onsdag 25 juli 2012

Fujitsu Lifebook U772 Recension: Bedöma inte en Ultrabook av omslaget

Fujitsu Lifebook U772 Recension: Bedöma inte en Ultrabook av omslaget
av Charles P. Jefferies - 2012/07/25

Detta är en av de elegantaste Ultrabooks vi som ögon på hittills - men kan det kompensera för sin subpar tangentbord och hög prislapp?

Översikt

Fujitsu kan vara bättre känd i den professionella världen för sitt breda utbud av konvertibla bärbara datorer tablett, men Lifebook familjen kommer inte att lämnas ut av Intels Ultrabook vurm. Fujitsu meddelade flera Ultrabooks för 2012 och Lifebook U772 är en elegant, ser Ultrabook utformad med affärsmän i åtanke.

Bygg och Design

Det första jag märkte om Lifebook U772 var dess eleganta design, den har en diskret look med mjuka, rena linjer. Jag gillar de kontrasterande svart och silver färger. Det finns inte en antydan till blank plast på denna Ultrabook (spara för glänsande skärm yta, naturligtvis) som är mycket uppskattat. Uppmärksamhet på detaljer är imponerande, det finns inga oavslutade kanter och alla delar passar ihop smidigt. I själva verket tangentbordet och omgivande områden är ett stycke, det är verkligen inte billigt att producera den delen.

Chassit har en solid känsla tack vare sin metallkonstruktion, det är svårt att böja chassit och inga vågor syns på skärmen när den är inskjuten på bakifrån. Chassit är imponerande tunn på mindre än 0,7 inches och en 14-tums bärbar dator är positivt en fjäderlätt på 3,15 pounds.

Ingång och-utgång

Den U772 har en över genomsnittet antal portar för ett Ultrabook med tre USB och en HDMI-port. Den har Ethernet via en inkluderad dongel eftersom höjden av en Ethernet-port är faktiskt större än tjockleken av denna Ultrabook. Det finns ingen VGA-port. Det enda du hittar i framkant är statuslampor och det finns inget annat än en skärm gångjärn på baksidan av U772.


Vänster: nätuttaget, kylning utblåsventilen, Kensington-lås, USB 2,0, hörlurar / mikrofon kombination jack

Höger: SD-kortläsare, 2x USB 3,0, HDMI, Ethernet (ansluts via medföljande dongel)

En närmare titt på Ethernet-dongeln

Ethernet-adaptern kommer nära till HDMI-porten och kan blockera vissa större kablar.

Tangentbord och pekplatta

Den U772 har ett fullständigt tangentbord är problemet med den här bärbara datorn. Dess exceptionellt korta nedslag (några millimeter i bästa fall) betyder en nästan total avsaknad av taktil feedback, det är svårt att säga när en tangent trycks ned. F-och J tangenterna har inte tillräckligt av en upphöjning för att placera händerna i rätt position med känsla. Dessutom hade jag problem med mellanslagstangenten, jag trycka på den med min högra tumme och det gjorde inte registrera halva tiden. Sist men inte minst finns det layout frågor, de Home och End tangenter är sekundära funktioner i pilknappen klustret. Programmerare särskilt kommer att missa med dessa som dedikerade knappar.

Till Synaptics TouchPad är en mardröm med fabriksinställningar. Den har en "funktion" där markören kontinuerligt rör sig över ytan även efter att lyfta fingret från det, det kallas "Momentum". När inaktiverat pekplattan fungerade normalt. När det är gjort pekplattan är faktiskt ganska trevligt. Den har en slät yta och är tillräckligt tillförlitliga. Detta är en styrplatta, tryck ner någonstans för att producera ett klick. Klick hörs men inte annoyingly högt.

Skärm och högtalare

Den U772 levereras med en anti-glare skärm yta men vår har den glansiga ett. Detta är olyckligt eftersom det finns för många reflektioner i väl upplysta miljöer. Denna 14-tums skärm har en besvikelse 1366x768 upplösning, som en affärsorienterad Ultrabook, bör den ha en högre 1600x900 upplösning (som har ungefär en tredjedel mer utrymme.). En högre upplösning är tyvärr inte tillgänglig. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med utrymme för att använda två fönster sida vid sida med denna resolution. Displayen i sig är av låg kvalitet, det finns en brist på mättnad som färgerna ser urblekta och betraktningsvinklarna är fattiga, även en liten lutning av visa resultat i färger inverterande. Ljusstyrka är bra dock. Normalt skulle jag vara förlåtande om bildkvalitet men Ultrabook kostar norra $ 1.500, det bör ha något bättre. Samma bildkvalitet finns på en $ 400 fynd anteckningsbok.


Den U772 har en liten högtalare som konstigt placeras under den vänstra sidan av handledsstödet och nyfiket riktar kvar för. Det låter hemskt även för enbart röst program som ett Skype-samtal. Jag kommer inte docka för många punkter för denna tillsyn - detta är en Ultrabook, trots allt - men detta är den värsta klingande ljud inställning av alla de Ultrabooks jag har testat.

Prestanda och Benchmarks

Vår Fujitsu Lifebook U772 Ultrabook har följande konfiguration:

  • 14-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i7-3667U dual-core processor (2,0 GHz upp till 3,2 GHz Turbo Boost, 4MB cache, 17W TDP)
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1600 RAM (1x 4GB,. 8GB max - 1x 8GB)
  • 128GB Micron SSD (C400-MTFDDAK128MAM)
  • Intel Centrino Advanced-N 6205 trådlöst LAN
  • Integrerad Bluetooth
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 1-års garanti
  • 4-cells Li-Ion batteri (45 Wh)
  • Vikt: 3,15 £.
  • Mått: 12,87 x 8,85 x 0,61 ~ 0,69 inches
  • Starta Pris: $ 1.299
  • Pris som konfigurerad: $ 1.679

Den U772 är tydligt på den höga sidan av Ultrabook prissättning, det börjar vid högre än vad de flesta Ultrabooks sälja för. Som sagt det har några imponerande specifikationer, Intel Core i7-3667U (en $ 150 alternativ) är den snabbaste processor med dubbla kärnor finns i ett Ultrabook och den medföljande 128GB Micron C400 Solid State Drive (230 $ option) blixtrande snabb. Allt annat på vår översiktliga granskning enhet är standard. Basen anpassningsbara U772 är utrustad med en 320 GB hårddisk och en i5-3427U processor med dubbla kärnor. Jag tror att SSD är nästan säkert värt uppgraderingen (ingen buller, mindre strömförbrukning och eoner bättre prestanda kontra en hårddisk) även om i5-processor är mer än tillräckligt, är chansen att i7 är extra kraft kommer att gå obemärkt förbi och $ 150 är mycket pengar för en sådan måttlig ökning i prestanda.

De U772 förpackningar vissa företag vänliga funktioner har jag inte sett på många Ultrabooks, nämligen Intel vPro fjärrhantering teknik och en fingeravtrycksläsare. Observera också U772 levereras som standard med Windows 7 Professional, Home Premium är inte ens ett alternativ. Slutligen ska jag påpeka standard Bluetooth och bättre än genomsnittet Intel Centrino Advanced-N 6205 trådlöst nätverkskort.

Den U772 som utförs beundransvärt i våra riktmärken, det är mer än kapabel för vardagliga uppgifter, även enstaka användning av Photoshop.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Det finns en enda kyl utblåsventilen på vänster sida av datorn. Den goda nyheten är att de flesta av den tid det förblir avstängd, denna bärbara dator ger lite värme utom när du tittar på HD-video. Fläkten får ganska bullriga när strömmen slås på dock, den har en liten whine och kan höras över en medelstor rum. Den vänstra sidan av den bärbara datorn runt fläkten blir inte helt varm men nära den. Jag kan inte säga att jag är imponerad av U772 termiska ledning.

Batterilivslängd

Jag mätte sex timmar, 14 minuter batteritid under vår standard batteri nedgångna test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Här handlar det om i mitten jämfört med andra Ultrabooks vi har granskat, Dell XPS 13 till exempel uppnådde 7:23 men Samsung Series 9 bara 4:55.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):


Slutsats

Fujitsu U772 har en elegant design, fast bygga kvalitet, utmärkt prestanda och massor av portar. Jag är imponerad av företagsvänliga funktioner som fingeravtrycksläsare och Intel vPro stöd. Den U772 användbarhet men är lamslagen av den hemska tangentbord design och låg kvalitet visning. Tangentbordet är legitimt svårt att använda, det finns bara inte tillräckligt viktig resa för att ge meningsfull taktil återkoppling (min Blackberry har mer resor) och mellanslagstangenten registrerar cirka 60% av tiden. Skärmupplösningen är inte tillräckligt för produktivitet, 1366x768 är för lite utrymme för att visa två fönster sida vid sida. Det är en mer än frustrerande inställning.

Vi kommer inte att kunna rekommendera Fujitsu U772 inte tangentbordet omgjorda och bättre skärm alternativ erbjuds, jag kunde vara övertygad om att förlåta den senare om priset var sjunkit avsevärt. Tangentbordet är dock en del breaker.

Fördelar:

  • Vacker design
  • Utmärkt prestanda
  • Företagsvänliga funktioner

Nackdelar:

  • Hemskt tangentbord
  • Dålig skärm
  • Dyra
  • Svag högtalare (ja, det är bara en)


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar