tisdag 15 mars 2005

Toshiba Tecra M3 Review (bilder, spces)

Toshiba Tecra M3 Review (bilder, spces)
av prime_number_n - 2005/03/15

av Alex Karian, Kalifornien USA

Jag har haft min Toshiba Tecra M3 i en vecka nu, hade jag valt ursprungligen Acer TravelMate 8104 Notebook men hade en ganska katastrofal erfarenhet inom en dag att köpa den bärbara datorn. Rätt ur lådan, Acer blå-skärmad, konsekvent misslyckats med att komma ut ur hybernation, och slutade dagen genom att helt döda pekplattan.

Förståeligt, återvände jag det nästa dag för full återbetalning, och beordrade Toshiba Tecra M3 istället, inte lita Acer varumärket längre efter denna dåliga erfarenheter. M3 kom två veckor senare konfigurerad med en Pentium M 770 (2,13 GHz), 1 GB DDR2-minne (mer om det senare), 14 "SXGA + skärm, ett NVIDIA GeForce Go 6600 Turbo Edition grafikkort med 128 MB, en 60 GB 5400 RPM hårddisk, en DVD / CD-RW combo optisk enhet och en Intel 2915 802.11 a / b / g trådlöst chip. Samtliga Tecra M3: s levereras som standard med samma mängd portar, som omfattar två USB 2.0-portar, en parallellport , Ethernet LAN-port, S-video ut port och en FireWire (IEEE 1394)-port.

Förutom den förväntade PCMCIA tillbehöret slot, kommer Tecra M3 standard med en SecureDigital (SD) kortplats, och ännu viktigare, den nya ExpressCard-kortplatsen. Detta gör det klart för den nya generationen av kort Notebook tillbehör, som bör bli mer tillgänglig senare i år.

Prislappen för Tecra M3 var $ 2.282 före skatt på Toshibas hemsida ( http://www.toshibadirect.com ). Vid tiden för köpet Toshiba kördes en ny produkt kampanjpriser affär.

Toshiba Tecra M3 ( se större bild )

Toshiba Tecra M3 omdöme Unit Specifikationer

  • Pentium M 780 (2,13 GHz)
  • 14,1 "skärm, SXGA + (1400 x 1050)
  • Mått: 12,36 "x 10,20" x 1,24 "(B x D x H)
  • Vikt: 5,2 £
  • 60 GB 5400RPM hårddisk
  • NVIDIA GeForce 6600 med 128 MB RAM-minne
  • DVD / CD-RW optisk enhet
  • 1GB DDR2 400MHz RAM
  • 802,11 a / b / g Wi-Fi
  • Portar: 1 PCMCIA-kortplats, 1 ExpressCard-kortplats, 1 Secure Digital Reader, FireWire-port, S-videoutgång, 2 USB 2.0-portar, Monitor ut-port, parallellport, Ethernet, modem, Infraröd port, Mikrofoningång, hörlursuttag

Full specifikation från Toshiba: http://cdgenp01.csd.toshiba.com/content/product/pdf_files/detailed_specs/tecra_M3-S212TD.pdf

Anledningen till att köpa

Mina mål när plocka en anteckningsbok var: high-end prestanda, anständigt skärm och kraftfull grafik. Grafiken behov var på grund av att jag ville köra spel som Rome: Total War och IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles). Jag var tvungen att spara lite pengar när du konfigurerar den bärbara datorn, så jag gick för det billigare 5400 rpm enhet och en CD-RW. Men det finns en möjlighet att en 7200 rpm disk, samt en DVD-RW. Jag gjorde dock gå för den översta kretsar, plocka den snabbaste processorn och den övre grafikkort, Intel Pentium M 770 Sonoma plattform processor (2,13 GHz) och NVIDIA GeForce 6600 med 128 MB RAM. Andra alternativ för grafikkortet ingår 64 GB versioner av GeForce Go 6200 och 6600 Turbo Edition och olika hastigheter processor för Intel Pentium M.

Första jag märkte när jag drog den bärbara datorn ur lådan var hur lätt det var. Min tidigare anteckningsbok, Dell Latitude C610, har samma storlek som M3, men är nästan ett halvt kilo tyngre. En annan sak som slog mig var den utmärkta magnesium lock. Den plasthölje är av hög kvalitet och robust överallt. Sammantaget har den bärbara datorn ser en återhållsam högkvalitativ luft om det. Chassit är byggt för hållbarhet och användbarhet, inte för ögongodis.

Toshiba Tecra M3 över vyn märke magnesium lock ( större bild )

Upplägget förfarande för den här bärbara datorn var kort och problemfri, men det genast kom till min kännedom den bärbara största nackdelen. Standardinställningen för AC operationen var vid fullt CPU-hastighet och kylläge. Detta orsakade fläkten att köra praktiskt taget non-stop med höghastighetsdrift. Det var så högt som alla bärbara fläkt jag någonsin har hört förut. Jag var tvungen att justera ströminställningarna till lägre CPU-hastighet och kylning för att förhindra att fläkten körs så hela tiden. Detta gjorde den bärbara tyst, men också minskade CPU till från 2,13 GHz till 1,04 GHz.

Så mitt råd för AC fungerar denna bärbara dator är att använda hög effekt läge för spelande och tunga uppgifter bearbetning såsom siffertuggande eller video kodning. För normal dag till dag driften, såsom ordbehandling, e-post etc. den lägre effekt läget är mycket lättare att leva med från bekvämligheten synvinkel. Den bärbara datorn är alltid tyst när man kör på batteri när den stryper tillbaka och går på bara 787 MHz i detta läge.

Tangentbord och pekplatta

Första intryck av Tecra M3 tangentbord var mycket bra, och nu, en vecka senare, jag gillar det ännu mer! Du får inte den skarpa klickljud en ThinkPad tangentbord, men precisionen är lika bra. Resan är inte så länge på en ThinkPad, men på något sätt det gör det också lättare att skriva för mig. Enligt min mening är tangentbordet definitivt bättre än någon annan bärbar dator jag någonsin har försökt.

Toshiba Tecra M3 tangentbord, högtalare och pekplatta ( se större bild )

Pekdonet för Tecra M3 inkluderar pekplatta och styrpinne. Pekplattan är ovanligt att det märkbart är förskjuten till vänster. Jag har sett den förskjutning i widescreen bärbara datorer, men aldrig i en 4:3-skärm anteckningsbok. Det är logiskt om du är en högerhänt person som mig själv, men det kan vara en olägenhet för en vänster-hander. Jag är inte en stor beundrare av pekplattan, eftersom det sprider helst fingret trycket är för högt eller för lågt. Styrpinnen fungerar bra.

Högtalare

Högtalarna är placerade precis ovanför tangentbordet. Detta innebär att du förväntas lyssna på dem när du arbetar med den bärbara datorn locket öppet. En tjusig funktion är volymkontrollen hjulet på fallet, så att du kan ställa in reglaget programmet volymen till max och ändra volym utan att behöva använda musen. Högtalarna "ljud trohet är bra, men uteffekten är låg, och basen är obefintlig. Detta kan förväntas av ett företag anteckningsbok. Jag skulle föredra att använda hörlurar som högtalarna, och rekommenderar att du gör också för bästa ljud.

Skärm

Skärmen för M3 är mycket bra, och har ett brett ljusstyrka sortiment. Alla Tecra M3 har kommit bara en 14 "skärm, men du har ett val av XGA och SXGA +-upplösning. Jag valde SXGA + (1400 x 1050) eftersom jag behövde använda den bärbara datorn för att skriva och en del programmering. Min enhet har inga döda pixlar. Det finns ingen extra ljus funktion, men läsbarheten är definitivt mycket på grund av hög bild skärpa och en bred betraktningsvinkel (jag skulle uppskatta att det är 140 grader).

Riktmärken

Benchmark resultatet på skärmen för Tecra M3 ( se större bild )

Jag sprang 3 benchmark program: SuperPi, 3DMark05 och PCMark04, alla med Tecra M3 inställd på full effekt konfiguration. Resultaten för SuperPi och 3DMark05 visas i bilden ovan. Jag bör notera att jag sprang SuperPi igen senare och kunde få ett bättre resultat av 1 min 32 sekunder (bilden visar 1 min 33 sekunder, vilket är en utmärkt poäng ändå). Grafikprestanda är ganska nedslående, jag väntade ca 2.000 3DMarks.

Jag kunde inte få den övergripande PCMark04 poäng, eftersom ett av testerna, WMV Video Compression, krävs Windows Media 9, medan den bärbara datorn kom med Windows Media 10. Jag ville inte att rulla tillbaka Windows Media versionen, särskilt eftersom de andra testerna i PCMark04 sviten sprang bra med de resultat som visas nedan:

Multithreaded Test 1 / filkomprimering (MB / s) 3,93
Multithreaded Test 1 / Filkryptering (MB / s) 31,57
Multithreaded Test 2 / File dekompression (MB / s) 27,86
Multithreaded Test 2 / Bildbehandling (MPixels / s) 12,46
Multithreaded Test 3 / virussökning (MB / s) 2052,65
Multithreaded Test 3 / grammatikkontroll (KB / s) 3,22
Fil dekryptering (MB / s) 63,3
Ljudkonverteringsprogram (KB / s) 2924,57
Web Page Rendering (Sidor / s) 6,76
WMV Video Compression (FPS) Test misslyckades
DivX Video Compression (FPS) 60,52
Fysik Beräkning och 3D (FPS) 203,49
Grafik Minne - 64 linjer (FPS) 1192,93

PCmark04 rapporterade att DDR2 arbetar på 400 MHz och inte 533 MHz tillåts av Sonoma chipset. Även om prestandan är bra, undrar jag hur det skulle vara om minnet har klockat till 533. Jag gick för två 512 MB pinnar i stället för en 1024 pinne. Detta begränsar dina alternativ minnesuppgradering eftersom det finns bara 2 minnesplatser, men med två stick möjliggör dual-channel mode, vilket förbättrar prestanda.

Batteri

Batteriet för M3 varar bara lite under 3,5 timmar. Med tanke på bärbara kompakta mått och låg vikt, är detta ett bra resultat.

Höger sida av Toshiba Tecra M3 visar PCMCIA, ExpressCard och SD-kortplatser ( se större bild )

Slutsats

Sammanfattningsvis är Tecra M3 ett mycket trevligt anteckningsbok utformad för att få jobbet gjort mycket effektivt. Det har inte wow "faktor några tjusiga konsument bärbara datorer gör, men det kommer med mycket hög prestanda processor och grafik. Dess största nackdel är fläktljudet vid körning på fullgas och man arbetar hårt, men detta kan mildras genom att ändra ströminställningarna med hjälp av en inbyggd Toshiba verktyget. Det är definitivt inte ett bra val för en multimedia bärbar dator, och det var aldrig avsedd att vara en. Men jag skulle starkt rekommendera denna bok till någon som behöver en kraftig, bärbar, hög produktivitet anteckningsbok för arbete, och spelar spel på sin fritid.

Fördelar:

  • Utmärkt chassi
  • Låg vikt och kompakt storlek
  • Stora CPU-prestanda
  • Stora tangentbord
  • Stora skärm
  • Bra batteritid på 3,5 timmar
  • Trådlöst på / av-knapp och volymkontroll hjul
  • ExpressCard, FireWire och SD kortplatser

Nackdelar:

  • I full effekt läge fläkten är mycket högt, och det är på det mesta
  • Botten av fallet blir varm
  • Pekplatta för känsligt för fingertryck
  • Videoprestanda mindre än vad du kan förvänta dig från 6600-chip
  • Svaga högtalare, bas nästan obefintlig
  • 400 MHz DDR2 (i stället för 533 MHz)
  • Ingen SATA-hårddisk val
  • Ingen DVI-utgång

Tillgänglighet och prissättning



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar