söndag 17 april 2005

Asus V6V Review (pics, specifikationer)

Asus V6V Review (pics, specifikationer)
av - 2005/04/17

av Andrew Baxter, New York

Asus V6800V ( se större bild )

Asus V6800V översyn enhet från PROPortable.com har följande specifikationer:

Asus V6800V specifikationer Levereras som

  • Intel Pentium M 750 (1,86 GHz, 2MB L2-cache, 533MHz FSB)
  • 15,1 "SXGA med Crystal Shine (hög ljusstyrka) (1400 x 1050) skärm
  • 60GB, 5400RPM hårddisk
  • 512MB DDR2 400MHz RAM (max 2 GB)
  • DVD Dual Drive (DVD + - R / RW)
  • Portar: 4 USB 2,0, 1 PCMCIA-kortplats, 56K modem, Ethernet LAN-port, FireWire (IEEE 1394), Infraröd, SPDIF, VGA-port / Mini D-sub för extern bildskärm, hörlursuttag, mikrofon i uttaget
    Windows XP Professional med Service Pack 2
  • ATI X600 grafikkort med 64 MB RAM-minne
  • Mediekortläsare (SD / MMC / MS / MS PRO)
  • Trådlöst: 802,11 a / b / g trådlösa kort inbyggd, Bluetooth inbyggd, infraröd
  • Mått: 13 x 10,7 x 1,18 inces (B x D x H)
  • Vikt: 5,49 £ (w / batteri)
  • Medföljande tillbehör: optisk mus, bärväska
  • Operativsystem: Windows XP Pro
  • Pris: $ 2.199

Asus Översikt

Asus är en av de företag som du kanske aldrig har hört talas om, men om du använder datorer så finns det en god chans att du har köpt något med antingen en komponent inuti som de gjorde, till exempel en dator moderkort, eller det är möjligt att hela bärbar dator du har köpt gjordes av Asus - även om det är ett varumärke som Apple. Du förstår, är Asus vad som kallas en Original Design Manufacturer (ODM). En ODM kommer att utforma och tillverka en bärbar dator, och då bärbara är märkt av ett annat företag som Dell, Sony eller Apple och de företag säljer och stödja bärbara datorn. Så Asus, ett taiwanesiskt företag som har designat och tillverkat bärbara datorer för år, men har först nyligen börjat sälja bärbara datorer under eget varumärke etikett. Efter att ha bärbara datorer för andra dataföretag Asus tänkte att de hade lärt sig tillräckligt om marknadsföring och support av bärbara datorer att göra en go av det själva. Hittills har de gör ganska bra och har utvecklat en veritabel fans av människor som är stora fans av Asus varumärke. Det säkert finns goda skäl att vara ett fan av Asus och V6V bärbara i synnerhet.

Asus V6V konstruera och bygga

Asus V6V marknadsförs som en tunn och lätt bärbar dator. Vid £ 5,49 det passar verkligen viktklassen av en tunn-och-ljus. Vid 1,18-inches tjock, det är verkligen respektabelt tunn, även om jag gillar att tänka på 1-tum tjocklek som den heliga graal för något att kallas riktigt tunn, det skulle vara en tuff tjocklek att klämma allt det goda du får med den V6V till. Så medan V6V är lite tjockare än min 14,0 "skärm IBM ThinkPad (ca 1-tums tjock), det är mer kraftfull och har en större 15,1" skärm.

Totalt utseendet på V6V är mycket trevligt. Det presentation är mycket enkel och ändå futuristiska tittar på samma gång. Färgen på ärendet bäst beskrivs som en mörk aluminium färg, vilket ger den en väldigt cool look. Den bärbara datorn är faktiskt ganska iögonfallande om det är öppet eller stängt.

Den V6V använder små blå LED-lampor för att indikera olika tillstånd

Om du är ett fan av LED-lampor som indikatorer på din bärbara dator, du kommer att gilla den lilla blå ljusindikatorer på V6V. Det finns 5 små ljus indikatorer på den övre delen av tangentbordet och sedan fem i botten för att indikera olika tillstånd som Caps Lock on / off, Num Lock on / off, Scroll Lock on / off, Bluetooth på / av, pekplatta på / av, batteriladdning, hårddisk tillgång och ström på / av. Jag älskar suttle utseendet på dessa ljus, och det är mycket bra att kunna titta på ett ljus för att se vad status en viss anteckningsbok funktion är.

Skärmen använder en latchless mekanism för att vistas i stängt läge. Den V6800 använder faktiskt en magnet för att hålla skärmen nedåt när den är stängd och det fungerar bra för att förhindra några papper eller andra diverse skräp glider mellan tangentbordet och LCD-skärmen medan du bär den bärbara datorn runt i en väska. Men måste du trycka ner basen och upp på skärmen för att öppna upp - och det är när jag saknar enkel mekanism öppningsskärmen min ThinkPad.

Ett test jag alltid göra för att se hur väl en skärm är skyddad från baksidan är att skjuta in på locket för att se om skärmen ringar. Om du får några ringar då du har bra skydd, har om din skärm ser ut som en sten precis kastats in i en liten damm - bättre vara försiktig och inte släppa din bärbara dator. Något sätt, att göra detta test med V6V orsakade endast en mild krusning efter applicering mer tryck än jag brukar skulle. Skärmen är inte lika väl skyddad som min ThinkPad T43 skärmen (där jag inte kan orsaka någon krusningar) men det är mycket bättre än vissa Dell Inspiron bärbara datorer jag har gjort det här testet med.

Hårdvara genvägsknappar finns längs den övre kanten av tangentbordet för V6V ( se större bild )

I det öppna läget (se bild uppe) ser du att det finns olika hårdvara knappar för att utföra genväg uppgifter. Eller kanske du inte märker dessa knappar direkt? Det beror på att knapparna är utformade på ett sätt så att de slags blandning i utformningen av den bärbara datorn, på avstånd du inte ens märker knapparna finns. Längs den övre delen av tangentbordet om du kommer att se dessa väl kamouflerade knappar som kan

Jag är ett stort fan av dessa knappar och hur de gör det enkelt att snabbt utföra vanliga uppgifter med stansen på en knapp. Jag gillar det faktum att de smälter in i designen, men estetiskt tilltalande som det är att det är svårt att se dessa knappar, särskilt i en dåligt upplyst rum så det skulle ha varit trevligt att ha dem höjde dem bara lite och hade lite färg läggs till dem.

Skärm

Asus V6800V har en 15,1 "SXGA (1400 x 1050) skärm som ger massor av visning fastigheter. SXGA är min bästa skärmupplösning är textstorleken på skärmen säkert mindre än återges på en XGA-skärm, men till min ögon är fortfarande mycket läsvärd. Med SXGA-upplösning kan du mycket enkelt se två program fönster öppna på samma gång och se mer grejer på sådana saker som Excel, webbsidor, dokument ord eller kod Om du skriver ett program.

Asus V6000 scren är skarp och erbjuder ljusa färger ( se större bild )

Skärmen är inte den glansiga bländning typ som så många älskar, men det är ändå trevligt och ljus och mycket lätt för visning. Fin kontrast. Asus kallar skärmen Crystal Shine som förstärks för ljusstyrka, från vad jag kan säga via en starkare bakgrundsbelysning än är typiskt. Vertikala betraktningsvinklarna är anständigt och den horisontella betraktningsvinkeln är utmärkt, från en fullständig sida på tanke jag fortfarande kunde urskilja texten lätt ... Jag skulle säga att jag kunde läsa det perfekt men du skulle alla vet att jag ljuger eftersom det är omöjligt att läsa från en fullständig sida på vyn.

Vissa människor griped mycket om Dell Inspiron 9300 har "gnistrar" på skärmen. Denna skärm har lite av det som pågår i vita områden, men inte till den grad att det är irriterande eller alltför märkbar.

En sak som jag verkligen tycker om skärmen är hur det sitter i förhållande till basen på den bärbara datorn. Asus har antagit en Apple PowerBook som design genom att göra skärmen gångjärn nedanför basen. Vad detta betyder är att skärmen inte sticka upp så mycket som din genomsnittliga 15,1 "skärm som vilar helt och hållet ovanför bärbara basen (se bilden nedan av sidorna för att se hur skärmen gångjärn och sitter under toppen av den bärbara datorn bas när öppnas).

Ingångar och portar

Det är bild tid som vi turnera runt Asus V6800V att se vilka portar som vi har till förfogande.

De finns inga portar på framsidan, men det finns fem indikatorlampor på vänster framsida som råkar vara alla utanför i den här bilden ( se större bild )

Asus V6V vänster sida ( se större bild )

På den vänstra sidan av den bärbara datorn är den optiska enheten (DVD-brännare för denna konfiguration), PCMCIA-kortplats, Infraröd port, FireWire (IEEE 1394), Mini VGA / D-sub-anslutningen (för utgång till en bildskärm eller projektor), och Kensington Notebook låshål.

Asus V6V baksida ( se större bild )

På baksidan finns inga portar, är det så att skärmen faktiskt gångjärn under huvud bärbara kroppen och alla portar här skulle omfattas av skärmen när den öppnas. Men gissa vad, vi har mer ljus! Det finns fyra lampor på baksidan som faktiskt speglar 4 som finns på framsidan - batteri, laddning ljus, Bluetooth på / av, wi-fi på / av.

Asus V6V höger sida ( se större bild )

Det finns en mängd åtgärder som pågår över på höger sida av den bärbara datorn. Vi har makten jack-port, modem jack, Ethernet / LAN-port, fyra USB 2.0-portar, mikrofon-, Hörlur ut, flerkortsläsare mot framsidan och en ventil och fläkt

Så antalet portar är definitivt bra, mer än den genomsnittliga bärbara i denna klass. Stora tummen upp på multi-kortläsare. Jag skulle ha velat se en USB-port på vänster sida så fördelningen av USB-portar var mer balanserad.

Tangentbord / styrplatta

Asus V6V styrplatta och tangentbord ( se större bild )

Den V6V erbjuder en komplett tangentbord. Det är lätt att skriva på och det finns lite flex (även om vissa om du trycker väldigt hårt för att styrka). Key feedback är anständigt och resor när man trycker på en knapp är bra. Sammantaget vill jag säga detta tangentbord är lite bättre än en Dell Inspiron men inte lika bra som en IBM Thinkpad (men ingen är).

Pekplattan är tufft att använda. Jag hittade en hel del jumpiness ibland och det tog flera finger slag för att flytta markören över skärmen när SXGA-upplösning. Du kan naturligtvis spela med och konfigurera pekplatta, men jag slutade lyckligare med en mus som många människor när man arbetar vid ett skrivbord med en bärbar dator på något sätt. Scroll Området är ett trevligt tillägg och det är lätt att aktivera / inaktivera pekplattan via en knapp längst upp på tangentbordet.

Musknapparna under styrplattan är ganska dåligt också. Det är god design för att höja knapparna lite för att göra dem lätta att "känna", men V6V knapparna är helt slät och platt och det finns mycket lite att ingen resa när du trycker på dessa knappar - bara en liten klick. De är bara inte mycket tillfredsställande eller lätt att hitta och skjuta. Så ja, få en mus trådlös Bluetooth för enklare inmatning!

Processor och prestanda

Asus V6800V är utrustad med en Pentium M 750 1.86GHz processor och för att använda vanliga arbete applikationer är absolut mer än tillräckligt för vad du behöver. I allmänhet, med en 5400RPM hårddisk och 512 MB RAM-minne du kommer att bli mycket nöjda med den övergripande V6V hastighet. Köra program som Microsoft Visual Studio, Adobe PhotoShop, Microsoft Word och Media Player samtidigt, och vända dem emellan var vanliga uppgifter utförs och aldrig gjort V6V hicka.

Med den särskilda ATI X600 64MB grafikkort du kan göra en del spel också. Half Life 2 kommer att köra bra på denna bärbara dator till exempel och andra sådana 3D-spel kommer inte att vara ett problem. Nu är mycket trevligt att ha med en tunn och lätt bärbar dator, det är helt enkelt inte så många sådana bärbara datorer där ute som ger dig den nödvändiga grafikprestanda för att spela 3D-spel i denna anteckningsbok kategori.

Vi använder Super Pi för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock:

Jämförelse av bärbara datorer som använder Super Pi för att beräkna Pi till 2 miljoner siffror (ansluten):

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
ASUS V6800V (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 44s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

Riktmärken för Asus V6800V (ATI X600 64MB grafikkort) jämfört med IBM Thinkpad T43 (ATI X300 64MB grafikkort)

Futuremark PCMark04 poäng
IBM T43 (1,86 GHz) Asus V6800V (1,86 GHz)
Multithreaded Test 1 / Komprimering 3,33 MB / s 3,38 MB / s
Multithreaded Test 1 / Filkryptering 27,19 MB / s 27,28 MB / s
Multithreaded Test 2 / Fil dekompression 23,4 MB / s 24,38 MB / s
Multithreaded Test 2 / Bildbehandling 10,88 MPixels / s 10,67 MPixels / s
Multithreaded Test 3 / virussökning 1914,17 MB / s 1908,66 MB / s
Multithreaded Test 3 / grammatikkontroll 2,82 KB / s 2,86 KB / s
Arkiv Dekrypteringen 54,11 MB / s 54,95 MB / s
Ljud konvertering 2496,87 KB / s 2519,14 KB / s
Webbsida rendering 5,27 Sidor / s 5,47 Sidor / s
DivX Video Compression 51,71 FPS 50,47 FPS
Fysik Beräkning och 3D 159,19 FPS 170,77 FPS
Grafik minne - 64 rader 868,44 FPS 1611,55 FPS
Futuremark 3DMark05 poäng
3DMark Score 727 3DMarks 906 3D Marks
CPU Score 3414 CPUMarks 2981 CPUMarks
Gaming Tester
GT1 - Return To Proxycon 3,3 FPS 3,9 FPS
GT2 - Firefly Forest 2,2 FPS 2,8 FPS
GT3 - Canyon Flight 3,4 FPS 4,4 FPS
CPU Tester
CPU-test 1 1,18 FPS 1,6 FPS
CPU-test 2 2,9 FPS 2,5 FPS

Så Asus V6800V handlar om i nivå med min ThinkPad T43 i form av prestanda för processor tester, men det verkligen bättre med grafik och spel baserade riktmärken.

Nu kan Asus V6V Rör inte Dell Inspiron XPS 2 gaming anteckningsboken ( http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2282 ) 3DMark05 poäng av 4.915 3DMarks. Men det är inte en mycket rättvis jämförelse eftersom XPS 2 är en koloss och avsedd för att spela spel. Totalt utförandet av V6V är utmärkt för sin kategori av tunn-och-ljus, kanske den bästa.

Ljud

Ljudet på Asus V6V är ganska bra faktiskt. Jag lyssnar på National Public Radio Talk Radio under dagen ibland och högtalarna var högt nog och tillräckligt tydlig för att lyssna på sådant tal. Det var en ganska anständig upplevelse för musik också, skulle jag sätta V6V i 1/3 (en tredjedel) av bärbara högtalare som jag har hört. Men för att spela musik jag valde ändå för hörlurar eller ett par Altec X10 externa högtalare som jag har för bättre ljudkvalitet.

Värme och fläkt

Det V6V är en lugn maskin, gör det lite att ingen buller. Fläkten och hårddisken gör en bra enhet att hålla bullret nere, sparkar fläkten sällan i.

Jag har att klaga värme bygga upp på höger handledsstödet. Efter att ha kört några 3D verktyg som drivit grafikkortet och processorn det verkligen var en hel del värmeutveckling på rätt handstödsytan och du kan känna den. I allmänhet detta område förblir varm, och om du gör något som att spela ett 3D-spel kan det bli lite toasty.

Trådlös anslutning

Asus V6000 levereras med inbyggd Bluetooth och 802.11 a / b / g trådlöst. Det är bra att Bluetooth ingick, så få bärbara datorer erbjuder detta i USA hade jag ett problem initialt få Bluetooth att fungera på grund vid mottagandet den bärbara datorn verkar förarna var helt note installeras för den interna Bluetooth-kortet. Oj. Så jag var tvungen att gå igenom processen att använda drivrutiner skiva med av Asus och installera Bluetooth manager, men det hela fungerade efter det. Nu kan jag koppla ihop med min telefon och använda mobiltelefon som ett sätt att ansluta till webben via GPRS (General Packet Radio Service) om jag utom räckhåll för Wi-Fi eller någon typ av fast internetuppkoppling.

Wi-fi-kort är en Intel märkt en så detta är en Centrino maskin. Jag har aldrig haft problem med att ansluta på ett avstånd av 100 meter från åtkomstpunkten och det är så långt jag kan gå från en på mitt kontor innan jag kraschar in i en vägg, så det är lika bra som jag behöver och några klagomål.

Batteri

Asus A6V gav mig exakt 3 timmar och 1 minut batteritid med Wi-Fi på, skärmen halv ljusstyrka och samtidigt låta den bärbara datorn i viloläge eller använda den för att surfa på webben och göra andra små uppgifter. Det är inte dåligt för batteriets livslängd. Andra säger att de har varit att få 3,5 timmar per laddning. Som lätt kan åstadkommas genom att stänga av Wi-Fi, Bluetooth och ställa in skärmens ljusstyrka ner några. Om du tittar på en film får du närmare 2 till 2,5 timmars batteritid, som vanligtvis är gott för att titta på en film.

Programvara

Du vet vad som var mest uppfriskande sak om V6V? Det var inte massor av skräp installerat. Ingen AOL Testversionen tack och lov. I själva verket är det en ganska ny installation av Windows XP Pro annan än vissa Asus verktyg ingår för konfigurera ströminställningar trådlös och Bluetooth-inställningarna, få uppdateringar från Asus och en rättegång verson av Norton AntiVirus. Nu flip-sidan är att du inte får någon riktigt cool programvara ingår gratis, men jag tror att de flesta av oss är glada att ha en ren maskin och installera våra egna grejer ändå. Jag föredrar det.

Service och support

Jag har inte behövt använda Asus service eller support, men garantin som ingår är 24 månader och global karaktär så det är utmärkt. En riktigt bra sak är att Asus säkerhetskopierar sina bärbara datorer med en Zero Bright (fast) pixelpolicy. Detta är fantastisk och en stor klapp på axeln till Asus. Vissa tillverkare kommer att säga att det tar upp till 8 döda pixlar innan de anser att deras produkt bristfällig. En anteckning om det är du har att förhandla direkt med Asus för att ersätta en LCD och det måste vara inom 30-dagar efter köpet som du märker detta

En stor del av service och support faktor kan bero på vem du köper din Asus bärbara från. Sedan få en Asus bärbara vanligtvis innebär att gå till en oberoende säljare, gör din forskning om vem du köper från och se till att de är seriösa. Anledningen till att jag säger detta är att från vad jag har hört Asus stöd är okej, men det är i processorn av förfallande eftersom de inte har sålt sina egna märkesvaror bärbara datorer så länge som många andra företag har och så de har en inlärningskurva.

Vår granskning enhet för Asus V6V kommer från Proportable ( www.Proportable.com ) som är väletablerade och entusiastisk Asus återförsäljare. Du kommer inte gå fel med dem och vi rekommenderar dem som köper utlopp för en Asus bärbara här i Nordamerika.

Värt ett omnämnande

Allt som kommer med köp av en V6800V ( se större bild )

Asus har en fri ärm, väska, datorväska och optisk mus med köpet av V6V. Jag känner inte till någon stort namn tillverkare som lägger dessa i en gratisgrunka med sina produkter, så detta är en fin touch. Också att märka den medföljande Windows XP Pro skiva som är bra att ha.

Slutsats

Om du vill ha en tunn och lätt bärbar dator med en bra skärm och utmärkta prestanda för sin kategori, är V6V definitivt värt en titt. Bygget av denna anteckningsbok och utseende är mycket trevligt. Många som skyr stora varumärken som Dell, HP eller Apple (nyheter paus, är Apple inte motkultur längre) och vilja att söka bärbara företag som för närvarande små aktörer men erbjuder starka produkter kommer att gilla Asus. Jag måste erkänna att detta är den första Asus produkten jag har använt, och medan jag ska hålla mig till med min ThinkPad T43 för vad mina behov är, jag är imponerad av denna Asus erbjudande och känner dig bekväm rekommendera varumärket och denna bärbara dator i synnerhet. Mobile proffs som gillar att göra lite spel eller en högskolestudent som vill ha en bärbar dator för arbete, kan spela och rörlighet ser till denna modell. Tack vare PROPortable för att ge mig denna möjlighet att granska V6800V.

Fördelar

  • Utmärkt prestanda för en tunn-och-ljus bärbara, den 1,86 GHz Pentium M 750 och ATI X600 64MB grafikkort glans.
  • Trevlig enkel design, mörk aluminium-look och gott blå LED pinhole storlek indikatorlampor ger en cool look.
  • 15,1 "skärm ger trevlig och ljus skärm ger SXGA-upplösning utmärkt visning fastigheter
  • Mycket bra utbud och antalet portar tillgängliga
  • Om du gillar att vara lite annorlunda och inte gå med en välkänd (tråkiga) större varumärke kan Asus vädjar till er
  • Inget alltför mycket "fri" mjukvara installerad som avfall systemresurser

Nackdelar

  • Höger sida handledsstödet blir varm när du trycker den bärbara datorn för att utföra krävande uppgifter
  • Pekplatta, särskilt musknapparna är svåra att använda
  • Bluetooth-drivrutiner inte korrekt installerad vid mottagandet den bärbara datorn
  • Även om användningen av magneter för att hålla skärmen stängt var bra, jag saknar att ha en mekanism spärr stängning för enkel öppning av skärmen (detta är lite av en personlig preferens)

Pris och tillgänglighet

Asus är tillgängligt över hela världen, men de är i allmänhet inte säljs i vanliga butiker som Best Buy och CompUSA i USA snarare hittar Asus säljs av fristående butiker. Gör din forskning när man köper från en oberoende säljare, med hjälp av online-forum eller word of mouth är ett bra sätt att ta reda på vad folk tycker om vissa Asus säljare. Vi kan naturligtvis rekommendera PROPortable.com om du är i Nordamerika, men det finns andra ärliga och goda säljare där ute så när du har beslutat att en Asus bärbara dator kan passa dina behov så gör dina läxor och hitta en bra plats att köpa från.

V6800V Pris: $ 2.199 i PROPortable.com (kontrollera webbplatsen för aktuell prissättning och tillgänglighet)



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar