onsdag 18 juli 2012

HP ENVY Sleekbook 6Z granskning: är att vara tillräckligt tunn?

HP ENVY Sleekbook 6Z granskning: är att vara tillräckligt tunn?
av Charles P. Jefferies - 2012/07/18

Detta 15,6-tums AMD-drivna bärbara dator är 8/10ths av en tum tunn, väger mindre än fem pounds och får nästan åtta timmars batteritid. Det är mäktiga imponerande ... men läs vår recension för att få reda på vad vi inte gillar.

Översikt

Det är omöjligt att diskutera HP: s Sleekbook familj av tunn-och-ljus bärbara datorer utan att nämna det uppenbara jämförelse Ultrabooks. Utan att bli alltför fast i marknadsföring detaljer, skall uttrycket "Ultrabook" till en viss kategori av tunna men mäktiga bärbara datorer som följer en mycket specifik uppsättning tekniska riktlinjer från Intel gäller komponenter, fysiska dimensioner, batteritid, liksom start och systemet återuppta gånger. HP Sleekbooks kan tydligt har några design likheter med Ultrabooks, men de är inte Ultrabooks.

Bygg och Design

HP Envy Sleekbook 6Z (även kallad Sleekbook 6Z-1000) är en tunn och lätt bärbar dator, det är ungefär två tredjedelar längd och vikt på en normal 15,6-tums bärbar dator på bara 0,78 inches och 4,75 £. Trots det är det fortfarande en 15,6-tums bärbar dator och därmed dess portabilitet är begränsad. Denna notebook är mer om form än funktion.

Den borstad aluminium exteriör ser elegant och jag särskilt gillar sammetslena-känslan av den röda mjuk lackering på botten. Jag gillar hur den tunna högtalargallret placeras strax under locket. En sista aspekt jag gillar designen är minimal mängd av blank plast, det finns bara några runt på skärmen bezel.

Den byggkvalitet är fast, chassit har en minimal mängd flex som är lovvärt med tanke på tunnhet. Även locket knappt flexar och ingen krusningar på baksidan när den trycks in på.

Något att Sleekbook 6z saknar är uppgraderingsmöjligheter, det finns inga tillgängliga tjänster paneler som helst på denna laptop. Chassit av den bärbara datorn skulle behöva isär fullständigt för att få åtkomst till hårddisken och RAM. Batteriet är inte heller användaren ändras (som inte kan vara en stor sak med tanke på den långa batteritiden, som vi ska se senare).

Verkligheten är mest konsumenterna aldrig uppgradera eller underhålla sina bärbara datorer, men det kan vara något allvarligt PC-användare bryr sig om.

Hamnar och funktioner

En sak Sleekbook 6z inte lätt på är hamnar, det packar tre USB-portar (varav två är USB 3.0 SuperSpeed-portar), HDMI, en mediekortläsare, och Ethernet. Alla portar är placerade på antingen vänster eller höger sida av den bärbara datorn, eftersom de främre och bakkant är för tunt för hamnarna. Trots den tunna profilen är den enda funktionen denna laptop saknar som kan vara ett problem för vissa användare är en intern optisk enhet.


Vänster: Ethernet, HDMI, 2x USB 3,0, media kortläsare, statuslampor

Höger: Kensington-lås, hörlurar och hamnar mikrofon, USB 2,0 (driven), nätuttaget

Skärm och högtalare

Skärmen är tyvärr mediokra som de flesta 15,6-tums skärmar med en 1366x768 upplösning. Det är ljust nog men helt enkelt livlös, färger tvättas ut och kontrasten är inte tillräckligt djup (svärta ser mer grå). De betraktningsvinklar lämnar mycket att önska också, det är speciellt smal vertikalt. En högre upplösning alternativ skulle vara mycket uppskattat eftersom det inte finns tillräckligt med utrymme med en 1366x768 upplösning att använda två fönster sida vid sida.


De två Beats-märkta högtalarna ovanför tangentbordet är små men placerade rätt och projekt uppåt ljud mot användaren, vilket är mycket bättre än befinner sig under handledsstödet som de flesta Ultrabooks. Det finns lite bas att tala om även om det finns en tredje liten högtalare förseglad inuti och ligger i botten av den bärbara datorn. Ljudet är inte lika rik som en multimedia bärbar som HP ENVY 17, men högtalarna på Sleekbook 6z är ett steg upp från vanliga högtalare budget bärbar dator.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet är uppriktigt sagt en av de värsta jag har använt i form av känsla. Den taktil feedback är urusla, nyckeln resor är nästan obefintlig och känns billigt. Detta är en av de få bärbara datorer som jag har omdömet var jag valde att ansluta ett externt tangentbord för att skriva en översyn istället för att använda den bärbara datorns inbyggda i ett. Jag märkte mellanslagstangenten hade frågor registrerar på höger sida - och överraskande jag märkte det med en annan HP notebook jag köpte nyligen för personligt bruk. Den Sleekbook 6Z tangentbord inspirerar inget förtroende. Den finns med ett bakgrundsbelyst tangentbord så förhoppningsvis det är en stor förbättring över detta.

Jag kan inte klaga pekplattan å andra sidan, det är en styrplatta, vilket innebär att hela ytan fungerar som en knapp - tryck bara ner. Till min förvåning hade jag inga precisionsproblem och styrplatta tar precis rätt mängd ansträngning för att trycka, som inte har varit min tidigare erfarenheter clickpads. Det har också en stor strukturerad yta och gör relativt tysta klick.

Vår HP ENVY Sleekbook 6Z-1000 har följande konfiguration:

  • 15,6-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • AMD Dual-Core A6-4455M processor (2,1 GHz upp till 2,6 GHz Turbo Core, 1MB L2, 17W TDP)
  • AMD Radeon HD 7500G grafikkort
  • 4GB DDR3-1600 RAM (1x 4GB, 8GB max - 2x 4GB)
  • 500GB 5400RPM Hitachi hårddisk (HTS545050A7E380, 7mm höjd)
  • 802.11n trådlöst LAN (Broadcom 4313GN)
  • Integrerad Bluetooth
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 1-års garanti
  • 4-cells Li-ion batteri
  • Vikt: 4,75 £.
  • Mått: 14,72 x 9,95 x 0,78 inches
  • Starta Pris: $ 599,99
  • Pris som konfigurerad: $ 644,99 (konfigureras manuellt på HP.com)

Vid tidpunkten för denna skrift, är denna konfiguration av Sleekbook 6z finns i två sätt på två priser. Du kan anpassade konfigurera den bärbara datorn på HP: s webbplats för $ 644,99 eller så kan du köpa en förkonfigurerad version med samma specifikationer (kallas HP ENVY Sleekbook 6-1010us ) på $ 599.

Om du går med $ 650 pris punkt här bärbara datorn inte är ett enastående värde om tunn och lätt design har några lockelse. En standard storlek 15,6-tums bärbar dator med en Intel Core i3-processor är betydligt snabbare (även om de flesta människor inte kommer att behöva all den kraften) och erbjuder bättre lagringsmöjligheter, den Sleekbook 6Z toppar ut på bara 500GB.

Prestanda och Benchmarks

Prestanda är inte Sleekbook 6z starka svit på långa vägar, dess nedre ände A6 AMD Dual-Core-processor är bara tillräckligt för allmän daglig användning och titta HD-video (YouTube 720p fungerar smidigt). Det är faktiskt en "Fusion" processor där grafikkortet är integrerad i processorn. Den medföljande AMD Radeon grafik på denna A6 version är ganska långsamt men, de är snabbare än integrerad Intel Graphics men inte tillräckligt för att spela de senaste 3D-spelen. Deras funktion är att underlätta video bearbetning och hjälpa till med grafik-accelererade applikationer som Photoshop.

Observera Sleekbook 6z finns med ett mer kraftfullt A10 quad-core version av samma processor som ska fördubbla den tillgängliga processorkraften, det kommer med något snabbare grafik för start. Det är diskutabelt om den aktuella $ 100 uppgradering priset är värt det dock, som är att trycka på värdet kuvertet och som jag noterat, såsom konfigurerad med dual-core vår granskning enhet bra för vardagliga sysslor.

Den Sleekbook 6z är begränsad till 7mm tunna hårddiskar och de är relativt långsamma. I teorin kan du bara sätta en 7mm SSD inuti och avsevärt förbättra systemets prestanda. Men som tidigare nämnts, är denna bärbara dator inte kan uppgraderas utan betydande demontering (det är inte utformad med användaren tillgänglighet i åtanke).

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark11 mäter totalt spelprestanda i DirectX 11 spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Det Sleekbook 6z har en lång MacBook-stil Vent ligger under displayen gångjärnet. Luft verkar bara komma ut till höger. Fläkten är alltid på och gör en liten whine i alla hastigheter, som är hörbart och märkbar. Det är inte högt men ljudet bär. Jag är inte nöjd med denna aspekt, men installationen säkert håller den bärbara datorn sval. Även efter en intensiv benchmarking session förblir chassit vid rumstemperatur upptill och nedtill. De dagar alltför heta AMD-processorer är tydligen över.

Batterilivslängd

Jag mätte ett ännu sju timmar, 30 minuter på Sleekbook 6Z standard batteri. Detta är en utmärkt tid för en 15,6-tums bärbar dator och lägger en hel del av värde för denna modell, utan också typ av förnekar det faktum att batteriet inte kan tas bort. Batteriets livslängd mättes under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund).

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats

HP Envy Sleekbook 6z är ytterst svårt att rekommendera för ett par skäl. Den första är den urusla tangentbordet: det har en dålig, billig känsla och är inte uppmuntrande att använda. Lägga till produktiviteten problem är den låga 1366x768 skärmupplösning, det räcker för grundläggande uppgifter, men avancerade användare kommer att önska sig mer utrymme.

På uppåtsidan Sleekbook 6z har en snygg design, anständigt högtalare, ett bra urval av hamnar, och en utmärkt 7,5-timmars batteritid. Sin låga vikt och tunna göra mycket för att dölja det faktum att det är en 15,6-tums bärbar dator men så portabilitet fortfarande är begränsad.

Vid $ 599 priset är lite rik, men om du gör misstaget att konfigurera det själv och betala $ 650, är ​​Sleekbook 6z inte ett stort värde på något sätt. För det priset jag mer benägen att gå med en av HP: s 15,6-tums Pavilion bärbara datorer, de erbjuder ett bättre tangentbord och bättre alternativ skärm plus användarens uppgradering. Den enda nackdelen är lite extra vikt och tjocklek.

Fördelar:

  • Bra batteritid
  • Bra pekplatta
  • Snygg konstruktion

Nackdelar:

  • Hemska tangentbord
  • Dålig skärm utan uppgraderingsalternativ
  • Inga användare uppgradering


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar