onsdag 25 juli 2012

Fujitsu Lifebook U772 Recension: inte döma en Ultrabook efter omslaget

Fujitsu Lifebook U772 Recension: inte döma en Ultrabook efter omslaget
Charles P. Jefferies - 7/25/2012

Detta är en av de elegantaste Ultrabooks har vi lagt ögonen på hittills - men kan det kompensera för sin stycket tangentbord och hög prislapp?

Översikt

Fujitsu kan vara mer känd i den professionella världen för sitt breda utbud av konvertibla bärbara pekdatorer, men Life familjen kommer inte att lämnas ut av Intels Ultrabook vurm. Fujitsu meddelade flera Ultrabooks för 2012 och Lifebook U772 är en elegant- ser Ultrabook utformad med affärsmän i åtanke.

Bygg och Design

Det första jag märkte om Lifebook U772 var sin eleganta design, den har ett diskret utseende med mjuka, rena linjer. Jag gillar de kontrasterande svart och silver färger. Det finns inte en antydan av blank plast på denna Ultrabook (spara för den glänsande skärm yta, naturligtvis) som är mycket uppskattat. Uppmärksamhet på detaljer är imponerande, det finns inga oavslutade kanter och alla delar passar ihop smidigt. Som en sakfråga tangentbordet och omgivande områden är ett stycke, det är verkligen inte billigt att producera den delen.

Chassit har en solid känsla tack vare sitt metallkonstruktion, det är svårt att böja chassit och inga ringar visas på skärmen när den trycks in på bakifrån. Chassit är imponerande tunn på mindre än 0,7 inches och en 14-tums bärbar dator är positivt en fjäderviktare på 3,15 pounds.

In-och O portar

Den U772 har en över genomsnittet antal portar för en Ultrabook, inklusive tre USB och en HDMI-port. Den har Ethernet via en inkluderad dongle eftersom höjden av en Ethernet-port är faktiskt större än tjockleken hos denna Ultrabook. Det finns ingen VGA-port. Det enda som du hittar i framkant är statuslampor och det finns inget annat än en skärm gångjärn på baksidan av U772.


Vänster: AC vägguttag, kyla ventilationsgallret, Kensington-lås, USB 2.0, hörlurar / mikrofonkombinationsjack

Höger: SD-kortläsare, 2x USB 3.0, HDMI, Ethernet (ansluts via medföljande dongel)

En närmare titt på Ethernet-dongle

Ethernet-adaptern kommer nära till HDMI-porten och kan blockera vissa bredare kablar.

Tangentbord och pekplatta

Den U772 har fullstort tangentbord är problemet med denna bärbara dator. Dess exceptionellt korta nedslag (några millimeter i bästa fall) innebär en nästan total brist på taktil feedback, det är svårt att säga när en tangent trycks ned. Knapparna F och J har inte tillräckligt av en upphöjd bula att placera händerna i rätt läge med känsla. Dessutom hade jag problem med mellanslag, jag knackar på den med höger tumme och det gjorde inte registrera halva tiden. Sist men inte minst finns det layoutfrågor, Home och End tangenter är sekundära funktioner i piltangent klustret. Programmerare särskilt kommer att sakna att ha dessa som särskilda knappar.

Synaptics pekplatta är en mardröm med fabriksinställningar. Den har en "funktion" där markören flyttas kontinuerligt över ytan även efter att lyfta fingret från det, det kallas "Momentum". När inaktiv pekplattan fungerade normalt. När det är gjort pekplattan är faktiskt ganska trevligt. Den har en slät yta och är tillräckligt exakta. Detta är en styrplatta, tryck ner någonstans för att producera ett klick. Klick är hörbara men inte irriterande högt.

Skärm och högtalare

Den U772 är tillgänglig med en anti-glare skärmytan, men vår har den glansiga en. Detta är olyckligt eftersom det finns för många reflektioner i väl upplysta miljöer. Denna 14-tums skärm har en besvikelse 1366x768 upplösning, som en affärsorienterad Ultrabook, bör den ha en högre 1600x900 upplösning (som har ungefär en tredjedel mer utrymme.). En högre upplösning är tyvärr inte tillgänglig. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med utrymme för att använda två fönster sida vid sida med denna resolution. Själva skärmen är av låg kvalitet, det finns en brist på mättnad som färgerna ser urblekta och betraktningsvinklarna är fattiga, även en liten lutning av visa resultat i färger invertering. Ljusstyrka är bra dock. Normalt skulle jag vara förlåtande om bildkvalitet, men denna Ultrabook är prissatt till norr på $ 1,500, det borde ha något bättre. Samma bildkvalitet finns på en $ 400 fynd anteckningsbok.


Den U772 har en liten högtalare som konstigt är placerad under den vänstra sidan av handledsstödet och nyfiket riktar kvar också. Det låter hemskt även för röst-bara program som ett Skype-samtal. Jag kommer inte att docka för många punkter för denna tillsyn - det är en Ultrabook, trots allt - men det är det värsta klingande ljud installation av alla Ultrabooks jag har testat.

Prestanda och Benchmarks

Vår Fujitsu Lifebook U772 Ultrabook har följande konfiguration:

  • 14-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i7-3667U processor med dubbla kärnor (2,0 GHz, upp till 3,2 GHz Turbo Boost, 4MB cache, 17W TDP)
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1600 RAM (1x 4GB;. 8GB max - 1x 8GB)
  • 128 GB Micron SSD (C400-MTFDDAK128MAM)
  • Intel Centrino Advanced-N 6205 trådlösa LAN
  • Integrerad Bluetooth
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 1 års garanti
  • 4-cells Li-Ion batteri (45 Wh)
  • Vikt: £ 3,15.
  • Mått: 12,87 x 8,85 x 0,61 ~ 0,69 tum
  • Starta Pris: 1299 $
  • Pris som konfigurerad: $ 1679

Den U772 är helt klart i överkant av Ultrabook prissättning, det börjar på högre än vad de flesta Ultrabooks säljer för. Som sagt det har några imponerande specifikationer, Intel Core i7-3667U (en $ 150 alternativ) är den snabbaste dual-core-processor som finns i en Ultrabook och den medföljande 128GB Micron C400 Solid State Drive ($ 230 alternativ) är blixtrande snabb. Allt annat på vår enhet är standard. Basen anpassnings U772 är utrustad med en 320 GB hårddisk och en i5-3427U processor med dubbla kärnor. Jag tror att SSD är nästan säkert värt uppgraderingen (ingen buller, mindre strömförbrukning och eoner bättre prestanda jämfört med en hårddisk) även om i5-processor är mer än tillräckligt, är chansen att i7 s extra kraft kommer att gå obemärkt förbi och $ 150 är mycket pengar för en sådan en måttlig ökning i prestanda.

Den U772 packar några affärer vänliga funktioner har jag inte sett på många Ultrabooks, nämligen Intel vPro fjärrhanteringsteknik och en fingeravtrycksläsare. Notera också U772 levereras som standard med Windows 7 Professional, Home Premium är inte ens ett alternativ. Till sist jag ska påpeka standarden Bluetooth och bättre än genomsnittet Intel Centrino Advanced-N 6205 trådlösa kort.

Den U772 föredömligt i våra riktmärken, det är mer än kapabel för vardagliga uppgifter, även enstaka användning av Photoshop.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Det finns en enda kylning luftuttaget på vänster sida av den bärbara datorn. Den goda nyheten är att det mesta av den tid det stannar av, den här bärbara datorn alstrar lite värme förutom när du tittar på HD-video. Fläkten blir ganska bullriga när den startar dock, den har en liten gnäll och kan höras över ett medelstort rum. Den vänstra sidan av den bärbara datorn runt fläkten blir inte riktigt varm men nära den. Jag kan inte säga att jag är imponerad av U772: s värmehantering.

Batteritid

Jag mätte sex timmar, 14 minuter batteritid under vår standardbatteri nedgångna test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). Detta är ungefär i mitten jämfört med andra Ultrabooks vi har granskat, Dell XPS 13 till exempel uppnått 07:23 men Samsung Series 9 bara 04:55.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):


Slutsats

Fujitsu U772 har en elegant design, solid byggkvalitet, bra prestanda och gott om portar. Jag är imponerad av företagsvänliga funktioner som fingeravtrycksläsare och Intel vPro stöd. Den U772 användbarhet dock är lamslagen av den vidriga tangentbord design och låg bildkvalitet. Tangentbordet är legitimt svårt att använda, det är bara inte tillräckligt viktig resa för att ge meningsfull taktil återkoppling (min Blackberry har mer att resa) och mellanslag registrerar cirka 60% av tiden. Skärmupplösningen är inte tillräcklig för produktivitet, 1366x768 är för lite utrymme för att se två fönster sida vid sida. Det är mer än frustrerande setup.

Vi kommer inte att kunna rekommendera Fujitsu U772 om tangentbordet är omgjorda och bättre alternativ skärm erbjuds, jag kan vara övertygad om att förlåta den senare om priset hade sjunkit avsevärt. Tangentbordet är dock en mycket brytare.

Fördelar:

  • Beautiful design
  • Utmärkt prestanda
  • Affärsvänliga funktioner

Nackdelar:

  • Hemskt tangentbord
  • Dåligt skärm
  • Dyra
  • Svag högtalare (ja, det finns bara en)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar