söndag 6 mars 2005

Toshiba Tecra A3 Review (pics, specifikationer)

Toshiba Tecra A3 Review (pics, specifikationer)
av ReverendDC - 2005/03/06

av Giuseppe Naylor, Louisiana USA

När jag först blev kontaktad av NotebookReview.com om en översyn av Toshiba Tecra A3 , en av de första bärbara datorer baserade på de nya Alviso chipset och Pentium Ms att gå med dem, jag ser fram emot att berätta för alla hur mycket bättre de nya styrkretsar var över de äldre, arkaiska 400 MHz FSB styrkretsar. Tyvärr kommer jag inte kunna göra det med detta system, som datorn själv linkade av sin stödjande hårdvara.

Toshiba Tecra A3 ( se större bild )

Toshiba Tecra A3 specifikationer

  • Intel Pentium M 730 1,60 GHz (2MB L2-cache, 533MHz FSB)
  • 15,0 "XGA (1.024 x 768) skärm
  • 256 PC2700 SDRAM DDR333
  • 40,0 GB hårddisk (4200 RPM)
  • Intel Graphics Media Accelerator med upp till 128 MB delat minne
  • DVD / CD-RW
  • Intel PRO / Wireless 2200BG (802,11 b / g)
  • 3 USB 2.0-portar, parallellport, FireWire-port, IR-port, seriell port, S-videoutgång
  • 1-års warrany

Detaljerade specifikationer sidan

Ny teknologi

Låt mig först förklara vad detta "Alviso" affärer betyder för dig. Det förflutna Pentium Ms, både Banias och Dothan, har hyllats som en underbar bärbar processor, byggd från grunden upp som en bärbar processor. I många avseenden är detta sanningen. Det har funnits begränsningar, dock, till systemet. Den bygger till stor del på P6 arkitektur, som låg till grund för Pentium Pro (för de av er som kan komma ihåg att långt tillbaka), och därför har några begränsningar. En av dessa begränsningar har varit 400MHz FSB, som har varit i huvudsak ett moderkort begränsning. Detta begränsar den mängd information som flödar mellan CPU och resten av systemet. Medan Pentium 4s (NetBurst) har strypt till 1066MHz FSB (som det visar sig, är det nödvändigt att kompensera för den 31 utvecklingsportfölj) har Pentium Ms försmäktade i nästan en fjärdedel av hastigheten. Den Alviso chipset (officiellt, Mobile Intel 915GM Express) kompenserar denna brist.

Chipset innehåller också en annan integrerad grafikkort. Integrerad grafik kommer att göra för dagen till dag verksamheten och standard ordbehandling och uppgifter kontor, men ändå inte jämföra med kraften av en dedikerad GPU, även en svag, när du spelar spel.

MI 915GM Express ger också Pentium M tillgång till PCI Express-plattformen, de nyaste grafiken och stödja hårdvara teknik. Grafik-vis, kommer systemet ersätter AGP, vilket ger högre hastigheter och två-vägs kommunikation med framtida grafikkort. 1x slots kommer så småningom att ersätta den allestädes närvarande PCI-kortplatser en dag inom en snar framtid. Tyvärr gör detta system inte använder den nya tekniken, och endast ger Intels nyaste delad arkitektur, vilket kommer att diskuteras vidare i denna artikel.

Slutligen har Pentium M fått en snabbare FSB hastighet för att matcha chipset förmågor på 533MHz. Denna speciella system har en 730 med en hastighet av 1.6GHz. Arkitekturen är samma som 725, med dess 2 MB L2-cache.

Extern design

När du öppnar systemet kommer du att märka att detta system inte är avsedd att vara en revolution i yttre design. Med undantag för den övre luckan på displayen och knapparna pekplatta, som är silver är hela systemet svart. Intrycket Toshiba verkar vara att skicka är "Detta är affärer." Denna idé är väl förmedlas i knappen upp utseende.

Toshiba Tecra A3 framifrån ( se större bild )

Det finns tre små knappar ovanför tangentbordet. Dessa påminner om IBM Business maskiner. Den första och största knappen är strömbrytaren som är inramad i en matris grönt. Den andra är "Toshiba Assist"-knappen, som tar dig till en pop-up-skärm som kan ställa anslutning möjliggör optimering och ger en möjlighet för fixering av ett system, liknande den blå knappen på IBM-system. Den tredje knappen kallas "Presentation" knappen för externa bildskärmar och digitala projektorer.

Hamnen placering läggs mycket väl, med alla tre USB-portar (2,0) placeras på den främre högra kanten av datorn. När det gäller den faktiska användningen, placeras de relativt nära varandra, och en kommer förmodligen inte att kunna placera mer än 2 enheter till portarna utan att köra slut på utrymme. Andra hamnar har en S-videoutgång, PC Card, Firewire (i-Link) port och vanligt ljud ut-i-uttagen. Endast VGA-port och 10/100 och utlopp modem är placerade på baksidan av maskinen, vilket gör de flesta externa enheter anslutningar väldigt räckhåll och tillgång.

Toshiba Tecra A3 Höger sida

I enlighet med affärsmannen ideal finns det två äldre portar nästan aldrig sett i moderna bärbara datorer. Det finns en parallell port för anslutning till äldre skrivare och en seriell port. Det finns inte mycket som fortfarande använder en seriell port, men det är där om du behöver det. Det finns även en IR-port för dina äldre handdatorer eller andra liknande anordningar som kom före bluetooth eran (som denna maskin har också).

Toshiba Tecra A3 Vänster sida Visa

Batteriet är belägen i den bakre delen av maskinen, och kan lätt avlägsnas för utbyte eller byte. Det är en 6-cells, så den resande människan kommer att vilja köpa en reservdel för långa restider. Detta ger också möjligheten av ett större batteri som skjuter ut från baksidan för förbättrad batteriets livslängd.

Toshiba Tecra A3 View Tillbaka

Högtalarna är placerade ovanför tangentbordet, och talaren skärmen sträcker sig över bredden på den bärbara datorn, även om högtalarna själva är bara ca 1,5 "i diameter. Det är inte en offensiv utseende, men det verkar överflödigt och onödigt, särskilt i ett verksamhet maskin.

Vänster sida av Toshiba Tecra A3 med drive öppen ( se större bild )

Tangentbordet känner är dålig för ett affärssystem. Några av knapparna måste pressas relativt stadigt, medan andra är alltför känsliga. Layouten är relativt vanlig och placerade väl för touch-maskinskrivare, men på delete-knappen är i en konstig ställning bredvid mellanslagstangenten. Knapparna bär en mycket lätt plast känner till dem, är utrymmet knappen relativt okänsliga och ljudet när deprimerade inte är mycket fast. Även detta kan vara en kräsen med förbehåll för vissa, andra, särskilt de som använder sina system i en företagsmiljö, omedelbart ha IBM-avund när det kommer till tangentbordet.

Toshiba Tecra A3 Tangentbord ( se större bild )

Slutligen sätter systemet tyngd det bara i den tunna och lätta kategori vid en publicerad 6 pounds. Effektiv resa vikt, men kommer att vara runt £ 7 serien. Det är inte så tung som en vanlig eller DTR, men det är inte heller det lättaste systemet kan du köpa. Kom också ihåg att, som en allmän tumregel, betyder ljus pengar. För de flesta ovanpå de överlappande användningsområden, kommer denna maskin uppfylla.

Intern maskinvara

Listan över interna maskinvarufunktioner som finns är imponerande på något sätt, och ganska föga imponerande i andra.

Till exempel, innefattar detta system nyaste CPU och styrkrets finns i den aktuella bärbara marknaden, ovannämnda Alviso och Intel Pentium M 730. Detta är en förbättring jämfört med den föregående generationen, även hur mycket av en förblir en omtvistad punkt.

Samtidigt är systemet belastas med en 4200 RPM hårddisk med endast 40GB utrymme, och 256 MB RAM. RAM är särskilt illa genomtänkt, eftersom det delade grafikminnet använder upp till 128 MB RAM-minne för grafik acceleration, vilket innebär att endast 128 MB RAM för systemfunktioner. Som Windows XP använder 128MB som ett minimum, räkna med att använda en massa virtuellt minne, bara saktade av 4200rpm hastighet. Dessa två stora brister dyker på tillämpningar, som vi kommer att diskutera senare. Som regel bör köpa detta system innefatta ungefär en extra $ 50 - $ 100 för en annan pinne av minne för att placera in den lediga kortplatsen lättillgängligt från botten av den bärbara datorn. Om maskinen kan konfigureras med 512 MB RAM, bör du göra det utan att tveka.

En titt på Tecra A3 interna och RAM ( för större bild )

Det finns en trådlös avtagsväg omkopplare i fronten. Det styrs inte av funktionstangenterna, en välkommen avvikelse från vissa andra tillverkare. Den trådlösa kortet är av Intel 2200 b / g variation och är fullt integrerad. En orange lampa visar att kortet är på.

Toshiba svartabörshajar noll trådlös konfiguration. Som standard är dock det trådlösa kortet avstängd på frakt. Detta är vanligt bland tillverkare, men de flesta första gången användare inte vet detta. Kom ihåg att slå på innan du fortsätter med dina inställningar.

Facket-feed DVD / CD-RW ligger på höger sida av den bärbara datorn, och är relativt vanlig i termer av hastigheter-24x för CD skriver, skriver och läser, och 8x för DVD läser. Den reagerar snabbt när den öppna knappen trycks, men våren för att stänga facket är något stram. Det förmodligen löser med tiden, men helt nya, måste du trycka relativt starkt. Detta är inte den bästa idén när du försöker att balansera den i knät.

Slutligen är displayen inget mindre än fantastisk för en bärbar dator av detta pris. Det är ljus och klar, Trots sitt max 1024x768 upplösning. Displayen är så ljust att det kan ge dig en solbränna om du inte är försiktig! Alla bokstäver är tydliga, och all information på displayen är utmärkt skapas och visas i hög eller sann färg. Displayen är en av, om inte den, bästa funktionerna i denna bärbara dator.

Funktionalitet

Alla Microsoft Windows-maskiner är i grunden desamma vid första start, vilket konfigurationsalternativ, etc. Vi kommer därför att hoppa över denna del, och startar den första fullt konfigurerad start som referens.

Denna notebook kör Windows XP Professional. Ur ett företag synvinkel är detta det bästa operativsystemet finns (sorry Linux / Mac fläktar). Den konfigurerar automatiskt till flera nätverk och möjliggör större säkerhetsfunktioner, även SP2 har tagit hem ganska mycket upp till spec i detta avseende. Denna version av XP är förladdad med SP2 också. För de företagsanvändare som har program som inte körs på rätt sätt på SP2 kanske du vill behålla de gamla installera diskar och gå tillbaka till XP Pro SP1.

Detta system kommer också med Microsoft OneNote. För att ta anteckningar, det finns inget bättre program. Ursprungligen konstruerad för användare med tabletter, det gör det väl för att ta anteckningar under affärsmöten eller bara anteckna anteckningar som kommer att tänka på medan du gör något annat.

Tyvärr, efter att ha lagt XP Pro, det finns bara en 60 dagars testversion av Microsoft Office 2003 Small Business, som omfattar PowerPoint, Publisher, Word, Outlook och Excel. Detta är inte bara en Toshiba fråga. De flesta OEM inkluderar endast testversionen. Det kostar uppåt på $ 300 för att få den fullständiga versionen, så detta kostnadsbesparande åtgärd är väl genomtänkt. Själva programvaran är mycket bra, och om du börjar använda den, kommer ni att sluta vilja köpa den. Det är mycket mer stabil än OpenOffice / StarOffice och integreras väl i OS (naturligtvis är det Microsoft). Om du inte behöver Publisher, skulle jag rekommendera att köpa den studerande / lärare utgåva om du ville fortsätta att köra Office. Det kör runt $ 150. Om du redan har en licens för Office SB, kan du skriva in det i aktiveringen skärm.

Toshiba använder en återställningspartition. Det möjliggör endast 30 GB hårddiskutrymme för dina program och lagring, men också håller användaren från att behöva bära runt återvinnande bricka. Toshiba gör det också möjligt för användare att skapa backup diskar, antingen CD eller DVD. Eftersom denna bärbara dator inte har en DVD-brännare, är detta inte ett alternativ i detta fall. Ingår också i det här systemet är en PC diagnostiskt verktyg, verktyg anslutningsmöjligheter, maskinvarukonfiguration programvara och andra som ingår i Toshiba Assist. Detta är ett utmärkt komplement till detta system och ger IBMs Rescue and Recovery en körning för sina pengar.

Alla andra vanliga misstänkta är här i form av mjukvara. WMP 10, Internet Explorer och Norton AV 2005 (tre månaders prövning) är alla här. Det finns också en skock av onödiga funktioner, till exempel flera registreringar för Internettjänster (AOL, AT & T), länkar för att köpa saker från Toshiba, och (ryser) Napster. Napster är även integrerad i WMP 10. De flesta användare vill radera det mesta av detta innan du fortsätter.

Capability

Nu kommer vi till den springande punkten i frågan, hur fungerar systemet att fungera. Boot tider är relativt snabb, vid ca 35-45 sekunder, beroende på installerade applikationer. När startat, men ser du ett problem med hur Toshiba konfigurerar där maskiner.

En snabb titt i Windows Task Manager visar 63 processer som körs när startas. Detta är ett stort antal för en ny konfiguration, som de flesta andra system körs endast 25-35 processer. Den snabba lanseringen skärmen belamrad med redundanta program. Windows trådlös anslutning ikoner blandas med Toshiba anslutning ikoner. Det finns två ikoner för pekplattan. Modemet ikonen rundstrålande närvarande, trots att de flesta användare sällan kommer även använda modemet. Grafikdrivrutinen visas också i Snabbstart menyn, även om de flesta användare kommer att finna det onödigt. Tyvärr är detta en föraning av vad som komma skall.

Det stora antalet processer som körs, tillsammans med den långsamma hårddisken och låg mängd RAM, bromsar öppna program till en genomsökning. Microsoft Word tar 15 + sekunder att öppna. Internet Explorer är lika långsam i öppningen. WMP 10 tar upp till en minut att öppna. De flesta av dessa frågor kan hänföras till den långsamma hårddisken och RAM.

Multitasking är ett annat område där detta system inte excel. Pentium Ms har aldrig varit känd som en multitasking anordning och denna bärbara dator inte skingra detta begrepp. Jämfört med andra PM datorer, gör denna bärbara dator flera saker lite snabbare, men skillnaderna är försumbara för de flesta användare.

När program är öppna, men de tenderar att köra relativt smidigt. De flesta enkla uppgifter körs med små eller inga problem, och med en Excel, Word och Explorer-fönster öppna samtidigt inte orsakar stora nedgångar. Öppning mer grafikintensiva program, men kommer att orsaka växla fram och tillbaka mellan programmen för att köra fast i systemet och det nya fönstret kommer att vara långsam att aktivera.

Nedan finns några siffror på hur lång tid det tog Tecra A3 för att beräkna Pi till 2 miljoner siffrors noggrannhet, i NotebookReview.com forum har vi en tråd där alla uppmanas att ladda ner programmet " Super Pi "som gör att du kan köra denna beräkning och jämföra hur väl din processor presterar i förhållande till andra.

Tecra A3 blir i fin prestanda beräkning Pi till 2 miljoner siffror tack vare Intel Pentium M 1,6 GHz-processor ( se större bild )

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Toshiba Tecra A3 (1.6GHz Alviso Pentium M) 1m 57s
Dell Inspiron 700m (1.6GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

Med Pentium M, handlar det om makt med anständiga batteritid. A3 gör ger en bra batteritid på mellan 3 och 4 timmar, men ändå inte matchar loppet av champs som HP Compaq NC6000. Det är fortfarande bättre batteritid än vad du hittar i de flesta integrerar, dock, och bättre än Döttrar, även de utrustade med samma CPU. Detta är en plats där den långsamma hårddisken faktiskt hjälper batteriets prestanda, eftersom långsammare spinning enheter använder mindre energi.

A3 tenderar också att bli varmare än de flesta andra maskiner i sin klass. Det finns ingen risk för överhettning, blir botten varm vid beröring efter några timmars användning. Fläktarna är en trevlig överraskning, men eftersom de gör mycket lite buller och är knappt märkbar när de byter på.

Spel och grafik

A3 är inte gjorda för att spela spel, och inte heller anpassad för några omfattande grafikprogram. Med äldre spel, men det finns inga problem. Shogun - Total War spelar mycket bra på systemet, samt 1602 och Homeworld. Om du funderar på att spela FarCry, Rom-Total War eller Half Life 2 på detta system, tänk om. Half Life 2 skulle inte ens installera och FarCry sprang i genomsnitt 10 bilder per sekund.

Den senaste Intel grafikkort som ungefär motsvarar en äldre ATI Mobility Radeon 7500 med mycket mer tillgängligt minne. Det kan tilldela upp till 128 MB RAM-minne till grafikkortet delsystemet. Detta bidrar till att täcka upp några av svagheterna i den aktuella regulatorn själv.

Filmer spelas ganska smidigt på DVD / CD-RW-enhet. Toshiba har installerat sin akustiska ljuddämpningssystem, så själva enheten är mycket tyst ... ingenting som surra av andra enheter som du kan användas till. InterVideo 5 kommer förinstallerat, och är den mest framstående dekodern tillgänglig just nu. Om du tänker på att spela filmer på din resa, kanske du vill ta med hörlurar, eftersom högtalarna är mycket tinny och inte har nästan alla bas.

Slutsatser

Vi måste basera utvärderingen av denna bärbara dator på andra i sin prisklass på ca $ 1100. HP säljer sin nya ZE2000-serie för samma pris med den äldre Pentium M 725, men med dubbla RAM. Dell säljer deras Inspiron 600m för $ 50 mer med dubbla RAM och en modulfack, men bara med XP Home, och inte har ett trådlöst kort till detta pris. Inklusive en kostar $ 39,00.

När vi ser på denna jämförelse ser A3 inte så illa alls. Du får nya chipset och processor, och du kan alltid uppgradera minne och hårddisk. Det är inte så lätt att ersätta ett moderkort och processor, om det alls är möjligt. På priset, ger andra tillverkare inte du samma möjligheter som Toshiba A3 gör.

Om du letar efter en relativt lätt, billigt och affärsinriktad anteckningsbok med mycket bra batteritid, så A3-S611 bör vara högst upp på din lista. För affärsmän, är detta en idealisk sekundärt eller reser system med en no-nonsense utseende och tillvägagångssätt. Kom bara ihåg att spara lite pengar för en annan hårddisk och mer RAM-minne. Och har fingrarna redo att ta bort en massa onödiga program.

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar