lördag 10 februari 2007

Samsung Q35 Recension

Samsung Q35 Recension
av John Ratsey - 2007/02/10

av John Ratsey, England

Översikt och introduktion


Samsung Q35 ultraportabel (se stor bild)

Samsung NP-Q35 bara om passar in i ultraportabla kategorin kommer in på under 1,9 kg (£ 4 2.5oz) inklusive den optiska enheten. Bortsett från batteriet sticker på baksidan är denna bärbara dator stor som en A4-ark. Den Q35 tillkännagavs i mars 2006 som efterträdare till Q30 med det enda uppdatering sedan vara en CPU uppgradering till Core 2 Duo-serien. Det finns två aktuella versioner av F35: Silvret en med T7200 processor och 120 GB hårddisk, och den röda en med T5600 och 100GB hårddisk, som är billigare. (Vid skriva denna översyn är en plats listar annan version av silver Q35 med T5200 processor och Vista, så detta kan vara ännu en version). Om du måste ha en bärbar dator med en inbyggd mikrofon då Q35 är inte för dig: Ovanligt, behöver Q35 inte ett.

Den vinröd färg är mycket distinkt men är mörk nog att inte vara på sin plats på ett företag dator. Dock är målet mycket glansig (det kan nästan fungera som en spegel) och det återstår att se hur det kommer att se efter lite resor och tung användning.


Uppifrån av Q35 - röd spegel finish! (Se stor bild)

Orsaker till att köpa

Min 15,4 "Samsung X60plus (se recension här ) är utmärkt för normal användning. Men dess storlek och begränsade batteritid (närmare 2 timmar än 3) gör det mindre lämpligt för korta resor och möten. Så jag började överväga att köpa en mindre bärbar dator för sådana tillfällen (och kan också fungera som back-up för längre resor). Men jag vill inte spendera för mycket på en dator som inte kan användas mycket. Så kostnad och batteritid var prioriteringar i mina överläggningar. Jag ansåg ett antal datorer, inklusive Toshiba U200 (osäker batteritid, ingen Bluetooth och mycket små pekplatta), Fujitsu-Siemens Si 1520 (osäker batteritid och ingen dedikerad sida upp och sida ner tangenterna så långt jag kunde avgöra), Dell XPS M1210 (relativt dyra i Storbritannien, men potentiellt har en bra batteritid med den stora batteri), HP nc2400 (till synes mycket ljus men också ganska dyrt i Storbritannien) och Samsung Q35 (mer än jag ville betala, men recensioner föreslog bra batteri liv).

När Comet Tog en £ 200 utanför deras pris för den röda Q35 så att den (vid £ 799,99) blev mer än en £ 100 billigare än andra källor, bestämde jag att det var dags att köpa en och sluta tänka på de andra alternativen. För mig är en fördel med Q35 att mycket av hårdvara och mjukvara liknar större X60, vilket underlättar växla mellan de två datorerna.

Vad finns i förpackningen?

Min Q35 levererades i en blå plastpåse som innehåller en vanlig brun låda märkt NP-Q35T008/SUK. Inuti detta var en mer färgglad låda, som håller datorn.

Innehållet i förpackningen bestod:

  • Datorn, i en plastpåse och hålls mellan två skumplast distanser
  • PSU, nätkabel och batteri
  • Ett system återställnings-CD för Windows XP Professional
  • En AVStation Återställ nu CD
  • En Systemprogramvara Media DVD
  • Ett modem kabel med RJ11 kontakter i varje ände
  • En installationsguide broschyr
  • En flerspråkig bok för Firstware Recover Pro
  • Samsung Garantiinformation
  • AVStation Nu återvinning handbok
  • Windows XP Professional Börja här häftet

(Se stor bild)

(Se stor bild)

Innehållet i förpackningen före och efter uppackning.

En bruksanvisning tillhandahålls som en PDF-fil, med en länk på skrivbordet (konstigt, innehåller den här filen både den engelska och thailändska versionerna av guiden).

Det finns en dekal på både utsidan av lådan och undersidan av datorn rådgivning att vissa program är inte kompatibla med Vista (det är oklart om detta innebär de program som medföljer Q35 eller program i allmänhet).

Specifikation av F35 som Betygsatt:

  • Intel Core 2 Duo T5600 1,83 GHz
  • Intel 945GM chipset med 667MHz FSB
  • 1.25GB PC4200 533MHz DDR2 RAM (256 MB ombord och 1GB Samsung RAM i den enda plats)
  • 100GB 5400RPM SATA HD (Hitachi HTS541010G9AT00 = Travelstar 5K100-serien)
  • 12,1-tums "SuperClear" glansig WXGA-skärm (1280 x 800)
  • Intel 945GM-serie integrerade GPU (med 128 MB RAM)
  • Fast 8x DVD multi-brännare (Toshiba-Samsung TS-L532D)
  • Broadcom 440x 10/100
  • Intel PRO 3945 trådlöst ABG
  • SENS LT56ADW V92-modem
  • Broadcom 2045 Bluetooth 2.0 + EDR
  • AD1996A High Definition Audio med SRS förbättrade högtalare
  • Bredbildsformat Synaptics pekplatta
  • Portar: 2 x USB 2,0, 1 x 4 pin FireWire, 100Mb / s-nätverk (RJ45), modem (RJ11), VGA, mikrofon, hörlurar / SPDIF 1 x PC-kortplats typ 1 eller 2
  • 6 i 1 mediakortplatsen (Memory Stick / Pro, SD, MMC, hög hastighet MMC, xD-kort)
  • 6-cells batteri (11.1V, 4800mAh, 53.28WHr)
  • 60W PSU med 2-stiftskontakt och elnätet / effekt leder varje 1,8 (6ft) lång
  • Mått: Annonserade 299 x 214 x 27,4 - 35.8mm (1 "x 1" x 0,94 till 1,30 "), faktiskt 298 x 231 x 31 - 39mm (14,2" x 10,4 "x 1,06 till 1,54") (inklusive batteri och fötter)
  • Vikt: Annonserade 1.89kg (£ 4,17), faktiska 1.883kg (£ 4,15) (enligt mina digitala köksvågen)
  • Faktisk vikt med PSU och kraftkablar: 2.33kg (£ 5,14)
  • Windows XP Pro SP2
  • 1 år samla in och returnera garanti
  • Samsung programvara samling (se nedan)


(Se stor bild)

Den betydande avvikelse från den publicerade specifikationen i dimensionerna. Jag kan förstå Samsung exklusive fötterna i sina mätningar (även om fötterna på framsidan är nästan tillräckligt länge för att kallas ben) eftersom de gör liten skillnad till volymen, men med utsikt över batteriet sticker ut på baksidan är oförlåtligt (kanske någonstans Det finns en 3 cells batteri som passar färg, men det är inte ett alternativ i Storbritannien). Åtminstone de fick vikten korrigera inklusive medföljande 6-cells batteri, vilket är mer än vissa tillverkare kan åstadkomma. Samsungs egen brittiska webbplats listar två olika värden för batterikapaciteten (57,72 och 53.28Whr). Tyvärr har min Q35 den lägre kapacitet batteri.

Designa och bygga

Denna Q35 färgschema är svart och silver på insidan, med en mörk (vinröd?) Rött lock (bildskärmen). Det finns en svart infattning som omger skärmen, svart i ledområdet och svart på undersidan av chassit. På insidan finns en stark familj likhet med större X60 förutom att tangentbordet är en annan färg. Jag hade förväntat skärmen tillbaka till vara metallegering, men det är något flexibelt och jag misstänker att det är någon form av plast. Det är möjligt att trycka hårt på ryggen och få krusningar på skärmen, men det ger ett rimligt skydd mot skador. Displayen har ingen spärr för att hålla den stängd. Det finns ingen magnetförslutning och jag sluta det är fjädrar i gångjärnen. Detta arrangemang är ganska effektiv i att hålla datorn stängdes eftersom två händer behövs för att öppna skärmen. Det är försumbar wobble i gångjärnen.


15,4 "Samsung X60plus till vänster, 12,1" Samsung Q35 till höger (se stor bild)

Botten av datorn steg, med utskjutande fot (ca 7 mm på framsidan och 5 mm hög på baksidan). Dessa fötter ger bra luftflöde under datorn. De kommer också att stoppa datorn från att glida i sidled när den används som en äkta bärbar dator. Trots fötterna, vidrör mitten av Q35 undersida nästan bordet (därav behovet av de långa fötter). De två utskjutande punkter är kanten av den optiska enheten och fläkthuset. Samsung kunde ha slimmat botten något genom att använda någon av de låga profil optiska enheter (men dessa är dyrare) och en tunnare fläkt (som skulle vara bullrigare att uppnå den önskade luftflödet). Sammantaget är den främre av datorn lägre än ryggen, vilket bidrar till komfort vid användning, medan den tunnare främre delen av chassit gör det lättare att hålla datorn av en av de främre hörnen. Det finns ingen gnisslande eller böjas när datorn hålls på detta sätt.


Det Q35 undersida (se stor bild)

Den nedre delen av Q35 har tre avtagbar klädsel. Dessa och de olika skruvar, är tydligt märkta. En lock är den enda RAM-kortplatsen. Den andra luckan är hårddisken (som sitter tätt mellan några gummifötter), medan den tredje luckan är över mini-PCI-kortplats. Denna avdelning innehåller också vad som verkar vara en liten litiumbatteri. Batteriet har en indikator laddningsstatus med 5 lysdioder. Både bas datorn och de avtagbara överdrag är plast, men de passar över en metallchassi. Det finns också flera luftventiler på undersidan som kan ses på bilderna. Dessa är i området CPU. Undersidan av batteriet innehåller ett grunt spår som lämpligen bildar ett finger-grepp när bär datorn. Högtalarna är i botten av datorn nära ryggen. Två skruvar håller den optiska enheten på plats. En modulfacksbatteri skulle vara ett användbart alternativ.


Det Q35 undersida med täcker av (se stor bild)


De stora fötter på botten (och en stor fläkthus) (se stor bild)

Tangentbordet

Layouten av tangentbordet området är relativt god med tanke på utrymmesbegränsningar. Samsung hävdar att tangentbordet har ökat vattenmotstånd. Det finns 83 tangenter som har mycket tydliga, stora vita (ljusblå för Fn-tangenten operationer) markeringar på en svart bakgrund. Även Samsung säger att det är ett tangentbord i full storlek, tangenterna är något mindre än på X60. Resan är tillräckligt - det känns mindre än på X60 - och är bekväm att använda men är bullrigare än X60. Det finns ingen signifikant flex. Den främre kanten av chassit är lätt rundad så att det inte gör ont handlederna. Strömbrytaren är på höger sida nära baksidan av tangentbordet. Bredvid strömbrytaren finns en mindre knapp för att inleda AVStation nu mjukvara som körs utan Windows uppstart.


Det Q35 tangentbord. Notera den generösa styrplattan och belysningen status på framsidan (se stor bild)

Fn-tangenten är i det nedre vänstra hörnet av tangentbordet och det även fungerar som en Windows-menyknappen. Bredvid det är en extra bred-nyckeln som kan gå något sätt att blidka dem som tror att kontrollen ska ha hörnet sätet. Personligen är jag nöjd med Fn är i hörnet (varför kan inte tillverkare av bärbara datorer sätter ett alternativ i BIOS för att ändra funktionen hos dessa två tangenter?). Den högra shift-tangenten är liten (på X60 är extra stor) så jag får lite \ \ 's förekommer i min skriva när jag vill versaler. Den amerikanska tangentbord, med en mindre nyckel, har en stor rätt skifttangent. På X60 på \ | nyckeln är intill vänster Skift-tangenten så att flytta kan förvirra mina fingrar. Jag skulle ha föredragit en större rätt skifttangent och en mindre kontroll nyckel. Windows-tangenten på Q35 har också flyttats till höger om mellanslagstangenten. Det kommer inte att förväxla mig eftersom min hjärna har ännu inte vant sig tillgängligheten av Windows genväg nycklar.

Sidan upp och sida ner tangenterna ligger över markören åt vänster och höger knapparna. För mig det viktiga är deras närvaro. Några av de mindre tangentbord använder Fn + piltangenterna för sidan rörelser som är mycket mindre bekväm. På Q35, Fn + PgUp = Home, etc.

Det finns sju indikatorlampor är i framkant av den vänstra handledsstödet. Inte en mycket smart plats eftersom jag inte har en transparent handled. Två större Lysdioderna är för elnätet anslutna / batteriet och datorn, och fem mindre lysdioder är för Num Lock, Caps Lock, Shift lås, HDD användning och trådlöst på.

Vardera av funktionstangenterna har en ytterligare funktion. Ju mer anmärkningsvärd av dessa är: Fn + F7 växlar genom SRS Audio lägen, Fn + F8 aktiverar / avaktiverar den trådlösa, Fn + F9 stänger av styrplattan, och Fn + F10 möjliggör etiquettte läget för att minska fläktljudet. Detta verkar ändra reglerna fläkten så att fläkten fungerar över ett högre temperaturområde. Något jag fick reda av en slump är att trycka på Esc-tangenten under första starten får du upp en meny startenhet. Detta är utöver F2 för att ange BIOS.

Till Synaptics TouchPad är bra och är generöst storlek med en widescreen-bildförhållandet (dynan är identisk med den på större X60 även om knapparna är något mindre). Pekplattan har en scroll område på höger sida. Mellanslagstangenten är samma bredd som pekplattan. Hårddisken är under den högra hårda handledsstödet, men skapar inte någon oönskad värme. Den högra handledsstödet innehåller olika klistermärken (se bilden). Det Q35 har ingen inbyggd mikrofon. Jag undrar varför? Det är inte som om de tar upp mycket plats.

Hamnar

Totalt sett är hamnen layouten bra, även det totala antalet om portar är begränsad. En positiv kommentar är att Samsung har undvikit klämma portar så nära varandra att de stör varandra. Ingenting konkurrerar för mus utrymmet (området på höger sida av datorn nära fronten). Fläkten utblåsventilen är på höger sida, men Q35 inte andas ut mycket värme, även med full last. En USB-port finns på den högra sidan så det är lätt tillgängligt för flash diskar.

Vänster sida


(Se stor bild)

Vänster sida bakifrån och framåt: Nätverk (RJ45) port, optisk enhet, PC-kortplats och FireWire-port. Den blanked av porten på baksidan är en TV-antenn i den koreanska versionen. Detta utrymme skulle ha använts för en annan port (USB eller S-video) i den icke-koreanska versionen.

Baksidan


(Se stor bild)

Tillbaka från vänster till höger: Eluttag, batteri, USB-port och säkerhet kortplats.

RÄTA


(Se stor bild)

Höger sida bakifrån och framåt: Modem (RJ11) port, VGA-port, USB-port, fläkt avgaser. Det finns inga portar nära fronten. Se de långa benen!

Front Side


(Se stor bild)

Fronten har en 6-i-1-minneskort och hörlurar och mikrofon portar. Det hade varit bra att ha symboler målade på handledsstödet ovanför ljudportar för att göra dem lättare att identifiera än märkena på plasten bredvid hamnarna. Den Q35 har inte en port för dockningsstationen. Det finns en "Memory Stick" etikett på handledsstödet över minneskort.

Displayen

Displayen är 1280 x 800 (WXGA) "hög ljusstyrka och reflexer" "mycket ljusstark" glänsande skärm med "Samsung exklusiva digitala bilder enhancement". Enheten ID är SEC4141 som jag tror betyder Samsung. Det är mycket ljus på den standardinställda högsta standard ljusstyrka i den utsträckning som färgerna är lite urblekta. På batteri är den minsta ljusstyrkan lättläst och en ljusstyrka på 3/8 är ganska användbar.

Betraktningsvinklarna är typiska för visning av denna typ. Den horisontella betraktningsvinkeln serien är bra och den vertikala intervallet måttlig. För text arbete vertikala vinkeln kan justeras för att minimera eventuella reflektioner utan allvarliga konsekvenser för kvaliteten. Färgbilder är bäst vid 90A °. De blir mörkare när toppen på skärmen skjuts tillbaka och lättare om den dras framåt.

Det finns uttalade ljus blöda längs ner på skärmen syns vid uppstart skede, men det är inte självklart vid normal användning. Jag har ännu inte sett några defekta pixlar (men det tog över en månad för mig att lägga märke en på WSXGA + skärm på mina X60plus).


Ljus blöder längst ner på Q35 display (se stor bild)


DVD-uppspelning - kameran ser viss variation i ljusstyrka (se stor bild)

Mina gamla ögon klagade den lilla text med skärmen på standardinställningarna. Jag har ökat DPI-inställning till 113% (108DPI) och nu är de lyckliga.

Ljudkvalitet

Högtalarna monterade under datorn ger förvånansvärt bra volym när datorn står på ett fast underlag. Det Q35 har High Definition Audio som tillsammans med SRS ger relativt bra ljudkvalitet för en liten dator. Har dock X60 ljudsystem lite mer bas. Fn + F7 gör det enkelt att gå igenom SRS ljudalternativ (Wow XT (för musik), TruSurround (för DVD-skivor) och av).

Processor och prestanda

Denna modell av Q35 kom med Intel Core 2 Duo T5600 processor (1,83 GHz) och 1.25GB av DDR2-533 RAM (1 x 256 fäst på moderkortet och 1 GB i den enda platsen). Jag hoppas att den mindre cachen på denna processor kommer att resultera i lägre energiförbrukning än jag ser för T7200 i mina X60plus med bibehållen god prestanda. RAM uppgradering potentialen är noll om inte en 2GB modul (för närvarande oöverkomligt dyrt) kommer att arbeta i samma kortplats.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

CPU-Z rapporterna för Q35 CPU och minne

Visa Samsung Q35 Recension Page 2 >> (programvara, Benchmarks, trådlöst, Batteri och ström, värme & buller, Slutsats)



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar