onsdag 20 april 2005

Acer Aspire 1690 Series Review (pics, specifikationer)

Acer Aspire 1690 Series Review (pics, specifikationer)
av Meaker - 2005/04/20

av Richard Brearley, Storbritannien

(Observera är Acer Aspire 1694 WLMi närvarande endast tillgängligt i Europa)

Det finns många saker att tänka på när man köper en bärbar dator, pris, prestanda, vikt och batteritid är oftast de primära oro. Denna översyn är för dem som överväger Acer Aspire 1694WLMi med följande specifikationer:

  • Intel Pentium M 760 2.0GHz Intel 915PM chipset moderkort
  • 512 DDR1 2700
  • ATI Mobility Radeon X600 128MB
  • 15,4 "WXGA-skärm med Crystal Brite
  • 100GB 5400RPM Seagate Momentus
  • QSI DVD med dubbla lager RW
  • Trådlös + Bluetooth
  • Windows XP Home

Detta är inte den exakta maskin som de prestandatester som körs på dock. Jag bestämde mig för att beställa 1024MB av avgörande minne och en Audigy 2 ZS, men mer om det med riktmärken i denna översyn.

När jag beslutar om en bärbar dator jag tillbringade mycket tid forska vilka bärbara att köpa. Jag hade alltid haft en stationär byggd av mig och behövde vara säker på att få något som var minst lika bra. Jag behövde den lätthet av en bärbar dator när du går på universitetet nästa år, men jag behövde för att kunna släppa lusten att spelet var så ofta. Jag tittade på många bärbara datorer från tillverkare som Rock (Pegasus Ti i synnerhet), Alienware, Dell men beslutade den bästa bang per buck skulle komma från Acer. Jag beställde ursprungligen en Acer Aspire 2026 men slutade med Acer Aspire 1694 WLMi som en godtagbar ersättning.

Acer 2026 var 1140 från laptopsdirect.co.uk, under tiden Aspire 1694 erbjöds för 1130 och hade bättre specifikationer så jag gav det klartecken. Du skulle vara svårt att få dessa specifikationer för denna typ av pengar någon annanstans, så valuta för pengarna när det gäller de specifikationer är mycket bra. När jag fick 1694 var det säkert knackade och i ren skick, i bunten var makt leder, återvinning CD-skivor, Microsoft Works, Norton Antivirus, modemkabel, lathundar start-och garantikort. Ingår på disken är NTI CD / DVD Maker guld och CyberLink elproducent guld. Allt som behövs för att komma igång. NTI programvara är förvånansvärt enkel att använda och snabb att få tag på. Jag har inte använt CyberLink guld kraftproducent.

Acer Aspire 1694 WLMi ( se större bild )

Bygga, design och portar

Allmän byggverksamhet är mycket bra, känns den bärbara datorn robust, flyttar panelen nedanför strömbrytaren en mm eller två som gör DVD-enheten, men varken riskerar lossnar, inte heller gör ett ljud under användning på grund av förflyttning . Fallet är plast och målade i den gemensamma silver och svart system. Även om inte banbrytande, gör det verkligen den bärbara datorn ser professionella och är en ren konstruktion, säkert lämplig för företagsmiljöer. Som vanligt för Acer konstruktion, oavsett anledning den bärbara datorn ser mindre än det är. Med en 15,4 "skärm är inte liten, men det är inte heller mycket tung på 2.95Kg (£ 6,50), vilket gör den användbar på ett knä. Ljudet portarna på framsidan, är det alltid debatt vilket område av den bärbara datorn är bäst för att placera hörlurar och mikrofon hamnar, jag föredrar sidan, men det är personlig preferens. Det finns också en USB 2.0-port på framsidan tillsammans med de två ljud-portarna.

Framsidan syn på Acer Aspire 1694 ( se större bild )

På höger sida är S-video-port, två USB 2-portar, FireWire, kortläsare och PC-kortplats ( för större bild )

Den vänstra sidan är exklusivt för QSI DVD RW ( se större bild )

Den bakre har batteriet, makt kortplats och VGA ut ( se större bild )

Som en sida noterar, skulle jag rekommendera en laptop ryggsäck för att bära den här bärbara datorn runt. En bärbar dator ryggsäck gör bär allting såsom papper arbete, böcker, anteckningar och din bärbara dator snabbt och enkelt.

Skärm

Skärmen är ljus, skarp och ger bra kontrast tack vare Acers Crystal Brite skärm teknik och ATIs LCD stöder tech, tyvärr min skärm har en död pixel och Acers garanti tydligt anger vad som är och / inte anses acceptabelt: Högst 4 döda pixlar per miljon pixlar. Om skärmen betraktas 9 lika rektanglar, i det centrala området finns inte mer än 1 döda pixlar i mitten

Betraktningsvinklar endera sidan är mycket bra, men vertikala vinklar är ganska dålig, flytta huvudet upp och ner ger skillnader i kontrast och färg som är mindre märkbar i centrum. I spel finns det en oskärpa påverkar från svarstid för LCD, det är inte så illa som det skulle kunna vara och är fortfarande mycket spelbara. Titta på en DVD provies en fin upplevelse.

Ljud

Laptop ljud brukar aldrig spektakulära, den korta tid jag hade Aspire 2026 Jag hittade ljudet vara rimlig, men Aspire 1694 laptop inte har fördelen av en subwoofer och så att ljudet är mycket tinny. Det har dock gott om volym. Men vid högre volymer de höga frekvenserna tenderar att få till dina öron, är ett par hörlurar rekommenderas, om bara för privatlivet. Jag bestämde mig för att välja en Audigy 2 ZS ljudkort uppgradering (via PCMCIA kortplats, http://www.soundblaster.com/products/audigy2zs_notebook/ ). Jag ville Audigy 2 ZS grund av de extra spelet effekter och högre kvalitet ljudet som märks när den ansluts till en 5,1 högtalare. Den medföljande mikrofonen som följer med Audigy 2 ZS-paketet är inte särskilt känslig, men du kan lämna anteckningar med det, skulle jag få en separat för spel eller taligenkänning.

Trådlös

Den trådlösa använder Acers signal upp teknik, har det i allmänhet en stark signal och så länge du inte äger en herrgård bör arbeta i trädgården så länge routern är upp till den. Bluetooth-fungerar också som det ska.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet är mycket likt den på skrivbordet men med NUMERISK avskuren och ersätts genom att hålla Fn-tangenten på vissa tangenter. Tangentbordet har pg upp och ner, Home och End längs den högra kanten. Layouten är enkel att migrera till från en stationär och du kommer att touch typing på nolltid. Nycklarna är lyhörda och lätta, men ibland en kommer att känna lite svampig. Det finns gott om handleden utrymme och ärendet kommer inte att knaka eller känner dig svag när du skriver. Pekplattan är lyhörd och noggrann medan tangenterna är lite klibbig och bullriga, kommer man vänjer sig med kran för att klicka.

Prestanda och Benchmarks

För resultat från riktmärken när denna laptop är överklockade till 2.3GHz i följande artikel: Acer Aspire 1694 2,0 GHz Pentium M till 2.3GHz clockspeed

Allmänt Windows prestanda lever upp till de specifikationer, den ökade hastigheten på 5400RPM Seagate Momentus över Acers vanliga 4200rpm drive verkligen gör skillnad, hjälper extra RAM också. Den 2GHz Pentium M har inga bekymmer och en gång i Windows blir mottaglig nästan omedelbart, gäller samma sak för att komma ut ur sömn eller viloläge. Medan X600 är upp till igång Doom 3 och liknande titlar, 1GB RAM, som jag beställde för 115 från Crucial.com ( www.crucial.com ) verkligen bidrar till att minska disk caching, som i bärbara datorer är ännu långsammare än stationära datorer, så är Rekommenderas varmt. Tyvärr Acer butiker brukar inte erbjuda konfigurationsalternativ, men det är alltid värt att ringa eller ber om.

En anteckning om DVD är den uppdaterade firmware för det är ett måste, halveras den skrivtid och gjorde en mycket lättläst disk för mig så ta det genast!

Prestanda: (Jag kommer att använda mina gamla riktmärken stationär dator för en prestanda jämförelse om möjligt)

Bärbar dator (Aspire 1694): 2,0 GHz Pentium M 760, ATI X600, 1GB RAM
System 1: 2.4GHz Athlon XP, ATI 9800pro @ xt hastigheter, 512 MB RAM
System 2: 2.4GHz Athlon XP, 8500 lager, 512 MB RAM

Super Pi:

Laptop 40 sekunder (vid beräkning 1 miljoner siffror noggrannhet)

3DMark 05:

Laptop 1300
System 1 2804
System 2 Kan inte köra

Rörligheten X600 släpar här, det är kanske den mest grafikintensiva riktmärke ute så de långsammare grafik håller den tillbaka, men jämfört med liknande styrkretsar Acer är mycket konkurrenskraftig.

3DMark 03:

Laptop 3624
System 1 5612
System 2 1309

Detta riktmärke är mer anpassade till grafikkretsen, kör sviten mjukare också. De DX9 funktioner föra den före 8500.

3DMark 2K1:

Laptop 12.783
System 1 18.757
System 2 11.198

Vissa kanske hävdar detta riktmärke är inaktuell, men det återspeglar systemets prestanda ganska bra. Pentium M lyser verkligen igenom här, medan X600 ger prestanda som är uppenbart tillräckligt bra för spel av denna tid och är bekvämt före 8500.

HDD låt:

( större bild )

Hårddisk prestanda är inte helt stationär performancee nivå men fortfarande mycket bra och använder mycket lite ström också.

Batteri Eater Pro:

Pi Beräkningar 54.585
HDD ReadWrite 12148MB
Ramar Smält 1993059
Total tid 2:59:04

Vid batteridrift CPU klockor ner som gör grafiken och skärmen blir mer dunkla, tenderar detta att hjälpa batteriet mycket, men om du fortfarande behöver prestanda Acers e-verktyg ger dig ett komplett utbud av alternativ för CPU medan ATI: s Powerplay ger dig kontroll över grafiken. Systemet är ganska flexibel. Fläkten snurrar också mindre när du är på energisparläge, så tänk på att om maskinen lufthålen inte är övertäckta anteckningsboken kan få heta. Det är bäst att använda den på en bricka.

Som en sida noterar på prestanda och riktmärken för denna laptop, efter att ha öppnat upp maskinen själv har jag funnit grafiken inte uppgraderas:

Här kan du se Graphics Processing Unit är en diskret chip med Hynix BGA RAM-moduler lödas på moderkortet, vilket innebär att du inte kan uppgradera GPU ( se större bild )

Slutsats

Bärbara datorer handlar om kompromisser, att välja den bästa laptop för dig är ganska mycket att välja vad du kan kompromissa om vare sig det pris, prestanda, vikt eller batteritid. Skulle jag rekommendera denna laptop? Tja, om det är denna typ av laptop du letar efter så ja. Denna laptop är billigare än Acer Travelmate 810x-serien, för samma pengar får du en bättre processor, hårddisk och DVD-RW, men även du bara få X600 snarare än X700 grafikkort. Så om du spelet lite, men behöver extra utrymme på hårddisken / CPU-prestanda och inte har massor och högar av pengar att spendera då detta är ett bra köp och du kommer inte bli besviken.

Att ersätta tjänsten lämnar övrigt att önska men. Min ursprungliga laptop levererades två veckor före jul och skickades tillbaka veckan före jul som död vid ankomsten och det var början av mars innan jag fick en ersättning som är urusla. Jag har hört många rapporter om att reparationer är snabbare, men reparatör håller inga reservdelar och måste beställa allt.

Överklockning Acer Aspire 1694

Om du är intresserad av att göra något överklockning på denna bärbara dator, eller bara se hur det är gjort, se detta extra avsnitt om överklockning av Acer Aspire 1694 2,0 GHz Pentium M till 2.3GHz clockspeed .

Fördelar

  • Fast bygga
  • Tydlig skärm
  • Bra värde för specifikationer
  • God termisk ledning

Nackdelar

  • Dålig betraktningsvinklar
  • Inte de senaste grafiken
  • Dålig Acer ersättning hastighet och pixelpolicy
  • Ingen uppgradering

Totalt: 3,5 / 5 skulle det vara 4 om inte för dålig service.

Speciellt tack: Åbo i SetFSB för att skapa felfri klockgeneratorn för min bärbara dator.

Användbara länkar och verktyg:

  • www.ati.com (drivrutiner)
  • www.driverheaven.net (rörlighet Modder)
  • http://www13.plala.or.jp/setfsb/ (SetFSB)
  • http://downloads.guru3d.com/download.php?det=725 (ATI verktyg)
  • http://www.cpuid.com/cpuz.php (CPU och chipset info)
  • http://mega.ist.utl.pt/ ~ cfao/QSI-SDW-082-LX43.zip (uppdaterad DVD firmware, rekommenderas)

Överklockning Benchmark Resultat

För resultat från riktmärken när denna laptop är överklockade till 2.3GHz i följande artikel: Acer Aspire 1694 2,0 GHz Pentium M till 2.3GHz clockspeed



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar