torsdag 7 april 2005

IBM ThinkPad T43 Review (pics, specifikationer)

IBM ThinkPad T43 Review (pics, specifikationer)
av abaxter - 2005/04/07

av Andrew Baxter, New York

IBM ThinkPad T43 ( se större bild )

Den specifika ThinkPad T43 granskas här har följande specifikationer:

IBM ThinkPad T43 specifikationer som levereras

  • Intel Pentium M 750 (1,86 GHz, 2MB L2-cache, 533MHz FSB)
  • 14,0 "SXGA (1400 x 1050) skärm
  • 60GB, 7200RPM hårddisk
  • 512MB DDR2 SDRAM
  • CD-RW/DVD-RW (CD 24x Läs, 16x Skriv) (DVD 3x Läs, 2x Skriv)
  • Standard 6-cells batteri och extra 9-cells Extended Life-batteri
  • Portar: 2 USB 2,0, 1 ExpressCard-kortplats, 1 PCMCIA-kortplats, 56K modem, Ethernet LAN-port, PS2 port, hörlursuttag, mikrofoningång, parallellport, VGA-utgång
    Windows XP Professional med Service Pack 2
  • ATI X300 grafikkort med 64 MB RAM-minne
  • Intel PRO / Wireless 2915 802.11 a / b / g internt trådlöst kort
  • Fingeravtrycksläsare för säkerhet

T43 Datablad (1.8MB): IBM T43 Datablad

ThinkPad Översikt

Den senaste ThinkPad tunn och lätt T-serien bärbara tillägg kommer i form av T43. ThinkPad Varumärket har byggts upp under många år nu och har kommit att stå för hög kvalitet, stabilt byggd bärbara datorer som är robusta i sin matt svart look, men ändå eleganta och professionella på samma gång. Användbarhet är andra-till-ingen med ThinkPad linjen och konsumentinriktade klockor och visselpipor som MultiCard-läsare eller widescreen LCD-skärmar är skys till förmån för saker som att lägga tangentbordet ljus, biometriska läsare säkerhet, hårddisk chock skydd eller annat som i allmänhet lägga till användbarhet, hållbarhet och säkerhet i en anteckningsbok.

T43 Design

Bortsett från den nya fingeravtrycksläsare (tillval), finner vi att design för T43 inte avviker från tidigare T4X modeller. Eftersom ThinkPad T43 är avsedd för och riktar sig till företag köpare, fortsätter denna look är bara perfekt.

Viktigt att notera är att det finns både en 15,0 "och 14,1" skärm tillgängliga konfiguration är vår T43 för 14,1 ". Nöja de mindre skärmen resulterar i en mindre total fotavtryck, mindre vikt och längre batteritid och så är bättre för någon som önskar att vara mer rörliga.

En 15,0 "-modellen T42 till vänster, 14,1" skärm modell T43 (med Extended Life-batteri installerat) till höger ( se större bild )

Liksom IBMs tidigare modeller T4X serien är T43 en lärobok definition av fysisk kvalitet. Från första gången du rör det, du vet det är bara bra. Skärmen täckning för ThinkPad T42 är tillverkad av magnesiumlegering och förhindrar alla skärmar böjning. Med andra bärbara datorer du vanligtvis kan skjuta på baksidan av locket och få en oroande dominoeffekt på LCD-skärmen, kommer T43 skyddsfodralet förhindra att en sådan sak händer. ThinkPad s insidor är inrymt i ett fall av titan-armerad plast. Det hela hålls samman av ett par kraftiga gångjärn som fäster skärmen och huvuddelen av den bärbara datorn. Dessa gångjärn se till att det finns ingen skärm vingla, även när en turbulent flygtur. Den T43 ser helt enkelt ut som det har utformats för att ta stryk (även om du bör ändå undvika att missbruka den bärbara datorn när det är möjligt).

Ingång och-utgång

Nedan följer några bilder på varje sida av ThinkPad T43 som visar vilka portar som vi har på varje sida av den bärbara datorn. Observera att jag har den valfria 9-cells Extended Life-batteri installerat så att batteriet sticker ut, är standard 6-cells batteri spolas med baksidan av T43.

På höger sida av T43 har vi den optiska enheten och vad som kallas D-sub-anslutningen (kan användas för att utföra analoga videosignaler till en monitor). Med denna konfiguration den optiska enheten kommer i form av en CD-RW/DVD-RW enhet. Denna bay är faktiskt helt modulärt och kallas Ultrabay av IBM. Du kan använda Ultrabay att sätta i ett extra batteri, en annan typ av optisk enhet eller en släde som innehåller en sekundär hårddisk som är möjligt att starta. Också av notera är hårddisken för T43 är längst fram till höger och du helt enkelt ta bort en skruv från botten av den bärbara datorn och dra ut facket har lagrats i att byta ut hårddisken om du vill.

ThinkPad T43 höger sida ( se större bild )

På vänster sida av ThinkPad T43 har vi en majoritet av våra hamnar. Två USB 2.0-portar finns på baksidan till höger. Personligen skulle jag vilja se mer än bara 2 portar, men för en tunn och lätt det är acceptabelt, men inte optimalt. Vi har också en S-Video-utgång finns. Modemet och Ethernet-uttag bor bredvid S-Video-port. Hörlursuttag och mikrofon i hamnar inklämt mellan Ethernet-porten och fläkt ventilation. På framsidan höger sida har vi en plats för PC-kort (PCMCIA-kortplats) och ExpressCard-facket. Det är trevligt att ha ExpressCard-facket eftersom det kommer att vara standard i framtiden för att tillåta tillbehör expansion på bärbara datorer. För just nu finns det mycket få ExpressCard kompatibla tillbehör.

ThinkPad T43 vänster sida ( se större bild )

På baksidan av T43 kan du se batteriet (sticker ut i det här fallet eftersom det är en förlängd livslängd batteri), eluttaget ingång och parallellport. Parallellporten är ett arv hamn baksmälla och är helt onödigt för konsumenten, men det finns några företagskunder som fortfarande behöver det.

ThinkPad T43 back-sida ( se större bild )

På framsidan av den bärbara datorn det enda vi hittar är två spärrarna för att hålla skärmen nedåt (två spärrarna arbetet mycket bättre än en för att hålla locket nere och väl tillsluten förresten) och en IrDA-port för trådlös IR-kommunikation med andra enheter eller bärbara datorer.

ThinkPad T43 front-side ( se större bild )

ThinkPad T43 under-sidan ( se större bild )

Skärm

Min IBM T43 bärbar dator kom med en SXGA (1280 x 1024) upplösning. Personligen föredrar jag att ha en SXGA skärmen över XGA. Jag använde en 15-tums skärm IBM T42 med en XGA-skärm (1.024 x 768 upplösning) under en period, och jag kan bekräfta att du har möjlighet att se mer på skärmen med en T43 14-tums SXGA (1400 x 1050 ) upplösning skärm. Du kan förmodligen se ca 10% - 15% mer på 14-tums SXGA skärm i förhållande till en 15-tums XGA-skärm. Det är mycket rimligt att ha mer än en dokument öppet i taget med en SXGA 14-tums skärm.

ThinkPad T43 skärm ( större bild )

Skärmen kvalitet och ljusstyrka är mitten av vägen. Jämfört med andra bärbara skärmar som Sony XBRITE skärmen eller Toshiba TruBrite-skärm, faller IBM T43 kort. Ljusstyrka och tydlighet på T43 matchar inte de bästa skärmarna på marknaden idag. De vita på den här skärmen är inte heller vita utan snarare har en mycket liten nyans av gult, det är inte ovanligt att en LCD presenterar vita med antingen en mycket liten gulaktig eller blåaktig nyans.

Även skärmens ljusstyrka är inte det bästa ute, tycker jag den horisontella betraktningsvinkeln för T43 är alldeles utmärkt. Vid en 45 graders Horisontell betraktningsvinkel saker är mycket läsvärd och synlig stilla, och även från en fullständig 90 graders betraktningsvinkel horisontellt jag kan läsa text på webbsidor och i MS Word. Det finns inga döda pixlar som finns på den bärbara datorns skärm. Ghosting på displayen (ett fenomen som snabb rörelse på en skärm orsakar strimmor eller spår av spökbilder) inte har varit ett problem med den här skärmen, rapporterade cirka T42 användare sådana frågor, särskilt på 15-tumsskärm modeller.

Tangentbord / styrplatta / TrackPoint

IBM T43 tangentbord / styrplatta / TrackPoint vy ( se större bild )

TrackPoint navigering med en styrpinne, pekplatta och flera musknappar kan du välja din favorit sätt att navigera markören på skärmen. Jag är ett stort fan av styrpinne. Styrpinnen och TrackPoint navigering är bra för tre skäl.

Tangentbordet på T43 är i linje med de vanliga IBM höga krav, det finns inte en bärbar dator ute med så användbar tangentbord. I själva verket föredrar jag T43 tangentbordet även vissa externa datorns tangentbord jag har använt. IBM ThinkPad tangentbordet använder 7-rader tangenter i motsats till de vanliga 6-rader konkurrenters användning gör detta för mer skriva rum och mindre kramp i fingrarna. Varje tangent är fast och har utmärkt resor och varje knapp känns individ. På många bärbara datorer du får böjning av tangentbordet, så när man trycker på en knapp kommer du se andra tangenter runt det blir lite deprimerad och om du trycker på på tangentbordet ser du hela klaviaturen sag. Inte så med alla ThinkPad är tangentbordet fast med noll skallra och noll flex. Användbarhet och ergonomi av ett tangentbord är oerhört viktigt för en bärbar dator, har IBM gjort mycket forskning och utövade stora ansträngningar för att se till att denna viktiga funktion är så bra som det kan vara.

IBM ThinkPad tangentbord är förseglade och sitter inne i ett fack så att spill inte får till elektroniken under. Nu är detta inte betyder T43 är vattentät och 100% spill bevis på något sätt (vätska kan fortfarande få i ventilerna om ditt mål är riktigt dålig), vad det betyder är att om du spiller lite vatten på tangentbordet då du kommer att ha tid att tippa upp den bärbara datorn och häll vätskan innan den tränger ner i de inre delarna av den bärbara datorn.

En sak som jag bör notera när det gäller alla ThinkPad tangentbordet är att IBM har alltid varit envis om att inte sätta ett "Windows"-tangenten längst ner till vänster sida som nästan alla andra bärbara har. Pushing denna nyckel som standard dyker upp startmenyn i Windows. Vissa människor gillar att ha det här och tycker det är irriterande när det inte där, jag personligen bryr mig inte, och jag är säker på att vissa Linux fläktar bara är vanlig JÄTTEGLAD att IBM väljer att lämna Windows vänlig knapp ut!

Ovanför den huvudsakliga tangentbordet är några hårdvara knappar: på strömbrytaren, volym upp och ner knapparna en mute-knappen och den blå "Access IBM"-knappen. Access IBM-knappen kommer att lansera en IBM programvara som heter Access IBM som hjälper dig att använda, skydda, konfigurera och uppdatera programvaran på din T43. Återigen visar detta IBM starkt oroad över ThinkPad användbarhet och slutanvändare upplevelse. Det skulle ha varit trevligt att få spela upp, pausa och stoppa knappar för DVD-spelaren, men dessa är mer konsumentinriktade funktioner och i allmänhet IBM drar sig från sådana saker. Tydligen i framtiden här "Access IBM"-knappen kommer att få namnet "ThinkVantage" på grund av Lenovo utköp av IBM PC-division (mer om det senare).

Processor och prestanda

Denna speciella ThinkPad T43 jag använder kommer med en Pentium M 750 1.86GHz processor och för att använda vanliga arbete applikationer är absolut mer än tillräckligt för vad du behöver. I allmänhet, med en 7200RPM hårddisk och 512 MB RAM (min T43 konfiguration) du kommer att bli mycket nöjda med den övergripande T43 hastighet. Köra program som Microsoft Visual Studio, Adobe PhotoShop, Microsoft Word och Media Player samtidigt, och vända dem emellan var vanliga uppgifter jag utfört och aldrig gjort T43 hicka.

Vi använder Super Pi för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock:

Jämförelse av bärbara datorer som använder Super Pi för att beräkna Pi till 2 miljoner siffror (ansluten):

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

Även om T43 är snabb för vanliga applikationer, om du vill spela spel, det är lite av en annan historia. Det T43 jag har kommer med ett ATI X300 64MB grafikkort. Detta är säkerligen bättre än integrerade grafik, men X300 kommer inte leverera tillräckligt med ström för att köra Doom 3 med någon typ av tillfredsställande spelupplevelse.

Riktmärken för ThinkPad T43 jämfört med Fujitsu N3510 (båda har X300 64MB grafikkort)

Futuremark PCMark04 poäng
IBM T43 (1,86 GHz) Fujitsu N3510 (1,73 GHz)
Multithreaded Test 1 / Komprimering 3,33 MB / s 3,24 MB / s
Multithreaded Test 1 / Filkryptering 27,19 MB / s 25,58 MB / s
Multithreaded Test 2 / Fil dekompression 23,4 MB / s 22,72 MB / s
Multithreaded Test 2 / Bildbehandling 10,88 MPixels / s 10,03 MPixels / s
Multithreaded Test 3 / virussökning 1914,17 MB / s 1752,97 MB / s
Multithreaded Test 3 / grammatikkontroll 2,82 KB / s 2,8 KB / s
Arkiv Dekrypteringen 54,11 MB / s 51,45 MB / s
Ljud konvertering 2496,87 KB / s 2346,96 KB / s
Webbsida rendering 5,27 Sidor / s 5,25 Sidor / s
DivX Video Compression 51,71 FPS 46,08 FPS
Fysik Beräkning och 3D 159,19 FPS 168,02 FPS
Grafik minne - 64 rader 868,44 FPS 1486,18 FPS
Futuremark 3DMark05 poäng
3DMark Score 727 3DMarks 721 3D Marks
CPU Score 3414 CPUMarks 3242 CPUMarks
Gaming Tester
GT1 - Return To Proxycon 3,3 FPS 3,7 FPS
GT2 - Firefly Forest 2,2 FPS 1,8 FPS
GT3 - Canyon Flight 3,4 FPS 3,5 FPS
CPU Tester
CPU-test 1 1,18 FPS 1,6 FPS
CPU-test 2 2,9 FPS 2,9 FPS

Så grafikprestanda specifikationer är inte så hemskt för en tunn-och-ljus, men om du jämför det med Dell Inspiron XPS2 stationär dator / spel ntebook s ( http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2282 ) 3DMark05 poäng av 4.915 3DMarks ... ja, du kan se att en gaming anteckningsboken kommer att sätta ThinkPad T43 till absolut skam. Så en gaming anteckningsboken för T43 är inte, men du kommer att kunna spela några nya 3D-spel på sina låga inställningar eller köra äldre spel utan problem.

Ljud

Jag har använt en bärbar dator under de senaste två åren som verkligen har imponerat på mig med sin inbyggda högtalare prestanda (och jag har tappat räkningen på hur många totala bärbara datorer jag har använt!), Att datorn var Dell Inspiron 9100. Ironiskt nog gjorde Dell 9100 för alla sex månader innan du avslutar sin produktion. ThinkPad 43 slutar inte strimma av besvikelse laptop högtalare. De T43 högtalare är mycket genomsnittliga, det finns ingen bas som helst som tillhandahålls av dem och alla höga toner ljud tunn. Hörlurar eller ett par externa högtalare är en nödvändighet för anständiga ljud. Jag kan säga samma sak för nästan alla andra laptop jag använder dock.

Värme och fläkt

Handledsstödet områden på T43 är extremt robust och, ännu viktigare, inte blir för varmt, även med långvarig användning. Jag använde nyligen en Dell Inspiron 600m och på vänster handledsstödet värmen bygga var en stor irritation i bästa fall obekväma i värsta fall. ThinkPad T43 kommer inte att du svettas ändå. Botten blir varm efter ett tag, men inte till den grad av obehag om du använder den i knät. Den högra sidan handledsstödet blir varmare än den vänstra sidan, eftersom det är där hårddisken är, men aldrig har det området bli varm till den grad att vara obekväm.

Kylsystemet i T43 är inte helt beroende av fläktarna. Smart inre konstruktion och placering av ventiler går en lång väg att hålla T43 tillräckligt kallt. Emellertid är en fläkt naturligtvis nödvändig efter en punkt. Fläkten på T43 är på vänster sida, det går inte särskilt ofta och gör en tyst "whirr" ljud när den gör det. Inga högljudda dammsugare låter här. Du får lite vibrationer i vänster handledsstödet när fläkten går, men inget dåligt. Den inre värme och frekvens av fläkten körs på T43 är till stor del beroende på hur många och vilka program du använder och vad den yttre miljön temperaturen. Detta är samma för någon bärbar dator. Jag körde programmet HD Tune ( http://www.hdtune.com/ ) för ett par dagar och hittade den genomsnittliga temperaturen i hårddisken att studsa mellan 96 och 100 grader Fahrenheit. Inte illa.

Trådlös anslutning

ThinkPad T43 har jag kommer med en Intel 2915 PRO / Trådlös 802,11 a / b / g interna Wi-Fi-kort. Jag hade inga problem med trådlöst på T43. Använda den inbyggda IBM Access Connections programmet gör det mycket enkelt att hitta nätverk och hantera olika trådlösa anslutningsprofiler. IBM lägger vad man kallar det UltraConnect trådlösa antennen i det övre högra delen av skärmen. Du kan inte se det naturligtvis som det inneslutna i höljet, men det verkligen hjälper att utöka den trådlösa räckvidden. De flesta tillverkare tar billiga vägen och sätta antennen i basen del av systemet där det är känsligt för störningar från alla de andra komponenterna där.

Det T43 har en antenn på skärmen för bättre mottagning

Det finns ingen intern Bluetooth i T43 har jag, men Infraröd (IrDA) är integrerad i ThinkPad och kan fungera som ett bra sätt att ansluta till handdatorer eller mobiltelefoner. När en ThinkPad med IrDA kommer nära en annan ThinkPad med IrDA får du ett ljud effekt som låter som en fjäder och du får frågan om du vill överföra filer mellan de två maskinerna.

Batteri

Batteriet som medföljer T43 är en standard 6-cells litiumjonbatteri batteri. Om du längtar efter mer batteritid kan du köpa en förlängd livslängd 9-cells batteri för runt $ 140. Använda 9-cells batteri jag kunde få 5 timmar och 39 minuter i livet bara gör saker som surfning och använda Word. Jag hade skärmens ljusstyrka strax ovanför halv (4 bar out of 7) och wi-fi var på. Använda 6-cells batteri kan du förvänta dig 33% mindre batteritid, men det är fortfarande ganska bra. Med 6-cells jag brukar köra av batteriet vid ca 4 timmars användning.

Du kan också byta ut CD-enheten och placera en Ultrabay Slim batteri där så att när din # 1 batteri börjar ta slut kan du bara säga den bärbara datorn för att byta till att använda # 2 batteri, eller kommer det att göra detta automatiskt för dig om batteri # 1 blir låg. En Ultrabay Slim batteri säljs för runt $ 120 ( Ultrabay Slim Battery ). Om du har en längre batteritid och Ultrabay batteri har du hela dagen användning av din T43 utan att behöva koppla in - men det blir mycket tyngre med de två batterier!

Fingerprint Reader Säkerhet och programvara

Det T43 kan konfigureras med en inbyggd fingeravtrycksläsare på höger sida för att ge biometriska säkerhetslösningar. Fingeravtrycksläsaren är diskret karaktär och kommer inte att märkas om du inte vet att titta

Fingeravtrycksläsare på den nedre högra sidan av T43 ( se större bild )

Den första frågan att besvara om den här funktionen skulle vara, varför IBM erbjuder även det? Enligt Big Blue ger fingeravtrycksläsare ett bekvämt sätt för unikt användaridentifiering till ett Windows-system och eliminerar behovet för användare att komma ihåg flera lösenord. I en stor företagsmiljö detta minskar antalet samtal till stöd för glömda lösenord.

Flytta bort från den rationella faktorn och på användbarhet faktor, den största oro jag hade med biometrisk säkerhet var att det skulle vara jobbigt att få saker installationen. Detta är inte fallet men. Första gången du börjar använda T43 med biometrisk säkerhet får du följande skärm där du uppmanas att "registrera" minst två fingrar för förmågan att skanna och använda som Windows.

Så snart du börjar använda T42 en guide pops för att guida dig genom att inrätta biometrisk säkerhet ( se större bild )

Du kan välja vilka två fingrar tio att registrera ( se större bild )

Du måste göra tre framgångsrika drag med fingret, med samma finger över läsaren och sedan programmet kommer att anteckna ditt fingeravtryck och konvergerar de tre framgångsrika slägga bilder ( visa större bild )

När du har lyckats inskrivna två fingrar kommer du att uppmanas av mjukvaran huruvida du vill nu använda drag med fingret för att logga in i Windows. Förutom att ersätta en fingerswipe för Windows-inloggning kan du också använda fingerscan för vad IBM kallar "Power Up" säkerhet. Detta innebär att när du startar datorn kommer det att sitta och vänta på dig att skanna fingret innan det ens börjar att starta upp. Så för den ultimata säkerheten använda både Power Up och Windows-lösenord inloggning / fingerscan.

Faktiskt använda fingret läsaren är relativt lätt. Bara skjut i slutet av fingret över läsaren, och om det inte läser rätt mjukvaran faktiskt kommer coacha dig att flytta fingret till höger eller vänster. Det tar lite träning för att använda läsaren rätt sätt kan du flytta fingret för snabbt eller för långsamt och du behöver att rada fingret upp rätt, kan jag få i stort sett läste rätt i en eller två försök, men jag säger inte att det är säker eld till jobbet varje gång på första försöket.

Även biometrisk säkerhet låter riktigt säker, det är inte nödvändigtvis säkrare än ett bra lösenord. I själva verket finns det en bara något mindre än 0,5% chans att någon random person kunde autentiseras som du använder sin egen finger. Detta är faktiskt mycket värre säkerhet vis än vad ett säkert lösenord kan uppnå. Ett säkert lösenord består av minst 6 tecken (mer är bättre) med kombinerad alfa, numeriska och lägre / övre tecken case. Om du använder ett säkert lösenord, det finns smal till ingen chans någon kommer komma in i ditt Windows-konto. Problemet är att människor använder sina favoritdjur namn, makens namn, staden de bor i, eller deras efternamn som lösenord. Med hjälp av dessa för lösenord är mycket osäker och hackare kommer att få in din maskin på några sekunder om de vet bara lite personlig information om dig. Och det är då biometrisk säkerhet är bättre än en maskinskriven lösenord.

Tänk också på att när du använder en mycket säkert lösenord är vår svaga mänskliga sinnet mycket mer benägna att glömma att lösenordet. Om du är på jobbet, där ett säkert lösenord är mycket viktigare för en dator, insinuerar ett glömt lösenord ett samtal till IT-avdelningen och förlorad tid. Lyckligtvis är sannolikheten att förlora fingret ganska låg (Var försiktig när du hanterar knivar och saxar) så om du använder biometrisk säkerhet det finns lite chans att en "glömt lösenord".

För ett vitt papper resurs som täcker alla fördelar av biometrisk säkerhet kolla in denna länk: http://www.research.ibm.com/journal/sj/403/ratha.html

Det är de små sakerna

Efter att ha täckt en hel del av de grundläggande funktionerna i en anteckningsbok, kan det låta som T43 är bara en jäkla bra maskin som höjer sig över mängden med en grundläggande strategi för bättre kvalitet för varje bärbar funktion. Men det är de extra små saker som du får på en IBM bärbar dator som gör det så mycket bättre också. Till exempel är det ThinkLight en liten ljus på toppen av skärmen som kan slås på genom att hålla "Fn" + "Pg-Up", belyser detta ljus tangentbordet i ett mörkt rum - ganska praktiskt. Eller hålla i "Fn" + "F7" och ett verktyg för att enkelt välja vilken presentationsläge / monitor-utgång / skärmupplösning läge du vill kommer att dyka upp. Om din bärbara dator helt plötsligt en dag beter sig konstigt och kraschar, kan du använda den inbyggda Återställ och återställning verktyg och ta din bärbara dator till en tidpunkt så allt är inställt precis som det var vid den valda tidpunkten. Om du vill "zooma in" och att förstora bilder och text på skärmen, använd "Fn" + "mellanslag" och skärmen kommer att öka så att du kan zooma lättare se en karaktär som kan ha varit för små för att läsa i normal upplösning. Det finns också två knappar bredvid pilen piltangenterna som är dedikerade till så att du kan gå "tillbaka" och "framåt" i en webbläsare genom att helt enkelt trycka på dessa knappar. Den unika IBM Active Protection System (APS) kommer att spara i händelse av att tappa T43 genom att orsaka hårddisken att stänga av och förhindra förlust av data.

Listan över små funktioner och verktyg inbyggda i T43 går på och. Det är dessa saker folk inte tänker på när man köper en bärbar dator, men när du börjar använda en ThinkPad dina ögon öppnas och du blir beroende av vissa funktioner - och då kan du inte byta till något annat!

Service och support

ThinkPad T43 levereras med en standard 3-yr delar och arbete garanti när du köper via IBM.com. Detta är mycket bra, kommer många tillverkare ger bara ett år om du inte vill att hosta upp mer pengar.

Det är en katastrof berättelse för varje tillverkare ute där en person har haft en dålig upplevelse med en bruten laptop och därefter bli illa av kundservice och support för den tillverkaren. Jag vill inte förneka IBM är immun mot detta, men i allmänhet IBM är det bästa som finns för service och support. De fick den näst bästa stöd betyg i PC Worlds senaste läsarundersökning. Så ja, det är bra. Deras support är i Atlanta, Georgia. Så om du inte har problem med att förstå en sydlig accent, kommer du att kunna kommunicera med dessa fina människor bara fina.

Undersökningsresultat från PCWorld.com för kundnöjdhet med bärbara datorer, placerade IBM 2: a ( se större bild )

Lenovo Factor

Vid det här laget alla har förmodligen hört talas om det faktum att Lenovo, en kinesisk dator tillverkande företag, har köpt PC-division av IBM. Många är oroliga för att detta skulle innebära all konstruktion skulle produktion och stöd för IBM ThinkPad förnyas och flyttas utomlands. Men detta är inte fallet, det är i själva verket som vanligt inom IBM PC division och Lenovo har inga avsikter att ändra ThinkPad varumärke en hel del eftersom det skulle vara dumt att mixtra för mycket med en affärsenhet som har kunnat producera och stödja kvalitet dator i flera år nu. Vad Lenovo kommer att göra under de kommande 5-år räkna ut hur man får produktionskostnaderna nere samtidigt ThinkPad varumärke och kvalitet, inte en liten bedrift på något sätt. Dock kommer designteam, marknadsföring team och produktutveckling laget stannar alla samma för ThinkPad varumärke. Jag ser inga större förändringar i det sätt ThinkPad s är utformade, konstruerade och stöd för ett par år ännu och så att du kan känna dig trygg att köpa en ThinkPad produkt som kommer att få samma kvalitet och support som IBM har etablerat i år tidigare. Det kanske låter som en försäljning pitch för IBM, men i ärlighetens namn har jag läst om detta mycket och pratade med dem i vet och det ska bli intressant att se om saker och ting är fortfarande samma i 5-års tid, men jag tror inte att en hel del kommer att förändras innan tid.

Slutsats

Om vad du letar efter är en mycket tålig men ändå lätt bärbar dator med bra prestanda, bra användbarhet och från ett företag som kommer att ge god service och support, då ThinkPad T43 är den hand som passar handsken. På papperet kommer du att kunna konfigurera en Dell Inspiron med samma specifikationer som en T43 till ett lägre pris, men du kommer inte få samma byggkvalitet och användbarhet med en Inspiron.

Det T43 är särskilt bra för företag relaterat arbete och för programmerare - två yrken där du tillbringar mycket tid med en dator och tangentbord och även kan behöva extra säkerhet för att skydda dina data. Om du ska vara parkera din bärbara dator på ett skrivbord och vill ha en hel del multimedia alternativ är T43 inte ett bra val eftersom den inte har några läsare flashkort, ingen FireWire-port, begränsade USB-portar och bara so-so grafikprestanda . Alternativt bör någon som reser mycket och vill ha en tunn och lätt bärbar dator som kan vara en riktig arbetshäst se till T43 som en fantastisk lösning.

Fördelar

  • Den bästa tangentbord runt, kombinerat med TrackPoint navigering gör det enkelt att använda och inmatning
  • Tough Väska (titan armerad plast) och robust design, men ändå tunn och lätt
  • Använda fingret skanner som ett substitut för lösenord inloggning gör det lätt men ändå säkert skydd av ditt konto.
  • Stora trådlös räckvidd och funktioner
  • Ultrabay ger möjlighet att enkelt sätta i en extra hårddisk, olika optisk enhet, t.ex. en DVD-brännare eller ett extra batteri.

Nackdelar

  • Dyr, betalar du $ 2.000 och upp för en bra konfiguration
  • Nej FireWire-port eller mediekortläsare, bara två USB 2.0-portar
  • Om du uppgraderar från en ThinkPad T40, T41 eller T42, kommer ingen att märka att du har en ny anteckningsbok eftersom det ser likadant ut (jag var tvungen att hitta en mer kon!)

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar