måndag 25 april 2005

Dell Latitude X1 första tankar Review (bilder)

Dell Latitude X1 första tankar Review (bilder)
av Brian - 2005/04/25

av Brian Beeler, Ohio USA

Dell Latitude X1 (till vänster) tillsammans med konkurrerande ultraportabel Fujitsu P7000-serien ( se större bild)

Den Dell Latitude X1 är helt och hållet inriktad på företagsanvändare som behöver bära en bärbar dator som är mycket rörlig och har hållbarhet att motstå vardagen. X1 är laddad med funktioner för en maskin av sådan liten storlek och en vikt på endast 2,5 pounds. Höjdpunkterna inkluderar en 12,1 "widescreen, WiFi (802.11b / g), Bluetooth, ExpressCharge, förseglade tangentbord, Secure Digital kortplats CompactFlash kortplats och FireWire. Latitude X1 är helt anpassningsbara också, med priser som börjar runt $ 1600.

Jag älskar ultraportabla bärbara datorer och för några månader sedan när jag fick reda Dell skulle lansera ett derivat av Samsung Q30 i USA, blev jag upphetsad. Det Q30 är en mycket populär maskin i många delar av världen, det är en skam att det aldrig gjort det här, tills nu. Dell har anpassat Q30 för deras behov, göra några ändringar, de flesta till det bättre, till exempel inbyggd Bluetooth.

Det mest slående sak om X1 är dess storlek och vikt. Med standard batteri, är enheten bara 2,5 pounds och mindre än en tum tjock. Det är anmärkningsvärt små och vikt gör den till en av de lättaste bärbara datorerna på marknaden, verkligen toppar för bärbara datorer med en 12,1 "skärm finns dock vissa uppoffringar för att uppnå denna vikt,. Ingen optisk enhet och batteriet är bara en 3 celltyp. finns en 6-cells batteri alternativ som tar dig upp till 6 timmars laddning, men också nubb på lite mer tyngd. utrymme och vikt besparingar även omfatta nätadaptern, vilket är det minsta jag någonsin sett för en bärbar dator. På laddning fronten, har Dell inkluderat en teknik som kallas ExpressCharge. ExpressCharge kommer att ge en 80 laddning% batteri i en timme. Detta är enormt, särskilt för dem som reser en hel del. Jag vet att jag har ofta varit i en kapplöpning till flygplatsen efter en dag av möten, bara för att finna en nära dött batteri innan ombordstigning. Med ExpressCharge ägare kommer att kunna få tillräckligt batteritid för sannolikt göra det genom flygningen så att de kan förbli produktiv. Ett mer anmärkning på batterierna, de erbjuder en knapp som kan tryckas för att ge en snabb läsning batteri nivå utan att behöva starta den bärbara datorn. Detta är ett bra sätt att berätta hur dåligt du behöver ladda utan att behöva starta upp den bärbara datorn (och därmed dränering mer makt!).

X1 drivs av Intels Ultra Low Voltage (ULV) Pentium M-processor. Dell valt att använda 1,1 GHz-modellen men när 1,2 GHz är den mest aktuella chipet och är vad Fujitsu och andra ultra portabla tillverkare flyttar till. Intel har haft avkastning problem med sina ULV marker i det förflutna, så det kan vara en leverans fråga. Men för många varje bit av prestanda vinst i bärbara datorer som denna är viktigt, så förhoppningsvis Dell kommer att erbjuda en 1,2 GHz alternativ snart.

Maskinen är inte på något sätt underpowered för vad dess köpare kommer att använda den till. Som ägare av ultra bärbara i nästan tre år, bortsett från spel, har jag inte hittat ett kontor / produktivitet uppgift dessa maskiner inte kan hantera. Detsamma är sant med X1. X1 levereras med en bas av 256 MB RAM, med en öppen minnesplats som kan rymma en 1GB chip. Vårt test enhet har 512MB, vilket är acceptabelt för Windows XP drift och bör vara utgångspunkt för alla bärbara datorer, speciellt för denna kategori.

Varje gång du går till en så liten kropp för en bärbar dator, uppoffringar måste göras. Dell har inte gjort många med X1, men hårddisken är en av dem. Istället för den vanliga 2,5 "notebook enhet var de tvungna att använda en mindre 1,8"-modellen finns i 30GB och 60GB storlekar. Enheten storlek är egentligen inte mycket av en fråga, de flesta mobila proffs verkligen inte behöver mer än 60 GB utrymme. Hårddisken rotationshastighet är större oro, är enheterna bara betyget 4200 RPM och det finns inget att användaren kan göra åt det eftersom dessa storlekar enheter inte kommer i högre hastigheter. Jag tror inte att detta kommer att sluta stör många människor, men om du försöker hitta en högpresterande liten anteckningsbok, detta förmodligen inte är den bästa passform. En trevlig sak om hårddisken är den är monterad med en stötdämpare för att skydda enheten från jostling samband med resor.

Ett område där Dell har åkt en hel del sent, särskilt med de Inspiron-serien bärbara datorer är tangentbordet kvalitet. Jag har varit imponerad av X1 tangentbord hittills är det fast och lyhörd. Nycklarna är alla medelstora väl och på de platser du förväntar dig. Dell har inkluderat dedikerad sida upp och sida ner, infoga, ta bort, hem och knappar slut. Tangentbordet är också tätad för att skydda X1 från spill. Jag tror att vi alla känner någon som har lagt en kaffe i sin bärbara dator, så den här funktionen bör ge en fin försäkring mot dessa misstag.

Latitude X1 fram ( se större bild )

Latitude X1 vänster sida ( se större bild)

Latitude X1 höger sida ( se större bild )

Latitude X1 tillbaka ( se större bild )

Tangentbord och styrplatta ( se större bild )

Klicka här för att se fler bilder på Latitude X1

Nedanför tangentbordet är X1 pekplattan. Det är ganska liten i både yta och knappar klickar. Pekplattan är 1,5 "x 2" i jämförelse med Fujitsu P7000 som är 2 3/8 "x 1 3/4". Musknapparna är i tum breda, men drygt 1/4 "lång, vilket gör dem lite tufft att vänja sig. Det är väl positionerat dock bör båda högerhänta människor och vänsteranhängare hitta centrala placeringen lätt att nå.

Redan konstaterats, kommer X1 med WiFi (802.11 b / g) och Bluetooth. Det senare är en mild kupp, eftersom de flesta bärbara datorer av denna storlek inte har den funktionen. Frågan är en av storlek för alla antennerna. Vid användning av X1 jag hade bra trådlös mottagning med en Netgear router. Jag också lätt ihopparade Bluetooth-enheter med guiden på X1. Som en mobil person uppskattar jag Bluetooth integrationen så jag kan använda min telefon som ett modem för att få online på platser som inte har WiFi eller andra anslutningar. Den Bluetooth är faktiskt ännu viktigare eftersom maskinen inte har en PCMCIA-kortplats, som ofta används för AirCards att få online.

Medan X1 inte erbjuder ett PCMCIA-kortplats, har den andra expansionsplatser värt att notera. De har inkluderat både ett Secure Digital och CompactFlash platser. Båda är idealiska för att dra ut foton från en digitalkamera och åtkomst av data från andra kringutrustning som PDA och MP3-spelare. CF kortplats är speciellt ovanligt för bärbara datorer av denna storlek, och båda spåren lägga en stor flexibilitet till det här anteckningsblocket.

Eftersom det är en affärsinriktad maskin, de Latitude X1 levereras med Windows XP Pro. Alla andra program är affärsinriktad och kopplas till en enhet på maskinen. Det vill säga, det finns inte en massa skräp medföljer. Dell har även paketerat några användbara verktyg i vad de kallar QuickSet. QuickSet innehåller verktyg energisparfunktioner, presentationsläge, meter display för volym och ljusstyrka och sömlös växla visningen. Det är en trevlig uppsättning funktioner, särskilt presentationsläge som automatiskt detekterar den bästa upplösningen för projektorn den är ansluten till och justerar energiinställningar så att du inte avbruten med saker som skärmen ska sova.

Efter bara en vecka med Latitude X1, jag är imponerad. För dig som vill ha en seriös arbetsmaskin är X1 rätt på mål. Den enhet vi har är inte en produktionsenhet, så vi kan inte lägga riktmärken för tillfället, men vi kommer tillbaka i ett par veckor med vår recension. Under tiden vi tacksamma för alla frågor du har och jag ska vara glad att besvara dem.

Fullständig Bildgalleri och specifikationer

Följ den här länken för att se specifikationer och Bildgalleri för Dell Latitude X1

Andra recensioner av denna författare

  • Panasonic e-Lite W2
  • Sony PSP recension
  • Fujitsu LifeBook P7010 Recension
  • Targus Bluetooth Mini Mouse Recension
  • SUMDEX stötskyddet Sleeve recension


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar