fredag 28 januari 2005

Dell Inspiron 6000 första tankar Review (pics, specifikationer)

Dell Inspiron 6000 första tankar Review (pics, specifikationer)
av abaxter - 2005/01/28

av Andrew Baxter, New York, USA

Den Dell Inspiron 6000 är Dells första bärbara dator som släpps som innehåller den senaste Intel Sonoma plattform. Inspiron 6000 är en 15,4 "widescreen notebook som bäst fungerar som en stationär replacment eftersom den väger ca £ 7. Med ett pris på runt $ 1500 när den konfigureras med en Pentium M 730 1.6GHz processor, erbjuder denna bärbara dator anständiga prestanda Omkostnadsprocent, men ser och bygga är ganska underwhelming totalt.

Dell Inspiron 6000 ( se större bild )

Specifikationer:

  • Processor: Intel Pentium M 730 (1.60GHz, 2MB L2-cache, 533MHz FSB)
  • Operativsystem: Microsoft Windows XP Home Edition (SP2)
  • Minne: 512 MB, DDR2 400MHz (256 x 2)
  • Batteri: Standard 6-cells.
  • Skärm: 15,4 "Wide-screen XGA (1280 x 800)
  • Grafik: Intel Graphics Media Accelerator 900 w/64MB-128MB delat videoklipp
  • Hårddisk: 40 GB (4200 RPM)
  • Optisk enhet: 24x Combo DVD / CD-RW
  • Trådlöst: Intel PRO / Wireless 2200 (802.11b / g) interna trådlösa
  • Portar: PCMCIA Type II PC-kortplats, mikrofoningång, hörlursuttag, Secure Digital kortplats, FireWire-port, Ethernet-port, Modemport, S-video TV-utgång, 4 USB 2.0-portar, nätadapter kontakt

Designa och bygga

Jag inte så länge sedan granskade Dell Inspiron 700m mobila anteckningsbok . När jag öppnade Inspiron 6000 kunde jag bara tänka "min Jisses, det här ser ut som en 700m uppsvälld och på steroider." Allvarligt, är design och utseende exakt samma som 700 m förutom att det är självklart dubbelt så stor. Sammantaget är jag inte alltför nöjd med utseendet. Den vita knutar runt kanterna ser typ av chintzy upp mot resten av den silverfärgade färgade anteckningsboken. Det är också smärtsamt uppenbart konstruktionen är en av plast när man tittar på den här anteckningsboken, det finns ingen anledning att peka ärendet för att ta reda det är ingen robust magnesium komposit fall.

Bygget är inte så hemskt verkar dock locket på den bärbara datorn för att ge ett gott skydd på baksidan av skärmen. Jag tryckte in på baksidan av locket och det var tufft nog att förhindra ringar från att visas på LCD-skärmen. Med vissa billigare bärbara datorer hittar du trycker in på baksidan av locket avslöjar ett mycket tunt skyddslager och förmåga att se var fingret är faktiskt påtryckningar från baksidan.

Den silverfinish ser också ganska reptålig och inte benägna att färgen lossnar. Jag har sett några katastrofala resultat med HP bärbara datorer förlorar sin färg och blir repig väldigt lätt, är färgen finish på denna bärbara dator annorlunda än vad jag ser med HP och en som jag vet är mer hållbart att motstå repor.

Dell Inspiron 6000 över grund av lock ( större bild )

Åh, och "Inspiron" branding stå på locket är typ av klibbig ser, jag kunde gjort har utan det.

Portar och knappar

Inspiron 6000 ger din grundläggande utbud av portar. Låt oss ta en tur runt kanten på denna bärbara dator för att se var varje port och hårdvara knappen är placerad.

Vänster sida av Dell Inspiron 6000 ( se större bild )

På vänster sida är CD-RW/DVD-. Du kan konfigurera en DVD-brännare om du vill eller diverse andra optiska alternativ enhet. Den lilla skillnaden till vänster DVD-enheten är en säkerhet plats för att låsa ner datorn. Bredvid det är fläkten utgång.

Baksidan av Dell Inspiron 6000 ( se större bild )

På baksidan av den bärbara datorn vi har Ethernet och modem portarna på långt vänster (som visas på bilden). Nästa finns två USB 2.0-portar och en S-video TV-utgång hamn. I mitten på baksidan är en monitor utgång och sedan bredvid som är nätadaptern kontakten. På den högra sidan i bilden ser du fler ventiler att hålla den bärbara datorn sval.

Höger sida av Dell Inspiron 6000 ( se större bild )

På höger sida har du en PC-kortplats som ligger ungefär i mitten. Bredvid det är för hörlurar och mikrofon. Nedanför ljudingångar är Secure Digital-kort, ett trevligt alternativ för att enkelt överföra dina digitala kamerabilder eller MP3-filer om du har en enhet som använder ett sådant format minneskort, det är verkligen synd Dell inte göra detta till en multi- kortläsare som många människor använder Compact Flash och Memory Stick flashminne format lagring. Vi har också två fler USB 2,0-portar och en FireWire (IEEE 1394) på ​​höger sida bakåt.

Framsidan av Dell Inspiron 6000 ( se större bild )

På framsidan av den bärbara datorn har vi två högtalare på vardera sidan. I mitten ser du knapparna hårdvara genväg för snabba multimedia verksamhet. Från vänster till höger de utför följande funktion: Ljud av, minska ljud, öka ljud, spela DVD / CD, hoppa tillbaka cd-spår, hoppa fram emot CD-spår, sluta.

Jag är besviken Dell inte innehöll den senaste Express-kortplats på denna bärbara dator - trots allt är de anhängare av denna nya kortet standard och ändå har gått med arvet PCMCIA kortplats, skulle ha varit bättre att inkludera både Express Card och PCMCIA. Jaha.

Processor och prestanda

Så långt min erfarenhet med Inspiron 6000 i mät prestanda har varit mestadels uppfattning och inte via jämförelseindex. Perception klokt det är verkligen en kvick maskin för att använda vardagliga program som Internet Explorer, Windows Media och Office-program ... men sedan igen en budget Celeron-processor kan hantera sådana saker utan hicka. Pentium M 730 1,60 GHz processor med 533MHz FSB/915GM-chipset inte märkbart snabbare än den äldre 1.60GHz processor med 400MHz FSB/855GM-chipset på min IBM ThinkPad T40 när du använder den bärbara datorn. Men kör en enkel applikation som ibland hur lång tid det tar för processorn att calcuate Pi till 2-miljoner siffrorna i precision gör ge bort det faktum att Intel Pentium M 730 är snabbare än Intel Pentium M 725 i min ThinkPad T40, här är resultaten av IBM ThinkPad T40 (med 1.60GHz Intel Pentium M 725) jämfört med Dell Inspiron 6000 (med 1.60GHz Intel Pentium M 730).

IBM ThinkPad T40 (Intel Pentium M 725): 2m23s (143s)
Dell Inspiron 6000 (Intel Pentium M 730): 2m6s (126s)

Göra matten 100,00 till 100,00 * (126/143) = 11,89% skillnad

Så Pentium M 730 körs på samma klockfrekvens som den äldre Pentium M 725 verkar för att uppnå en något bättre än 10% prestanda kant i ren processor beräkning hastighet. Jag har inte testat grafikprestandan ännu, men Intel hävdar en 93% prestanda vinst med Pentium M 730 över Pentium M 725.

Om du vill visa andra bärbara datorer och hur snabbt de beräkna Pi till 2-miljoner siffror och skicka dina egna statistik, besök vår populära ämne i ett forum " Låt oss mäta våra bärbara hastigheter ".

Skärm

Skärmen för Dell Inspiron 6000 är en 15,4 "widescreen (1280 x 800). Widescreen blir mer och mer populär i dessa dagar, Inspiron 5160 att 6000 till slut ska ersätta, inte widescreen så vi fortsätter att titta på migrationen från standard skärmar till bredskärmar. Faktum vissa människor beklagar att de ibland har svårt att hitta en bärbar dator som de vill utan widescreen, en udda situation när tillverkare av bärbara datorer fortsätter att tout widescreen som om det vore en unik funktion.

Personligen tycker jag widescreen perfekt för visning av kalkylblad och filmer, ibland för breda webbplatser (ahhem, som tittar på Dell.com webbplats med deras "välja en bärbar layout") är det bra också. För spel widescreen kan ibland muck med display och lite nytta vinns genom att ha en större skärm för sådana saker som e-postprogram och Word-dokument.

Inspiron 6000 ljusstyrkan är anständigt, Inspiron 700m mycket bättre och Toshiba Satellite M45 jag tog en titt på denna vecka har en mycket bättre skärm än Inspiron 6000. För att vara ärlig, jag är lite besviken på skärmen. Jag har sett mycket bättre från Dell och säkert Sony XBRITE och Toshiba TruBrite skärmar är bättre än vad Inspiron 6000 erbjuder upp. Jag är också konstatera att på vita skärmen områden displayen har typ av en smutsig och störande utseende, ungefär som vad som har klagat på Dell Inspiron 9200 WUXGA-modeller. Några har också beskrivits denna effekt som att kunna se "gnistrar" som orsakar en gråaktig utseende när det borde vara rent vit.

Tangentbord och pekplatta

Dell Inspiron 6000 tangentbord vy ( se större bild )

Tangentbordet på Inspiron 6000 är standarden i sin konfiguration - inga konstiga knappar arangements, vilket är en bra sak. Det är mycket stor nog och lätt att skriva på. Klagomål skulle vara där är mindre flex på tangentbordet (men inte illa alls, mycket bättre än andra Dells Jag har använt) och en del människor kommer att hitta nycklarna är typ av ljus vid beröring. Det stora problemet jag har i att skriva med denna bärbara dator för att vara ärlig är det faktum att det är ganska tjock maskin. Du måste höja handlederna lite när den bärbara datorn är på ditt skrivbord eftersom den bärbara datorn basen är tjock och om du använder den för att skriva i timmar i sträck, jag tror värkande handleder kan bli ett problem. En tunn och lätt bärbar dator eller ens en tunnare laptop med samma storlek (t.ex. Toshiba Satellite M45) erbjuder en mer bekväm skrivkänsla för handlederna.

Pekplattan är anständigt och en bra storlek på Inspiron 6000. Jag föredrar mycket en spårpunkt / styrpinne som alla IBM ThinkPad komma med. Pekplattor är en utmaning att använda många gånger eftersom du inte har total kontroll över markören och det är lätt att av misstag borsta pekplattan när du skriver och hitta markören där du inte vill ha det. Rullningen områden på pekplattan uppskattas, låter de dig snabbt köra fingret över detta område för att bläddra upp och ner eller höger till vänster på en webbsida eller i ett program visningsområdet. Eftersom detta är en stationär dator, men du vill få en mus för enklare navigering i markören och grafiska indata.

Batteri

Med en rudimentär batteriet laddas ur test av att gå från full laddning till forcerad avstängning och viloläge vid 5% smeten Dell Inspiron 6000 uppnådde 2 timmar och 56 minuter batteritid på standard batteri under följande förhållanden:

1) Wi-Fi på
2) skärmens ljusstyrka fullt och tvingas på
3) Maskin tomgång med inga program som används

Dessa resultat är faktiskt ganska bra för den här stilen bärbara datorn och slår byxorna av Toshiba M45 som uppnåtts 1 timme och 27 minuter batteritid på samma villkor.

Mer att komma

Vi kommer att ha en fullständig översyn av Dell Inspiron 6000 under de kommande veckorna och mer insikt i hur de senaste Intel Pewntium M-processor stackar upp på prestanda!

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar