söndag 14 januari 2007

HP Compaq nw9440 recension

HP Compaq nw9440 recension
av Miller - 2007/01/14

av J.Steven A.

Översikt och introduktion

Nyligen mitt kontor köpts för mig en HP Compaq nw9440 mobil arbetsstation . Jag var debiteras med uppgift att forska hur bärbara datorer skulle vara acceptabelt av mig, så beslutet om vad man ska köpa föll rakt på mina axlar. Jag är en advokat, arbetar huvudsakligen med kontor och internetapplikationer forskning, men jag är också en dator entusiast och spelare i min privata tid. Därför behövde jag något som såg alla företag, men hade en kärna som kunde tillfredsställa mina off-time personligt bruk.


HP Compaq nw9440 ( Visa större bild )

De specifikationer för nw9440 köpt är följande:

  • Processor: Intel Core 2 Duo T7200 (2,0 GHz, 4 MB L2-cache, 667 MHz FSB)
  • Skärm: 17 "WSXGA Matte Widescreen (1680 x 1050) bred betraktningsvinkel
  • Grafik: NVIDIA Quadro FX 1500M, 256 MB
  • RAM: 1 GB (667 MHz) DDR2 SDRAM (1 x 1 GB, utbyggbart till 4 GB)
  • Hårddisk: 80 GB (7200 rpm) SATA
  • Optisk enhet: LightScribe DVD + /-RW SuperMulti med dubbla lager
  • Ljud: ADI High Definition CODEC, integrerad 16-bitars Sound Blaster Pro-kompatibelt ljud, integrerade stereohögtalare, integrerad riktad mikrofon, Extern volym upp och ner, och mute knappar, stereohörlurar / linjeutgång, ingång för stereomikrofon
  • OS: Microsoft Windows XP Professional SP2
  • Batteri: 8-cells litiumjon
  • Vikt: 7,5 £.
  • Integrerat Intel PRO / Trådlös nätverksanslutning för 3945ABG
  • Mått: 1,3 "(H) x 15,5" (B) x 10,8 "(L)
  • Portar: 4 USB 2.0, IEEE 1394 (a), RJ-45, RJ-11, VGA, S-video, dockningskontakt, batteri kontakt, växelström strömkontakt, typ I / II PC-kortplats, integrerad Smart Card-läsare, 7-i-1 Media Reader, biometrisk fingeravtrycksläsare

Orsaker till att köpa

När du startar min forskning på en bärbar dator som passar min räkningen av uppgifter, såg jag först för de interna komponenterna. Efter lite forskning om aktuella bärbara komponenter (min sista laptop köptes tillbaka under våren 2002), bestämde jag mig för att jag inte vill få något som skulle vara kvar i dammet i ett par månader. Min tidigare Sony Vaio FX-serien hade köpts med alla top-of-the-line-at-the-time komponenter och fungerade bra i över fyra år. I själva verket, det fungerar fortfarande bra som ett kollegium dator för min syster-in-law nu. Därför började jag leta efter de bästa komponenterna tillgängliga inom en rimlig prisklass på mindre än $ 2.500.

Min sökning ledde mig först till Alienware datorer, som senare fick jag veta var rebranded Clevo skal. Jag såg hårt på AW M7700 mobil arbetsstation (även Hypersonic Aviator EX7) innan du bestämmer att jag ville ha en bärbar dator processor och inte en stationär processor. Att bo med en ny Core 2 Duo i åtanke såg jag också på en AW m5750, en Dell XPS och en Hypersonic Aviator CX7. Jag hade inte som HP alls. Jag har haft dåliga kontakter med Pavilions konsument linje, men pressades till att prova en anteckningsbok business class med mitt kontor dator hårdvara och tjänster, en lokal teknisk butik. Försäljningen Killen hade en 17 "nx-serien bärbara datorn i sitt kontor som han erbjöd sig att låta mig spela med så jag kunde se mig själv skillnaden i design, stabilitet och struktur. Jag tog honom upp på hans erbjudande, och blev förvånad över skillnaden i bärbara datorer business class. Lite mer forskning och konfigurering, och jag hamnade välja nw9440 eftersom jag kunde få en hög slut Core 2 Duo, en mycket kapabel NVIDIA Quadro FX 1500M (7900 GS kärna), en dual-layer DVD-RW Super Multi-enhet och 1 GB systemminne allt i en elegant, 17 "widescreen affärsmässig utseende paket. Glasyren på kakan var att denna bärbara dator har ett fullständigt numeriskt tangentbord, vilket är mycket användbart för att ange massor av numerisk information under deklarationen säsongen.

Var och hur Köpta

Denna notebook köptes av mitt kontor, genom en lokal teknisk leverantör, som en del av ett kontor hela teknik uppgradering. Vår lokala tech leverantör är också en auktoriserad HP-återförsäljare och reparation Service Center, så om något går fel de kan ta hand om det internt samtidigt utnyttja min 3-års garanti istället för tömning det.

Bygga & Design

Denna laptop ser riktigt bra ut. Det är definitivt bättre än någon annan HP jag har haft erfarenhet av. HP / Compaq Business Class bärbara datorer handlar om ett professionellt utseende och nw9440 verkligen inte slöfock från denna standard. Allt är färg smidit i svart och metallic kol, med små LED accenter i grönt, blått och orange, vilket indikerar olika funktioner.


( se stor bild )


( se stor bild )

Fodralet är tillverkat av tunna hårdplast täckpaneler och förstärkas runt kanterna och på andra viktiga punkter (runt tangentbordet, till exempel) med tjockare plast. Detta håller nere vikten samtidigt ge en hög grad av styvhet. När du trycker på skärmen bakifrån, ingenting märkt på skärmen. Likaså mängden flex tillåts av 17 "när vridning är minimal widescreen inte en hög grad av kraft som anbringas är. Gångjärnen på LCD tillåter också för minimal wobble när skärmen tappas framifrån.

En sak är jag inte helt galen om är att nästan alla av portarna på den bärbara datorn är placerade på sidorna istället för ryggen.


( se stor bild )


( se stor bild )

Efter att ha använt en Sony Vaio FX-serien layout, jag skulle ha velat AC strömuttag, RJ-45 Ethernet, ett par USB-anslutningar och Video kontakterna Display att vara på baksidan av den här anteckningsboken. AC och Ethernet-anslutningar, som jag använder mycket, är besvärliga att vänja sig på sidorna, och eftersom jag använder en trådlös USB-mus, har mottagaren peta ut sidan kan vara något irriterande. Jag kunde inte ens föreställa mig att behöva använda en USB sladd mus.


( se stor bild )

Men dåligt att problemet är dock, jag har vant sig vid konfigurationen i par månader jag har haft den här bärbara datorn. Jag till den grad att jag inte ens märker sladdarna längre när du är hemma. När arbetet problemet inte längre existerar eftersom jag använder HP dockningsstation, som jag absolut älskar. Det är ett måste för att arbeta med en bärbar dator. Jag kommer fram till mitt kontor på morgonen, lyft min bärbara dator ur min portfölj, pop den på dockan och brand upp. Inget ansluta något, eftersom det är redan gjort.


( se stor bild )

Även om inte en Toughbook, övergripande den bärbara datorn är av mycket robust konstruktion. Det finns gott om styvhet för att klara den dagliga packningen i en vadderad portfölj och transport till och från arbetet.

Skärm

Skärmen på min modell är inte en BrightView, utan snarare en 17 "widescreen WSXGA (1680 x 1050) matt finish LCD. Jag arbetar på ett kontor med en overhead ljus, så skulle en blank skärm inte har fungerat väl på grund av bländning.

Skärmen visar rika färger på alla tillgängliga ljusnivåer. Det finns noll döda pixlar och jag har inte märkt det minsta ljus läckage. För att kontrollera och bekräfta att, sprang jag en liten app som översvämningar skärmen med varierande färger. Det är en av många döda pixlar testare du kan hitta med en enkel Google-sökning.


( se stor bild )

En funktion som jag gillar med denna bärbara dator är att den har en sensor för omgivande ljus. När den är aktiverad, en liten sensor längst ned på skärmen locket nedanför LCD, plockar upp det befintliga ljuset i det område som du använder datorn och automatiskt justerar skärmens ljusstyrka därefter.

Högtalare

Markeras som en Business Class mobil arbetsstation, kommer nw9440 med ett par utan krusiduller, två högtalare kanals stereo. De gör träffande jobbet för bärbara ljud, men förvänta dig inte en out-of-här-världen erfarenhet spelljud från dem. Medan perfekt nog för tillfällig mp3 eller internet ljud eller videoklipp, rekommenderar jag hörlurar eller externa högtalare till en rikare ljudupplevelse.

Processor och prestanda

Denna notebook är mycket snabb. Jag märkte lite av en hängning i uppstart tid, men har tillskrivits det faktum att jag använder HP Credential Manager för att logga in med en känga av min fingeravtryck istället för alfanumeriskt lösenord (även lösenord alternativet är fortfarande tillgänglig). Väl i OS, går allt smidigt och snabbt. Den dubbelkärnig processor tillåter mig att flera saker som aldrig förr.

Detta är alla uppnås med T7200 Core 2 Duo 2,0 GHz, 1 GB 667 MHz RAM (1 x 1 GB, dubbla kanaler tillgängliga på RAM-uppgradering) och 80 GB 7200 rpm hårddisk.

Riktmärken

Jag har kört ett par riktmärken för att visa prestanda arbetshäst. Först ut är Super Pi. Jag kunde räkna Pi upp till 32 miljoner siffror i knappt en halv timme (27m, 24s). Ju mer standard 2 miljoner siffror riktmärke gjordes 1 minut, 3 sekunder, vilket är ungefär samma som andra T7200 Core 2 Duo-processorer. Så här min laptop staplar upp till viss konkurrens:

SuperPi

SuperPi mäter CPU-prestanda genom att beräkna Pi till ett visst antal siffror.

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
HP Compaq nw9440 (Intel Core 2 Duo T7200 2,0 GHz) 1m 03S
Dell Latitude D620 (Intel Core Duo T2400 1,83 GHz) 1m 21s
Dell Latitude D610 (Intel Pentium M 750 1.83GHz) 1m 41s
Dell Inspiron E1505 (2,0 GHz Core Duo) 1m 16s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
Asus A8JP (Intel Core 2 Duo 2,0 GHz) 1m 02S
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Alviso Pentium M) 1m 52s
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s

 

Den 7200RPM hårddisk är också mycket lyhörd och pålitlig samtidigt en väldigt cool temperatur. Jag sprang HD Tune, och redovisa resultaten här också.


( se stor bild )

PCMark05 Jämförelse resultat:

Här är riktmärket resultat för PCMark05, som visar ett mycket bra resultat av 5364 Marks.

Notebook PCMark05 Score
HP Compaq nw9440 (Core 2 Duo 2,0 GHz, NVIDIA Quadro FX 1500M) 5.364 PCMarks
Asus A8JP (Core 2 Duo 2,0 GHz, ATI X1700 256MB) 4.378 PCMarks
Toshiba Tecra A8 (1,83 GHz Intel T2400, Intel GMA 950) 3.038 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, Nvidia Go 7400) 3.646 PCMarks
Fujitsu N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487 PCMarks
Panasonic Toughbook T4 (Intel 1.20GHz LV) 1.390 PCMarks
Toshiba Tecra M6 (1.66GHz Intel T2300E, Intel GMA 950) 2.732 PCMarks

Även om det inte anses vara en "gamer" notebook, jag älskar att spela tv-spel och denna laptop verkar kapabel nog att hänga med resten. Så sprang jag 3DMark05 får ett riktmärke och var nöjd med resultatet där också, visar 7.288 Marks.

3DMark05 Resultat och jämförelse:

Notebook 3DMark05 Score
HP Compaq nw9440 (Core 2 Duo 2,0 GHz, NVIDIA Quadro FX 1500M) 7.288 3DMarks
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 4.157 3DMarks
Dell XPS M1710 (2,16 GHz Core Duo, nVidia 7900 GTX 512MB) 8.524 3DMarks
Asus V6J (2,16 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7400) 2.918 3DMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60 Nvidia GeForce Go7800 GTX) 7.078 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDIA GeForce Go 7400) 2.013 3DMarks

Värme och buller

Värmen denna laptop sätter ut är knappt märkbar. Detta är långt ifrån min tidigare Sony FX-serien, vilket skulle stängas automatiskt från värmen om rummet var lite varm och det var inte givet massor av utrymme att ventilera. En sak jag märkte rätt ut är att denna laptop inte har den lilla utsvängbara bakre fötterna för att öka den bakre höjd. Jag var bekymrad över detta i början, men efter att ha använt den bärbara datorn och att veta hur lite värme produceras jag inte längre ser det som ett potentiellt problem.

Dessutom är denna laptop mycket tyst. Jag kan knappt höra det kör för det mesta, och bara höra fansen kommer vid uppstart eller när jag spelar en grafisk intensiv lek för en stund. Inte vid något tillfälle har buller från fläktar varit en faktor i den ljudupplevelse av en film eller spel. De är bara inte så högt.

Tangentbord och pekplatta

Denna laptop modell levereras med ett tangentbord w / full numeriskt tangentbord, en pekplatta med vänster / höger knappar och ett centrum biometrisk fingeravtrycksläsare och en TouchStick med tre individuella klickknappar egna.

Tangentbordet är upplagt mycket snyggt och är konstruerad väl. Det är lite av en tuff omkopplare att vänja sig med en fullständig numerisk knappsats igen, men det är en switch som har fördelar som uppväger den tillfälliga slå "hem"-knappen istället för "Ta bort". Tangentbordet visar inga tecken på flex eller sag när deprimerande nycklar och den medföljande TouchStick och knappar inte komma i vägen som jag trodde de skulle. När du skriver, jag vet inte ens inser TouchStick finns.

Pekplattan fungerar också bra som det är tänkt. Jag älskar att använda biometrisk fingeravtrycksläsare för att logga in mitt system och sätta upp det för att känna igen mina fingeravtryck var en bris med de medföljande instruktionerna. Pekplattan har också en bokrulle fält på höger sida för snabb vertikal rullning, men det har sina problem. Det kommer bara vertikal rulla så länge det finns en markerad ram. Du kanske tänker "so what?" Vad det betyder är dock att man inte bara måste starta IE eller Firefox, men du måste också klicka någonstans på sidan (undvika hyperlänkar) för att välja ramen för att rulla . Om du växlar mellan flikar eller använda en sökraden måste du välja sidram igen för att bläddra med pekplattan. Jag verkligen ser inte detta som alltför mycket av ett problem även om det är jobbigt, eftersom jag sällan använder pekplattan. När jag använder styrplattan, har jag nästan aldrig använt en scroll fält ändå, så det fortfarande inte bry mig alltför mycket.

Det finns sju andra HP Quick Launch knappar ingår ovanför tangentbordet. Dessa tangenter är för HP Info Center, Wireless Assistant, Presentation inställning, Ljud, volym ned, Volym upp och Kalkylator. De jag använder mest är Volym och Mute knapparna, Wireless Assistant (One Touch stänger trådlöst nätverk för energibesparing) och räknaren. Räknaren nyckeln ligger precis ovanför den numeriska knappsatsen.

Ingång och-utgång

Inkluderat är fyra USB 2.0-portar, en Firewire-port, en 7-i-1-kortläsare, en smartkortläsare, en PCMCIA-kortplats, och både VGA och S-Video ut hamnar. När den är dockad, stöder den bärbara datorn också fyra fler USB 2,0-portar (en driven), digital video, VGA, S-video och kompositvideo ut, ljud in och ut, PS-2 mus och tangentbord portar, en serieport och parallellport, och, naturligtvis, RJ-45, RJ-11 och AC-portar makt.

Trådlös

Den enda trådlösa som medföljde denna laptop är en integrerad Intel PRO / Wireless 3945ABG (Centrino-teknik). Andra konfigurationer kan innefatta interna Bluetooth, men mina inte. Istället lade jag en Zoom Technologies ultratunna PCMCIA Bluetooth-kort. Det drar ingen ström om jag inte har Bluetooth Wireless Manager eldas upp, så jag bara hålla den i PCMCIA-kortplatsen permanent och slå på den när jag behöver det.

Batteri

Batteriet varar en tillräcklig tid. När sparar ström genom att stänga onödiga avlopp (t.ex. trådlösa nätverk, skärmens ljusstyrka och full CPU-användning), kan denna bärbara dator köra i timmar. En session trådlöst surfa på nätet kommer att dränera batteriet efter någonstans mellan två och tre timmar, och jag har inte testat batteriet medan du tittar på en DVD, men jag tvivlar inte på att det kommer att hålla ut för hela längden på filmen så länge andra avlopp är minimala.

Totalt sett är strömförbrukningen bättre än vad jag skulle förvänta sig från en 17 "widescreen notebook med en 8-cells batteri. Jag bör också notera att denna laptop stödjer två ytterligare externa batterier som påstås ge det en livslängd på upp till sexton timmar.

När du är på nätström flyger den bärbara datorn. Makten tegel är något stort, men det har aldrig riktigt brytt mig. Sladden är längre än vad jag jobbade med tidigare, vilket är en liten bonus eftersom utloppet jag använder hemma är lite längre bort från bordet.

Operativsystem och programvara

HP har en OEM WinXP Professional SP2, men även alla nödvändiga filer i C: \ i386-mappen för att skapa en ominstallation skiva. All medföljande programvaran och drivrutinerna finns i C: \ SWSETUP mapp för enkel säkerhetskopiering också. När du öppnar upp HP Backup and Recovery Manager uppmanas du att göra säkerhetskopior av din hårddisk direkt. Jag gjorde detta med DVD-skivor, och sedan kunde säkert ta bort återställningspartitionen och ta bort C: \ i386 och C: \ SWSETUP mappar från min hårddisk (efter en separat säkerhetskopia gjordes av dessa mappar också).

Det är lite av programvara ingår, men inte mycket att jag skulle överväga bloatware. Det finns en mängd HP program, men de flesta avser den inbyggda TPM Security Chip och HP Credential Manager säkerhetsprogram. Jag valde att behålla och använda dessa säkerhetsfunktioner i stället avinstallera dem och hitta dem för att köra rent och utan krångel.

HP förladdade också InterVideo WinDVD och Sonic Digital Media Suite som gör att jag kan använda min DVD-RAM-enhet med Drive Letter Access som en andra hårddisk. Eftersom jag har 80 GB att använda på min C: \ och en mängd nätverksenheter hemma och på jobbet för lagring, jag väljer att sällan använda den här funktionen. Men, som ingår i Sonic Digital Media Suite är Express Labeler, som är tänkt att kunna användas för att skapa en LightScribe tryckt skiva. Jag har inte kunnat få Express Labeler att känna igen min DVD-RW-enhet som en aktiverad LightScribe-enheten ännu, dock.

Alla andra program jag har installerat själv. Annat än Basic Edition av MS Office, Motorola PhoneTools och mina spel (Mount & Blade, Stronghold Legends), allt öppen källkod eller freeware. Detta inkluderar Mozilla Firefox, Thunderbird och tillägg, AVG Anti-Virus, Foxit PDF Reader, Alkohol 52% Free Edition, CDex, en svit av andra gratis CD-och DVD-rippning verktyg, Gaim, GIMP, Winamp och Lavasoft AdAware Personal Edition.

KUNDSUPPORT

Jag har inte haft någon möjlighet att kontakta HPs kundsupport, eftersom mitt kontor köpte via en lokal dator återförsäljare som även fungerar som vår HP Certified Repair Center. Allt i vårt kontor går igenom detta bolag, så vår kundtjänst erfarenhet kommer att vara till skillnad från vad någon annan upplevelser förhandla direkt med HP.

Slutsats

Sammantaget har jag tyckte att det här HP Compaq nw9440 Mobile Workstation är en ögonöppnare och en fläkt av frisk luft som kommer från HP. Visserligen har jag inte ett fan av HP-produkter i det förflutna. Detta var naturligtvis innan jag försökte sina bärbara datorer Business Class, som verkar vara mycket annorlunda från deras konsumenter linje i övergripande kvalitet. Till slut fick jag min bärbara dator att på omslaget ser alla företag, men inuti har makt några av de bättre gaming laptops. Jag skulle verkligen rekommendera det till någon i min samma situation, behöver uppkomsten av en affärsmässig laptop med kärnan i ett spelsystem dold under locket.

Fördelar:

  • Mycket elegant verksamhet utseende
  • Styv, kvalitet konstruktion utan mekaniska problem som helst
  • Fullt numeriska tangentbordet är praktiskt
  • Biometrisk fingeravtrycksläsare för att logga in WinXP är väldigt cool
  • Funktionellt enkel att använda tangentbord och HP Quick Launch layout
  • Enkel installation och optimering
  • Ingen bloatware kom installerad
  • Förblir sval, inget buller

Nackdelar:

  • De flesta hamnar är på sidan i stället för på baksidan
  • Ingen integrerad Bluetooth på min modell
  • Nej 5,1 kanal eller annan digital ljudutgång
  • Ingen DVI utan dockningsstation

Tillbehör

Att läsa om tillbehör, inklusive en HP dockningsstation, köpta och används med denna laptop läs här .



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar