fredag 7 juni 2013

Acer Aspire S3 Preview: S7, plus lite mer

Acer Aspire S3 Preview: S7, plus lite mer
genom Jamison Kus - 2013/06/07

Aspire S7 var inte den enda Haswell Kärna Ultrabook Acer presenterade på Computex, som Acer Aspire S3 meddelades också. I korta drag är det svårt att urskilja någon större skillnad mellan S7 och S3, men spec ark avslöjar några viktiga skillnader.

Acer Aspire S3 Båda ser likadana ut, med den glansiga vita locket och aluminiumchassi, men S3 ersätter plast för Gorilla Glass 2, och har en svart tangenter istället för grå (både ljus avkänning). S3 är också beefier, väger 3.6 pounds till S7: s 2.8. Men för den extra tyngd, S3 sport valfria NVIDIA GT735M grafik och en hårddisk på upp till 1TB. Liksom S7 är S3 även med en 128 GB eller 256 GB SSD. S3 har också mer RAM-minne, upp till 10 GB, jämfört med 8 GB på S7. Den kör Windows 8, förstås.

I själva verket talade Acer rep Notebook med på Computex hävdade att S3 är tekniskt sett inte en Ultrabook, och att dess användaren. NBR tvivlar båda dessa påståenden, särskilt med tanke på Acer meddelade det som en Ultrabook i pressmaterial.

Annars är den 13,3-tums S3 mycket lik S7 NBR lovordade tidigare i veckan . Den har samma 1080 x 1920 IPS-skärm som full-HD S7 (inte WQHD modell avsedd för Europa), samma display gångjärn för wobble fria touch navigering, och samma två-fläkt avgassystemet som höll S7 svalt efter två raka dagars löpning, dubbade TwinAir. I själva verket kände S3 ännu coolare efter tre dagar.

Acer Aspire S3 lid Ett annat utmärkande drag är Acer Snabb Resume, att Acer påståenden väcker S3 från viloläge på bara en sekund, och automatiskt starta upp skärmen från en driven-ned-läge när locket är öppet. Vi kunde testa den snabba kölvatten, som arbetade som annonserade, men inte locket energibesparande funktion som Acer har för avsikt att hålla demo enheter som kör rakt igenom Computex som ett exempel på avgassystemets förmåga.

Totalt sett är S3 ser ut att bli en kvalitetsmaskin, och ett bra alternativ för dem som vill ha lite mer av sina bärbara datorer. Den har en snygg design, och några av de bättre S7 elementen, men NBR kommer att reservera dom tills när vi får en i för granskning.

Det finns inga ord från Acer på ett amerikanskt fartyg datum, annat än en vag Q3 löfte. USA: s prissättning detaljer är också svårfångade, även om vissa försäljningsställen rapporterar en € 999 prislapp för Europa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar