onsdag 27 april 2005

Toshiba Satellite A70 recension (pics, specifikationer)

Toshiba Satellite A70 recension (pics, specifikationer)
av Administrator - 2005/04/27

av Amrit, Nya Zeeland

Översikt och introduktion

Den Toshiba Satellite A70 system jag köpt är modellnumret PSA70A - 0WJ00W (Nya Zeeland / australiensiska versionen, engelska), med Windows XP Home. Detta är en stationär dator stil maskin.

Toshiba Satellite A70 Specifikationer

  • Processor: Pentium 4 552 - 3.46Ghz med Hyperthreading, 1MB L2-cache
  • RAM: 1 x 512 MB
  • Hårddisk: 60GB, 4200 RPM
  • Grafik: ATI Radeon 9000, upp till 128 MB delat
  • Optisk enhet: DVD SuperMulti-enhet stödjer 24x CD-brännare / 8x DVD + / - R, + /-RW och RAM
  • Trådlöst: 802.11b / g
  • Display: 15,4 "widescreen WXGA TFT 1280x800 med Super Bright teknik
  • Batteri: 12 - cells litiumjon
  • Portar: 3 x USB, 1 x hörlurar 1 x mikrofon, 5 i 1 kortläsare, IR, 1 x PC-kortplats, IEEE 1394, 1 x Parallell, 1 x extern bildskärm 1 x S-Video, Inbyggt 56K modem, 10/100 Ethernet

Ingår i ruta

  • Satellite A70 bärbar dator
  • Nätadapter
  • Telefonsladd (6 ft)
  • Återställnings-DVD, MS One Word, MS XP Home
  • Manuell och dokumentation

Maskin layout

Högra sidan av Toshiba Satellite A70 J00W ( se större bild )

Från vänster till höger på den högra sidan av A70 finns närvarande: 1 USB-port, volymjustering, Hörlursuttag, Mikrofoningång, trådlös omkopplare och säkerhetslås port

Bakifrån av Toshiba Satellite A70 J00W ( se större bild )

Från vänster till höger på baksidan av A70 finns: Nätadapter hamn, S-Video-utgång, extern bildskärm utgång, Parallellport, 2 x USB-portar, Ethernet och portar Modem

Vänster bild av Toshiba Satellite A70 J00W ( se större bild )

Från vänster till höger på LHS i A70 finns: IR-port, optisk enhet, PC-kortplats, 5 i 1 kortläsare, IEEE 1394 FireWire-port

Toshiba Australien och Nya Zeeland (NZ) erbjuder två andra konfigurationer för Satellite A70 förutom en som jag har, dessa konfigurationer skiljer sig endast i termer av processorn, som är P4 3.20GhZ eller 3,33 GHz (min konfiguration är 3.46GHz P4 ), båda dessa andra erbjudanden har 40 GB hårddisk och 256 MB RAM. På grund av de lägre specifikationer, är kostnaden för den nedre änden A70 ca $ 500 (NZ) billigare än mitt

Skälen för att köpa Satellite A70

När jag forska vad anteckningsbok för att köpa, tittade jag på flera modeller och läste mycket i forumen på notebookreview.com. Jag ville ha ett system som kunde möta mina behov som en heltid arbetar professionellt och deltid student. Jag också helt enkelt behövde en separat maskin för mig själv utan att behöva dela med resten av familjen. Nu är jag inte att vara självisk, det är bara att den stationära datorn har jag har tagits över av barnen behöver studietid på det. Jag ville också ha en bärbar dator som skulle ha tillräcklig kapacitet för min stora MP3-musiksamling (några tusen filer i antal), möjligheten att spela DVD-skivor, fotografier lagra etc. prisgräns för mig fastställdes till ca $ 3000 (NZ) . Är min första bärbara dator och veta att jag skulle använda detta hemma ganska lite, var bärbarhet och batteritid inte prioriteras.


Var och hur köpte

Jag forskat både Noel Leeming och Harvey Norman kedjan elektroniska affärer här i Nya Zeeland. Lösa på Noel Leeming ( www.noelleeming.co.nz ) den första bärbara jag köpte var Hewlett Packard DV1123 - Centrino 1,7 GHz, 60 GB hårddisk och 512 MB ​​RAM för $ 3000 (NZ) ( länk )

Den DV1123 är en vacker maskin, verkligen mobil och ljus och mycket trevlig att arbeta med. Tills jag visade det för några arbetskamrater inom IT som omedelbart skrev av maskinen sade att det var alltför mesig med en 1,7 GHz processor och istället rekommenderade en Toshiba. En av dem gjorde anspelning på HP maskiner som liknar en Hyundai bil och Toshiba som en europeisk bil!

Detta såg mig tillbaka i datorbutik nästa vecka och forking ut ytterligare 200 $ (NZ) för Toshiba Satellite A70 för $ 3000 (basmaskin + förhandlat fram en gratis Nortons Antivirus, en Targus Bärväska och en 16-månaders räntefri betalning planen) Jag har också tillbringat en ytterligare $ 399 (NZ) för en 3-års förlängd garanti. Maskinen levereras med en standard 1-års garanti. Inte en dålig affär jag trodde när jag jämförde priset till vad andra butiker i Nya Zeeland som Harvey Norman erbjöd.

Satellit A70 Design

Detta verkar vara en mycket välgjord dator. Efter flera veckors användning har jag haft några problem. Höljet är tillverkat av en kombination av plast och metall. Den har två kraftiga gångjärn som håller displayen till huvuddelen. Två fläktar monterade på botten av maskinen och luftventiler baktill ge tillräcklig kylning utan några tecken på överhettning. Iklädd shorts, har jag haft den bärbara datorn vilande på benen och upplevde bara en aning av obehag.

Satellite A70 väger 7.98 pounds utan nätadaptern. För mig är detta inte så tungt som det låter, även om du inte vill bära detta med en hand och du skulle förmodligen trött bära den runt hela dagen i ett mål eller ryggsäck. Du måste komma ihåg att detta är en stationär dator system och därför är inte avsett att vara lätt. Dessutom är storleken på nätadaptern ganska stora - inte olikt en liten tegelsten! Nätadaptern kan bli ganska varmt medan laddning också.

Toshiba Satellite A70 J00W nätadapter är lika stor som en tegelsten

Mindre irritationsmomenten

Några konstiga irritationsmoment har jag funnit - Volymkontrollen ratten är, ironiskt nog, svårt att kontrollera - fingrarna verkar glida i slutet av sin resa båda sätten och du ibland inte inser att ratten har nått sin maximala resor. Placeringen av hörlursuttag kan störa något är anslutet till den högra sidan USB-port (t.ex. en mus). Även konstigt är skjutreglaget för att slå på och av den trådlösa LAN-anslutning. Det tar lite kraft och du riskerar knäppa en spik av när du använder den. När du först slår på maskinen för starta upp fläkten startar blåser mycket högt i ca 5 sekunder, men det slutar efter denna inledande period av utblåsning av luft.

Skärm, tangentbord, pekplatta och högtalare

Skärmen är mycket trevligt, ljusa, skarpa och tydliga. Jag hade turen att ha några döda pixlar på min skärm. Via funktionstangenterna ljusstyrkan kan ställas in på en av 8 nivåer. Den widescreen är ett trevligt utseende. Den maximala upplösningen för LCD är 1280 x 800, men upplösningar på upp till 2048 x 1356 stöds för externa bildskärmar. LCD-skärmens uppdateringsfrekvens är fast vid 60Hz.

Tangentbordet är full storlek och känns smidig och returnerar en tillfredsställande klick när den används. Control-tangenten är placerad på rätt ställe, under den vänstra shift-tangenten. Det finns även dedikerade hem, Sida upp, Sida ner, End och piltangenterna. Pekplattan har en rullande förmåga som ett hjul mus både vertikalt och horisontellt. Föra fingret längs den högra eller nedre änden av plattan aktiverar detta. Om du använder en extern mus är pekplattan lätt deaktiveras genom att trycka på FN + F9. Ett irritationsmoment med pekplattan är att, till skillnad från HP maskinen är rätt och nedre extremiteter inte markeras med en scroll linje som genast berättar en användare om den glidande funktionen. Det finns gott om områden där Toshiba kunde ha gjort slut eller användarvänlighet detaljer. Faktum är att när jämfört med HP maskinen jag köpte tidigare är användarvänligheten av knappar och tvingar funktioner (t.ex. pilar på styrplattan för att ange scroll området) urusla. För en maskin här dyra jag skulle ha velat se tangentbordet med bakgrundsbelysning eller överljus som du får på IBM ThinkPad. Det är bara svårt att se tangenterna när maskinen används i mörker.

Det finns flera knappar placerade till vänster om tangentbordet. Översta är på strömbrytaren. Omedelbart nedan som är två indikatorlampor, vänster är för hårddisk åtkomst. Rätt ljus är associerad med konfigurerbara knappen placerad direkt nedanför det. Som standard startar konfigurerbara knappen Windows Media Player, men detta kan ändras till något program du vill. Nedanför detta finns 4 knappar för uppspelning / paus, stopp, nästa och föregående spår. Dessa knappar fungerar med Intervideo Win DVD-film-spelare och Windows Media Player.

( större bild )


Toshiba Satellite A70 J00W tangentbord vyer från ovan ( se större bild )

Som vanligt i en bärbar dator, högtalarna är inte den största. Men de ger en rimlig ljud och är klara utan distorsion ända upp till den högsta volyminställningen, vilket är rimligt högt.

Mediekortläsare

Den 5 i 1 kortläsare på detta system kan läsa Secure Digital, Memory Stick, Memory Stick Pro, Smart Media, MMC och xD-kort. Det kan inte acceptera Compact Flash-kort. Detta är en viktig notering som detta är en av de populära format för digitalkameror kort. Om du äger en digitalkamera och vill använda den med detta system, se till att du har en av dessa format. Annars måste du koppla in USB / Firewire-kabel som medföljde kameran för att ladda ner bilder.

Minneskortläsare kortplatsen på A70

Logotyperna för varje format som stöds är också inbäddade i plasten, om du skulle glömma vilka kort ditt system stöder. Det finns också en gjuten gummi som dyker i kortläsaren när den inte används för att hålla damm och skräp. En liknande plastinsats för PC-kortplatsen är också närvarande (övrigt de HPDV1123 hus en mini multimedia fjärrkontrollen i PC Card hus -! Fin touch)

Trådlös

Det trådlösa systemet i den här anteckningsboken är gjord av Atheros. Använda den trådlösa routern jag fick när jag köpte min dator, jag hade inga problem att installera ett trådlöst nätverk och överföra alla mina filer från min gamla systemet. Eftersom jag bara har uppringt Internet, beslutade jag att "kriget Drive" ("krig körning" är handlingen att köra runt för att hitta ett trådlöst nätverk för att "låna" en Internet-anslutning för nedladdning av filer) för att hämta mina Windows och Anti- virus uppdateringar. Jag hittade snabbt ett nätverk och kunde enkelt ladda ner mina uppdateringar.
Den trådlösa på den här datorn har förmågan att slå på / av via ett fysiskt omkopplare på höger sida av ärendet (se mindre populärare för lite om detta). En praktisk lysdiod bredvid knappen kan du också veta när ditt trådlösa antennen är aktiverad. Detta hindrar dig från att i onödan tömmer batteriet söker efter WiFi och minimerar din exponering för yttre radiovågor.

Programvara

Satellite A70 levereras förinstallerat med Microsoft Windows XP Home Edition. Programvaran är ganska ynka och du förses med endast MS One Note programvara, CD-bränning, Intervideo Win DVD, en 90-dagars prenumeration på Norton AntiVirus och Toshiba Utilities.
Jag var tvungen att ladda, lägga inköp, följande mjukvara -

Däremot att vara rättvis Toshiba har några fiffiga verktyg som Touch och lansering. Med det här verktyget kan en användare beröra kort ett hörn av styrplattan för att få en genomskinlig skärm som liknar detta:

Touch och Starta program Ingår i A70 - Detta ger snabb åtkomst till program, ikoner skrivbordet, senaste dokument, eller en massa andra användare konfigureras "platser." ( större bild )

Andra verktyg Toshiba omfattar är:

  • ConfigFree - Även om jag inte har använt det här verktyget, det uppenbarligen kan lagra profiler för olika platser (dvs. skola, arbete, hem) för att konfigurera din Internet-och nätverksanslutningar. Det kan också diagnostisera problem med dina anslutningar och berätta hur man rättar till dem. Jag tyckte att det lätt att konfigurera inställningar via Windows innan jag insåg det här verktyget fanns tillgänglig.
  • DVD ljuddämpare - bromsar DVD-enheten när den är aktiverad så att den inte stör dig när du tittar på en film.
  • Modem on Hold - citat Toshiba, "Det här är ett program som hanterar inkommande / utgående samtal på en enda telefonlinje samtidigt vara ansluten till Internet." Jag har inte använt det här verktyget antingen som det kräver Samtal väntar som jag inte har.
  • Power Management - Se avsnittet nedan om "batteritid".
  • Talsystemet - Inkluderar ett röstigenkänning som kommer att acceptera dina kommandon för att starta program och utföra uppgifter inom dem. Det verkar inte skriva för dig, dock. Jag har inte använt den här funktionen eftersom jag inte har en mikrofon. Det finns också en text-till-tal-system för att komplettera röstkommandon, men det fungerar bara i Internet Explorer och Outlook.
    Satellite A70 Prestanda

Med en snabb 3.46Ghz Pentium 4-processor och 512 MB RAM, kan denna maskin klarar nästan alla applikationer. Windows startar till mitt skrivbord i ungefär en minut och 10 sekunder, och allt känns snabb och lyhörd. Den enda gången saker flytta långsamt i Windows är när jag kopierar stora filer, som jag misstänker är på grund av den långsamma 4200 RPM hårddisk. CD-skivor bränns snabbt, DVD enkelt spelade och multitasking sker med lätthet. Jag kan lätt köra Windows Media Player, några Explorer-fönster, Excel och MSN Messenger på samma gång. Jag har också bränt en DVD samtidigt gör alla dessa uppgifter, och fann processor som används på ca 55%

Jag har inte testat den delade grafikkort, eftersom jag inte mycket av ett spel person.

Batterilivslängd

Dålig Dålig Dålig! Jag är lycklig om jag kan klämma 2 timmar och 10 minuter. Det är vanligtvis ca 2-timmar innan batteriet sparkar hinken. Detta är trots inställningen till de lägsta makten profiler, som är en del av Toshibas strömhantering nytta. Detta verktyg gör att användaren kan konfigurera olika makt profiler exakt hur de vill ha dem, ända ner till processorhastigheten.

Toshiba Satellite A70 J00W Power Management programmet ( se större bild )

Använda trådlösa kortet verkar minskar batteriets livslängd avsevärt.

Kundsupport / garanti

Den A70 levereras med en 1-års garanti. Eftersom jag inte har haft några problem med denna modell har jag inte behövt använda sig av teknisk support eller garanti. Men när jag köpte min dator från butiken Noel Leeming, jag köper ytterligare 3-års garanti för $ 399,99 (NZ)

Slutsats

Med en 3.46Ghz Pentium 4-processor, 512 MB RAM och en 60 GB hårddisk för $ 3200 (NZ), är denna bärbara dator kraftfull och har gott om utrymme för användaren att växa in i den.

Fördelar

  • Kraftfull bärbar
  • Vackert skarpa och tydliga widescreen
  • Robust konstruktion från en ansedd tillverkare

Nackdelar

  • Delad grafikkort
  • Dålig batteritid
  • Minneskortläsare stöder inte Compact Flash
  • Tung för att använda för att bära med sig, bäst som en stationär dator stil bärbara

Toshiba Satellite A70 J00W Pris och tillgänglighet:

USA:

Nya Zeeland:

Toshiba Satellite A70 J00W är tillgänglig från http://www.noelleeming.co.nz/



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar