tisdag 10 juli 2012

Lenovo ThinkPad T430s Användarrecension

Lenovo ThinkPad T430s Användarrecension
av Nrbelex - 2012/07/10

Om en standard 14-tums företag laptop är för tjock och tung för ditt dagliga arbete behöver då Lenovo ThinkPad T430s med sina tunnare dimensioner och lägre vikt kan vara precis vad du behöver. Fortsätt att läsa för att ta reda på vad en T430s ägare har att säga.

De T430s är den nyaste smal och lätt modell i Lenovos ärevördiga arbetshäst affärsområde ThinkPad T-serien. Utgiven i juni 2012, de största förändringarna mellan T430s och dess föregångare T420s, är att T430s nu kommer med Intels tredje generationens Ivy Bridge-processorer och Lenovos nya bakgrundsbelysta chiclet eller ö-stil "Precision" tangentbord. En uppdaterad diskreta grafikkort alternativet är tillgängligt för i5 modellerna också - NVIDIA NVS 5200M med Optimus-teknik.

"S" i slutet av modellnamnet skiljer den från liknande men heftier T430. Utgångspunkten Priset varierar utifrån Lenovos kampanjer, men ligger runt 1.000 $, men det finns för mindre. Detta är runt en $ 250 premie över T430.

Bygg och Design

De T430s är nästan identisk med T420s, upprätthålla den spartanska, verksamheten ser bekant i ThinkPad-maskiner. Vid 13,50 "x 9,05" x 0,83 "- 1,02" (framifrån och bakåt), det känns tunn, något bred och förvånansvärt lätt. Enligt Lenovo är störtbåge kring de viktigaste komponenterna tillverkade av magnesium och chassit och locket består av "förstärkta kolfiber material" att hålla vikten i schack, vilket den bärbara datorn till cirka £ 4. Liksom de flesta ThinkPad, hållbarhet och passform och finish är imponerande.

Inga delar knaka och alla skarvar anpassa perfekt. Den övre delen av locket är en mjuk material med Lenovos logotyp och ThinkPad-logotypen på vänster och höger. Gångjärnen fäster locket på kroppen är metall och lämpligt styv, vilket gör en fast intryck.

Hamnar och funktioner


Framst: Skärm spärren

Tillbaka: Strömuttag, en Ethernet RJ45-uttag, USB 3,0, MiniDisplayPort med ljud, USB 2,0 (alltid på), VGA-ut, och en ventil

Vänster: USB 3,0, en 3,5 mm Combo Jack hörlurar / MIC, en 4-i-1 SD-kortläsare (SD / SDHC / SDXC / MMC-kortplats), som när de tas bort, avslöjar en Express Card 34mm kortplats och den primära hårddisken

Höger: Wi-Fi på / av-knapp, Ultrabay och Kensingtonlås. DVD-enheten i omdömet enhetens Ultrabay kan bytas med en caddie för en andra hårddisk (eller SSD) eller en extra 3-cells batteri

Den nedre delen av den bärbara datorn har en kortplats för att ansluta en dockningsstation, batteriet och paneler till Access Components.

Sammantaget de erbjudna hamnarna och deras layout är tillfredsställande, även om en eSATA-port och / eller annan USB-port skulle vara trevligt. Mini DisplayPort (med ljud) är speciellt användbar som en mängd olika adapter finns att konvertera utgången till nästan alla andra standard, inklusive full DisplayPort, DVI, HDMI eller VGA.

I skarp kontrast till industrin trenden bort tillgång till delar och minska uppgradering, ThinkPad fortsätta att ge extremt lättillgängliga komponenter, som kan nås genom att ta bort två Phillips-skruvar för att avslöja de två DIMM för RAM, det trådlösa kortet, och en mini -SATA-kontakt för antingen ett WWAN-kort eller mSATA SSD-enhet. Konfigurationer finns med antingen (men uppenbarligen inte båda).

Slutsats

Totalt sett är T430s en bergfast verksamhet maskin som kan hantera vissa mer krävande program, trots sin låga vikt och tunnhet. Det enkla uppgradering är trevligt, särskilt som andra tillverkare minska antalet användaren utbytbara delar. Medan batteritiden är inte stellar, gör den låga vikten hos systemet det lätt att resa med, även med nätadaptern. Skärmen fortsätter att vara en svag punkt, men är tillräckligt för arbetsplatser. Vi skulle ha kanske föredragit den klassiska ThinkPad tangentbordet den nya "Precision" tangentbordet med chiclet tangenter, men tangentbordet är fortfarande en övergripande styrka. Den bärbara datorn granskas här är avsett att ytterligare uppgraderas med en mSATA SSD som den viktigaste enheten, öka den totala prestandan av maskinen och frigör den medföljande hårddisken för användning som fillagring. Sammanfattningsvis är T430s lätt att rekommendera som bärbar men kraftfull verksamhet maskin med en byggkvalitet som bör göra det möjligt att hålla.

Fördelar:

  • Välbyggd
  • Lätt att uppgradera
  • Kvalitet, bakgrundsbelyst tangentbord (+ ThinkLight) och pekar alternativ
  • Möjlighet att ha en enorm mängd lagringsutrymme med 3 installerade enheter (mSATA SSD, primär-och Ultrabay)

Nackdelar:

  • Svag skärm / variabilitet i tillverkarna
  • Svagt batteritid
  • Kostnad premie över T430
  • Ingår bloatware (och ren installation Windows kräver hoppa genom hoops)
  • Tangentbord bytte till chiclet-stil


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar