måndag 10 juni 2013

Apple lanserar OS X Mavericks

Apple lanserar OS X Mavericks
från Jacqueline Emigh - 2013/06/10

På måndagen presenterade Apple OS X Mavericks, den nyaste upplagan av sitt operativsystem som har förbättrat stöd för batteritid, nya system taggar, en ny flikar finder, och bättre stöd för flera bildskärmar.

"När man tittar på batteritiden på din dator, är den verkliga batteri mördaren CPU Load. När du tittar under huven på CPU-användning, det är inte en jämn linje. Det är hög användning, låg användning, och tillbaka. Allt detta ryggen och fram faktiskt använder mycket ström I Mavericks, vi jämna ut denna användning,. på så vi minskar dessa spikar med upp till 70%, "underhålls Apples vd Tim Cook, lansera Mavericks på Apples WWDC utvecklare konferens.

"Därefter kan prata om ditt minne. Ingenting påverkar din Mac som sin förmåga att använda frigöra minne. Förr i tiden skulle vi behöva skriva inaktiva minne till disk, en mycket långsam process. Nu, vi kan bara komprimera inaktiva minne i plats, vilket frigör allt det utrymmet omedelbart. Som ett resultat, vi kan göra saker som att förbättra spåren med upp till 1,5 x "

De nya Finder Flikar i Mavericks låta användare slå ihop flera fönster i ett enda fönster, för att minska fönster röran på skrivbordet. De nya system taggar kan du tagga filer med namn som "arbete" eller "viktigt" att göra filerna enklare att hitta.

För bättre stöd för flera bildskärmar, gör Mavericks menyer och bryggor ska visas på flera skärmar. Apple har också uppgraderat Airplay för att låta TV-apparater fungerar som skärmar.

Apple meddelade också förbättringar av Safari och meddelanden. "I den nya Safari, vi har en helt ny topp plats, där alla dina program lagras," säger Craig Federighi, vice verkställande direktör av programvaruteknik.

Också nytt i Safari är en "litteraturlista" funktion på hemsidan som fungerar som en läsplatta. Dessutom kan du nu synkronisera dina lösenord till ett iCloud-konto, med 256-bitars AES-kryptering.

I andra förbättringar i Mavericks, kommer användarna nu att kunna svara på e-post och iMessages direkt i anmälningar via ett popup-fönster.

Också på måndagen meddelade Apple stationära utgåvor av två iOS-appar: Kartor och iBooks.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar