lördag 12 mars 2005

Sony VAIO K-serien Review (pics, specifikationer)

Sony VAIO K-serien Review (pics, specifikationer)
av lhoward - 2005/03/12

av Howard Louis

Jag har alltid varit en Sony fläkt av många skäl. Sony är ofta i framkant av elektronik och jag tycker inget undantag med min nya VAIO K-serien laptop. Jag tycker Sony styling är fantastiska och mycket tilltalande. Från walkmans till discmans till min TV låtit Sony aldrig mig och jag har varumärkeslojalitet. Detta var den främsta anledningen till att jag såg till Sony för en bärbar dator och jag är glad att kunna rapportera att jag är mycket nöjd med köpet jag gjort. Jag köpte VAIO PCG-K23 nytt i en sluten låda på eBay för $ 999. Det sändes till mig förra månaden. Jag var leery av ett stort inköp på eBay, men med PayPal garantin och positiv feedback, jag tog risken. Jag har inga beklagar om förvärvsmetoden eller produkt.

Sony VAIO K-serien ( se större bild )

Full System Specifikationer för Sony Vaio PCG-K23

  • 2,8 GHz Pentium 4 533MHz FSB
  • 512 MB PC2100 RAM (2x256)
  • 60 GB hårddisk
  • 15,4 "widescreen 1280 x 800
  • 24x CDR/8x DVD ROM
  • Inbyggt Memory Stick Reader
  • Trådlös B / G
  • 3 USB 2.0-portar
  • 1 Fire Wire port
  • 1 parallellport
  • 1 VGA-port
  • ATI M345 Integrerad grafik

Utseende och estetik

Jag var på marknaden för en stationär dator som jag kunde ibland ta med mig. Sony VAIO K modellserie träffar spiken perfekt för mina behov. Även om inte den lättaste bärbara datorn ute, var detta inte ett problem för mig. Den bärbara datorn väger drygt £ 8. Vikten kombination med 15,4 tums widescreen-skärm och ganska stora fotavtryck innebär att du inte kommer att vilja släpa denna laptop för långt. VAIO K är också något skrymmande så långt som tjocklek, kommer in på 2,2 inches. En snygg sak är den bärbara datorn är formaterad på ett sätt som den är vinklad nedåt från den bakre till den främre. Fallet är en allt plastskal. Sammantaget enheten är väl byggd och stabil med tanke på att det väger över £ 8. Personligen har jag inga problem att hålla den med en hand utan att det känns som om det kommer att komma isär genom att böja.

Skärm

VAIO K sport en widescreen 15,4-tums LCD-skärm. Den upplösning är 1280 x 800 och kommer med den XBRITE alternativet. XBRITE verkar orsaka mer bländning än jag har märkt på andra bärbara datorer. Det märks utanför eller vid ett fönster, utan som en stationär dator i ett jämnt upplyst område det ser fint och passar mina behov fint. Den widescreen-funktionen ger dig inte bara mer skärmyta, men när du tittar på en DVD-skiva, inga fler svarta fält längst upp att titta på filmen ännu roligare. Lägg märke till bländning nedan på skärmen från blixten.

Sony VAIO K-serien Framifrån ( se större bild )

Nedan kan du se lutande stil från baksidan till framsidan. Mycket vassa! Från sida till sida, det finns inte mycket kontrast förlust, men som med de flesta bärbara datorer, från upp och ner rörelser du kan se en förlust i bildkvalitet. Skärmen har mycket lite spökbilder och det förvånade mig. Oavsett rulla ett textdokument eller spelar en första person shooter, är kvaliteten över de flesta andra enheter.

Sony VAIO K-serien vänster View ( visa större bild )

CPU, RAM, hårddisk

Den bärbara datorn kom med en Intel Pentium 4-processor klockning på 2,8 GHz, med en 533MHz Front Side Bus (FSB). Denna processor är bra för hastighet, men som du förväntar dig, det körs varmt ibland. Vid normal användning kan fläkten vara bullrig från tid till annan, men för en Pentium 4 Jag antar att jag måste leva med det. Den bärbara datorn levereras med 512 MB ganska långsamt PC2100 SDRAM, och tyvärr är det 2 x 256 MB konfiguration som så alla platser är fulla, vilket innebär att uppgradera RAM-minnet är dyrare. Det är märkligt att Sony skulle omfatta långsamma PC2100 RAM kombinerat med en Pentium 4-processor, jag förbryllad av detta som det orsakar en flaskhals i systemets prestanda. Hårddisken är en rymlig 60GB enhet, men bara snurrar på 4200 RPM så det är inte en makt hus för användning i sådana tillämpningar som Adobe Photoshop. Jag är nöjd med en Pentium 4-processor val eftersom det kommer för det mesta att sitta på mitt skrivbord och jag har därför inget behov av Centrino-teknik som denna punkt.

Nedan kan du se hur 2.8GHz Pentium 4 kan jämföras med andra processorer publiceras på forumet under avsnittet Maskinvara Låt oss mäta vår bärbara CPU-hastighet ( http://www.notebookreview.com/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2657 ).

Beräkning Pi till 2 miljoner siffrorna accuracty med Sony VAIO K ( se större bild )

( större bild )

Tangentbord och pekplatta

Den tangentbord i full storlek är lyhörd, men det är inte ovanligt på något sätt. Pekplattan däremot har mycket utrymme för förbättringar. Som ni ser, är det ingen inbyggd funktionen för rullning på pekplattan. Också ibland pekplattan flingor ut och fördröjningar för ett ögonblick. Detta händer inte så ofta, men är irriterande när den gör. Pekplattan Problemet är inte ett stort problem men eftersom när den bärbara datorn är på mitt skrivbord, jag håller med hjälp av en optisk USB-mus.

Sony VAIO K tangentbord och pekplatta ( se större bild )

Ljud

Även ovan kan du se högtalarna i grå metall grill med strömbrytaren till höger. Högtalarna låter bra för filmer och alla andra allmänna behov musik. Som med alla bärbara dator, är detta inget super ljudsystem, men är tillräckligt bra för de flesta. En saknas funktionen är en extern kontroll för ljudvolymen förutom funktionskommandon på tangentbordet. Om du lyssnar på en massa MP3 och se hur det är en stationär dator som kommer att vara på skrivbordet 90% av tiden, skulle jag rekommendera att köpa en uppsättning högtalare. Personligen har jag en billig par Logitec externa högtalare.

Nedan kan du se de ljudanslutningar. Det finns en iLink, mikrofon och ljud. Även nedan kan du se två av de tre totala USB 2,0-portar. Branden tråd porten visas också med LAN-porten även här.

Sony VAIO K vänstra vyn ( se större bild )

Trådlös

Denna laptop har en robust 802.11b / g trådlöst kort inbyggd mottagning med min D-Link varumärke router är felfri både 54 Mbit och 11 Mbit hastigheter genom hela mitt hus. Du kan säkert räkna med att få bra trådlös mottagning för de gånger då du går mobil eller bara vill sitta på din soffa eller bord utan sladdar. nedan kan du se den trådlösa omkopplaren på framsidan av den bärbara datorn. Också uppmärksamma den läsaren minnet till vänster (sorry om det är lite ur fokus). Även synlig är den trådlösa på / av skjutomkopplare nedan

Sony VAIO K framifrån ( se större bild )

Batteri

Batteriet på den här enheten är inte imponerande, men det faller rätt i intervallet du kan förvänta dig för denna typ av laptop. Jag fann att gångtid kan vara så låg som 1,5 timmar till 3 timmar. Några längre DVD kan falla kort som du inte kan göra det två timmar med skärmens kontrast dök upp hela vägen. Jag hittade Batteridrift alternativ under Windows XP att fungera bra, men som sagt tidigare, är detta en stationär dator, inte en ultra lång batteritid mobil enhet. Självklart vill vi alla mer batteritid, men om detta var en viktig faktor för mig att jag inte skulle ha sett på en P4. Mer sannolikt en Pentium M Dothan skulle ha varit min CPU val om söker batteritid.

CD-DVD-ROM

Sony kombinerade en brännare 24x CD och en 8x DVD-ROM i enheten. Bränna CD-skivor hittills har varit felfri och all min dvd lek bra på DVD-ROM. Det gör sömmen om det finns en hög MS Access tiden från det första insats disken. Här kan du se den optiska enheten. Lägg märke till den icke standard bezel, kan detta vara ett dilemma om jag någonsin beslutar att uppgradera ramen kan behöva ändras. Antingen det eller jag kommer att köpa en extern DVD-brännare. Enheten är dock ganska mycket utom när du installerar program när spindeln kommer igång.

Sony VAIO K rätt vy ( se större bild )

Spela spel

Förvänta dig inte att spela DOOM 3 av Far Cry mycket bra, men ATI Radeon IGP 345 mkr trots integrerad grafik, ger bättre än väntat resultat från spel. GTA Vice City spelar felfritt. 64 MB RAM-minne är dedikerade till video. Det är inte mitt ideal val, men eftersom jag inte är en tung spelare, bör fortfarande passa mina behov fint.

Andra portar / Visningar

Nedan kan du tydligt se strömkontakten till vänster följt av interna 56k modemet .. Då har du en VGA-utgång (ett av de få gånger jag har sett en som inte är färgad blå?) Då har du en parallellport. Inte säker på varför detta är fortfarande på den bärbara datorn, men ingen PS2-port? Det verkar som de två skulle mötas. Men ingen är videoutgång? Vad är det med det? Vem behöver parallellt?? Nåja, tack och lov för 3 USB-portar. Den sista en här längst till höger med de andra två runt hörnet till höger.

Sony VAIO K baksidan vyn ( se större bild )

Sony VAIO K baksidan vyn ( se större bild )

Programvara

Den normala medföljande programvaran levereras med denna enhet. Windows XP Home kom installeras som OS, men sedan få den bärbara datorn jag har installerat Windows XP Pro med SP2. Allt du behöver kommer med den bärbara datorn. Sony Click to DVD, Sony DVgate Plus, Sony SonicStage, Sony PictureGear Studio, Sony VAIO Media, Sony VAIO Update, Sony VAIO Recovery Wizard, Sony VAIO Hjälp och support, Adobe Acrobat Reader, Google Toolbar, Intuit Quicken 2004 Ny användare Edition, EasySystems Dragn 'Drop CD + DVD är Microsoft Works 7,0, Microsoft Office 2003 60-dagars testversion, Norton Internet Security 90-dagars abonnemang, AOL Online 90-dagars Trial alla här.

Kundtjänst / teknisk support

Tack och lov på denna punkt har jag inte haft anledning att kontakta Sony som denna laptop har varit problemfri. Som nämnts ovan, är musen osäkert ibland, men jag tror fortfarande att det är en drivrutin problem. Jag antar att det talar för sig själv så långt som Sony kvalitet. Om Kundservice är något som deras bärbara datorer, antar jag att det skulle vara första kurs.

Gillar

  • Elegant modern ser stil
  • Widescreen skärm är perfekt
  • Stora trådlös mottagning
  • Kraftig kvalitet material
  • Utmärkt prestanda

Ogillar

  • Ingen S-Video
  • Långsammare PC2100 RAM
  • Ganska tung
  • Genomsnittlig batteritid
  • Dålig Gaming förmåga

Sammanfattning och slutsats

Som en stationär dator, denna Sony laptop inte bara ser bra ut, men fungerar ganska bra. Även om det inte top of the line nu, det är Pentium 4 2,8 GHz laptop bra nog för mina behov. En sak som jag bör notera är att jag är förbryllad till varför Sony skulle sätta en högre slutet 533FSB Pentium 4 processor med långsammare PC2100 RAM.

Liksom tidigare låtit Sony inte mig och jag är beredd att betala en liten premie för varumärket och den tro jag har i den. Jag missa S-Video-funktionen, men jag var medveten om detta och fortfarande köpte det ändå eftersom jag inte behöver utdata med nu. Downfalls inkluderar ett osäkert pekplatta, men detta kan vara om föraren. Skärmen är stor och jag är glad att jag gick för widescreen-modellen. Titta DVD har aldrig varit så roligt. Om din bärbara dator inte kommer att lämna ditt skrivbord ofta, se till Pentium 4 av AMD 64-bitars processorer. Om du vill ha en bra batteritid, gå för en Intel Pentium M baserad bärbar dator. Om du letar efter ett namn som varumärke stationär dator bärbar dator som inte kommer att bryta din plånbok, titta till de lägre prissatta Sony-enheter.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar