torsdag 8 februari 2007

Asus Z84Jp Review - Sidan 2

Asus Z84Jp Review - Sidan 2
av Charles P. Jefferies - 2007/02/08

Värme & Buller

Asus Z84Jp termiska system består av två fläktar och två ventiler. En av ventilerna är direkt i mitten av den vänstra sidan av den bärbara datorn och den andra är placerad mellan stickkontakten och den bakre vänstra hörnet på baksidan av den bärbara datorn. Jag hittade kylsystem Z84Jp vara extremt effektivt. Båda fläktarna är knappt hörbar, och för att höra dem jag var tvungen att sätta mitt öra inom några inches av tangentbordet. Fläktarna tar hand om värme så bra att hela anteckningsboken, inklusive botten av chassit och toppen runt tangentbordet är en jämn rumstemperatur. Även efter timmar av benchmarking och spel, blev Z84Jp aldrig ens tillnärmelsevis varma.

En stor del av äran för den kalla driftstemperatur går till storleken på chassit - det är ganska kantiga och har stor djup, vilket innebär att det finns en hel del utrymme för värme att gå. Den sprider hela chassit och försvinner naturligt eller forslas bort av fansen. En annan viktig orsak är grafikkortet - den Go7600 - inte bli varm (det fungerar bra i små 14 "bärbara datorer) och alla värme som den producerar är lätt tas om hand av fansen och chassit. Fläktarna i denna bärbara dator är överdimensionerade - det är nästan som om den var utformad för att hantera ett högre-end grafikkort. Hursomhelst, med större fläktar innebär att de inte behöver arbeta så hårt för att skingra värme, och det håller ljudnivån nere. Allt som allt är Z84Jp termiska systemet en av de bästa som finns i en anteckningsbok.

Tangentbord och pekplatta


(Se stor bild)

Asus har en full storlek 88-tangenters tangentbord. Tangentbordet har en mjuk kontakt med genomsnittlig nyckel reseavståndet. Taktil återkoppling är bra i min mening, men på den mjuka sidan. Touch typers kommer att gilla det här tangentbordet. Det finns vissa flex i mitten av tangentbordet, men det är inte märks om inte titta på tangentbordet medan du skriver hårdare än normalt. Det finns inget utöver det vanliga om tangentbordslayouten, med undantag för det faktum att funktionen och kontroll knapparna växlas, Funktion nyckeln är i det nedre vänstra hörnet i stället för kontroll som i en vanlig tangentbord.

Observera att Z84Jp har ingen separat numeriskt tangentbord. Enligt min mening bör en 17 "notebook ha en, även om jag inte ser att det saknas en som en del breaker. Att vara en 15,4 "notebook användare, jag har aldrig haft ett numeriskt tangentbord så jag kan inte säga att jag missade det.


Media Knappar (se stor bild)

Det Z84Jp har fyra media knapparna längst upp till vänster på tangentbordet, som startar Asus Power4Gear verktyget, låsa pekplatta, starta standard e-postklient, och starta standardwebbläsare Internet. Jag är ganska förtjust i avaktivera pekplattan knappen, tyvärr inte finns på tillräckligt bärbara datorer.


Pekplatta (Visa större bild)

Pekplattan är ganska standard, det finns två huvudsakliga knappar och en rullningslist till höger. Det fungerar perfekt och jag hade inga problem med att använda det. Den matta ytan orsakar inte fingrarna "fastna" eller dra. Jag tyckte att mina fingrar lätt gled över dess yta.

Ingång och utgång portar

Detta görs bäst med hjälp av bilder, så utan vidare. .

Alla beskrivningar är från vänster till höger.

 

RÄTA


(Se stor bild)

Optisk enhet, 56k-modem jack, 2x USB 2,0

 

Tillbaka


(Se stor bild)

Lås, batteri * (se batteri avsnitt), eluttaget, ventilationsgallret

 

Vänster sida


(Se stor bild)

VGA, S-Video, 10/100/1000 Ethernet, HDMI, utblåsventilen, eSATA, 1x ExpressCard 34/54, 2x USB 2,0

 

Främre


(Se stor bild)

SPDIF, mikrofon, Line, IEEE 1394 mini-FireWire, 7-i-1-kortläsare (SD / MMC / MS / MS Pro-stöd)

Det Z84Jp har ett brett utbud av portar och har två som förtjänar särskild uppmärksamhet - HDMI och e-SATA-portar. HDMI (High Definition Multimedia Interface) är helt digital och kan överföra okomprimerad strömmar av data. Den är kompatibel med HDCP-teknik. Det är en ersättning för äldre standarder som VGA. En HDMI-port är en stor anslutning att ha för att koppla upp till externa HD-bildskärmar.

ESATA-porten ger fullt SATA hastighet för externa enheter. Använda det kan frigöra en FireWire-eller USB-port om det är vad du använder för att ansluta till externa diskar.

En funktion i min uppfattning att Z84Jp bör ha är en intern TV-tuner. Det skulle kraftigt lägga till multimediafunktioner och skulle vara en viktig försäljningsargument. Avsaknaden av en skadar Z84Jp vädjan till multimedia entusiaster. En extern en via en USB 2.0-port eller ExpressCard kan alltid läggas, men det finns något att säga om att ha en intern tuner som inte behöver kopplas bort / ansluts varje gång den bärbara datorn flyttas.

Trådlös

Vår Z84Jp kom med en Intel PRO / trådlös 3945ABG trådlöst kort. Det är i mini PCI-Express form och kan använda A, B och G band trådlöst. Jag hade inga problem att ansluta till WEP-och WAP-säkrade nätverk och jag kunde bibehålla en stark signalstyrka i hela mitt hus.

Batteri

Det är viktigt att notera att produktionen versioner av Z84Jp kommer med en 6-cells batteri och inte de utökade 9-cell våra testenhet funktioner. Den 6-cells batteri kommer att vara jäms med chassit och inte sticka ut som 9-cells gör.

Med halv ljusstyrka, WiFi och Bluetooth, kunde jag få två timmar och 40 minuter i livet utför simpla uppgifter som textredigering med 9-cells batteri. Med sex-cells batteri, förväntar 2/3 av livet som vår testenhet, så ungefär en timme och 50 minuter. Jag tror att batteritiden för den här bärbara datorn är om genomsnittet - batteritid är definitivt inte en av de Z84Jp styrkor, även om det inte tillräckligt kort för att kallas en svaghet.

Operativsystem och programvara

De köper Z84Jp kommer sannolikt att få Windows Vista på den. Jag laddade Windows Vista Ultimate på vår testenhet för att få en första hand hänsyn till dess prestanda. Alla bilder jag tog som visar displayen har Vista på skärmen.

Windows Vista installerat flesta av de nödvändiga drivrutinerna för Z84Jp hårdvara från början, jag bara var tvungen att installera en grafikdrivrutin, vilket var lite svårt, eftersom jag var tvungen att manuellt installera det genom Enhetshanteraren.

Den Z84Jp kunde köra Vista i all sin grafiska härlighet, tack vare 3D-effekten som tillhandahålls av GeForce grafikkort.

The Vista Experience


(Se stor bild)

Visningar av Windows Vista på Z84Jp


(Se stor bild)

Detta var min första gången du använder Vista och jag måste säga att jag är mer än imponerad. Den nya grafiska användargränssnitt är mycket tilltalande och en glädje att titta på. En av mina favorit funktioner är "Flip View", som visar en sida 3D visa alla öppna fönster. Varje fönster uppdateras i realtid. För att välja ett fönster, har alla användare behöver göra är att klicka på den och Windows kommer att åka dit.


(Se stor bild)

Jag gillar också Windows Explorer bättre i Vista - gå igenom filer är mer effektivt. Det finns inga fler upp / ner mappen knapparna. Snarare att allt som behöver göras gå upp eller ner en mapp är en vänster klicka på filtillägget, för att visa undermappar i den katalogen, klickar du på pilen bredvid filändelsen.


(Se stor bild)

Windows Vista är ett minne galt i jämförelse med XP. På tomgång, jag använder över 500 MB minne. 1 GB RAM är ett absolut minimum för en smidig Vista-upplevelsen, helst, uppgradera till 2 GB för bästa möjliga upplevelse.


Aktivitetshanteraren i Vista (se stor bild)

Slutsats


(Se stor bild)

Jag måste erkänna att när du öppnar Z84Jp ask, jag var inte imponerad, och det såg ut för mig som en genomsnittlig maskin. Från en fysisk konstruktion synvinkel är det. Det finns i princip inget som kommer att skilja Z84Jp från en vanlig bärbar dator i den meningen. Men det finns mer att Z84Jp än med blotta ögat. Under beläggningar med en genomsnittlig exteriör ligger starka byggkvalitet, en vacker 17 "widescreen-skärm, och en rad kraftfulla komponenter. Min tid med Z84Jp var en trevlig en och jag tyckte att jag gillade det mer och mer varje dag. Om något, har Asus Z84Jp lärt mig att aldrig döma en bok - ah, låt mig omformulera det - aldrig döma en anteckningsbok med sitt utseende. Det gäller många områden i livet, eller hur? :)

Fördelar

  • Vackra 17 "widescreen-skärm
  • Gott port urval, inklusive HDMI och eSATA-portar
  • Förberedd för Windows Vista
  • Fantastiska termisk system - håller bärbara dator sval och tyst
  • Bra kvalitet webbkamera
  • Fast byggkvalitet
  • Fenomenal ljud
  • Bekvämt tangentbord

Nackdelar

  • Ingen intern TV-tuner
  • Ingen separat numeriskt tangentbord
  • Behöver en mer kraftfull grafikkort att vädja till spelare
  • Glansig yta är inte hållbart


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar