tisdag 10 juli 2012

Lenovo ThinkPad T430s Användarrecension

Lenovo ThinkPad T430s Användarrecension
genom Nrbelex - 2012/07/10

Om en standard 14-tums företag laptop är för tjock och tung för ditt dagliga arbete behov då Lenovo ThinkPad T430s med tunnare dimensioner och lägre vikt kan vara precis vad du behöver. Fortsätt att läsa för att ta reda på vad en T430s ägaren har att säga.

Den T430s är den nyaste tunn och lätt modell i Lenovos ärevördiga arbetshäst affärsområde, ThinkPad T-serien. Släpptes i juni 2012, de största förändringarna mellan T430s och dess föregångare, T420s, är att de T430s nu kommer med Intels tredje generationens Ivy Bridge-processorer och Lenovos nya bakgrundsbelyst chiclet eller ö-stil "Precision" tangentbord. En uppdaterad diskret grafik alternativet är tillgängligt för i5 modellerna samt - NVIDIA NVS 5200m med Optimus-teknik.

Den "s" i slutet av modellnamnet skiljer den från liknande men heftier T430. Utgångspriset varierar baserat på Lenovos kampanjer, men svävar runt $ 1000, även om det kan hittas för mindre. Detta är ungefär en $ 250 premie över T430.

Bygg och Design

Den T430s är nästan identisk med T420s, upprätthålla spartanska, företag ser bekant i ThinkPad-maskiner. Vid 13.50 "x 9.05" x 0.83 "- 1.02" (framifrån och bakåt), det känns tunn, ganska bred, och förvånansvärt lätt. Enligt Lenovo är Störtbåge kring de viktigaste komponenterna tillverkade av magnesium, och chassit och locket består av "kolfiberarmerade material" för att hålla vikten i schack, vilket den bärbara datorn till cirka £ 4. Liksom de flesta ThinkPad, hållbarhet och passform och finish är imponerande.

Inga delar knaka och alla skarvar anpassa perfekt. Den övre delen av locket är ett mjukt material med Lenovos logotyp och ThinkPad logo på vänster och höger. Gångjärnen som fäster locket på kroppen är av metall och på lämpligt styv, vilket gör ett gediget intryck.

Hamnar och funktioner


Front: Screen spärren

Back: Ström jack, en Ethernet RJ45-uttag, USB 3.0, MiniDisplayPort med ljud, USB 2.0 (alltid på), VGA-ut, och en ventil

Vänster: USB 3.0, en 3,5 mm Combo jack för hörlurar / MIC, en 4-i-1 SD-kortläsare (SD / SDHC / SDXC / MMC-kortplats) som, när de tas bort, avslöjar en Express Card-34mm kortplats och den primära hårddisken

Höger: Wi-Fi på / av-knapp, Ultrabay och ett Kensington-lås. DVD-enheten i omdömet enhetens Ultrabay kan bytas med en caddie för en andra hårddisk (eller SSD) eller en extra 3-cellsbatteri

I botten av den bärbara datorn har en kortplats för att ansluta en dockningsstation, batteriet, och paneler för att komma åt komponenter.

Sammantaget hamnar erbjuds och deras utformning är tillfredsställande, även om en eSATA-port och / eller en annan USB-port skulle vara trevligt. Mini Displayport (med ljud) är särskilt användbar som ett brett utbud av adapter finns att omvandla produktionen till nästan någon annan standard, inklusive full Displayport, DVI, HDMI eller VGA.

I skarp kontrast till utvecklingen av att ta bort tillgången till reservdelar och minska uppgradering industrin, ThinkPad fortsätta att ge extremt tillgängliga komponenter, som kan nås genom att ta bort två stjärnskruvarna för att avslöja de två DIMM-moduler för RAM, det trådlösa kortet, och en mini -SATA-kontakt för antingen ett WWAN-kort eller mSATA SSD-enhet. Konfigurationer finns med antingen (men uppenbarligen inte båda).

Slutsats

Totalt sett är det T430s en bergfast företag maskin som kan hantera en del mer krävande program, trots sin låga vikt och tunnhet. Det enkla uppgradering är trevligt, särskilt som andra tillverkare minska antalet utbytbara delar. Även batteritiden är inte stellar, gör den låga vikten på systemet det lätt att resa med, till och med nätadaptern. Skärmen fortsätter att vara en svag punkt, men är tillräckligt för affärsanvändning. Vi hade kanske föredragit den klassiska ThinkPad tangentbordet över den nya "Precision" tangentbord med chiclet tangenter, men tangentbordet är fortfarande en övergripande styrka. Den omdömet här bärbara datorn är avsedd att uppgraderas ytterligare med en mSATA SSD som den viktigaste enheten, öka det totala resultatet av maskinen och frigöra den medföljande hårddisken för användning som fillagring. Sammanfattningsvis är det T430s lätt att rekommendera som bärbar men kraftfull affärs maskin med en byggkvalitet som bör göra det möjligt att hålla.

Fördelar:

  • Välbyggd
  • Enkelt uppgraderbar
  • Kvalitet, bakgrundsbelyst tangentbord (+ Thinklight) och pekar alternativ
  • Möjlighet att ha en stor mängd lagring med 3 enheter installerade (mSATA SSD, primär och Ultrabay)

Nackdelar:

  • Svag skärm / variabilitet i tillverkare
  • Svagt batteri
  • Kostnad premie över T430
  • Ingår bloatware (och ren installation av Windows kräver att hoppa genom fälgar)
  • Tangentbord bytte till chiclet-stil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar