tisdag 27 februari 2007

Toshiba Satellite P105-S6217 Recension

Toshiba Satellite P105-S6217 Recension
av Andrew - 2007/02/27

Toshiba skickade nyligen oss 17-tums skärm satellit P105-S6217 för granskning. Denna enhet är riktad direkt till den fetaste delen av den bärbara datorn på marknaden kurvan -. Hemma PC-marknaden Med tanke på storleken på den P105 faller in i den stationära ersättning kategorin. Med en vikt på cirka £ 7,5 och med en 17-tums skärm du inte vill att hala denna stor pojke runt för mycket, men det är verkligen bärbar nog när behov uppstår.



(Se stor bild)

I USA P105-serien kommer i två smaker, den anpassningsbara P100 finns på ToshibaDirect.com . (börjar på $ 1.000) och som olika förkonfigurerade SKU säljs under P105 familjen Den specifika SKU föremål för översyn är Vista Premium laddad S6217. Toshiba drog nyligen alla de P105 modellerna som hade Windows XP installerat och är nu uteslutande erbjuda Vista på P105-serien.

Specifikationer av Toshiba P105-S6217 som omdömet:

  • Processor: Intel Core 2 Duo-processor T5500
  • Minne: 2GB PC-4200 DDR2-minne
  • Hårddisk: 200 GB seriell ATA-hårddisk
  • Skärm: 17,0-tums TruBrite LCD 1440 x 900 upplösning
  • OS: Windows Vista Home Premium
  • TV-tuner: Toshiba USB HDTV-mottagare -
  • Grafik: NVIDIA GeForce Go 7300 med 128 MB SDRAM
  • Kommunikation: Toshiba V.92 Software Modem Intel PRO nätverksanslutning 10/100/1000 Base-TX Ethernet Inbyggt trådlöst LAN nätverksanslutning 3945ABG 802.11a/b/g
  • Portar:
    • 4 USB 2.0-portar
    • 1 FireWire (kallas även IEEE 1394 eller i.Link)
    • 1 VGA-bildskärm
    • 1 S-Video ut
    • 1 PCMCIA (eller PC-kort) kortplats (typ II, PCMCIA R2.01, PC Card16, CardBus)
    • 1 plats för ExpressCard/54 (stöder även ExpressCard/34)
    • 5-i-1-minneskortläsare (Secure Digital, MultiMedia, Memory Stick, Memory Stick PRO, xD Picture Card)
    • 1 hörlursuttag, 1 mikrofoningång
    • 1 S / PDIF digitalt ljud (för anslutning till en hemmabio mottagare)
  • Mått: Bredd 15,5 x Djup 10,8 x Höjd 1,41 tum Vikt - 7,1 pounds

För detaljerade specifikationer från Toshiba för P105-S6217 se denna PDF .

Bygg och Design


(Se stor bild)

Toshiba P105 front är tunn och tjockare bakåt där huvuddelen av komponenter såsom hårddisk, CPU, GPU och respektive kylfläns / fläktar finns. Detta ger den en illusion av att det är tunnare än den faktiskt är, vilket är bra. Den övre luckan har en Onyx blå metallic look som är mycket elegant måste jag säga. På avstånd kan det vara svart. Nackdelen med den blanka locket är att det kommer att locka fingeravtryck.

Den P105 har en matt finish silver interiör med piano svarta högtalare som ser raffinerade och diskret. De silver media knappar längst upp på tangentbordet blandningen i väl ändå är lätta att läsa och tryck.

Skärmen gångjärn är mycket snäva, så att du inte kommer att få en vinglig skärm när du skriver på denna bärbara dator. En spärr säkerställer också att locket är ordentligt förblir stängt.


Vy underifrån av Toshiba P105 (se stor bild)

Det finns ingen flex alls fallet med P105. Chassit är mycket robust och fast känsla. Locket verkar vara gjord av ett magne kompositmaterial och ger ett bra skydd, medan resten av höljet är av plast och tillräckligt tjock för att känna robust. Tyvärr tangentbordet har flex frågor mitten områdena. En annan besvikelse är att Toshiba ger dig billig plast skär för att skydda PCMCIA / ExpressCard-kortplatsen istället för vida överlägsen möjligheten att använda en flik.


Närbild av Statuslamporna ovanför mediekortläsare (se stor bild)

Med en resa vikt på knappt 8 £, är P105 långt från ljus, men det verkar inte alltför tung när du bär den runt. Detta yttrande kan ändras om jag tog det på väg med mig, men för släpa runt huset för P100 skulle vara bra.

Skärm

Blanka skärmar är fortfarande i ropet på Bärbara datorer, och som sådan P105 använder Toshibas TruBrite-skärm beläggning. Resultatet är en snygg hög kontrast 17 ​​"skärm som skulle vara perfekt för filmvisning. Äkta upplösning för skärmen är 1440 x 900 bildpunkter. Betraktningsvinkeln på den här skärmen är mycket bra, säkert över par. Det finns ingen spökbilder som helst.


En liten mängd ljus läckage kan ses längst ner på skärmen (se stor bild)

De enda downsides jag kan hitta till den här skärmen är att jag faktiskt skulle vilja se den gå en hack av ljusstyrka högre och när skärmen visar mörkare färger kan du se lite ljus läckage i botten på skärmen där bakgrundsbelysningen är belägen.

Ljud


(Se stor bild)

Högtalarna är från Harmon / Kardon och ligger på framsidan av den bärbara datorn. Talaren klarhet är fantastisk, definitivt några av de bästa bärbara datorer högtalarna jag har hört. Tyvärr Toshiba har beslutat att utelämna en inbyggd "subwoofer" i P100-serien gör det sub par jämfört med erbjudanden till sina Qosmio-serien som inte erbjuder en subwoofer och därmed mer bas åtgärder.

Tangentbord, pekplatta och fingeravtrycksläsare


Tangentbord vy (Visa större bild)

Tangentbordet på P105 är medelmåttig. Den stora storleken är stor, men den andra sidan av detta är att med denna storlek får du några böjliga frågor. Det övre området i mitten, särskilt i "R", "T", "Y", "U" på klaviaturen kan du se tangenterna sjunker när du trycker ner.


Närbild på topp media knappar (se stor bild)

Medan jag uppskattar att ha det numeriska tangentbordet inbyggd, Toshibas konstruktion resulterar i mindre rätt "Shift", "/", "\" och "." Och "enter" knapparna. Hittills har jag kunnat anpassa sig till denna tangentbordslayout, men jag har fortfarande viss tvekan när nå för någon av de modifierade nycklar.


Pekplatta i normalt läge (se stor bild)

Pekplatta med dubbla aktiverat (se stor bild)

Pekplattan är en "dual mode" pad. Det fungerar bra utan problem, även om det kan vara något större. Om en kranar i övre högra hörnet pekplattan tänds och ikoner är markerade som du kan trycka på för att aktivera e-post, Toshiba diagnostik, utskrift och tre användardefinierade programknappar lanseringen plus en volymkontroll.


(Se stor bild)

Den integrerade fingeravtrycksläsare inkluderar programvara för att komma ihåg lösenord och låsa alla känsliga dokument. Det är en trevlig att ha funktion antar jag, men jag befinner mig kunna ange ett lösenord snabbare än de åtgärder som krävs för att lyfta en hand och dra ett finger och vänta på fingret slag att registrera.

Värme och buller

Fläkten på P105-S6217 har betett lite konstigt i mitt användande. Det återstår mest utanför men med några minuters snabbt rev upp att blåsa ut lite luft, och sedan lika snabbt som den skär in kommer att skära ut en gång. Detta kan vara irriterande i en kontorsmiljö som är ganska tyst som där jag arbetar. Mina medarbetare gav mig några konstiga blickar. Om du är i ett rum med omgivande buller då fläktljud är inte så märkbar.

Den bärbara datorn var mestadels kallt, säkert ingen värme frågor på ovansidan så användning var bekväm, och bara den förväntade milda värmeuppbyggnad på undersidan, något att skriva hem om.

Ingång och-utgång

Toshiba har nästan alla kontakt du kan önska inklusive både ExpressCard-kortplatsen och klassiska PCMCIA Type II slot. Standarden uppgifter uttagen inkluderar 4 USB 2,0, 4 pin Firewire IEEE1394, Gigabit Ethernet och en RJ-45 Modem. Ljud / Video anslutningar inkluderar hörlurar, mikrofon, S / PDIF, VGA, S-Video, och Hi-Def DVI-I-port. Avrundning ut med en multi-kortläsare med stöd för SD, Sony Memory Stick / Pro och xD men inget stöd för CompactFlash eller Micro / miniSD.


Vy framifrån av Toshiba Satellite P105 (se stor bild)


Sidovy från vänster av Toshiba Satellite P105 (se stor bild)


Rätt syn på Toshiba Satellite P105 (se stor bild)


Baksidan av Toshiba Satellite P105 (se stor bild)

I allmänhet portarna är väl placerade och sprids ut på ett användbart sätt. Toshiba lade hörlursuttaget på framsidan, det är irriterande om du vill använda externa högtalare, som för en stationär dator stil bärbara är nog ganska troligt.

Processor och prestanda

Satellite P105-serien kan konfigureras på en mängd olika sätt. Allt från att ha en Core 2 Duo 2,0 GHz-processor och Nvidia Go 7900GTX kort till en low-end Core Duo-processor med integrerad grafik. Den S6217 konfigurationen ligger någonstans i mitten när det gäller energialternativ. Den har en low-end Core 2 Duo 1.66GHz processor och low-end Nvidia Go 7300 grafikkort - men det har åtminstone ägnat grafik, som är överlägsen över integrerade. Den 200 GB-enheten är perfekt för lagring storlek, men inte bra för hastighet som den snurrar på 4200rpm. De 2 GB minne är mycket hjälpsamma med tanke på att Vista Premium laddas, är OS en stor minne galt så 2GB är definitivt vad du vill.

Samlade resultat är anständigt, men med Vista OS och massor av bloatware installerat start är ganska långsam. Du vill avinstallera vissa program som Yahoo Music (som vill spela alla dina musikfiler), och jag även funnit det nödvändigt att avinstallera Google Desktop --- det orsakar några frysning och udda skärm beteende när man kör. Jag tror att Vista inbyggda sökning är tillräckligt bra och vet inte varför du vill att Google Desktop Search installerat ändå - men det är det.

Det finns inte tillräckligt med ström för allvarliga spel, men säkert mer än tillräckligt för att köra alla nödvändiga aspekter av Windows Vista och typiska applikationer kontor. För alla vanliga användare kraften denna maskin förpackningar är bara bra.

Riktmärken

Super Pi Jämförelse resultat

Super Pi tvingar processorn att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i precision och ger en uppfattning om processorns hastighet och prestanda:

Notebook Tid
Toshiba Satellite P105-S6217 (1,66 GHz Core 2 Duo) 1m 20s
Toshiba Satellite A135 (1.73GHz Core Duo) 1m 28s
Fujitsu LifeBook N6410 (1,66 GHz Core Duo) 1m 22s
LG S1 (2,16 GHz Core Duo) 1m 11s
Dell Inspiron E1505 (2,0 GHz Core Duo) 1m 16s
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
Toshiba Satellite M100 (2.00GHz Core Duo) 1m 18s
Samsung X60 (1,66 GHz Core Duo) 1m 29s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s

PCMark05

I tabellen nedan jämförs PCMark05 testresultaten med några andra bärbara datorer.

Notebook PCMark05 Score
Toshiba Satellite P105-S6217 (1,66 GHz Core 2 Duo, Nvidia Go 7300) 3.631 PCMarks
Samsung Q35 (1,83 GHz Core 2 Duo T5600, Intel 945GM) 3.059 PCMarks
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo T7200, ATI X1700) 4.555 PCMarks
Samsung X60 (1.66GHz Core Duo T2300, ATI X1400) 3.456 PCMarks
Asus V6J (2,16 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7400) 4.265 PCMarks
Fujitsu Lifebook A6010 (1.66GHz Core 2 Duo T5500, Intel GMA 950) 2.994 PC Marks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDIA GeForce Go 7400) 4.234 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, nVidia Go 7400) 3.646 PCMarks
Lenovo ThinkPad R60 (1,66 Core Duo T2300E, Intel 950) 2.975 PCMarks

Jämförelse resultat 3DMark05

3DMark05 test övergripande grafiska förmågor en anteckningsbok, nedan är hur Satellite P105-S6217 har jämfört med andra bärbara datorer:

Notebook 3D Mark 05 Resultat
Toshiba Satellite P105-S6217 (1,66 GHz Core 2 Duo, Nvidia Go 7300) 1.643 3DMarks
Toshiba Satellite A135 (1.73GHz Core Duo, Intel GMA 950) 519 3DMarks
Alienware Aurora M-7700 (AMD Dual Core FX-60, ATI X1600 256MB) 7.078 3D Marks
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB) 2.092 3D Marks
Asus V6Va (2,13 GHz Pentium M, ATI X700 128 MB) 2.530 3D Marks
Fujitsu n6410 (1,66 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB) 2.273 3DMarks
HP Pavilion DV4000 (1,86 GHz Pentium M, ATI X700 128MB) 2.536 3D Marks
Dell XPS M1210 (2,16 GHz Core Duo, nVidia Go 7400 256MB) 2.090 3D Marks

Batteri

Den P105 är en stationär dator bärbar dator och inte riktigt konstruerad för förirra sig för långt från ett vägguttag. Batteriets livslängd på endast 1 timme som jag fick skulle övertyga dig om detta. Det är rätt, låt trådlöst på och skärmens ljusstyrka på medellång och du pratar bara en hår under 1 timme innan batteriet är urladdat.

Trådlös

Toshiba har Intel 3945-kort som stöder 802,11 a / b / g - ingen Pre-N stöds i detta system. Det och inget Bluetooth är lite av en besvikelse. Dock är 3945 trådlösa kortet beprövade och fungerar bra, jag hade inga problem med denna laptop att ansluta till en trådlös router i ett hotell eller kontor plats jag testat det i.

Programvara och operativsystem

Det P105-S6217 levereras med Vista Premium laddad. Mycket har sagts om Windows Vista i allmänhet, så jag kommer inte gå in på detaljer än att säga att systemet kör operativsystemet ganska bra. Om du har varit på XP länge sedan det kommer ta lite tid att vänja sig Vista - Windows Media Player utan menyraden är en särskild utmaning för mig att lista ut hur man använder av någon anledning. Men det finns ingen förneka detta OS är ganska, erbjuder fler funktioner och är framtiden - du bara måste vara beredd att göra några lära om hur man tar sig runt OS.

Toshiba har några av sina egna program som Disc Creator, Recovery Disc Creator, talsystemet och trådlös Config (som har en trevlig liten radar närliggande trådlösa nätverk). Programvara från tredje part titlar inkluderar Microsoft Works 8,5, Microsoft Office OneNote 2007, InterVideo WinDVD 8 SD och Skapare 2 Platinum, Google Desktop och Verktygsfält, McAfee Internet Security Suite (med 30-dagars provversion), Microsoft Office 2007 Home and Student Edition (60 -dagars testversion), Yahoo! Music - och en massa andra testversionen. Jag tror att du får punkten, det finns en över överflöd av testversionen här, ja det är typiskt med någon bärbar dator dessa dagar.

Extern USB TV-tuner

Denna speciella konfiguration av Satellite P105 levereras med en extern TV-mottagare som ansluts via USB. Om du ska byta din stationära dator, varför inte bli av med TV på samma gång? Tja, kanske inte är bildupplevelse inte riktigt i nivå med TV men det är en ganska cool mervärde funktion som gör att du kan titta på och spela in TV på P105. Den här funktionen är särskilt trevligt för en sovsal rum där du kan spara på utrymme genom att integrera en viktigare aspekt av livet (och TV är just det!) Till en annan enhet.

Slutsats


Toshiba kallar P105 "funktionsrik. Värde prissatta." Jag tror att det är en rättvis bedömning. Du kan få P105 för att starta på runt $ 999. Denna speciella konfiguration är lite mer eftersom du får TV-tuner ingår, Windows Vista Premium och 2GB RAM. Men för $ 1.499 eller så det är inte dåligt. Ser klokt P105 är säkert bättre än motsvarande Dell E1705 17 "laptop och i nivå med HP dv9000 17" laptop erbjudande.

Det är bra att du kan konfigurera P100 på så många sätt, från en $ 1.999 maskin med ett Nvidia Go 7900GTX kort till en $ 999 budget modell med Windows Vista Basic installerat. Oavsett hur du konfigurerar det får du en bärbar dator som är byggd väl och kommer att vara bra för multimedia med sin fina skärm, samling av hamnar och utmärkt ljud från Harman Kardon högtalare. Tangentbordet kunde vara bättre, skulle mindre installerad junkware vara trevligt och det finns bara utrymme för förbättringar från dålig batteritid men utanför att det finns lite att klaga på P105.

Fördelar

  • Nice design med blå Onyx locket, ser tunnare än den faktiskt är med den sluttande fronten
  • Högtalare ger ljud
  • Mycket robust kropp och ingen böjning i fallet
  • Flexibla alternativ och konfigurationer för att passa någons budget och krav
  • Bildkvalitet, blank yta och djärva färger kommer att tilltala dem som söker multimedia laptop

Nackdelar

  • Fan har konstig beteende, kommer att sparka in och ut snabbt och kan få irriterande
  • Batteritid på bara 1 timme är dålig
  • En ton skräp programvara förinstallerad saktar ner systemet
  • Tangentbord har några flex frågor och udda storlek knappar på höger sida


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar