måndag 30 juli 2012

Lenovo IdeaPad Z580 omdöme: Almost The Perfect budget laptop

Lenovo IdeaPad Z580 omdöme: Almost The Perfect budget laptop
Charles P. Jefferies - 7/30/2012

Denna multimedia vänliga 15,6-tums stationär dator har bra utseende och ett numeriskt tangentbord. Är detta den perfekta budget laptop för familjer och studenter? Läs vår djupgående granskning för att ta reda på.

Översikt

När Lenovo lanserade IdeaPad raden av konsument bärbara datorer redan 2008 mer än ett fåtal personer avfärdade IdeaPads som föga mer än än ett billigare alternativ till Lenovos populära ThinkPad linje av bärbara företagsdatorer. Sant, de IdeaPads har mer plast än sina ThinkPad kusiner och det finns inga företagsvänliga funktioner som dockningsstation kontakter eller slice batterier. Men de IdeaPad linjen var aldrig avsedd för näringslivet ... Dessa bärbara datorer är tänkt att fungera som prisvärda familje och elevdatorer.

Bygg och Design

Den IdeaPad Z580 ser inte ut som en typisk budget bärbar dator med sin eleganta borstad aluminium handlovsstöd och lock. Designen är ganska detaljerat också, jag gillar den tjusiga högtalargallret ovanför tangentbordet och pekplattan är avfasad kant.

Liksom de flesta Lenovos bärbara datorer, är det byggkvalitet igen förvånansvärt bra för en budget bärbar dator. Chassit är styvt och inga ringar dyker upp på skärmen när du trycker in på locket bakifrån. Helst en anteckningsbok inre delar bör utsättas för så lite flex som möjligt så att de kan pågå en lång tid, flex är dåligt för kretskort. Tack och lov, känns det Z580 mycket stabil för en konsument bärbar dator i denna prisklass ($ 500 - $ 750). Uppmärksamhet på detaljer är en annan positiv aspekt av denna bärbara dator, det finns inga grova eller oavslutade kanter.

Användare som vill uppgradera Z580 finns enkel tillgång till lagringsenhet, RAM och trådlöst kort genom en lucka på undersidan av den bärbara datorn. Batteriet är också utbytbart.

In-och O portar

Den Z580 har en respektabel samling av input / output-portar inklusive två USB 3.0 Superspeed-portar, två USB 2.0-portar, HDMI och en mediekortläsare. Den saknar en Expresscard-kortplats, eSATA och Displayport. Ändå skulle du vara svårt att hitta en budget prissatta, 15-tums konsument bärbar dator med Expresscard-och Displayport så vi kan inte klaga för mycket.


Front: Statuslampor, mediekortläsare

Tillbaka: Batteri

Vänster: Kensingtonlås, kyla ventilationsgallret, VGA, Ethernet, HDMI, 2x USB 3.0

Höger: hörlurar och mikrofon, USB 2.0, fack-belastning DVD-brännare, USB 2.0, AC-jack

Tangentbord och pekplatta

Lenovos "chiclet-stil tangentbord är bland de bästa som finns när det gäller känsla. Den Z580 nycklar har gott om resor och möjlighet att erbjuda gott om taktil återkoppling. Knapparna gör trevliga klickljud som ökar feedback. Tangentbordet känns solid med noll flex. Layouten är bra, alla nycklar är i sina förväntade positioner, det enda nyans är att tangenterna på det numeriska tangentbordet är ungefär 2/3 av storleken, som tar tag att vänja sig. Tangentbord bakgrundsbelysning är inte tillgänglig på Z580.

Den överdimensionerade pekplattan är faktiskt en styrplatta med en pressbara yta. Även om jag fortfarande föredrar en traditionell pekplatta med separata knappar, är denna styrplatta faktiskt ganska bra, det tar inte alltför stor ansträngning för att trycka ner och det har en utmärkt slät yta. De klick är lite starkare än jag föredrar, men det är min enda riktiga klagomål.

Slutsats

Lenovo IdeaPad Z580 representerar ett stort värde tack vare sin kombination av god byggkvalitet, en solid tangentbord och pekplatta, bra prestanda, och sex timmars batteritid. De enda områden som behöver förbättras är skärmen - 1366x768 är låg och svårt att vara produktiv med - och högtalare, som låter tinnier än väntat. Fläkten har också en liten gnäll, men är inte tillräckligt högt för att vara irriterande.

Jag är villig att förlåta alla dessa objekt som ingen av andra bärbara datorer i denna prisklass erbjuda något bättre och kämpar för att matcha Z580 i sina andra kvaliteter.

Fördelar:

  • Nice design
  • Bra resultat
  • Solid tangentbord
  • Väl prissatta

Nackdelar:

  • Låg upplösning
  • Slight fläkt gnälla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar