tisdag 22 mars 2005

Bärbar One MX Review (pics, specifikationer)

Bärbar En MX Review (pics, specifikationer)
med ams4 - 2005/03/22

med ams4, North Carolina USA

Översikt och introduktion

Jag har nyligen köpt en MX bärbara PC från Portable One . Vägning £ 4,9 MX kan klassificeras som en tunn och lätt bärbar dator. Denna modell börjar på $ 1799 och kan köpas på den bärbara en webbplats. Jag valde (1x1) GB RAM uppgradering, vilket tryckte min totalpris på $ 1999 innan min student rabatt. Detta är inte en budget bärbar dator.

Specifikationer

  • Intel Centrino M Dothan 745 1.8GHz w/2MB L2-cache 400Mhz
  • 1GB (1x1 GB) DDR 400 PC3200 SODIMM (2GB max)
  • Vivid 14,1 "SXGA + TFT (1400x1050) upplösning
  • Intel 855GME Extreme Graphics
  • TravelStar 60GB 7200RPM HD
  • Modular Combo DVD & CDRW-enhet
  • Hög capcity 8-cells batteri
  • 4 USB 2.0-portar och IEEE1394 FireWire
  • V.90 Modem & 10/100Mbps LAN
  • Integrerat Intel PRO / Wireless 802,11 a + b / g trådlöst nätverk
  • Kolfiber Legering Kapsla
  • Windows XP Pro
  • £ 4,9 m / Batteri & optisk enhet
  • Produkt / Företag Hemsida: http://www.PortableOne.com

Orsaker till att köpa

Efter nästan två år av släpa runt min £ 9 Dell Inspiron 1100 bestämde jag mig att det var dags att uppgradera till en mer portabel bärbar dator. Jag behövde en bärbar dator för videoredigering, skrivpapper och surfning. Jag använder inte min bärbara dator för att spela spel så en dedikerad grafikkort inte var nödvändigt. Jag ville ha en snabb och kapabel laptop med stor byggkvalitet. Jag ville också ha en bärbar dator som vägde mindre än 5 £. Detta skulle göra det lätt för mig att bära till klass och runt campus. En hög bildkvalitet var också en viktig funktion. Lyckligtvis MX träffade alla dessa behov. Det är mycket lätt och snabb, och mycket stabilt byggd. Jag övervägde även en Fujitsu S7010D och en IBM T43 men beslutade att MX packade mest makt och funktioner för priset.

Köpa Erfarenhet

Den köpupplevelsen från bärbara ena var fantastiskt. De har bra kundservice, Ivan heads up Portable One och är mycket engagerade och där för att svara på dina frågor snabbt och korrekt oavsett hur småaktiga de är. Jag beställde MX på en fredag ​​och det var i mina händer vid nästa tisdag. Mycket snabb! Övergripande min köpupplevelse överträffat Mina förväntningar och lite. Jag beställde en bärbar dator från HP tidigare i år och hela erfarenheten var en mardröm. De slutade skjuta min beställning nästan en månad, och jag hamnade avbryta min beställning. Självfallet är bärbar en en top-notch kläder när det gäller kundservice.

Form & Design

Portabel En MX ( se större bild )

Det här anteckningsblocket har ett bra utseende och känsla. Jag älskar verkligen det. Det är helt svart med silverdetaljer. Mycket lågt men utstrålar fortfarande en "business" utseende. Inte tråkigt eller tråkigt ser ut IBM T43. Det känns solid och robust på alla sätt. Det har inte "plast känsla" av Dell eller HP. Tangentbordet är solid och robust, inga böjning alls för mig. Men jag är inte en att vara kräsen om tangentbord.

Jag har två klagomål om "look and feel" av denna laptop. Först blir den översta yttre bärbara dina fingeravtryck över hela sig när du rör den. Det är ett mindre klagomål men ändå irriterar mig att se fingeravtryck på min bärbara dator. Jag torkar ofta ner med en våt pappershandduk för att hålla det ser rent. Jag hoppas kunna hitta ett skyddsmedel som kan tillämpas för att hålla mina fingeravtryck från höljet.

Annan störning har jag märkt är värmestrålande upp genom tangentbordet på vänster sida. Den bärbara datorn är inte "het" på botten eller toppen, men det verkar vara avleda värme upp genom tangentbordet. Detta kan vara irriterande när du gör en hel del att skriva eftersom du känner en anständig mängd värme wafting upp på din vänstra hand medan höger hand förblir sval.

Bärbar En MX ovanifrån ( se större bild )

Framsidan av bärbar en MX ( se större bild )

DVD-enhet ( för större bild )

Bakifrån med hamnar som omfattas ( se större bild )

Bakifrån med avslöjade portar ( se större bild )

Höger sida av bärbar en MX ( se större bild )

Skärm

Bärbar En MX skärm ( större bild )

Detta är en av de bästa egenskaperna hos MX laptop. Bilden är skarp, klar och ljus. Det är verkligen en fantastisk skärm. Min LCD kom med inga döda pixlar. Se till att du inte har något emot en högupplöst skärm dock. Skärmen löper vid 1400 x 1050. Om du är van vid en 1024 x 768 ikoner och text kommer att vara mycket liten jämfört med vad du är van vid att titta på. Jag verkligen inget emot den höga upplösningen eftersom den kombineras med en sådan skarp display som saker är fortfarande lätt att läsa. Jag måste säga här skärmen är skarpare och mycket bättre än någon av de XBRITE skärmarna jag har sett på Sony VAIO bärbara datorer i min lokala Best Buy. DVD ser bra ut på den här skärmen och texten är skarp och tydlig. Jag ger skärmen en A +.

Högtalare

Högtalarna är inte så bra. Jag anser inte detta en negativ. Du bör inte förvänta sig stora högtalare från en tunn och lätt bärbar dator. Om du vill lyssna på musik när du är på din bärbara dator och sedan få några anständiga hörlurar eller externa högtalare.

Processor och prestanda

MX levereras med en Pentium M 1.8Mhz Dothan processor. Du kan uppgradera till en Pentium M 2.0Mhz processor för en extra $ 150. Jag valde att lägga mina pengar på att uppgradera från 512MB till 1GB RAM istället. Att få extra RAM kommer att förbättra systemets prestanda mer än den lilla ökningen i processorhastighet.

MX är mycket snabb, snabb och lyhörd. Alla mina program laddas snabbt och jag har upplevt mycket lite väntar eller hängande när de lastar. Grundläggande program (webbläsare, ordbehandling) ladda direkt, större video redigeringsprogram öppnas för första gången fortfarande laddas snabbt (4-5 sekunder). Som nämnts ovan, valde jag för 1 GB RAM för att förbättra min totala systemets prestanda. Jag har några klagomål om den bärbara datorn i denna avdelning. För grundläggande vardagliga program och videoredigering är mycket snabb, period. Jag har inte haft något program kraschar eller fryser.

Jag har inte provat att spela några spel på denna bärbara dator och inte planerar att. Det är inte byggd för att spela spel, leta efter en bärbar dator med en dedikerad grafikkort om du är en gamer.

Riktmärken

Följande är några benchmark resultat för dem som är intresserade i rå antal prestanda särskilda MX bärbara konfiguration.

Super Pi Benchmark Resultat (åtgärder processorhastighet):

Beräkning Pi till 2 miljoner siffrorna i precision = 2 minuter 3 sekunder

HD Tune 2,10 Resultat

Överföringshastighet Minst: 18,5 MB / sek
Överföringshastighet Max: 40,0 MB / sek
Överföringshastighet Genomsnitt: 30,8 MB / sek
Åtkomsttid: 14,6 ms
Burst Pris: 80,7 MB / sek
CPU-användning: 4,0%

Temperatur: Började på 89 grader Fahrenheit och gick upp till 102 grader Fahrenheit i slutet av testet. Ändå hade den bärbara datorn inte känner "heta" vid beröring, bara varm.

Batteri Eater Pro testresultat

Benchmark alternativ

Upplösning: 1050x1400x32
Helskärm: Aktiverad
Mode: Classic

Resultat

Total tid 1:42:59

Tänk på Classic Mode är utformad för att hitta din absolut liv minsta batteri genom att sätta din HD och CPU genom intensiv kraft rinner processer under hela testet, så detta resultat är faktiskt ganska bra.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbord vy ( se större bild )

Tangentbordet läggs väl ut och är mycket solid. Det flex inte alls och känns mycket robust. Inte riktigt lika robust som en T43 men fortfarande mycket bra. Den enda hyss om tangentbordet är på Delete-tangenten och Funktionstangent kopplas. Detta tar lite tid att vänja sig, men är egentligen inte en stor sak. Jag använder sällan en pekplatta, jag föredrar en mini-mus. Därför har jag använt bara pekplattan några gånger. Det verkar lite "nervös" jämfört med pekplattan på min gamla Dell Inspiron. Detta spelar ingen roll för mig alls, eftersom jag nästan aldrig använder den.

Ingång och-utgång

MX levereras med följande ingångar / utgångar:

  • En VGA-port / Mini D-sub 15-stifts för extern bildskärm
  • Fyra USB 2.0-portar
  • En EPP / ECP parallellport / D-sub 25-polig
  • Två Ljuduttag: Huvud telefon eller SPDIF, Mic-in
  • En RJ-11 för modem
  • En RJ-45 för LAN
  • En 1394 B (Firewire) Typ uttag
  • En infraröda portarna stöder IrDA
  • En Portreplikatorkontaktens
  • PC-kortplats w / PCMCIA 2,1 stöder en typ II

De in-och utgångar på denna laptop har det mesta du behöver. De fyra USB-portar är speciellt trevligt för att koppla upp vad apparater du har. Det kommer också med en minneskortläsare. Den andra funktion som är trevligt är det Firewire 1394b ingång. Denna supersnabb Firewire ingång låter mig ansluta min externa HD med en adapterkabel och överföring med dubbla hastigheten av en USB 2,0 ingång. Detta är bra när jag överföra filer mellan datorer eller att säkerhetskopiera min HD. Min enda klagomål om ingång / utgångar är bristen på en DVI-utgång. När jag är hemma och med min 19 "LCD jag skulle verkligen vilja ha det ansluten via en DVI-port. Jag skulle tro att det skulle ha varit en no-brainer att sätta en DVI ut i MX. Jag skulle hellre MX har en DVI ut än den seriella skrivaren att det för närvarande har. Detta skulle ha varit mycket mer användbart för mig. Jag kan använda en USB-port för min skrivare, men inte min bildskärm.

Trådlös

Så långt min trådlösa prestanda har varit fast. Jag har kunnat ta min MX runt min lägenhet och jag fortfarande får en mycket bra signal. Jag har inte testat intervall än. Jag har haft några problem med den trådlösa prestandan. Du kan få Bluetooth förinstallerade i din MX för en extra $ 50. MX levereras också med en infraröd port inbyggd.

Batteri

Vid skrivande stund har jag bara haft min MX i en vecka. Därför har jag ännu att göra en väg resa med min MX och fullt testa batteriets livslängd. Det är en 8-cells batteri som ger en solid 3 timmar vid minst om du gör grundläggande uppgifter. Systemet specifikationer säger att det kommer att pågå 6,5 med huvudbatteriet men det är förmodligen något överdriven. Jag skulle räknar med att kunna titta på en hel 2,5 timmars DVD och lite på en lång flygning. Den 8-cells batteri är en riktigt nice touch. De flesta bärbara datorer i sub 5 £ viktklass har bara en 6-cells. Den 6-cells gör det ofta svårt att få igenom en hel 2 timmar lång DVD. Denna extra batteritid ger dig friheten att bekvämt titta på en DVD på en lång flygning och fortfarande har några kvar för arbete kanske du vill få gjort. Jag föredrar definitivt den 8-cellen till den traditionella 6-cells som finns i det här anteckningsblocket kategori. Jag kör Batteri Eater Pro riktmärke för den bärbara datorn som du kan se ovan. Den varade i 103 minuter i Classic testläge.

Operativsystem och programvara

Detta är ett annat område där MX lyser. Den levereras med en mycket grundläggande och mycket ren installation. Den levereras med en VCOM Security Suite, som har varit ett nöje att använda. Det tar upp väldigt lite systemresurser och får jobbet gjort beundransvärt. Det kommer också med Nero, som är en mycket kapabel och lätt att använda CD-bränning verktyget. Dessutom ingår en premie prenumeration på Inspice Trace och återställa i 3 år. Detta är mycket lätt att installera och ger dig lite extra säkerhet. Om din bärbara dator blir stulen kan du logga in på ditt konto och rapportera det stulna. De kommer då spåra din bärbara dator till en viss plats bygger på bärbara datorer IP-adress. Du har också möjlighet att på distans radera dina filer om du väljer att ställa in programmet på det sättet. MX levereras förinstallerad med Mozilla Firefox och Mozilla Thunderbird, en annan trevlig touch. Dessutom ingår PowerDVD.

När du får din MX blir det ren och fri från allt skräp som alla större tillverkare kommer att kasta på ditt system. MX har ingenting sådant, det är ren och snabb. Det är olyckligt att de flesta företag kommer att läsa ditt system ner med alla typer av skräp innan det är även i dina händer.

Garanti och kundtjänst

Bärbar Man ger 1 års garanti utan extra kostnad. Du kan också lägga till en 3 års garanti för en extra $ 100. Jag köpte min MX med mitt American Express kort som automatiskt ger en extra år på min garanti. En två års garanti är gott för mig. Den kundservice på Portable One är bar-ingen som jag sa tidigare. Du kommer inte att hitta det personliga planet för tjänst som de tillhandahåller från någon av de stora namn tillverkare.

Fördelar

  • Lätt (4,9 pounds)
  • 8-cells batteri
  • Vacker display
  • Utmärkt byggkvalitet
  • Stora bang för din buck (top-notch komponenter till ett moderat pris)
  • Snabb och tyst

Nackdelar

  • Fingeravtryck på toppen av höljet (såsom förklarats ovan)
  • Värmeavledande upp genom den vänstra sidan av tangentbordet
  • Ingen DVI Out
  • Ingen S-Video Out (Inte ett problem för mig, kanske för vissa)
  • Ingen dedikerad grafikkort (Återigen, inte en stor sak för mig, men skulle varit ett trevligt tillägg)

Slutsats

Jag måste säga MX har mer än överträffat Mina förväntningar. Det körs alla program snabbt och effektivt. Den är byggd som en sten och det ser mycket professionell och elegant. MX är tyst och inte blir för varmt i knät. Min enda riktiga gnäller med MX är att det inte har DVI ut, värmen kommer upp genom den vänstra sidan av tangentbordet, och den ovan nämnda fingeravtryck frågan. Annat än att maskinen är fantastisk. Jag rekommenderar det till alla som är på marknaden för en tunn och lätt bärbar dator. Den är byggd av de bästa komponenterna och det visar i utseende och prestanda. Du kommer inte heller att behandla bättre kundservice när man köper en bärbar dator. Bärbar ena är i en klass för sig när det kommer till kundservice. MX får två tummen upp från mig.

Pris och tillgänglighet




Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar