onsdag 18 juli 2012

HP ENVY Sleekbook 6z granskning: Är är tunt nog?

HP ENVY Sleekbook 6z granskning: Är är tunt nog?
Charles P. Jefferies - 7/18/2012

Denna 15,6-tums AMD-drivna bärbara dator är 8/10ths av en tum tunn, väger mindre än fem pounds och blir nästan åtta timmars batteritid. Det är mäktiga imponerande ... men läs vår recension för att ta reda på vad vi inte gillar.

Översikt

Det är omöjligt att diskutera HPs Sleekbook familj av tunna och lätta bärbara datorer utan att nämna det självklara jämförelse med ultrabooks. Utan att bli alltför fast i marknadsföringsinformation, termen "ultrabook" gäller för en viss kategori av tunna-ännu-kraftfull anteckningsböcker som följer en mycket specifik uppsättning tekniska riktlinjer från Intel om komponenter, fysiska dimensioner, batteritid, samt uppstart och systemet återupptagningstider. HP Sleekbooks kan tydligt har några design likheter med ultrabooks, men de är inte ultrabooks.

Bygg och Design

HP ENVY Sleekbook 6z (även kallad Sleekbook 6z-1000) är en tunn och lätt bärbar dator, det är ungefär två tredjedelar av längd och vikt på en normal 15,6-tums bärbar dator på bara 0,78 inches och £ 4,75. Trots det är det fortfarande en 15,6-tums bärbar dator och därmed dess portabilitet är begränsad. Denna bärbara dator är mer om formen än funktion.

Den borstad aluminium yttre ser elegant och jag gillar speciellt den sammetslena-känslan av den röda soft-touch lack på undersidan. Jag gillar hur den tunna högtalargallret är placerat strax under locket. En sista aspekt jag gillar designen är minimalt med blank plast, det finns bara några runt på skärmkant.

Den bygga kvalitet är solid; chassit har en minimal mängd av flex som är beröm ges tunnhet. Även locket flexar knappt och inga ringar visas på ryggen när man trycker på den.

Något för Sleekbook 6z saknar är uppgraderingsmöjligheter, det finns inga användar åtkomliga servicepaneler som helst på denna laptop. Chassit av den bärbara datorn skulle behöva isär fullständigt för att få åtkomst till hårddisken och RAM. Batteriet är inte heller användarvänlig föränderligt (vilket kanske inte är en stor sak med tanke på den långa batteritiden, så vi får se senare).

Verkligheten är de flesta konsumenter aldrig uppgradera eller underhålla sina bärbara datorer, men det kan vara något allvarligt PC-användare bryr sig om.

Hamnar och funktioner

En sak att Sleekbook 6z inte tända på är hamnar, det packar tre USB-portar (varav två är USB 3.0 Superspeed-portar), HDMI, en mediekortläsare, och Ethernet. Alla portar är placerade på antingen vänster eller höger sida av datorn eftersom de främre och bakre kanterna är för tunt för hamnarna. Trots den tunna profilen den enda funktionen den här bärbara datorn saknar det kan vara ett problem för vissa användare är en intern optisk enhet.


Vänster: Ethernet, HDMI, 2x USB 3.0, mediekortläsare, ljus status

Höger: Kensington-lås, hörlurar och mikrofon-portar, USB 2.0 (drivs), AC vägguttag

Skärm och högtalare

Skärmen är tyvärr mediokra som de flesta 15,6-tums skärmar med 1366x768 upplösning. Det är tillräckligt ljust, men helt enkelt livlösa, urtvättat ut och kontrasten är inte tillräckligt djup (svärta ser mer grått). De betraktningsvinklar lämnar mycket att önska också, det är speciellt smalt vertikalt. En högre alternativ upplösning skulle vara mycket uppskattat eftersom det inte finns tillräckligt utrymme med en 1366x768 upplösning för att använda två fönster sida vid sida.


De två takter-märkta högtalare ovanför tangentbordet är små men placeras rätt och projekt låter uppåt mot användaren, det är mycket bättre än att vara belägen nedanför handledsstödet som de flesta ultrabooks. Det finns inte mycket bas att tala om även om det finns en tredje liten högtalare förseglade inuti och ligger i botten av den bärbara datorn. Ljudet är inte så rik som en multimedia bärbar dator som HP ENVY 17, men högtalarna på Sleekbook 6z är ett steg upp från vanliga budget bärbara högtalare.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet är ärligt talat en av de värsta jag har använt i termer av känsla. Den taktil återkoppling är urusla, nyckeln resor är nästan obefintlig och känns billigt. Detta är en av de få bärbara datorer jag har granskat, där jag valde att ansluta ett externt tangentbord för att skriva översynen i stället använda den bärbara datorns inbyggda i ett. Jag märkte mellanslag hade frågor som registrerar på höger sida - och överraskande jag märkte detta med en annan HP notebook jag köpte nyligen för personligt bruk. Den Sleekbook 6z tangentbord inger inget förtroende. Den finns med ett bakgrundsbelyst tangentbord så förhoppningsvis det är en stor förbättring jämfört med det här.

Jag kan inte klaga på pekplattan på den andra sidan, det är en styrplatta, vilket innebär att hela ytan fungerar som en knapp - tryck bara ner. Till min förvåning hade jag inga precisionsproblem och styrplatta tar precis rätt mängd ansträngning för att trycka på, vilket inte har varit min tidigare erfarenhet med clickpads. Den har också en stor strukturerad yta och gör relativt tysta klick.

Vår HP ENVY Sleekbook 6z-1000 har följande konfiguration:

  • 15,6-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • AMD Dual-Core A6-4455M processor (2,1 GHz upp till 2,6 GHz Turbo Core, 1MB L2, 17W TDP)
  • AMD Radeon HD 7500G grafikkort
  • 4GB DDR3-1600 RAM (1x 4GB, 8GB max - 2x 4GB)
  • 500GB 5400RPM Hitachi hårddisk (HTS545050A7E380, 7mm höjd)
  • 802.11n trådlöst LAN (Broadcom 4313GN)
  • Integrerad Bluetooth
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 1 års garanti
  • 4-cells Li-Ion batteri
  • Vikt: £ 4,75.
  • Mått: 14,72 x 9,95 x 0,78 inches
  • Starta Pris: $ 599,99
  • Pris som konfigurerad: $ 644,99 (konfigureras manuellt på HP.com)

Vid tidpunkten för denna skrift, är denna konfiguration av Sleekbook 6z tillgängliga på två sätt vid två priser. Du kan anpassade konfigurera den bärbara datorn på HP: s webbplats för $ 644,99, eller så kan du köpa en förkonfigurerad version med samma specifikationer (kallas HP ENVY Sleekbook 6-1010us ) på $ 599.

Om du går med prisläge 650 $ här bärbara datorn är inte ett enastående värde även om den tunna och lätta designen har någon lockelse. En standardstorlek 15,6-tums bärbar dator med en Intel Core i3-processor är betydligt snabbare (även om de flesta människor inte kommer att behöva all den kraften) och erbjuder bättre alternativ för lagring, det Sleekbook 6z toppar ut på bara 500GB.

Prestanda och Benchmarks

Prestanda är inte Sleekbook 6z starka svit på långa vägar, dess nedre ände A6 AMD Dual-Core-processor är bara tillräckligt för allmän daglig användning och titta på HD-video (YouTube 720p fungerar smidigt). Det är faktiskt en "Fusion" processor där grafikkortet är integrerad i processorn. De inkluderade AMD Radeon-grafik på denna A6 version är ganska långsam men, de är snabbare än integrerad Intel-grafik, men inte tillräckligt för att spela de senaste 3D-spelen. Deras funktion är att underlätta videobehandling och hjälp med grafik-accelererade applikationer som Photoshop.

Notera Sleekbook 6z finns med en mer kraftfull A10 quad-core version av samma processor som ska fördubbla den tillgängliga processorkraft, det kommer med något snabbare grafik för start. Det är tveksamt om den nuvarande $ 100 uppgradering priset är värt det dock, det är att trycka på värdet kuvertet och som jag noterat, som konfigureras med dubbla kärnor vår enhet är bra för vardagliga sysslor.

Den Sleekbook 6z begränsas till 7 mm tunna hårddiskar och de är relativt långsamma. I teorin kan du bara sätta en 7mm SSD inne och avsevärt förbättra systemets prestanda. Men, är som nämnts tidigare i bärbara datorn inte kan uppgraderas utan betydande demontering (den är inte utformad med användaren tillgänglighet i åtanke).

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark11 mäter total spelprestanda i DirectX 11-spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Den Sleekbook 6z har en lång MacBook-stil vent ligger under displayen gångjärnet. Air verkar bara för att komma ut på höger sida. Fläkten är alltid på och gör en liten gnäll i alla hastigheter, som är hörbart och märkbar. Det är inte högt men ljudet bär. Jag är inte nöjd med denna aspekt, men inställningen håller förvisso den bärbara datorn sval. Även efter en intensiv benchmarking sessionen förblir chassit vid rumstemperatur upptill och nedtill. De dagar alltför heta AMD-processorer är tydligen över.

Batteritid

Jag mätte en ännu sju timmar, 30 minuter på Sleekbook 6z standardbatteri. Detta är en utmärkt tid för en 15,6-tums bärbar dator och bidrar med mycket av värde för denna modell, utan också slags förnekar det faktum att batteriet inte kan tas bort. Batteriets livslängd mättes under våra standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder).

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats

HP ENVY Sleekbook 6z är ytterst svårt att rekommendera för ett par anledningar. Den första är den urusla tangentbordet: det har en dålig, billig känsla och är inte uppmuntrande att använda. Lägga till produktivitets problem är den låga skärmupplösning 1366x768, det räcker för grundläggande uppgifter, men avancerade användare kommer att önskar mer utrymme.

På uppåtsidan Sleekbook 6z har en snygg design, anständiga högtalare, ett bra urval av hamnar, och ett utmärkt 7,5-timmars batteritid. Dess låga vikt och tunnhet gör mycket för att dölja det faktum att det är en 15,6-tums bärbar dator dock, så att portabilitet är fortfarande begränsad.

Vid $ 599 är priset lite rik, men om du gör misstaget att konfigurera det själv och betala $ 650, är ​​det Sleekbook 6z inte ett stort värde på något sätt. För det priset är jag mer benägen att gå med en av HP: s 15,6-tums Pavilion bärbara datorer, de erbjuder ett bättre tangentbord och bättre alternativ skärm plus användaruppgraderingsmöjligheter. Den enda nackdelen är lite extra vikt och tjocklek.

Fördelar:

  • Bra batteritid
  • Bra pekplatta
  • Snygg utformning

Nackdelar:

  • Awful tangentbord
  • Dålig skärm utan uppgraderingsalternativ
  • Inga användaruppgraderings

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar