tisdag 18 januari 2005

EMACHINES M6811 Review (pics, specifikationer)

EMachines M6811 Recension (pics, specifikationer)
av rectagon - 2005/01/18

av Joell Haugan - Swift Current Saskatchewan, Kanada

EMachines M6811 ( se större bild )

Jag har byggt och fastställande datorer som hobby i många år och har tillbringat alldeles för många timmar slåss med hårdvara och mjukvara! Min första razzia i arbetet med bärbara / bärbara datorer, vilket föranledde mitt jobb förändring, har varit en brant inlärningskurva för mig. Efter mycket övervägande har jag hamnat lösa för eMachines m6811 . Den här artikeln fungerar som en fullständig översyn av den här anteckningsboken.

EMachines Desktop replacment Notebook Specifikationer

Ljudtyp PC2001 kompatibel AC'97
Genomsnittlig batterilivslängd Info Finns Inte
Batterityp Lithium-Ion
Cache 1MB L2
CPU Hastighet 2,2 GHz
CPU Typ Mobile AMD Athlon 64
Fax / modem 56K V.92
Hard Drive 80GB - 4200 RPM
I / O-portar 4 x USB 2,0, 1 x IEEE1394, 1 x VGA
Nätverkskort 10/100 Ethernet, Intern 802.11g
Optiska enheter 4X-DVD + /-RW-enhet
PC kortplatser Typ I eller II CardBus
Pekdon Pekplatta med vertikal Bläddra
Förladdade operativsystem Microsoft Windows XP Home Edition-SP1
Måttuppgifter 26,4 (B) x 4,1 (H) x 35,6 (D) cm
Produkt Vikt 4,0 kg
RAM (förinstallerade / Max) 512 MB PC2700 (2 x 256 MB)
Flyttbara lagringsmedia Nej
Skärmstorlek 15,4 "
Skärmtyp TFT WXGA
Högtalare Inbyggda högtalare
System Bus 1600MHz
Videotyp 64MB ATI Radeon 9600
Garanti 1 år Delar och Labour
Detaljerade specifikationer

Klicka här för att se bilaga för detaljerade specifikationer från Everest Home Edition

Skäl för att köpa:

I kartongen ( se större bild )

Att gå in på min sökning jag visste att jag letade efter några viktiga funktioner.

  • Ett pris på runt $ 2000 CDN (ca $ 1600 US)
  • En AMD64-processor
  • En maskin som kan utföra för spel
  • PC3200 DDR400 RAM
  • Wide Screen
  • Andra överväganden.
Var och hur Köpta

Jag köpte enheten från Future Shop i Red Deer, Alberta Kanada (via telefon) efter att ha sett priset på deras hemsida. Hade enheten inte varit en så bra affär jag skulle ha gått med en Uniwell laptop från DirectPC.ca

Form & Design

Jag har sett många eMachines datorer i min dag, och om du uppradade tre datorer och denna laptop du skulle här Sesame Street gänget börjar sjunga "en av dessa saker bara inte hör hemma här". Det är en snygg bärbar dator. Det är en stationär Replacment så det är 4kg vikt är inte en överraskning, men eftersom jag inte reser mer än 3 eller 4 gånger per år kommer detta inte bry mig.

Skärm

EMachines M6811 Frontview / skärm ( större bild )

Skärmen är 1280x800 och är trevlig att titta på direkt ur lådan. Jag har inte behövt justera vid sak! Inga döda pixlar. Jag trasslat med ljusstyrkan och fann att jag kunde öka ljusstyrkan 3 mer "steg" med funktionstangenten (fn) knapparna. Dessutom kan den justeras för att gå sluta dim som kommer väl till pass när du gör presentationer i mörka rum.

Högtalare

Tja ... Det spelar ljud .. men om du har en videofil med volym som är en smula låg glömma att spela det på en plats som har omgivande ljud! Ljudfiler spelas bara tillräckligt, men jag önskar att det hade mer vinst. Externa högtalare kommer definitivt att vara ett lämpligt alternativ för dem som kommer att parkera här på skrivbordet och plocka upp en adapter för bilstereo annars kommer du inte höra en sak.

Processor och prestanda

Tja, är AMD64 3400 en fantastisk processor och ATI 9600 grafikkort är inte en slöfock heller. Systemet, medan det fortfarande är mycket imponerande, kan vara ännu mer så om en blir det en snabbare hårddisk och mer / snabbare RAM-minne. Min särskilda behov vid denna tid men dikterar en större hårddisk för att lagra mina skrivbordets filer ... så för tillfället är en 4200 rpm 80 gig hårddisk bra. När det gäller RAM, trots 512 MB är mycket lämplig för grundläggande arbete jag tänker på att stöta upp det ASAP.

Jag sköt upp Wolfenstein - Enemy Territory och 1024x768 och spelade ganska bra. Ingen eftersläpning alls. Jag sprang 3DMark03 och det kraschade under första scenen (det lyckades få mig tillbaka till skrivbordet för att starta om). När jag gjorde slutföra det poängen var en ynka 991 ... och sedan jag insåg Strömkabeln har varit bortkopplad och systemet sparar ström! Sedan ansluten jag in den och körde det igen och fick en poäng på 2333 (mitt skrivbord med en 9600XT, AMD64 3200 och 512 MB DDR400 poäng 3726).

Tangentbord och pekplatta

EMachines M6811 Pekplatta ( se större bild )

EMachines M6811 Keyboard ( se större bild )

Pekplattan är ganska standard med en "scroll område" på höger sida av pekplattan. Jag önskar bara att de innehöll en liten knapp att trycka för att inaktivera den i stället för att behöva gå igenom programvarumenyn. Tangentbordet är ganska imponerande och bekvämt. Volymkontrollen har sina egna knappar bredvid strömbrytaren och är lättillgängligt.

Ingång och-utgång

Den bärbara datorn kommer Withs 4 USB-kontakter (2 till vänster och 2 på baksidan) som alla är USB 2,0 kapabla. Det finns en mini-FireWire-port på vänster sida som är milt irriterande som det ska vara en full storlek plugg ... men det är bättre än ingenting! Det finns också en 3-1 kortläsare (Memory Stick och Compact Flash-kompatibel), vilket gör att dela filer på ett kick. Det finns en S-video TV-utgång på baksidan tillsammans med en VGA, modem, Ethernet, ljud ut och uttag mikrofon.

EMachines M6811 Leftside av Notebook ( för större bild )

EMachines M6811 Baksidan av Notebook ( för större bild )

EMachines M6811 Frontside av Notebook ( för större bild )

EMachines M6811 Rightside av Notebook ( för större bild )

EMachines M6811 Ovanifrån ( se större bild )

Trådlös

Det trådlösa kortet medföljer EMACHINES M6811 är en Broadcom 54g 802.11b / g interna-adapter kan 54Mbps. Inget bluetooth och ingen infraröd (varken som jag kommer att sakna).

Batteri

Jag tog den bärbara datorn att arbeta sans nätsladden som ett test på batteriets livslängd. Den bärbara datorn varade större delen av dagen med intermittent användning. Under belastning det kommer att pågå i högst två timmar, men för att göra e-post och ordbehandling jag kan se det att komma närmare tre timmar om jag vika skärmen nedåt till avstängt läge när den inte används. Men om du ska spelet och vända grafikkortet upp till full hastighet då får du en timme batteritid toppar.

Operativsystem och programvara

EMachines 6811 levereras även med XP Home Service Pack 1 som är typ av en olägenhet. Jag satte genast på SP2 och det verkar vara samarbete hittills. Den medföljande programvaran innehåller Roxio Easy CD och DVD Creator 6 (yawn), PowerDVD 5 (lite daterat redan, men fortfarande, woo hoo!), Norton Antivirus (3 månaders upplagan ... gäspning), Works MS 7 (yuck!. .. WordPerfect skulle ha varit en mycket trevligare val). Andra fri programvara ingår Netscape 6,2 (daterat), Winamp, Realplayer 8 (daterat), MS Picture It (aldrig hört talas om det), Acrobat Reader 6, ICQ, MSN och AOL Messenger. (Bara FYI, jag har installerat nu WordPerfect Office 12, Nero 6 Ultra Edition, Firefox, Thunderbird, iTunes, Realplayer 10,5, SecondCopy, Trillian (Instant Messenger) och när min 3 månaders rättegång är upp jag kommer att ta bort Norton och installera eTrust Antivirus från Computer Associates. Dessutom kommer Corel Draw Suite 12 spetsa min grundläggande program).

KUNDSUPPORT

Jag var en smula miffed men när jag fick reda på att bärbara datorer inte omfattas av den valfria förlängd garanti för dem som bor i Kanada (ja, jag visste det innan jag köpte den). Av någon anledning alla skrivbord täcks men inte bärbara datorer. Komma på killar! Jag har också lärt mig eMachines är att låta Gateway bär laptop linje från och med nu som tydligen innebär slutet på raden för alla eMachines märkesvaror bärbara datorer. För närvarande deras hemsida visar endast en modell som är till salu. Lika oroande är det faktum att m6811 inte visas på supportsidan som ett alternativ till ett par dagar efter att jag nämnde det för "live chat support" kille (se nedan). En annan irriterande sak är att deras supportsidor inte fullt fungerande med Firefox.

EMachines har en tjusig realtid chatt på deras hemsida som jag har testat ut. Den tech var ganska trevlig men han kunde inte ge mig svar på varför den utökade täckningen inte var tillgänglig i Kanada .... eller varför M6811 är inte på supportsidan.

I M6811 innehåller en del mjukvara som kallas "bigfix" som tydligen notifiies och installerar nödvändiga uppdateringar. Jag verkligen inte har listat ut det ännu!

Klagomål
  • Annat än högtalarna inte ha tillräckligt med volym Jag är mycket nöjd hittills med denna lappy. Jag önskar bara min ryggsäck väska var 1/2 tum djupare! : (
  • Jag har läst en massa recensioner som pekar på ett problem med höljet på gångjärnen sprickbildning. Mine är bra just nu ... men jag räknar detta i framtiden.

Lovorden

  • Performance och värde i ett! Detta är en stor maskin för priset. Om de skulle sätta i DDR400 och en 7200 rpm hårddisk då detta skulle vara en elit maskin!
Slutsats
  • Nedre raden: Jag är nöjd. Alla mina mål har uppfyllts (eller kommer mycket nära att uppfylla dem) med en prioritering på värdet vinna dagen. Jag skulle ha något problem rekommendera detta till en kompis! Nu avstängd köpa RAM med de pengar jag sparade!

Pris och tillgänglighet

Detaljerade specifikationer

Skapad av Everest Home Edition (c) 2003, 2004 Lavalys, Inc.

Version EVEREST v1.52.211
Hemsida http://www.lavalys.com/
Rapport Rapport guiden
Computer Notebook (pappas bärbara)
Generator pappa
Operativsystem Microsoft Windows XP Home Edition 2600/05/01 (WinXP Retail)
Datum 2005/01/08
Tid 22:51

Sammanfattning

Dator:
Operativsystem Microsoft Windows XP Home Edition
OS Service Pack Service Pack 1

Moderkort:
CPU Typ Mobile AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3400 +
Moderkort Namn eMachine Shadow-K8
Moderkort chipset VIA VT8383 / 5 Apollo K8T800 (M), AMD Hammer
Systemminne 512 MB (DDR SDRAM)
BIOS typ Phoenix (07/28/04)

Display:
Videoadapter ATI Mobility Radeon 9600/9700-serien (64 MB)
Videoadapter ATI Mobility Radeon 9600/9700-serien (64 MB)
3D Accelerator ATI Mobility Radeon 9600/9700 (M10/M11)
Övervaka Plug and Play-bildskärm

Multimedia:
Audio Adapter VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

Förvaring:
IDE Controller VIA Bus Master IDE Controller
Disk Drive IC25N080ATMR04-0 (80 GB, 4200 rpm, Ultra-ATA/100)
Optisk enhet HL-DT-ST DVD-RW GWA-4040N (DVD + RW: 4x/2.4x, DVD-RW: 2x/2x, DVD-ROM: 8x, CD: 16x/10x/24x DVD + RW/DVD- RW)
SMART hårddiskar Status OK

Mellanväggar:
C: (NTFS) 76.316 MB (47.117 MB ledigt)

Ingång:
Tangentbord 101/102-tangenters eller Microsoft Natural PS / 2 tangentbord
Mus Synaptics PS / 2 Port pekdon

Nätverk:
Nätverksadapter MAC Bridge Miniport - Packet Scheduler Miniport (192.168.0.122)
Modem Conexant SoftK56 Data Fax Modem

Kringutrustning:
USB1 styrenheten via VT83C572 PCI-USB Controller
USB1 styrenheten via VT83C572 PCI-USB Controller
USB1 styrenheten via VT83C572 PCI-USB Controller
USB2 styrenheten via USB 2,0 Enhanced Host Controller
USB-enhet Logitech USB Cordless Mouse
Batteri Microsoft nätadapter
Batteri Microsoft ACPI-kompatibel styrmetod batteri

DMI

[BIOS]

BIOS-egenskaper:
Leverantör Phoenix
Version NSF03.P0
Publiceringsdatum 2004/07/28
Storlek 512 kB
Startenheter diskett, hårddisk, CD-ROM
Anlagen Flash BIOS, Shadow BIOS, Valbar Boot, BBS, Smart Battery
Standarder som stöds DMI, APM, ACPI, ESCD, PNP
Utbyggnadsmöjligheter ISA, PCI, AGP, PCMCIA, USB

[System]

Systemegenskaper:
Tillverkare eMachine
Produkt Shadow-K8
Version VT8385/VT8235
SERIENUMMER XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Universal Unikt id XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Wake-Up typ Strömbrytare

[Moderkort]

Moderkort Egenskaper:
Tillverkare eMachine
Produkt Shadow-K8
Version KBC Omarbetad: 3354
SERIENUMMER Inget

[Chassi]

Chassi Egenskaper:
Tillverkare eMachine
Version Ingen
SERIENUMMER Inget
Asset Tag Ingen Asset Tag
Boot-up stat Safe
Strömförsörjning stat Säker
Termisk statliga Safe
Säkerhet status Inga

[Processorer / AMD Athlon (tm) 64]

Processor Egenskaper:
Tillverkare AuthenticAMD
Version AMD Athlon (tm) 64
Maximal klocka 2500 MHz
Aktuell klocka 2200 MHz
Typ centrala processorn
Spänning 1,5 V
Status Enabled
Uppgradera ZIF
Socket Beteckning Socket 754

[Cachar / L1 Cache]

Cache Egenskaper:
Typ Intern
Status Enabled
Driftslägesmetoden Återförda
Associativitet 2-vägs Set-Associativa
Största storlek 128 KB
Installerad storlek 128 KB
Stöds SRAM typ Synchronous, Burst, Pipeline Burst
Aktuell SRAM typ Synchronous
Felkorrigering Single-bitars ECC
Socket Beteckning L1 Cache

[Cachar / L2 Cache]

Cache Egenskaper:
Typ Intern
Status Enabled
Driftslägesmetoden Skriv-Through
Associativitet helt associativa
Största storlek 1024 kB
Installerad storlek 1024 kB
Stöds SRAM typ Synchronous, Burst, Pipeline Burst
Aktuell SRAM typ Synchronous
Felkorrigering Single-bitars ECC
Socket Beteckning L2-cache

[Minnesmoduler / DIMM 1]

Minnesmodul Egenskaper:
Socket Beteckning DIMM 1
Typ DIMM, SDRAM
Installerad storlek 128 MB
Aktiverad Storlek 128 MB

[Minnesmoduler / DIMM 2]

Minnesmodul Egenskaper:
Socket Beteckning DIMM 2
Typ DIMM, SDRAM
Installerad storlek 128 MB
Aktiverad Storlek 128 MB

[Minnesenheter / M1]

Minnesenhet Egenskaper:
Formfaktor DIMM
Typ DRAM
Typ Detalj Synkron
Storlek 256 MB
Totalbredd 64-bitars
Data Bredd 64-bitars
Enhet Locator M1
Bank Locator Bank 0

[Minnesenheter / m2]

Minnesenhet Egenskaper:
Formfaktor DIMM
Typ DRAM
Typ Detalj Synkron
Storlek 256 MB
Totalbredd 64-bitars
Data Bredd 64-bitars
Enhet Locator M2
Bank Locator Bank 1



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar