måndag 30 juli 2012

Lenovo IdeaPad Z580 omdöme: Almost The Perfect budget laptop

Lenovo IdeaPad Z580 omdöme: Almost The Perfect budget laptop
av Charles P. Jefferies - 2012/07/30

Denna multimedia-vänlig 15,6-tums stationär dator har bra utseende och en numerisk knappsats. Är detta den perfekta budget laptop för familjer och studenter? Läs vår djupgående granskning för att ta reda på.

Översikt

När Lenovo lanserade IdeaPad raden av konsumenter bärbara datorer redan 2008 mer än ett fåtal människor avfärdade IdeaPads som föga mer än än ett billigare alternativ till Lenovos populära ThinkPad linje av bärbara företagsdatorer. Sant, IdeaPads har mer plast än sina ThinkPad kusiner och det finns inga företagsvänliga funktioner som dockningsstation kontakter eller batterier slice. Men IdeaPad linjen aldrig var avsedd för näringslivet ... Dessa bärbara datorer är tänkt att fungera som prisvärda familj och PC studenter.

Bygg och Design

IdeaPad Z580 ser inte ut som en typisk budget bärbar dator med borstad eleganta aluminium handledsstödet och lock. Designen är ganska detaljerad också, jag gillar den tjusiga högtalargallret ovanför tangentbordet och pekplattan är fasade kanten.

Liksom de flesta Lenovo bärbara datorer är byggkvalitet igen förvånansvärt bra för en budget bärbar dator. Chassit är styvt och ingen krusningar dyker upp på skärmen när du trycker på på locket bakifrån. Helst en bärbara datorns inre delar bör underkastas så lite flex som möjligt så att de kan pågå en lång tid, flex är dåligt för kretskort. Tack och lov, känns Z580 mycket solid för en konsument laptop i denna prisklass ($ 500 - $ 750). Uppmärksamhet på detaljer är en annan positiv aspekt av denna bärbara dator, det finns inga grova eller oavslutade kanter.

Användare som vill uppgradera Z580 hittar lätt tillgång till lagringsenhet, RAM och trådlöst kort via en enda lucka på undersidan av den bärbara datorn. Batteriet är också utbytbart.

Ingång och-utgång

Det Z580 har en respektabel utbud av input / output-portar, inklusive två USB 3.0 SuperSpeed-portar, två USB 2.0-portar, HDMI och en mediekortläsare. Den saknar en ExpressCard-kortplats, eSATA och DisplayPort. Ändå skulle du vara svårt att hitta en budget prissatta, 15-tums konsument laptop med ExpressCard-kortplats och DisplayPort så vi kan inte klaga för mycket.


Fram: Statuslampor, mediekortläsare

Tillbaka: Batteri

Vänster: Kensingtonlås, kylning utblåsventilen, VGA, Ethernet, HDMI, 2x USB 3,0

Höger: Hörlurar och mikrofon, USB 2,0, bricka belastning DVD-brännare, USB 2,0, nätuttaget

Tangentbord och pekplatta

Lenovos "chiclet" stil tangentbord är bland de bästa ute i termer av känsla. Det Z580 nycklar har gott om resor och kan ge gott taktil feedback. Nycklarna gör trevliga klickande ljud som lägger till feedback. Tangentbordet känns fast med noll flex. Layouten är bra, alla nycklar är i sina förväntade lägen, den enda nyans är att knapparna på det numeriska tangentbordet är ca 2/3 av storleken, som tar tag att vänja sig. Tangentbord bakgrundsbelysning är inte tillgänglig på Z580.

Den överdimensionerade Pekplattan är faktiskt en styrplatta med en press-bar yta. Även om jag fortfarande föredrar en traditionell pekplatta med separata knappar, detta styrplatta faktiskt ganska bra, det tar inte alltför stor ansträngning för att trycka ner och det har en utmärkt slät yta. De klick är lite högre än jag föredrar, men det är min enda riktiga klagomål.

Slutsats

Lenovo IdeaPad Z580 representerar ett stort värde tack vare sin kombination av god byggkvalitet, en solid tangentbord och pekplatta, bra prestanda och sex timmars batteritid. De enda områden som behöver förbättras är skärmen - 1366x768 är låg och svårt att vara produktiv med - och högtalare, vilket ljud tinnier än väntat. Fläkten har också en liten whine men är inte tillräckligt högt för att vara irriterande.

Jag är villig att förlåta alla dessa objekt som ingen av andra bärbara datorer i denna prisklass erbjuder något bättre och kämpar för att matcha Z580 i sina andra kvaliteter.

Fördelar:

  • Nice design
  • Bra prestanda
  • Fast tangentbord
  • Bra priser

Nackdelar:

  • Låg skärmupplösning
  • Lätt fläkt gnälla


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar