onsdag 10 januari 2007

Toshiba Portege R400 Hands On Recension (bild)

Toshiba Portege R400 Hands On Recension (bild)
av Brian - 2007/01/10

En av de två stora bärbara / Tablet PC meddelanden på CES var Toshiba Portege R400. Vi kunde logga några minuter med maskinen för att utveckla en första intryck.

Ovan är en video av R400 med en osynlig skal på det, hade Toshiba detta på displayen på deras CES 2007 monter. Det är ganska snyggt att se alla de interna delarna av denna laptop och hur allting har proppfull inne. Ärligt talat, jag tror att det finns en marknad för att sälja bärbara datorer med ett fall som detta - typ av cool ser.

Toshiba gjorde en massa saker rätt med R400. Deras skärm är en av de bästa, om inte den bästa, har vi någonsin sett i en Tablet PC. Det är en förbättrad (glättat) display drivs av 32 LED-lampor. Detta ger en trevligt även bild. En annan bonus är bättre batteritid, eftersom lamporna kräver mindre ström. Toshiba har inte officiellt statistik på batteriet besparingar, men indikeringen är det betydande.

Toshiba Portege R400
R400 gångjärn ( se stor bild )

Även på temat på displayen måste vi konstatera att gångjärn är imponerande. Skärmen låses på plats väl och mekanismen känns robust. Toshiba har också strukit skärmen krok, så det är lite lättare att få maskinen i och ur tablet-läge. Det finns också en sak mindre att fånga din ärm på.


Toshiba R400 SideShow display ( se stor bild )

Toshiba också integrerat SideShow, en sekundär skärm som ger uppdateringar om inkorg poster, möten och så vidare. Toshiba ser detta som en mindre invasiv sätt att hålla folk uppdaterade. Så snarare än blick på skärmen för att se om du har e-post under ett möte, kan du titta på denna lilla kant display. Jag vet inte riktigt köper det som en fördel, men deras system fungerar ganska bra. Vi såg en demo där R400 sändes ett mail och några minuter senare ett nytt meddelande ikonen visades på displayen, som också visar motivet. Du kanske frågar vad big deal är, som det är lätt att se i Outlook för att se dessa uppgifter. Tja, var R400 i avbryta medan det gjorde det, vilket som visar ett mycket värdefullt verktyg, särskilt för personer utan e-post tillgång på andra mobila enheter som smartphones.

Det är inte alla bra för R400 dock. Toshiba använde en CPU allmänhet reserverad för endast ultra portabla maskiner som detta inte. Jag tror att en fullskalig processor skulle ha varit ett bättre val än ULV 1,2 GHz en de väljer. Visst är det en kamp om batteritid, men detta är ett företag maskin som kommer att köra en high-end version av Vista. Ta på strömmen.

Toshiba Portege R400
Är vit det nya svarta? ( se stor bild )

Den andra uppenbara diskussionspunkt är färgen. Den R400 är mestadels vit, något som vanligtvis inte skrika affärer. Det känns mycket mer kök anteckningsbok än styrelserum, men Toshiba insisterar mycket rörliga företagsanvändare vill ha vitt. Vi får se om det är sant och hur väl deras fall och tangentbord håller upp över tid. Den goda nyheten är att displayen och andra komponenter bör vara mycket väl skyddade med magnesium och polykarbonat fall material.

Några andra mindre gnäller inkluderar inget stöd för pre-802.11n, som vi ser i många andra konkurrerande maskiner just nu. Även på den trådlösa ämne har de integrerat WWAN, men det är begränsat till Verizon. Hårddisken är också bedrövligt långsamt 4200rpm. Toshiba borde ha övervägt att använda en annan enhet konfiguration. Det finns heller ingen särskild GPU.

Den som flusters oss mest är bristen på optiska enheten. Vid nästan 4 pounds, är R400 en tunn och lätt, en klass som normalt har en optisk enhet. Toshiba förklarade bort säger folk bara behöver det för att installera programvara eller att njuta av filmer. Deras målgrupp behöver inte installera mycket programvara eller kommer att ha en extern hårddisk. De hävdar också att indragningen behov inte ett problem eftersom målgruppen vet hur man rippa DVD till sina hårddiskar. Jag argumenterar mot båda punkter, men beslutet redan gjorts någon optisk enhet för R400.


Trådlös dockningsstation bredvid Toshiba Portege R400 ( se stor bild )

Slutligen är den trådlösa dockningsstationen lösningen en mycket innovativ funktion som många kommer att vara intresserade med R400. I grund och botten vad som händer är att när du sätter den bärbara datorn inom 3 meter av trådlösa dockningsstation lösning som använder UWB (Ultra Wide Band) för att kommunicera med R400, den bärbara datorn automatiskt "docka". Vilket innebär att allt ansluten till hamnarna i Wireless Dock kommer vara tillgänglig för R400. Strömmande video till bryggan, från den bärbara datorn och en extern skärm är fullt möjligt med tanke på de snabba trådlösa erbjuder anslutning UWB. Den trådlösa dockningsstationen lösningen betyder inte mer att försöka pilla få en bärbar dator i dockningsstationen och stickning den på rätt sätt så låser den på plats.

Bottom Line

Jag måste erkänna dock, jag vill R400 för att lyckas. Det gör en massa bra saker, men vi anser att det är version 1 hårdvara som behöver förbättras för att hitta en fungerande marknadsandel. Toshiba lade två år av teknik i denna produkt och arbetet visar. Det finns en hel del imponerande funktioner, men det $ 2600 prislapp och några tvivelaktiga beslut konstruktion gör R400 en tuff köp.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar