onsdag 17 januari 2007

Asus R1F Notebook till Tablet PC Convertible recension

Asus R1F Notebook till Tablet PC Convertible recension
av Tiffany Boggs - 2007/01/17

Den Asus R1F är ett konvertibelt bärbar till Tablet PC maskin som drivs av en Intel Core 2 Duo-processor. Den har en 13,3 "widescreen-skärm och kommer det på ett rimligt prissatta $ 1.500. Överföringen och Tablet PC funktionalitet gör den till ett intressant alternativ för studenter.



Asus R1F Tablet PC / bärbar cabriolet ( se stor bild )

Följande är specifikationer för Asus R1F som ses:

CPU Intel Core 2 Duo T5500 (1.66GHz)
Chipset Mobile Intel 945GM Express Chipset, Intel PRO / Trådlös nätverksanslutning för 3945ABG
OS Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
RAM DDR2 667MHz, 1024MB
Visa 13,3 "WXGA (1280x800) Color Shine LCD, ASUS Splendid Video Intelligence Technology
Grafik Integrerad (Intel GMA 950)
Ljud Integrerat ljudkort, inbyggd högtalare och mikrofon
Hard Drive 80GB 5400rpm SATA + TPM
Optisk enhet 8x DVD / RW Super Multi
I / O-portar
  • 1 x Express-kort
  • 1 x VGA-port
  • 1 x hörlur-ut jack (SPDIF)
  • 1 x Mikrofoningång
  • 1 x RJ11 Modem jack för telefonlinje
  • 1 x RJ45 LAN Jack för LAN insats
  • 3 x USB 2.0-portar
  • 1 x TV-utgång
  • 1 x Fingerprint
Kommunikation
  • Integrerad V.92 MDC Fax / modem
  • 1000/10/10 Ethernet
  • Integrerad 802.11a/b/g
  • Inbyggd Bluetooth 2,0
Mått / vikt
  • 31,7 x 23,2 x 3,5 cm (12,5 cm x 9,13 cm x 1,4 tum)
  • £ 4,3.
Batteri / effekt
  • 6 cell, 5200 mAh, 3 till 4 timmar
  • Input: 100 - 240V AC

Designa och bygga

Det R1F är inte så liten som några andra tabletter på marknaden som Fujitsus T4215, men det är fortfarande säkert fortfarande portabel. Med en vikt på £ 4,3, kan R1F gå där allt du behöver för att gå. Den 13,3 "skärmen gör att läsa dokument och visa bilder njutbara, du kan montera en anständig summa på skärmen och XGA-upplösning ger enkel avläsning.

Asus R1 har en gedigen bygga och tangentbord. Det känns robust i dina händer, med minimal flex. Skärmen svänger med lätthet för en 180 graders vy, som kommer väl till hands när du inte vill att tangentbordet eller vill visa någon över ett bord vad som finns på skärmen. Att kunna skriva direkt på skärmen och konvertera din text till text ger tillbaka den personliga aspekten - kanske ger lite övning med handstil (om du hade glömt hur man gör det nu när vi skriver så mycket dessa dagar ).

Från första anblicken är det svårt att säga att de R1F fungerar som en Tablet samt en bärbar dator tills du märker dess centrum gångjärn. Den har ett professionellt utseende, bra för kontoret eller skolan. Den grafit färgade lock sträcker sig till insidan omger svart tangentbord hålla R1F stilrena, men inte till flashiga. På nedåtsidan är det R1F s hölje av plast istället för metall, vilken typ av ger det en billig känsla.

En titt runt R1F


( se stor bild )


( se stor bild )


Dessa är de tillbehör till R1F följde med bland annat en trådlös mus. Den R1F var förpackade så plysch du skulle ha trott är var fint porslin. Portföljen passar Tablet som en handske för snabb resa och väskan är slitstark och rymlig nog att hålla din mobiltelefon, plånbok och filer. ( se stor bild )


Den centrala gångjärnet omvandlar R1F till tabletläge. ( se stor bild )


Vy underifrån av R1F ( se stor bild )

Visa

Skärmen i sig är trevligt och reptålig, så mycket som det kan vara. Det är något kornig, men det beror på extra lager på skärmen och du får den med någon annan tablett. Förvänta dig inte att R1F att producera skarpa felfria bilder, men som jag sa tidigare, det är inte gjorda för att vara ett nöjescentrum. Är dock ASUS Splendid Technology som låter dig justera skärmens färgläggning stor och verkligen tar fram färgen, speciellt när du tittar på film. Jag ställer in ljusstyrka och färgmättnad så hög och balanserad som möjligt för att kompensera kornighet och det fungerar bra. Den kornighet är mer märkbar mot vit bakgrund jämfört med färgade sådana. Även en vit skärm inte visas som rent vitt (det finns en liten greyishness), andra färger gör glans och skärmen är bakgrundsbelyst mycket bra. Svarta färgerna på skärmen verkar skarp och om du står bort från skärmen lite du inte ens märker kornighet. Mina ögon används till bildskärmar och jag inte märker kornighet längre, bara de ljusa färgerna.


( se stor bild )

Den R1F är lätt att bära i tablet-läge, men lite tyngre än andra på ca 4,5 kg, är det fortfarande portabel. Skärmen ser fortfarande stor och du kan ändra orienteringen för bättre visning. Centret gångjärn hjälper också för bättre visning eftersom det naturligtvis tillåter vridning att anpassa för bästa betraktningsvinkel för att åskådare, perfekt för presentationer. Den 13,3 "skärm är en bra storlek för resor eftersom den är liten nog att ta på språng, men tillräckligt stor för att läsa dessa viktiga dokument eller titta på en film på utan att anstränga ögonen. Asus har en fin duk i med tillbehör för säker och enkel rengöring av skärmen och tangentbordet.

Högtalare

Högtalarna är genomsnittliga, men jag jämför dem med min Compaq laptop utrustad med JBL-högtalare, som är klart och tydligt. Den R1F är högt när du har alla rätt programvara inställningar i stället, men inte något jag skulle lyssna på min musik på. Det är inte gjorda för att vara ett underhållningssystem, så det motsvarar normala förväntningar. En bra sak om den bärbara datorn konstruktionen är att i skrivplatteläge högtalarna inte är helt täckta, så en anständig mängd ljud fortfarande kommer ut.

Tangentbord / Pekplatta / Pen

Tangentbordets tangenter är fasta och det har inget flex. Det är lätt att skriva på eftersom det är av standardstorlek. Det finns bara ett fåtal tangenter som förkortas även den högra Skift och Backsteg, men det skapar inga problem. Jag märkte om du är en snabb Typer då måste man se till att helt trycka ned varje tangent eftersom bara peka på dem kommer inte att fungera. Den inbyggda mikrofonen fungerade bra för det mesta. Det var klart och rolig att använda, när du lär programvaran att känna igen din röst. Den kan användas för att spela saker för som minnesanteckningar eller en lärares föreläsning.

Jag gillar styrplattan på R1F eftersom det inte är något fint. Bara din vanliga pekplatta som fungerar bra. Det är enkelt att använda, snabb och smidig, utan fastnar. Pekplattan fungerar lika bra som musen i min åsikt, men jag är van vid att arbeta på det. För alla er mus fans dock, fungerar Bluetooth-musen fina efter att du gör enkla steg-för-steg installation.

Att arbeta med en penna är hela poängen med en tablett och jag tror inte att jag någonsin kommer att köpa något annat än en Tablet igen. Denna funktion ensam gör det skiljer sig från din typiska anteckningsbok. Pennan är lätt, enkel att skriva med och fungerar felfritt på skärmen. Det är praktiskt när du tar anteckningar eller justera din kalender. Den har även ett suddgummi om du gör ett misstag. Det enda dåliga är pennan är gjord av plast och det känns billigt och sladdrigt. Det är också blir repig ganska dåligt i silon. Jag skulle mycket hellre ha en metall penna, jag menar du tar pennan in och ut hela tiden, så något lite mer slitstark skulle vara bättre.

Tablet PC Knappar

En rad kortkommandon finns tillgängliga för omedelbar lansering av underhållning, anslutning, energihantering och färg applikationer justering. Dessa knappar är placerade överst på tangentbordet. Det finns även en knapp för att ändra skärmens orientering för användning när i tablet-läge. Nycklarna är lätta att komma åt och samtidigt hålla tangentbordet området distraktion gratis.

Processor och systemprestanda Benchmarks

Den R1F modell jag omdömet var Intel Core 2 Duo T5500 (1.66GHz) processor. Den R1F ger ökad mottaglighet för att njuta av ljud och video uppspelning och inspelning, snabbmeddelanden och webbläsare samtidigt på din Tablet. Med andra ord hjälper dual-core prestanda i allmänna typer av multi-tasking du ska göra på en PC.

Nedan följer några riktmärken vi sprang på Asus R1 att ge en allmän uppfattning om prestanda och hur det travar upp.

SuperPi:

I nedanstående resultat Super Pi, där Pi beräknas till 2 miljoner siffrorna i noggrannhet, kan du se R1F processorn presterar bra:

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Asus R1F (1,66 GHz Core 2 Duo) 1m 20s
Lenovo ThinkPad X60t (1.66GHz LV Core Duo) 1m 24s
IBM ThinkPad X41t (1,50 GHz LV Pentium M) 2m 02S
Dell Latitude D410 (2,00 GHz Pentium M) 1m 36s
HP TC4400 Tablet PC (2,0 GHz Core Duo) 1m 13s
Dell Latitude X1 (1,1 GHz ULV Pentium M) 2m 40s
Dell Latitude D420 (1.06GHz Core Solo ULV) 2m 11s
Toshiba Portege M400 (1.83GHz Core Duo) 1m 19s

PCMark05 Jämförelse

En annan syntetisk riktmärke vi använder är Futuremarks PCMark 05. Detta är en bra allmän åtgärd av systemets prestanda R1F fick en respektabel men inte mycket poäng 2.724.:

Notebook PCMark05 Score
Asus R1F (1,66 GHz Core 2 Duo, Intel GMA 950-grafik) 2.724 PCMarks
Lenovo ThinkPad X60t (1.66GHz LV Core Duo) 2.860 PCMarks
LG R1 (1,86 GHz Core 2 Duo T5600, Intel-grafik) 2.855 PCMarks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Panasonic Toughbook T4 (Intel 1.20GHz LV) 1.390 PCMarks
Asus V6J (1,86 GHz Core Duo T2400) 3.646 PCMarks
Sony VAIO FE590 (1.83GHz Core Duo) 3.427 PCMarks

Använda "HD Tune" vi testade R1F s 80GB 5400RPM hårddisk läsa och skriva tillträde riktmärken.


( se stor bild )

Diagrammet visar att den hårda skivan börjar vid sin maximala hastighet och saktar ner mot slutet av testet. Paret nedåt spikar i grafen är inte ett problem, visar de att ett annat program eller Windows var tillgång till hårddisken under testet.

Batteri

Batteriet varade ca 3 timmar för mig vid normal kraft inställningsläge. Asus erbjuder olika batteri inställningar som tyst kontor och hög prestanda via Geared. Men höga och super prestanda används oftast när R1 är ansluten i. Om du behöver spara batteri på språng kan du justera ljusstyrkan eller använd lugna kontor inställningen. Det tar bara cirka en timme att ladda, så R1F varar tillräckligt länge för att göra arbetet för ett par timmar och sedan ladda medan vid lunch.

Värme och buller

Jag hade inga problem med R1F få heta under normala förhållanden, i själva verket knappt producerade tillräckligt med värme för att värma händerna på en kall dag. Den R1F går tyst med undantag för DVD / CD-enheten, vilket gör ljud när den snurrar en skiva, men det är normalt för alla bärbara datorer. När systemet är igång riktmärken eller under intensiv användning vänster vent kommer att generera en hel del värme och fläkten kommer att sparka att göra en del buller.

Portar

Det R1F har en rad portar som du förväntar dig att hitta på en Tablet sin kaliber. Den har en Express Card-kortplats, en VGA-port, en hörlur-ut jack (SPDIF), en mikrofon-in jack, en RJ11 Modem jack för telefonlinje, ett RJ45 LAN-jack för LAN insats, tre USB 2.0-portar, en TV- Ut och en fingeravtrycksläsare. TV-Out är snyggt eftersom detta gör det möjligt för R1 att ansluta till en TV. Den har även en 8x DVD / RW Super Multi optisk enhet som är under drift. Hörlurar och mikrofon uttag är på baksidan är en smärta när notebook-läge, men bortsett från att porten layouten är ganska bra.


Strömbrytare (på baksidan) Express Card och värme vent sitter på vänster sida ( se stor bild )


DVD-enheten och SD, MMC-kortplats finns på höger sida ( se stor bild )


Ethernet-porten och modemport, mikrofon och hörlursuttag på baksidan ( se stor bild )


Det finns tre USB-portar finns på baksidan ( se stor bild )

Säkerhet

Jag fick hjälp av fingeravtrycksläsaren när jag lärde mig det korrekta sättet att dra fingret. Det fungerar perfekt varje gång. Snacka om ökad säkerhet, det är som att vara i FBI. Du kan använda ditt fingeravtryck för att logga in från BIOS. Läsaren skannar alla dina fingrar från båda händerna, så bör du råkar tappa ett finger en dag, kan du lita på dina andra fingrar att logga in dig i. Förhoppningsvis kommer aldrig att hända ändå. I R1F har också de normala inställningarna lösenordsskydd precis som alla andra bärbara.

Programvara

Den R1F kör Microsoft Windows XP Tablet PC Edition, men det är Windows Vista kan för dem som vill uppgradera. Min enhet kom inte med Microsoft Office-paketet, vilket skulle inkludera Word, Excel, Publisher, PowerPoint, Access och OneNote. Dessa är alternativ som du kan ha inkluderade dock. De andra program kom förinstallerad och var bara grunderna.

Det finns en massa Asus verktyg inbyggda i systemet, liksom den allestädes närvarande Norton. Asus Power4 Gear verktyget kan du justera prestanda och kraft inställningar medan Splendid programmet kan du justera färginställningarna för bästa bild utifrån vad du gör och vad dina preferenser är.

Trådlös

Det R1F har en integrerad V.92 MDC Fax / modem och inbyggd 802,11 a / b / g, som fungerar som förväntat. Den har också inbyggd Bluetooth, som kan användas med Bluetooth-musen. Signalstyrka och räckvidd var bra på alla de områden jag testade tabletten.


Den R1F i tablet-läge. ( se stor bild )

Slutsats


Med tanke på alla de funktioner du får för priset, som är överkomligt runt $ 1.500, är ​​det svårt att missa på Asus R1F om du letar efter en bärbar dator med den extra Tablet PC-funktionalitet. Den har bra prestanda med sin Core 2 Duo-processor och gott om lagringsutrymme med upp till 120 GB hårddisk. Det är inte för tung eller för stor för att ta på resor eller hålla stående ett tag. Om du använder Splendid Video Technology filmer ser bra ut, trots vissa kornighet på grund av den Wacom skärmen lagret. Den plasthölje är lite billig känsla, men R1F är fortfarande hållbara. Den plasthölje hjälper till att hålla kostnaderna och vikt ner också. Jag njöt av R1F både bärbara och Tablet-läge, inget slår att skriva på skärmen särskilt när du har bråttom. Skärmen kan fungera som en stor post-it-anteckning och R1F definitivt bidragit till att hålla mig organiserad.

Fördelar

  • Det är överkomliga för alla funktioner
  • Stora förpackningar och tillbehör ingår
  • Älska Core 2 Duo-processor
  • Bra skärm
  • Snabbväxling ODD / Super Multi optisk enhet

Nackdelar

  • Plastpenna blir repad i silo
  • Batteriet varar inte så länge mindre tabletter.
  • Den plasthölje gör att det känns billigt



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar