onsdag 10 januari 2007

Compaq Presario v6000z recension

Compaq Presario v6000z recension
av Dragon_Myr - 2007/01/10

av Zachary Blum

Semesterperioden av 2006 var fylld med hård priskonkurrens mellan återförsäljare för låg-budget bärbar dator försäljning. Online och tegel och murbruk butiker kämpade lika för detta marknadssegment aggressivt med mestadels låg spec eller låg mängd system. Med HP Compaq Presario V6000Z var medlem i denna konkurrens, men till skillnad från många av sina konkurrenter denna modell var tillgänglig för att bygga på beställning. Det var inte några rader att vänta i eller publik att trotsa. Dessutom har denna 15 "laptop en Mobile AMD Semprom processor som erbjuder de energibesparande teknik Intel lämnar bort sina Celeron M-linjen V6000Z är byggd för att vara en generell anteckningsbok lämpad för allmän produktivitet,.. Ingenting alltför krävande liknande spel Det är en budget modell som ger alla grunderna utan att offra portabilitet eller batteritid.



Compaq v6000z ( Visa större bild )

Konfiguration

  • AMD Semprom 3500 + (1,8 GHz, 512 MB Cache)
  • 15,4 'WXGA Widescreen (1280x800, non-glossy/brightview)
  • NVIDIA GeForce Go 6150 (lånar 64 MB RAM)
  • 1024 MB DDR2 RAM (2 DIMM)
  • 40 GB 5400 RPM SATA-hårddisk
  • DVD och CD-RW combo enhet
  • 802.11b / g trådlös
  • 6 cells batteri
  • Windows XP Home Edition (Windows Vista Express Upgrade marknadsföring)
  • Microsoft Works och pengar
  • Standard finish (ingen virvel avtryck)
    • 2 USB 2.0-portar
    • 1 VGA-utgång
    • 1 S-videoutgång
    • 1 lås
    • 1 modem / telefon-port
    • 1 Nätverk / Ethernet-port
    • 1 Expansion kortplats

Orsaker till att köpa

Vad fick mig att titta på HP bärbara datorer var det faktum att jag inte har att göra med alla semester trafik och publik. Dessutom var priset kampanjer och gratis uppgraderingar HP erbjuder i mitten av december var exakt vad jag letade efter. Detta köp var inte för mig själv, dock. Tillsammans min pappa och jag ville köpa en budget bärbar dator för min mamma. Vi hade inte mycket pengar att arbeta med och ville hålla saker så billigt som möjligt. Vårt riktpris var att vara mer än $ 550 (efter rabatter). Dessutom gjorde vi beslutet att köpa lite sent på säsongen. Efter lite forskning, särskilt på denna webbplats, jag hittade HP att vara igång de bästa erbjudandena på tiden. Jag var särskilt intresserad av gratis uppgradering till 1 GB RAM HPshopping.com erbjöd veckan 2006/12/13.


Compaq v6000z förpackningens innehåll ( se stor bild )

Inledningsvis började jag titta på Compaq modellerna eftersom de prissatta lägre än HP modeller på HPshopping. Den V3000Z var det billigaste när jag letade, men skärmen var 14 "inches och RAM var på 512 MB. Göra en betydande uppgradering till hårddisken för att öka prestanda var uteslutet, så jag undersökte andra modeller för att se om jag kunde få mer RAM-minne för nästan samma pris. Detta ledde mig till V6000Z och V6000T. dessa två var prissatta mycket lika. Skillnaden var att Z-modellen hade AMD-processorer och T-modellen hade Intel-processorer. Jag gjorde beslutet att gå med AMD efter att forska energibesparande teknik som erbjuds av både Sempron och Celeron linjer. Jag gillade den variabla förmåga klockfrekvens på Sempron hade över Celeron, som saknade en sådan funktion (hastighet steg är på Pentium-processorer) . Det och en billig cache uppgradering är vad säljs mig på Z-modellen. Dessutom, när det var en kampanj för en fri uppgradering till 1 GB RAM.

Inköpsställe

Jag köpte det här systemet genom http://www.HPshopping.com efter gör tung jämförelse erbjudanden från andra tillverkare och även återförsäljare. Jag valde 2 dag sjöfarten och avslutade min beställning på kvällen den 12/13. Jag hoppades att min beställning skulle komma före juldagen, men det slutade anländer 2 dagar efter, som var ok eftersom det inte var en garanti för att det skulle komma fram innan jul och det faktiska uppskattningen var att komma fram sent i den första veckan av januari. Det totala priset för systemet kom upp till ca $ 650, men det fanns en $ 100 post-i-rabatten. Jag verkligen gillar inte post-i-rabatter men HP försöker göra det mindre smärtsamt genom att ha en online-tjänst för att starta rabatten processen från deras hemsida. De säger det kommer att påskynda behandling och förhoppningsvis kommer. Du måste fortfarande skicka iväg några streckkoder och din packsedel ändå.

Packning

Systemet kom via FedEx. Jag blev verkligen förvånad när jag fick den första spårning anmälan och systemet startade sin FedEx resa i Kina. Detta är inte en dålig sak, men som någon som har köpt Dells tidigare (som får transporteras till Texas innan de skeppas) det var lite annorlunda. Igen, inte en negativ men och FedEx race den här. Jag gillade hastigheten på leverans eftersom det var mycket snabbare än jag väntat. Den bärbara datorn kom med skum kuddar på vardera sidan om dess bredd och en låda som sitter ovanpå den. Skummet hindrade både utsidan boxen och inuti lådan från att röra systemet, vilket också var inslagna i plast. I grund och botten är packningen exakt vad du förväntar dig att hitta.

Inuti lådan sitter bredvid den bärbara datorn är en sammanfattning start affisch, nätadaptern (AKA makt tegel, vilket faktiskt är mer som en ris krispiga eftersom det är liten och lätt), en kort telefonkabel, och ett gäng annonser och undervisning häften. Det fanns inga återställa CD-skivor tillhandahålls. HP tar istället extra för dessa men gör plats en 8 GB återställa partition på din dators hårddisk. Jag längtar efter att bli av med det när Vista kommer. 8 GB verkar överdriven för mig eftersom jag har Windows CD. Dock är en del av HP: s programvara ganska trevligt.

Bloatware

Återigen ska jag ägna ett avsnitt till bloatware på det här systemet. Jag vet tillverkar gör detta till lägre priser, men det får verkligen irriterande att starta upp Windows för första gången och måste vänta 5 till 7 minuter för alla sopor att ladda upp och gå igenom alla fönster som dyker upp. Du hittar Norton, Vongo och vissa HP-programmet som ett trådlöst nätverk assistent, automatisk uppdatering program och en snabb lansering knapp konfigurationsverktyget när du startar systemet upp. Det finns också ett gäng ISP erbjuder som AOL putsade på skrivbordet. Avlägsna det mesta av dessa är ganska lätt. Det ser också ut som HP tillhandahåller vissa vilda Tangent spel de har köpt för dig och några fotoalbum programvara. Jag bestämde mig bara för att ta bort en del onödiga eller irriterande program och lämnade ett gäng som HP foto grejer och spel. Hittills min mamma har verkligen gillade den medföljande HP-programvaran, speciellt fotoalbumet verktyget. När du installerar ersätter anti-virus och spionprogram jag hade kopierat över från min andra system jag blev positivt överraskad över hur snabbt min programvara installerad.

Bygg och Design


Compaq v6000z lock ( se stor bild )

Den V6000Z kommer i en mycket mörk grå färg. Jag vill kalla det kol-liknande i färg. Några av bilderna online gjort det ser silver och det är bara inte vad det ser ut. Det är också verkligen gillar fingeravtryck. Jag välja inte avtryck finish på denna bärbara dator eftersom det var en sådan budget-medvetna inköp. När du startar den bärbara datorn kommer du att märka blå ljus för "fjäderlätt beröring" volymkontroller samt media-knapp (vilka startar upp en DVD-spelare som bara svarar i Windows). Det finns också en blå lampa på strömbrytaren och en blå ring som omger där nätadaptern pluggar in Blue indikatorlampor för Caps Lock, Scroll Lock och pekplatta är rätt bredvid deras lämpliga knappar. Det finns en orange ljus för Wi-Fi på / av-knapp som är analog och kan växlas även när systemet är avstängt.


v6000z QuickLaunch knappar ( se stor bild )

En ovanlig sak att notera med detta system är att indikatorlamporna är mycket liten och ligger längst ner till vänster på systemet när den är öppen. De sitter precis där din vänstra handled skulle gå så det är inte svårt alls att täcka dem. De är också så liten att du inte alltid märker dem. Höljet från systemet verkar vara hård plast också. Det gillar inte att böja, men det kommer bakom skärmen om du verkligen försöker göra det. Totalt var jag nöjd med sin stabilitet. Det är mycket styvare än Inspiron 6000 min bror har.


( se stor bild )

Måtten för huvuddelen av den bärbara datorn är: 14 ¼ tums bred x 1 ¼ tums hög x 10 ¼ tum djup. Hela saken verkar vara gjord av robust plast som är mörkgrå överallt utom på botten där det finns svart. Det finns ingen spärr för att säkra skärmen när den är stängd. Men lederna där skärmen tiltar tillbaka är stel och förhindra skärmen från studsar runt mycket när den är öppen eller misstag dras öppen när den är stängd. Du vill vara försiktig första gången eller två du stänger skärmen eftersom botten av systemet kan lyfta lite. Även under beställningsprocessen om du vill få ytterligare portar (som IEEE 1394) Du måste få både grafikkortet uppgradering och avtryck finish. Det var mer än jag ville spendera.

Det är också värt att notera att detta system och dess strömförsörjning är mycket ljus. Jag blev förvånad när jag kände tyngden av nätaggregatet. Det är inte mycket tyngre än dess hölje. Strömförsörjningen är också mycket liten och har dimensioner: 1 A ¾ tum bred x 1 ¼ tum lång x 4 ¼ tums djup.

Tangentbord och pekplatta


Compaq v6000z tangentbord ( Visa större bild )

Tangentbordet på V6000Z har nycklar som är platt och har fyrkantiga kanter. Det finns ingen flex på mitt tangentbord och knapparna är fint lyhörda. Tangenterna Ctrl och Fn nycklar är också i de lägen jag föredrar dem att vara (Ctrl till vänster om Fn). Pekplattan på detta system är också stor och lyhörd. Bläddringsknapparna inslag tycks nästan alltid. Det enda jag inte gillar är att pekplattan verkar vara ett fingeravtryck magnet som resten av systemets hölje. Även knapparna på pekplattan är verkligen irriterande eftersom du måste trycka ner dem så långt. Det tar lite tid att vänja sig eftersom de sjunker in i systemet snarare än normalt. Jag hittade knacka vara mycket lättare för mig att vänja sig än att klicka på knapparna.


Compaq v6000z pekplattan ( se stor bild )

Ingång och-utgång

Front Side:


( se stor bild )

På framsidan är en trådlös på / av-knapp samt indikatorlampa, en mikrofoningång, en hörlursutgång och indikeringslampor för kraft, HDD åtkomst och laddning.

Höger sida:


( se stor bild )

På den högra sidan av detta system hittar du en USB 2.0-port, eluttaget, en lås, DVD / CD-enheten och ett PCMCIA kortplatsen.

Vänster sida:


( se stor bild )

På vänster sida är en S-video-utgång, VGA-utgång, "Expansion Port 3" anslutning, telefonen och nätverksanslutningar, samt en andra USB-port. De viktigaste luftintagen ligger också under S-video och VGA-portar.

Baksida:


( se stor bild )

Bara batteriet.

Botten:


Compaq v6000z underifrån ( Visa större bild )

Tillgång till minnet är beläget i mitten av enheten. Batteriet frigöringsspärr är också här, liksom en panel för att ge dig tillgång till hårddisken. Den huvudsakliga kylfläkt kan också ses här.

Skärm

På denna köp jag inte köpa BrightView-skärm. Jag fick den vanliga skärmen eftersom den enda skillnaden verkade vara $ 25 mer för den glansiga skärmen. Det gladde mig att finna att det inte fanns några döda eller fastnat pixlar. Varje bildpunkt på skärmen verkar vara bra och det finns ingen glans till skärmen heller. Det är bara en vanlig LCD-skärm. Avsaknaden av den glans beläggningen hjälpte spara pengar och minska bländning / reflektioner, men bildkvaliteten på kommenterar skärmar alltid verkar vara lite mer iögonfallande av någon anledning. Den icke-glans är bra för min mammas behov men. Det är inte heller någon märkbar ljus läckage på botten av skärmen. Visst kan svarta tyckas lite ojämn och hörnen på skärmen på botten titta lite mörkare beroende på hur lutar skärmen är, men dessa är alla normala.

Betraktningsvinklar på den här skärmen är inte så illa. Du kan alltid se vad du tittar på från sidorna, även om ljusstyrkan minskar när du flyttar till ytterligheter. Vertikala betraktningsvinklarna är smala ganska ändå. Det tar lite övning att korrekt placera vinkeln på skärmen så vad du tittar på har konstant färg och inte tvättas bort eller för mörka. NVIDIA grafikkrets fjäderben verkligen sin grejer här eftersom det tillåter dig att ta den förvalda slags tvättas ur utseende på skärmen och konfigurera om den till något mycket mer tilltalande. Jag vände upp den digitala Lyster och kontrast lite och minskar gamma lite. Ljusstyrka verkligen inte behöver mycket justering. Utan Nvidia chip du förlorar den digitala Lyster funktionen, tyvärr. Som räddade verkligen dagen här och gör denna LCD bättre än jag hade förväntat mig. Jag är mycket nöjd med skärmen och så är mamma. Det kommer att ta en bra 5 till 10 minuter att spela med grafik inställningar och visning av bilder för användare att verkligen hitta de föredrar.

Det finns en liten konstig sak jag har märkt, dock. När du kör V6000Z på batteri ibland finns det en tyst gnälla eller surrande från den nedre högra sidan av skärmen precis under ramen. Om du trycker på att plast lätt eller justera lutningen på skärmen ljudet går normalt bort. Ibland händer och ibland inte. Jag är inte säker på vad som orsakar det, och det är lätt att bli av med.

Högtalare och ljud

Jag kan inte riktigt säga mycket om ljud på detta system. Med ljud-portar på framsidan är trevligt eftersom du kommer definitivt vill använda dem om du lyssnar på en massa musik. Den V6000Z högtalare kommer från två kvartal medelstora portar sitter precis ovanför höger och vänster sida av tangentbordet. Ljudet är föga imponerande och du förlorar mycket av de lägre frekvenser. Högre frekvenser kan låta knastrig som är en besvikelse. För allmän användning är inte dålig, men musikälskare kommer definitivt vill hörlurar. Jag testar vanligtvis ljudet med orkestermusik. Om jag kan höra alla instrument, känna trummorna och saker låter som de gör med en riktig orkester då högtalarna är bra. Med högtalarna på detta system inget av ovanstående inträffar även om du kan justera ljudnivåerna i olika mediaspelare för att hjälpa. En subwoofer kan ha hjälpt här men detta är bara ett budgetsystem. Ljudet kunde vara värre. Jag har hört system dubbelt så dyra som denna V6000Z (ta min gamla sålde Sony GRZ-630 till exempel) som hade mycket fattigare utskriftskvalitet ljud. För det priset jag verkligen inte klaga här. Högtalarna är konkurrenskraftiga med vad som finns därute i den här prisklassen. Den ljudchip i detta system säger att det är en HD-ljud enhet men jag kan inte höra skillnad jämfört med en vanlig AC'97-system.

Processor och prestanda

Den V6000Z har möjlighet att AMD Sempron-processorer eller processorer Turion. Eftersom jag var på en budget jag gick för Sempron. Jag valde att uppgradera från 3400 + till 3500 + med dubbla cachen eftersom det var $ 20. Detta tillsammans med gig RAM jag trodde skulle kunna kompensera den långsamma en 5400 RPM hårddisk väl. Jag var glad att se att de vanliga hårddiskar från HP var 5400 RPM och inte 4200 rpm på V6000Z vid mitt köp.

Jag är glad att säga att responsen av detta system är mycket bättre än jag hade förväntat mig. Det är i nivå med en Pentium M 1,6 GHz laptop eller en Athlon XP 2700 + skrivbord. Den V6000Z är lysande och lyhörd. Tack vare mängden RAM det gör ganska bra att köra flera program också. Det finns mycket lite fördröjning när du växlar mellan program. Dessutom, för att hjälpa dig att spara batteritid processorn automatiskt ner klockar sig när du låter den gå på tomgång. Detta var en stor försäljningsargument mot sin Celeron konkurrent, V6000T.

Riktmärken

Super Pi

Super Pi är ett program för benchmarking som tvingar processorn att beräkna accuracty av Pi till 2 miljoner siffror. Det är ett bra test för att bestämma processorhastigheten.

Laptop Super Pi Resultat (2 miljoner siffror)
Compaq Presario v6000z (AMD Sempron 3500 +) 1m 49s
HP Pavilion dv9000t (1,66 GHz Core 2 Duo) 1m 18s
Samsung X60 (1,66 GHz Core Duo) 1m 29s
Dell XPS M140 (1,86 GHz Pentium M) 1m 41s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook A6010 (1,66 GHz Core 2 Duo T5500) 1m 22s

3D Mark 2005

3DMark 2005 är ett benchmarking verktyg som testar den totala grafikprestanda i en dator. Compaq v6000z är uppenbarligen inte en gaming anteckningsboken och som sådan inte mäter sig väl i grafik tester:

Laptop 3DMark 2005 Score
Compaq Presario v6000z (AMD Sempron 3500 +) 644 3DMarks
Dell XPS M1210 (2,16 GHz Core Duo, Go 7400 256MB) 2.090 3DMarks
Sony VAIO SZ2 (2,16 GHz Core Duo, NVIDIA 7400) 1.851 3DMarks
Samsung X60 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 2.264 3DMarks
ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400) 2.092 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, GeForce Go 7400) 2.013 3DMarks




PCMark 2005

PC Mark 2005 är ett bra benchmarking verktyg för att mäta ett anteckningsböcker systemets totala prestanda. Här är hur v6000z staplar upp mot vissa andra bärbara datorer, bristen på dedikerade grafik skadar v6000z poäng men totalt sett är det inte en dålig prestation:

Laptop PCMark 2005 Score
Compaq Presario v6000z (AMD Sempron 3500 +) 2.287 PCMarks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Fujitsu N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487 PCMarks
Sony VAIO FE590 (1,83 GHz Core Duo, Nvidia Go 7400) 3.427 PCMarks
Toshiba Tecra M6 (1.66GHz Intel T2300E, Intel GMA 950) 2.732 PCMarks



HDTune


( se stor bild )

Värme och buller

Den V6000Z är förvånansvärt tyst. Även när du kör benchmark program ovanför fläkten var bara om tyst. Man kunde höra det bara om du lyssnade på det i ett helt tyst rum. Om en TV är på eller om folk pratar du inte att kunna höra fläkten. Under PC Mark 2005 prov fanns det några gånger fläkten började snurra upp och du kan börja märka det. Men det var inte påträngande och inte heller göra några vinande ljud. Detta är en stor förbättring jämfört HPs äldre blå och grå bärbara datorer. Några elever i mina kurser datavetenskap har dessa modeller och du kan berätta när deras fans revving upp. Med V6000Z det gör ett bra jobb med att reglera sin buller. Jag fann också att stötta den vänstra bakre delen av anteckningsboken också signifikant bidrar kylsystemet intag. Jag försökte göra det och om en sekund senare fläkten långsammare lite trots att testning inte hade förändrats.

Värm på V6000Z congregates vid nedre kanten av tangentbordet över dess hela bredd. Det finns också några extra värme mot den övre vänstra där den huvudsakliga kylsystemet och CPU. Systemet kommer att hålla händerna varma, men det kommer inte att få dem varma eller obekväma. Under de riktmärken värmen blev aldrig irriterande eller överdriven. Systemet stannar mycket svalare än min gamla single-fläktade Sony Notebook men kan inte konkurrera med min dubbla fläktade XPS Gen 2 anteckningsbok.

Trådlös prestanda

Det trådlösa nätverket assistent HP ger gör det ganska lätt för dig att ansluta till ett hemnätverk för att dela filer och skrivare. Microsoft behöver uppdatera sitt trådlösa nätverkskonfigurationen i Windows XP eftersom jag inte kan räkna antalet vanliga människor som går vilse använder den. Tack och lov HP gör det enkelt.

Det faktiska mottagandet och hastigheter anslutning av V6000Z trådlösa kort är konkurrenskraftiga. Det blir ungefär lika mycket mottagning som min Dell kör en Intel trådlöst kort. Eventuella skillnader i prestanda var försumbara. Föraren verktyg som stöder trådlösa har en mindre fotavtryck i minnet än vad Intel-drivrutiner ta upp.

Batterilivslängd

Jag har inte en exakt tid för hur länge batteriet räcker. Däremot kan jag säga att du bekvämt kan titta på en 3 timmars film och har lite tid över, om du dämpa din skärm ner två klick. Jag gjorde ett batteri test med den tredje Sagan om ringen filmen och hade massor av batteri kvar för några surfar på nätet för ett tag (20 minuter eller så). För en 6-cells batteri jag verkligen inte förvänta sig så mycket batteritid. Beroende på hur hårt du använder systemet och hur ljus skärmen du tittar på någonstans mellan 3 och 4 timmars batteritid vid normal användning. Det är gott om tid att titta på nästan alla film eller gå trådlöst för en god tid. Det har varit mycket användbart för att ta denna laptop var som helst i huset (eller ens utanför) och bara göra vad online eller skriva upp saker någonstans bekväma bort från buller. Om du är en college student och du gillar att skriva artiklar i en lounge eller på cafà © men inte vill ta med din makt tegel, är detta ett bra val för dig eftersom du får knappt 4 timmar. Under min film-titta det trådlösa kortet slogs på hela tiden. Inaktivera det trådlösa kortet kunde hjälpa till att få batteritid än 4 timmar för lätt användning eller allmänna produktiviteten.

Operativsystem, Utilities Recovery och Vista Upgrade

Eftersom jag var på en budget jag valde Windows XP Home Edition. Du kan också välja Media Center och Professional Editions för den här bärbara datorn. Alla tre versioner kommer med en gratis Windows Vista Express Upgrade Program. XP Home Edition i synnerhet uppgraderingar till Vista Home Basic, som saknar det nya Aero-gränssnittet Microsoft har varit entusiastiska över. Det V6000Z levereras med ett klistermärke som säger att det var utformad för Windows XP och är Vista-kompatibel. Det finns också ett Nvidia klistermärke på systemet.

HP tar tyvärr extra för återställningsskivor. Vid tiden för köpet var det en extra $ 20 för att få dessa skivor så jag beslöt att inte eftersom jag redan har ett Windows XP Home-skiva från ett annat system. Det är en 8 GB återställa partition på hårddisken och du kan också ha systemet bränna skivor fabriken restaurering från den medföljande platserna verktyget HP i Kontrollpanelen i Windows. Det är värt att notera att Express uppgradera till Vista är helt gratis (inga frakt-och hanteringskostnader antingen) och inkluderar en Vista-CD samt en HP Driver CD. Det är ett trevligt sätt att komma ut för att behöva betala $ 20. Hela Vista-uppgradering ansökan online var smärtfritt och tog inte lång tid.

KUNDSUPPORT

Det V6000Z levereras med en standard ett års garanti utan extra kostnad. Det var en annan viktig försäljningsargument över HP: s rival Dell eftersom konkurrerande system från dem kom med bara en vanlig 90-dagars garanti istället för helåret. Dessutom gjorde Incase min mamma inte gillar systemet, HP fortfarande inte har en utsättning avgift (vid denna tid) om du returnera en vara inom deras avkastning tid efter att du fått ditt system. Normalt tror jag inte om dessa saker, men när du är på en budget och du är inte säker på om någon kommer att vara nöjd med sitt system är detta definitivt något att göra dig mer säker på forking över hundratals dollar.

Jag har inte personligen var tvungen att kontakta kundsupport. Min beställning gjordes online och gick igenom utan några problem. Det kom också före HP lovade det med. Jag är lite nervös om post-i-rabatten ändå. HP har ett sätt för dig att få din rabatt igång på nätet och sedan skicka de nödvändiga streckkoder och packlista till dem. Denna online-verktyg bekräftar också huruvida systemet så det är svårare för dig att få ett brev tillbaka säger något är inte rätt (men jag är säker på att det är fortfarande möjligt!).

Slutsats


Fördelar:

  • Mycket tyst
  • Bättre än väntat resultat
  • Strömförsörjning är liten och lätt
  • Bra kvalitet skärm
  • NVidia grafikkrets och förare (bidrar till att förbättra bildens färg)
  • Horisontella betraktningsvinklarna är bra
  • Tangentbord är fast och lyhörd
  • Pekplatta funktionen för rullning nästan alltid fungerar
  • Trådlös på / av manuell brytare

Nackdelar:

  • Pekplatta knapparna sjunka in i fallet (tar en hel del att driva dem)
  • Ingen spärren på-skärmen
  • Små och lätta täckt systemet tänds
  • Endast 2 USB 2.0-portar (en på varje sida)
  • CD-enhetens utmatningsknapp placerad i en obekväm vinkel och smälter in mål

Rekommendationer:

Om du är på en budget eller inte behöver seriös prestanda så ska du ta en titt på V6000Z . Spelare bör undvika att denna modell om de bara ska spela icke-3D-spel. Om ditt primära mål är att ha ett bärbart system runt huset eller sovsal för produktivitet, webbsurfning, skatter (det är nästan den tiden på året igen), chatta, och andra allmänna saker ändamål samtidigt se till att det kommer att fungera med Vista, så den V6000Z är ett bra val, särskilt för nybörjar-användare. Det kommer inte att fånga någons öga med är utseende, logotyp, ljus, prestanda eller utbyggbarhet, men det kommer att spara massor av pengar.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar