onsdag 3 januari 2007

Sony VAIO N Laptop Granskning

Sony VAIO N Laptop Granskning
av Andrew - 2007/01/03

av Andrew Baxter

Den Sony VAIO N-serien är lite av en ny sida i PlayBook för Sony. VAIO N är en 15,4 "widescreen notebook som faktiskt kan kallas en bärbar budgetnivå, tidigare har vi inte sett Sony gå efter kostnadsmedvetna kunder. VAIO N hållet inriktad på konsumenter som vill ha en snygg och lämpligt kraftfull bärbar dator bara för i hemmet. Denna översyn kommer att undersöka om det målet uppnås.


Modellen ses över här är specifikt Sony VAIO VGN-N130G / B och följande specifikationer:

  • Processor: 1,6 GHz Intel Core Duo T2050
  • Skärm: 15,4-tums WXGA (1280 x 800) LCD med XBRITE-ECO-teknik (blank skärm)
  • Hårddisk: 80 GB hårddisk, 5400 RPM
  • Färg: Grå och svart
  • Minne: 1 GB RAM (2 GB max) 533MHz
  • Grafik: Intel Graphics Media Accelerator 950 (128 MB delat RAM)
  • Optisk enhet: multi-format/dual-layer DVD / CD-brännare
  • Trådlöst: Intel 3945ABG-kort (802.11a/b/g), 10/100 Ethernet
  • OS: Windows XP Media Center Edition 2005 - Windows Vista kan och Windows Vista Premium Ready
  • Storlek: 10,5 inches x 14,4 inches x 1,6 inches (L x B x H)
  • Vikt: 6,8 pounds
  • Portar:
    • Två USB 2.0-portar
    • FireWire (kallas även IEEE 1394 eller i.Link)
    • ExpressCard/34-kortplats
    • VGA-bildskärm ut
    • S-Video ut
    • Stereohörlurar / högtalare / linje ut
    • Mikrofon / line-in
    • Memory Stick-läsare (kompatibel med Memory Stick PRO och PRO DUO med MagicGate funktionalitet)
    • SD-kortläsare kortplats


Sony VAIO N Livin 'på kanten ( se stor bild )

Inköpsställe

Denna VAIO N130 finns i ett antal butiker, både online och på gatan. Jag gick med köp via Amazon.com eftersom det var till försäljning för $ 899 efter rabatt och med min Amazon Prime konto 2-dagars sjöfart är gratis och tillförlitlig. Dessutom skatter undviks med en online köp som jag inte bor i den stat där Amazon.com fartyg från.

Förpackning och Inne


VAIO N boxen ( se stor bild )

Förpackningen för VAIO N är ganska grundläggande men passar räkningen. Lådan är dimensionerad endast så stor som den måste vara, det är mycket lätt att bära och robust. Inuti förpackningen allt har svept ordentligt för att garantera säker sjöfart från produktion till ägarens väntar händer. Innehållet i förpackningen är ganska grundläggande också. Du får den bärbara datorn, batteriet, strömadaptern och sladd, ett par skivor (tyvärr inga återställningsskivor) och en liten starthandboken.


Allt från i rutan ( se stor bild )

Bygg och Design

Det mest slående VAIO N130 du kommer att märka när det gäller design är hur spartanska det övergripande utseendet är. I en tid där vi ser kurviga bärbara datorer med blinkande lampor som skulle kunna driva ett diskotek golv går VAIO N till den andra ytterligheten. Det är fyrkantig snygga och unapologetically vanligt. För dem som gillar rena utseende, kommer denna design behaga. Jag kan se den bärbara datorn passar fint i ett av de minimalistiska utformade typ rum med stora fönster och bambu golv.


( se stor bild )

Det finns några färg erbjudanden med VAIO N, är vår modell grå och svart. Den svarta huva av locket och grå fallet och sedan svart tangentbord mekanismer, men glädjande i hygienen hur de läggs ut.

Utbyggnaden av VAIO N är anständigt, jag var orolig att en budget erbjudande från Sony som är dubbad som en PC för i hemmet helt enkelt skulle snåla på någon typ av kvalitet hölje. Och medan fallet är förvisso av plast konstruktion, inte kolfiber som dyrare Sony är den byggd relativt bra och det finns ingen flex till fallet i de flesta områden. Den vänstra handledsstödet är undantaget här, om du trycker på det området du ska höra att det är ihåligt och det finns en mild mängd flex till det området. Inte nog att normalt märkt dock.


( se stor bild )

Leden för skärmen är särskilt bra, det är mycket styv och håller skärmen på plats väl med någon vingla. På den negativa sidan, innebär att det tar en hel del ansträngning för att öppna skärmen och två händer behövs. Det finns ingen spärr för att hålla skärmen nedåt, förlitar sig på styvheten av gångjärnen att stanna stängda. För hemmabruk att genomförandet fungerar alldeles utmärkt.

Skyddet från locket är tillräcklig. Jag upptäckt några porlande av skärmen när du skjuter på baksidan av locket, så jag skulle inte saker denna laptop en påse med massor av böcker och sedan kasta den runt.

En sak som jag alltid kontrollera när det gäller byggkvalitet är om ett företag använder flikar eller plast dummies att fylla i tillbehör spår som inte används. Flikar är mycket att föredra eftersom de inte kan gå vilse och hålla utseendet rent, tack och lov Sony tog denna väg med ExpressCard tillbehöret kortplatsen på N130. Med Sony VAIO CI nyligen omdömet De använde el cheapo plast fyllmedel, så kudos till VAIO N designteam för att göra ett bättre beslut här!

Processor och prestanda

VAIO N gjordes inte för spel eller riva genom 3D-rendering arbete och så att det inte använder den senaste Intel Core 2 Duo-processor eller ett dedikerat grafikkort. Snarare är det med Intel integrerad grafik och Intel Core Duo-processor som släpptes tidigare i 2006. För bärbara datorer ändamål är bara bra. VAIO N är tänkt som en maskin att ha runt huset, troligen för att hålla koll på e-post, leta upp några recept på nätet eller kontrollera den lokala väderprognosen och händelser på med nyheter. Och för dessa uppgifter Core Duo-processorn är mer än tillräckligt.

Riktmärken

Super Pi

Vi använder programmet Super Pi att testa processorns hastighet, tiderna nedan visar hur lång tid det tog VAIO N130 för att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i precision jämfört med andra bärbara datorer:

Notebook Tid
Sony VAIO N130 (1,60 GHz Core Duo, Intel GMA 950) 1m 29s
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T2400) 59s
Asus V6J (2,16 GHz Core 2 Duo) 53s
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core 2 Duo) 1m 02S
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
Toshiba A100 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
HP dv5000z (2,0 GHz Sempron 3300 +) 2m 02S

PCMark05

PCMark05 testar den totala prestandan för ett system. Här kan du se VAIO N130 ligger bakom poängen för bärbara datorer med dedikerade grafikprocessorer, och det är att vänta.

Notebook PCMark05 Score
Sony VAIO N130 (1,60 GHz Core Duo, Intel GMA 950) 2.446 PCMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 4.234 PCMarks
Fujitsu LifeBook A6010 (1,66 GHz Core 2 Duo, Intel GMA 950) 2.994 PCMarks
Fujitsu N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487 PCMarks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Toshiba Tecra M6 (1.66GHz Intel T2300E, Intel GMA 950) 2.732 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, Nvidia Go 7400) 3.646 PCMarks
Sony VAIO FE590 (1.83GHz Core Duo) 3.427 PCMarks

HDTune

HDTune ger en rapport om hälsa och hastighet bärbara datorer hårddisken:


( se stor bild )

Everest rapport

Everest ger en genomgång av vad som finns inne i tarmar av en PC, är här en länk till denna rapport för VAIO N130 .

Tangentbord och pekplatta


Tangentbord syn på Sony VAIO N ( Visa större bild )

Det finns inte mycket att skriva hem om denna klaviatur. Det fungerar bra, men det är verkligen mitt i flocken när det gäller användbarhet. Det är lite av flex om du är en tung maskinskriverska liksom jag själv, jag tenderar att pundet ett tangentbord när man skriver, men de flesta kommer inte att märka denna flex. Nyckeln resor kunde vara bättre och nycklarna verkar som om de skulle vara lätta att misstag lossna om du fångat en nagel i en. Jag är bara så bortskämda av ThinkPad-tangentbord jag använder regelbundet så jag är snabb att klaga i denna avdelning. Totalt tangentbordet är bra, bara inte bra.

Pekplattan fungerar som en pekplatta gör, vad är en besvikelse är musknapparna. De är billiga känsla och irriterande högt med sin klick. Jag är säker på att du skulle få stirrade på om du använder detta i biblioteket när du använder en hel del knapptryckning åtgärder. Jag skulle verkligen rekommendera en extern mus med denna laptop, bara för att bli av med att behöva använda de integrerade musknapparna.

Skärm


VAIO N har en trevlig och ljusstark skärm ( se stor bild )

Min erfarenhet med skärmar på Sony bärbara datorer har alltid varit bra, och som fortsätter här. VAIO har en XBRITE skärm, vilket betyder att det är en blank typ, så färgerna är fet och livfulla men du får reflektion bort från skärmen när bakgrunden är mörk och du har lampor. Som ett exempel på detta, kolla in videon jag sköt en James Bond 007 Casino Royale filmtrailer. Du ser att när skärmen ändras från färgglada bakgrunder att svärta den person skjuter video (mig) kommer att dyka upp på skärmen som en reflektion.

LCD-skärmen är också trevlig och ljus, vilket är utmärkt för enkel visning. Vissa kan även hitta skärmen är för ljus när vevas hela vägen upp, men du kan justera detta på en nivå av från 0 till 8.

De horisontella visningsvinklar på skärmen är egentligen ganska bra medan de vertikala vinklarna för visning är inte så bra, vilket är typiskt för en bärbar dator.


Horisontella betraktningsvinklarna är bra ( se stor bild )

Ingång och-utgång

VAIO N behåller sina rena utseende genom att arrangera alla portar till den högra sidan av den bärbara datorn och hålla vad som erbjuds till ungefär ett minimum. Jag tror att för hemanvändare med grundläggande behov denna laptop erbjuder väsentliga portarna dock. Med bara två USB 2.0-portar är ganska snål, men jag antar att om du vill ha en ren ser laptop du inte vill ha en massa saker som bifogas det heller?

Låt oss ta en tur runt den bärbara datorn för att se vad vi får.


Höger sida bild av Sony VAIO N ( Visa större bild )

På höger sida är där all action sker. Från framsidan till baksidan har vi en trådlös på / av-knapp, hörlursuttag port och mikrofon i hamn, två USB 2.0-portar, ExpressCard-kortplats, fläkt och ventil område, övervaka ut-port och sedan en FireWire-port.


Vänster sida av Sony VAIO N ( Visa större bild )

På den vänstra sidan av den bärbara datorn är den optiska enheten, en kortplats för ett lås - och det är det folk.


Framsidan av Sony VAIO N ( se stor bild )

På framsidan har vi en SD-kortplats kortläsare och Memory Stick-facket. Jag vet inte varför Sony inte bara skulle ha använt en multi-kortläsare och höll utseendet ännu renare, men jag kommer inte klaga eftersom jag är glad att Sony erbjuder SD kompatibilitet tillsammans med sin egen Memory Stick-formatet.


Baksidan av Sony VAIO N ( se stor bild )

På baksidan av den bärbara datorn är Ethernet och modem portar. En dag får vi se modemportar försvinna, men de är fortfarande där för nu.

Batterilivslängd

Jag anser inte att batteritiden är för stort för en del med en bärbar dator för hemmet, men det är trevligt att få mer än 2 timmar om du kan. VAIO N130 dras igenom att erbjuda en skugga över 3 timmars batteritid när den används med trådlösa avstängd, skärmens ljusstyrka på tredje inställningen och övergripande ljus användning. Inte illa. Batteriet är egentligen ganska små i storlek så jag väntade mindre. Med detta sagt, om du spelar en DVD på N130 och har ljusstyrka hela vägen upp, förväntar knappt 2 timmars batteritid.


Batteriet för VAIO N är ganska liten men erbjuder upp till 3 timmar i livet med ljus användning ( se stor bild )

Trådlös

VAIO N ingår Intel 3945ABG trådlös chipset, vilket motsvarar vilket innebär att du kan ansluta till 802,11 a / b / g trådlösa åtkomstpunkter. Intel 3945 fungerat så väl som det gör i andra bärbara datorer i mitt användande, vilket betyder att den erbjuder en pålitlig och stark trådlös anslutning på upp till 200 meters avstånd. Det finns ingen inbyggd Bluetooth-alternativ för VAIO N.

Ljud

VAIO N finns två högtalare för stereoljud. Volymen är ganska bra på VAIO N är ljudkvaliteten bara okej ändå. Du får lite av en tinny ljud som du gör från många bärbara högtalare. Jag skulle säga att de är om genomsnittet och om du vill fräscha och högt ljud att använda ett par externa högtalare eller hörlurar.

Programvara

Sony har några användbara och många inte så användbara program med VAIO C Här är en genomgång av vad du får

  • Click to DVD - Sony DVD-bränning
  • DVgate Plus - Sony Digital Video redigeringsprogram
  • Testversioner av Sony populära spel (Bewitched, Jeopardy!, Da Vinci-koden, Wheel of Fortune)
  • Upptäck Mina spel ansökan
  • Microsoft Works 8,5
  • 60-dagars testversion av MicrosoftOffice 2003
  • Norton Internet Security 60-dagars testversion
  • Napster
  • TrendMicro Anti-Spyware 30-dagars testversion
  • Ett gäng AOL Software (AOL Explorer, AOL High Speed ​​rättegång, AOL 5GB lagring, AIM, AOL Video, AOL Desktop Search, AOL Music)

Allt jag kan säga är Sony har brutit ett rekord för mängden av AOL testversionen på en bärbar dator. Vad synd, du även få en sopor AOL Toolbar visar upp som standard på din Internet Explorer. Allt värdelös programvara är uppskattad, saktar ner systemet och tar upp hårddiskutrymme.

Support

Sony stöder VAIO N med ett års material-och arbets-garanti. Företaget erbjuder flera garanti förlängningar, en tvåårig plan med service på plats kostar $ 150. Den företagets webbplats ger en kunskapsbas, hämta drivrutiner och e-post support. Sony har inte det bästa ryktet om kundsupport för bärbara datorer, men de är inte värst antingen.

Slutsats


Priset för under $ 1.000 för VAIO N är perfekt för en mainstream bärbar dator från Sony. VAIO N har en riktigt trevlig skärm och en tilltalande, om än grundläggande, design. Den byggkvalitet är anständigt och den kraft du får från Core Duo-processor nog för Office relaterade uppgifter och även spel som The Sims 2. VAIO N kan inte konfigureras med en Core 2 Duo-processor eller dedikerad grafik, så det är uppenbarligen inte en bärbar dator avsedd för avancerade användare, men för en bärbar dator som ska användas i hemmet den passar räkningen. Jag skulle inte rekommendera det som en bärbar bärbar dator att bära runt ett ton men, det är inte byggt tillräckligt bra för det och på nästan £ 7 är en smula tung.

Fördelar

  • Trevlig XBRITE skärm med levande färger
  • Du hittar denna laptop för runt $ 900 efter rabatter, ett bra pris för en VAIO
  • Tilltalande och ren design, ungefär som en MacBook Pro i sin blick om du får den grå och vita färg
  • Erbjuds i flera färger så du kan välja den färg som passar ditt hem
  • Decent byggkvalitet
  • Erbjuder SD-kortläsare och Memory Stick kortläsare
  • Core Duo-processor erbjuder bra prestanda för de avsedda uppgifter här anteckningsblocket

Nackdelar

  • Tangentbord kunde vara bättre
  • Musknappar är ganska hemskt och känner billiga, är en extern mus rekommenderas
  • Bara två USB-portar är mindre än standard för en 15,4 "skärm anteckningsbok
  • För mycket bloatware lastas på systemet från början, saktar ner systemet
  • Skärmen är svår att öppna, måste du använda två händer, skulle en spärr ha varit bättre


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar