Bluetooth



Lock LED-indikeringslampa

  • Effekt
  • Batteri


Bygga Kvalitet

Asus är känd för att göra kvalitetsprodukter, Letâ € ™ s undersöka hur V2JE presterar under vissa stresstester av kvalitet. För det första är locket och silsektionen en av de mest använda delarna av en bärbar dator undan bilda tangentbordet. Bottnen av locket är stark, där gångjärnen är belägna, kan jag anbringa en avsevärd mängd av tryck på locket. När jag applicera tryck på mitten av locket finns en viss flex och tydligt porlande. På toppen av locket där webbkamera ligger, finns det en avsevärd mängd flex, och hela övre delen rör sig.



Gångjärnen är mycket robust, de håller skärmen upp mycket väl. Det finns bara en liten mängd av vacklande, och det finns ingen knarrande ljud. Jag känner mig väldigt bekväm med den bärbara datorn i valfritt läge och är fortsatt övertygade skärmen kommer att hålla sin position.

Såsom tidigare nämnts, har tangentbordet en avsevärd mängd flex i höger och mitten, men liten eller ingen flex på vänster sida. Totalt kvaliteten på tangentbordet är bra, och med den extra inslag i ett spill bevis tangentbord håller mig från oroande.

Handleden kuddar, även känd som handlovsstödet, är verkligen mycket stark, vilket ger mycket lite flex när stora mängder tryck appliceras. Jag är mycket glad över detta.

Jag trivs bär och hålla den bärbara datorn i mina händer och i olika positioner. Sammantaget tycker jag att byggkvalitet vara bra, det gör har liknande flex problem med V1JP, men jag är säker på att detta inte kommer att vara ett problem.

Mått och vikt

Längden på V2JE är 13.5â €, är bredden 10.7â € och tjockleken är 1.3a € / 1.5A € (Fram Bak). Vikten av den bärbara datorn är 5,1 pounds med 6 cells batteri. Vid placering av 9 cells utökat batteri i den bärbara datorn, den väger ungefär 5.4 pounds. De 9-cells batteri skjuter ungefär en halv tum utåt från baksidan av den bärbara datorn.

Totalt den bärbara datorn känns mycket trevligt att bära, det är lätt och storleken är precis lagom. Jag skulle känna sig bekväma att ta det till skolan i en ryggsäck med andra böcker inuti, eller för att arbeta i en portfölj med en hylsa.

Värme och buller

Jag har använt den bärbara datorn för mycket långa tider - installera program, köra riktmärken, surfa på internet och skriva. Endast den högra sidan blir milt varmt, rätt handledsstödet och tangentbordet område. Pekplattan får också varm. Den vänstra sidan av den bärbara datorn är sval och bara blir så varmt som din hud vidrör den. Sammantaget är jag glad att ventilen är på vänster sida eftersom jag använder musen på höger sida. Under spel värmen kvar på en rimlig nivå, men det finns varm luft kommer ut ur ventilen, och den högra sidan av den bärbara datorn.

Totalt buller är bara uppenbart när du placerar örat nära den vänstra sidan av den bärbara datorn, då du kommer att få höra ventilen blåser ut luft och några klickande ljud. Dessa ljud är inte lätt att höra och jag känner mig väldigt bekväm med detta i skolan och i arbetet.

Processor och prestanda

Asus V2JE är utrustad med en snabb 2,0 GHz Core 2 Duo, och använda den i Vista, jag donâ € ™ t känna någon långsam nedgångar. Totalt den bärbara datorn utvecklades väl i Vista medan du gör ljus till medelstora uppgifter. Jag hade också Aero Glass som kör hela tiden. För att ytterligare se hur väl den bärbara datorn presterar, titta gärna på riktmärken och spel delen av översynen.

Batterilivslängd

Jag testar normalt batteritid under följande inställningar för att maximera batteriets livslängd för verkliga livet användning. Använda 9-cells batteri, kommer skärmens ljusstyrka vara 1/16, i Vista makten läget är batteriet sparande. Batteriets livslängd under dessa förhållanden är 3 timmar och 35 minuter. När jag ändrade ljusstyrkan till 100% (16/16) batteritiden sjönk till 3 timmar och 15 minuter.



Använda 6 cells batteri, kommer skärmens ljusstyrka vara 1/16, i Vista makten läget är batteriet sparande. Batteriets livslängd är 2 timmar och 05 minuter under dessa condistions. När jag ändrade ljusstyrkan till 100% (16/16) batteritiden blir 1 timme och 45 minuter.



Den 9-cells batteri har 7800mAh, 11.1V, vilket resulterar i en 85whr batteri som är riktigt trevlig och stora. Den 6 cells batteri har 4800mAh och 11.1V, vilket resulterar i en 53whr, vilket är en normal storlek batteri.





Jag tyckte att batteritiden är sämre än förväntat. Jag hade förväntat mig närmare 2 timmar och 45 minuter på 6 cells batteri, medan jag väntade 4 timmar och 15 minuter med 9 cells batteri. Jag tycker att detta är en av de negativa till Asus V2JE, och vi kan inte bara skylla den bärbara datorn, men Windows Vista kan ha bidragit negativt till batteriets livslängd.

Jämförelse

Här är några jämförelse bild av Asus V2JE bredvid en Asus V1JP. Som ni kan se, är V2 mindre än V1. Dessutom, är V2 om dem samma tjocklek som V1, finns bara 1-2 millimeter i skillnad.







När jag jämför V2JE till Asus W3 serien och A8 anteckningsböcker serien kan du se att de är lika i storlek och dimensioner. V2 väger mindre än W3 och du kan känna den. V2 och W3 är ungefär lika i tjocklek bara 1-2 millimeter skillnad.








Riktmärken

Super Pi Jämförelse resultat

Super Pi tvingar processorn att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i precision och ger en uppfattning om processorns hastighet och prestanda:

Notebook Tid
Asus V2Je (Intel Core 2 Duo 2,0 GHz) 1m 05s
Apple MacBook Pro (2,16 GHz Core 2 Duo) 0m 58s
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T2400) 59s
Asus W3H760DD (2,0 GHz Pentium M) 1m 33s
Dell Inspiron E1505 (2,0 GHz Core Duo) 1m 16s
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
Toshiba Satellite M100 (2.00GHz Core Duo) 1m 18s
Samsung X60 (1,66 GHz Core Duo) 1m 29s
Dell XPS M140 (1,86 GHz Pentium M) 1m 41s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s



3DMark05

Detta testar grafik och prestanda i den bärbara datorn. Jag hade den bärbara datorn ansluten och med hög prestanda som energisparläge under detta test.

Notebook 3DMark 05 resultat
Asus V2Je (Intel Core 2 Duo 2,0 GHz, ATI X1450) 2.010 3DMarks
Apple MacBook Pro (2,0 GHz Core 2 Duo, ATI X1600) 3.870 3DMarks
Lenovo ThinkPad Z61t (2,0 GHz Core Duo, GeForce Nvidia 6600 256 MB PCI Express-kort) 1.332 3D Marks
Lenovo ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M, ATI X600 128MB) 1.659 3DMarks
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB) 2.092 3D Marks
HP DV4000 (1,86 GHz Pentium M, ATI X700 128MB) 2.536 3D Marks
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 4.157 3DMarks



PCMark05

Detta testar prestanda för den bärbara datorn. Denna värdering är i genomsnitt jämfört med andra bärbara datorer med liknande specifikationer som är bra.

Notebook PCMark05 Score
Asus V2Je (Intel Core 2 Duo 2,0 GHz, ATI X1450) 4.158 PCMarks
Fujtisu Siemens Amilo Xi1554 Review (2,0 GHz Core 2 Duo, ATI X1900, Windows XP) 5.066 PCMarks
Fujitsu LifeBook N6420 (2.00GHz Core 2 Duo, ATI X1600) 4.621 PCMarks
Fujitsu LifeBook N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487 PCMarks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Asus Z84Jp (2,16 GHz Core 2 Duo, Nvidia Go 7600) 4.739 PCMarks
Asus V6J (1,86 GHz Core Duo T2400) 3.646 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60, Nvidia Go 7800GTX) 5.597 PCMarks




Windows Experience Index

Windows Experience Index visar hur väl din dator är jämfört med vad Vista kräver.


HDTune

Detta används för att testa hur väl hårddisken utför, och jag kände att det utförs på nivå med andra bärbara datorer hårddiskar.


Spel

Den samlade spelupplevelse var bra, jag hittade ATI Mobility X1450 är en anständig lite grafikkort. Jag kunde spela många spel, men som vi vet Windows Vista inte är optimerat för spel ännu, så dessa resultat i spel kan ha hindrat. Tyvärr kunde jag inte spela STALKER, installerade det men jag couldnâ € ™ t få spelbara FPS främst på grund den lägsta upplösningen var låst vid 1024x768, vilket är för högt. Du kan förvänta dig mer prestandavinster runt med XP Pro.

NFS Carbon

Den samlade erfarenheten var bra, grafiken anständigt.

  • 800x600
  • 2x AA
  • Anisotrop filtrering
  • Partiklar / rörelseoskärpa På
  • Medel till lågt detaljer
  • FPS 13-19



BF2142

Detta spel gick ganska bra med anständiga grafik och upplösning.

  • 1024x768
  • 2x AA
  • V-Distans 90%
  • Medium / Låg detaljer
  • Området 18-25



Oblivion

Totalt Oblivion är roligt spel att spela och de X1450 256MB gjorde ett bra jobb.

  • 800x480
  • 2x AA
  • Medium / Låg detaljer
  • Blommar på
  • Inomhus sortiment av FPS 20-55
  • Utomhus sortiment av FPS 18-40



Supreme Commander

Trots låga FPS spelet var något nytt, och tyvärr spelet låste den lägsta upplösningen på 1024x768.

  • 1024x768
  • Ingen AA
  • Grafiska inställningar är alla låg
  • FPS 10-15



Programvara

Asus ger Windows Vista Business, det är förinstallerat på den bärbara datorn med en stor mängd andra program. Det finns några program som du kanske inte vill ha, till exempel Norton, ASUS Live Update och det kan finnas andra som många skulle vilja ta bort. Genom att ta bort dessa program kommer att frigöra resurser och kommer att göra din laptop springa snabbare och smidigare. Jag skulle rekommendera människor som är angelägna om att göra en ren installation för att göra det, för att få maximal prestanda ur den bärbara datorn.

KUNDSUPPORT

Asus stöd i Nordamerika är utmärkt, har många använt det och de har varit nöjda med sina erfarenheter. En annan faktor att beakta är vem som kommer att vara din återförsäljare, även den om den en Asus ensemble enhet eller Asmobile (Barebone) laptop. Sammantaget kan du förvänta dig bra service från både Asus och din återförsäljare, speciellt från återförsäljare i NotebookReview.com forum som uppenbarligen bryr sig om sina kunder.

Tillbehör och Övrigt



Det V2JE levereras med några godbitar som är förpackade med den bärbara datorn. Det första du kommer att se är Asus väskan från Targus. Det är ganska trevligt med bra foder, kvalitet och utseende. Jag skulle använda det från tid till annan beroende på situationen.



Asus ger också en trådlös mus från Logitech är det inte Bluetooth, istället kommer med en USB-dongel för trådlös anslutning.



Den andra tillbehör som sticker ut är kabelhållaren, som är en liten remsa av tyg med kardborreband för att hålla dina kablar när du tar din bärbara dator för resor. Detta är trevligt eftersom mina kablar ofta trassla med varandra.

Betyg

  • Design â € "8/10
  • Skärm â € "7.0/10
  • Tangentbord â € "7/10
  • Pekplatta â € "8/10
  • Ljudsystem â € "6.5/10
  • Portar â € "8.5/10
  • Bygga Kvalitet â € "8.5/10
  • Batteritid â € "7.0/10
  • Värme & Noise â € "8.5/10
  • Värde (Pris / Prestanda / funktioner) â € "9/10
  • Övergripande (Jämför detta Business Notebook med andra i samma målgrupp och komma med egna utvärdering)

Fördelar:

  • Skärm <- Bra horisontal, anständigt ljusstyrka och kontrast
  • Grafik <- X1450 256MB i en så liten förpackning
  • Prestanda <- Det totala resultatet var bra
  • Pekplatta <-Strukturerad känsla, fungerat väl genast med vertikal och horisontell bläddra
  • Bygga Kvalitet <- Bra byggkvalitet runt
  • Värme & Buller <- det finns en regelbunden mängd värme och lite buller
  • Batterilivslängd <- 6 celler är 2 timmar och 9 cell är 3 timmar och 30 minuter
  • Portar <- stor layout av hamnar och olika hamnar
  • Freebies <- Asus Bag och trådlös mus
  • Vikt & dimension <- Vikten är anständigt och har trevligt dimensioner
  • Funktioner <- Webcam, spill bevis tangentbord, dockningsstation (tillval), framtida modeller tillgängliga med 3.5G
  • Spärr Design <- Det V2JE har en no spärrkonstruktion


Nackdelar:

  • Locket Flex <- Locket flexar i vissa ställen (de flesta bärbara datorer gör)
  • Multi-bay <- Vi förväntade oss alla en Multi-bay och Asus har inte lämnat en
  • Tangentbord <- betydande flex
  • Värme <- Värmen känns på vänster sida (beroende på placeringen av ventilen)
  • Skärm <- Tillfredsställande vertikala visa vinklar och de blanka utställningar skärmen reflektioner
  • Batterilivslängd <- Med 6 cells batteri, känner jag att 2 timmar är inte tillräckligt (Använd 9-cell)
  • Bloatware <- De flesta varumärken har en hel del, inte Asus har en liten mängd, men jag föredrar en ren installation av Windows XP eller Vista


Slutsats

Asus V2JE är en stor bärbar dator och det var ett nöje att använda. Priset är $ 1.800 USD och jag tycker att det passar det priset bra för ett företag bärbar dator. Det finns så många funktioner och flexibilitet. Den övergripande design och kvalitet är bra, skulle jag känna sig trygga med att använda denna bärbara dagligen för skolan eller arbetet och även några grafiska krävande uppgifter.

När man jämför denna bärbara dator till andra bärbara företagsdatorer på marknaden, hittade jag denna bärbara dator för att vara bland de bästa 5 utmanare, men batteritiden är dålig. Om du behöver mer batteritid och inte tänka bära två batterier då detta kan vara ett alternativ för dig. Å andra sidan är batteritiden inte lever upp till förväntningarna och detta är en stor brist för denna laptop, men Asus ger både 6 cell och 9-batterier cell.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar