måndag 10 januari 2005

Fujitsu LifeBook S6231 Review (pics, specifikationer)

Fujitsu LifeBook S6231 Review (pics, specifikationer)
av lazyace - 2005/01/10

av Richard Jamison, Florida USA

Den Fujitsu LifeBook S6231 är en av de nyaste modellerna i tunn-och-ljus serier av bärbara datorer som huvudsakligen syftar till den mobila verksamheten folkmassan. Som jag finna ut men är denna bärbara dator väl lämpad för nästan alla, utom möjligen den hårda kärnan spel folkmassan. Medan 6231 kommer att hantera de flesta genomsnittliga spelen bör Doom 3 folk titta i riktning mot Fujitsu N6010 , Sager, CyberPower eller Voodoo för en gaming anteckningsboken. Den Lifebook 6231 kommer att förvåna dig över hur mycket Fujitsu förpackningar till en mycket lätt, kvalitet byggd anteckningsbok.

Fujitsu LifeBook S6231 ( se större bild )

Fujitsu S6231 omdöme Unit Specifikationer

  • Intel Centrino 1.6GHz Mobile Processor (2MB L2-cache, 400 MHz buss, Dothan kärna)
  • 13,3 "XGA TFT Crystal View display kan max. 1024x768
  • Windows XP Professional Edition (detaljhandel version m / CD)
  • 512 MB DDR333 SO-DIMM, 200 pin SDRAM (512 MB x 1)
  • Intel 855GME Integrerad grafik
  • 60GB hårddisk (4200 rpm)
  • Modular Super-Multi DVD-enhet (4x DVD-R, 2x DVD-RW, 24x DVD + R, 2,4 x
  • DVD + RW, 2x DVD-RAM, 8x DVD-läsning, 16x CD-R, 4x CD-RW)
  • SigmaTel AC97 codec med 6 kanaler stereoljud
  • Inbyggd multinationella 56 K V.90-modem
  • Inbyggd 10/100 Base-TX Ethernet
  • Integrerat Intel PRO / Wireless 2200BG (802.11b / g)
  • 11,5 "(B) x 9,3" (D) x 1,28 "(H) (max)
  • Cirka 3,63 £ med vikt sparare
  • Cirka 4,07 £ med DVD / CD-RW kombinationsenhet
  • Besök Fujitsus webbplats för mer detaljerade specifikationer och konfigurationer

Köpupplevelse

Jag har ägt flera bärbara datorer från olika märken (Dell, HP, Twinhead) går tillbaka till den tid då bärbara datorer först infördes. Några var bra, vissa inte. Jag anses vara en IBM ThinkPad (alltför affärsmässigt) en Sony Vaio (alltför dyr) och, naturligtvis, en annan Dell (alltför chintzy). Den 6231 är den första som upphetsad mig obegripligt. Mina vänner och familjemedlemmar är absolut sjuka av mig ropade lov den här datorn. De undviker mig i korridorer och inte längre ta mina samtal! Under alla omständigheter, jag köpte 6231 eftersom det erbjuds snyggt utseende, lätta och goda allmänna specifikationer prestanda för en tunn och lätt bärbar dator.

Efter mycket "shopping" och perusing av på Internet leverantörer, användarforum och pris service checker, jag köpte denna laptop från bärbara One. Basen priset var $ 1499, men konfigureras som ovan, betalade jag $ 1839 levereras via FedEx 2 dagars service. Bärbar En bytte i 60 GB hårddisk och ändrade minnet till en enda pinne. De uppgraderade mig också till Windows XP Professional SP2 med CD. Windows Media Player 10 och även Google Verktygsfält installerades, som var stora som jag ville båda dessa ansökningar. Jag anses vara en liknande enhet från Newegg för $ levererade 1804, men bärbar en erbjuds en tre år Fujitsu garanti. Jag tror det var en hel del och låt mig tillägga, folket på bärbara One är översta hyllan. Deras besättning är mycket tillmötesgående och hjälpsam. Jag kunde inte ens säga att de hade öppnat fabriken förseglade lådan och konfigureras den bärbara datorn. Allt var snyggt och perfekt omförpackas. En av de personer från bärbara Ett ledning ringde mig ett par dagar efter det att enheten levereras till fråga om jag var nöjd med den bärbara datorn och om han kunde vara till någon ytterligare tjänst. Nu är stor tjänst!

Förpackning och presentation

Fujitsus utmärkta förpackningar är mycket tjock och säker. Den bärbara datorn avbröts i kartongen med två kraftiga lock skum slut efter att förpackas och förseglas i klar plast. Tillbehören var säkert förpackad i en separat låda som fyllt i resten av öppna utrymmet i Fujitsu kartongen. Efter att ha tagit inventering av allt jag plockade upp 6231 . Bär den till sitt hem på mitt skrivbord direkt gav mig känslan av hur enkelt och underbart det är att bära runt en £ 4 anteckningsbok.

Designa och bygga

Fujitsu LifeBook S6231 Ovanför vy ( se större bild )

Utformningen av 6231 är ganska snygg och professionella. Fallet är ett silver magnesiumlegering med svart och mörkgrå klädsel. Det finns en fin, mjuk filt fäst till botten av fallet. Kortplatsen är på vänster sida framåt och har en liten svängande dammluckan till skillnad från min Dell som använde en separat plastplugg. DVD / CD-brännare är på höger sida i modulfacket. Denna vik kan användas för att packa ett extra batteri, en DVD / CD-brännare eller en viktbesparing påfyllningspluggen. På framsidan, precis till vänster om spärren är SD / MS Pro kortplats. Mycket praktiskt! Ser över tillbaka vi hittar nätverk, modem och makt behållare tillsammans med Firewire-port och tre USB 2.0-portar. Det finns en liten skjutreglage precis ovanför eluttaget som växlar WiFi på eller av. Det är trevligt att kunna spara så mycket batteri som möjligt. En jack för video ut till TV sitter i mitten av en stor luftventil. (En adapterkabel medföljer för att passa med en S-video-kabel). På tal om lufthål finns luftcirkulation ventiler över hela den här anteckningsboken, på tre sidor och botten. Jag har inte hört fläkten ännu. Jag är säker på att det har, men det är så tyst att du bara inte märker det.

Fujitsu S6231 Vänster sida ( se större bild )

Fujitsu S6231 Höger sida ( se större bild )

Skärm

Lägg märke till de reflekterande egenskaperna hos Fujitsu S6231 skärmen ( se större bild )

Den 13,3 "Crystal View-skärmen är häpnadsväckande. Det är så ljus och klar, även i en utomhusmiljö. När du loss nätaggregatet, tonas skärmen automatiskt för att spara ström. Ett litet klagomål jag har är att de små högtalarna ligger precis framför bildskärmsgångjärnen är tillräckliga, men lite tinny ljuder. Du vill använda externa högtalare eller hörlurar medan du lyssnar på din musiksamling eller DVD. annan liten klagomål är att LED-statusfältet strax ovanför tangentbordet inte bakgrundsbelyst . Det är inte en stor sak, men förhoppningsvis Fujitsu korrigerar detta i nästa generation av denna laptop.

Prestanda

Jag är inte en ivrig spelare, men jag hittar 1,6 GHz Dothan-processor mer än Snappy nog för de typer av applikationer jag vanligtvis använder. Jag skriver en hel del brev och skicka en massa e-post. Jag arbetar med digital fotografering och digital video. Jag rippa och bränna CD-skivor, ladda ner och ladda musikfiler till min Zen Micro-spelare. Jag surfar på nätet och göra en stor del av min shopping, bank och investera online. Jag undervisar i en grundskola datasal och jag bär denna bärbara dator fram och tillbaka mellan hemmet och skolan varje dag. Denna lilla anteckningsbok är perfekt för vad jag gör. Den startar upp och stänger snabbt. Det har aldrig kraschat och aldrig vägrat ett kommando. Jag kör 512 MB minne och en biffiga 60 GB hårddisk. Jag har aldrig vänta på något. De (3) USB 2.0-portar är snabba och FireWire-porten accepterar video från min Sony digital videokamera. Det finns ingen parallellport, men de flesta skrivare idag är USB. SD / MS combo plats är bra för poppar i ett kort från min kamera eller videokamera och visa bilder jag just tagit.

Tangentbord och inmatning

Fujitsu S6231 styrplattan och tangentbordet utsikt ( se större bild )

Fujitsu S6231 Tangentbord och knappvy ( se större bild )

Fujitsus tangentbord har tagit del kritik i det förflutna för att vara sladdrigt eller svampig. Inte längre! Den 6231 är tangentbordet är mycket solid känsla, bekväma och väl anges. Tangenterna har en mycket trevlig, mjuk känsla för dem. Nu är jag en mjuk maskinskriverska så ni två fingrar viktiga poker förmodligen inte kommer att uppskatta detta tangentbord så mycket. Nycklarna är ljusgrå med mörkgrå bokstäver. Den översta raden i funktionsknappar är ungefär halva höjden, men inte uncomfortably små. Pekplattan är mycket funktionell med en praktisk rullning rocker i-mellan vänster och höger knapparna. Precis ovanför tangentbordet och till vänster om den huvudsakliga strömbrytaren är fem silver knappar. Den första knappen ändras återstående fyra från programstart knappar för att styra knapparna för mediefacket spelaren. Ansökan knapparna är programmerbara inifrån ingår Fujitsu programmet.

Fujitsu S6231 Keyboard vy ( se större bild )

Trådlös

Som en del av Centrino-paketet, har Fujitsu införlivat en integrerad Intel PRO / Wireless 2200BG (802.11b / g) kortet i den bärbara datorn. Så fort jag startat upp för första gången erkände genast mitt trådlösa nätverk och loggade mig. Utbudet är utmärkt. Jag satt i min bil i en liten stad häromdagen och 6231 rapporterade tre osäkra trådlösa nätverk fanns tillgängliga. Det finns ingen IR eller Bluetooth, men för mig är detta inte en stor sak.

Batteri

Och nu, en av de viktigaste sakerna med en tunn och lätt bärbar, batteriets livslängd! Jag kan inte tro hur länge den här bärbara datorn körs innan den behöver laddas. Jag får 3,5 till 4 timmars batteritid enkelt! Batteriets livslängd är verkligen fenomenal skulle köpa den valfria "Bay" batteri, men jag tror inte att jag kommer att behöva det.

Programvara

Jag beställde 6231 med Windows XP Professional. Bärbar One erbjuder det som en uppgradering från XP Home för $ 100. Bärbar Man hade inte en enhet i lager (strax före jul) som hade XP Pro som en bild så att de installerade detaljhandeln versionen med SP2 och Media Player 10. Detaljhandeln versionen med skivor kostar $ 145 istället för $ 100 för en XP Pro bild utan diskar. Den andra programvara installerad är Microsoft Works 8,0, Norton Antivirus (90-dagars testversion), Quicken 2005 (ny användare version) och InterVideo WinDVD. Det är definitivt tillräckligt för att få dig att gå och Microsoft Works är förmodligen tillräckligt kontorsprogram för de flesta.

Kundtjänst

Jag har inte behövt använda Fujitsu kundtjänst och förhoppningsvis jag aldrig kommer. Jag har en tre år (gratis) fabriksgaranti så jag är inte orolig framtida problem. Som jag nämnde tidigare är kundservice från bärbar en enastående. Enligt min uppfattning är ditt val av leverantör nästan lika kritisk som ditt val av bärbar dator.

Slutsats

Jag har verkligen inga klagomål om den här bärbara datorn. Det har fungerat felfritt sedan jag först öppnade lådan. Jag känner mig mycket stolt över att äga en sådan kvalitet utrustning och jag tycker tråkiga mina vänner och familj till döds med oändliga historier om alla underbara saker 6231 kommer att göra.

Avslutningsvis vill jag starkt rekommendera Fujitsu S6231 bärbara till den som söker kvalitet utförande, ett överflöd av funktioner, mycket låg vikt och lång batteritid. Fujitsu kan förbättra högtalarna lite och kanske bakgrundsbelysning LED statusfältet, men för de två mycket mindre frågorna idiot förändring, i slutet av dagen, skulle du vara svårt att toppa 6231 .

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar