torsdag 20 juni 2013

HP Elitebook Revolve 810 Review

HP Elitebook Revolve 810 Review
av Michael Wall - 2013/06/20

Windows 8 har inlett en massa nya hybrid notebook design, men HP ser ut att gå tillbaka till grunderna med Elite Revolve 810 klassiska roterande gångjärn. Det skulle vara lätt att se affärsinriktad Revolve som en tillbakagång, men det finns en viss elegans i sin enkelhet. Med en stark bärbar design och mSATA SSD, Elitebook Revolve fokuserar på att ge en stabil nivå av användbarhet i sin mångsidiga format.

Men med den enhet som kostar $ 1450 (på den tiden det här omdömet var skrivet) den bärbara datorns standard upplösning är en tuff sälja. Är HP Elitebook återkomst till basics ett steg i rätt riktning? Läs hela testet för att ta reda.

Bygg och Design

HP Elitebook Revolve sysselsätter en iögonfallande skiktad konstruktion, med dess mindre 11,6-tums skärm släppa ut på den större nedre delen av chassit. Magnesium mjuk yta är bekväm att hålla i och bidrar till att ge en ren estetik. Ingenting är egentligen nytt här, om något, är enhetens vridning display gångjärn en tillbakagång till förmån för en mer traditionell konvertibel notebook design. Men det hindrar inte den här bärbara datorn från att känna sig fräsch. Där många ultrabooks väljer mjuka kurvor för Elitebook kretsar omfattar en fyrkantig kantig design och sticker ut på grund av det.

Hybrid bärbara datorer ofta hamnar i en konstig limbo där de är lätta för en bärbar dator, men tungt för en tablett och HP Elitebook är inget undantag, mäter in på 11,2 "x 8,4" x 0,8 "och en vikt på bara ett hår över £ 3 . en vikt av mer än 3 pounds, kan vissa användare hitta enheten obehagligt att använda som en tablett för en längre tid, men HP Elitebook Revolve fortfarande erbjuder imponerande bärbarhet i nivå med de flesta konkurrerande bärbara datorer.

Den extra vikten från magnesiumchassi visar sig vara väl värt det eftersom den kompakta enheten ståtar imponerande byggkvalitet. Enheten har gått sju MIL SPEC-810G tester, inklusive sådana som fokuserar på droppar, vibrationer, damm, höjd och temperatur. Som väntat, den nedre delen av chassit visar envis för inkommande tryck med liten eller ingen flex. Den bakre display ger något till applicerat tryck, men ingen märkbar porlande sker på skärmen.

 

Hamnar och funktioner

För en konvertibel notebook, Elitebook Revolve erbjuder en enastående förmåga att anslutningsmöjligheter. Majoriteten av portarna är placerade längs den bakre kant av chassit. Där enheten finns två USB 3.0-portar, en Kensington-lås, en display port, och en Ethernet-port. Den högra sidan av enheten erbjuder också några ytterligare portar och knappar inklusive, en egen docka port, en microSD-kortplats, ett hörlursuttag, oberoende volymkontroller, en auto-rotera display-knappen och en strömbrytare.

Bakifrån: Ethernet-port, Kensington-lås, display-port, två USB 3.0-portar, och vägguttag

Främre höger sida: power toggle, automatiskt rotera knapp, volymkontroller Bakre höger sida: hörlursuttaget, docknings port

Skärm och högtalare

Den Elitebook Revolve erbjuder en 11,6-tums LED-bakgrundsbelyst skärm med en upplösning på 1366 x 768. Den begränsade upplösningen är verkligen en svag punkt för enheten, särskilt med tanke på dess $ 1450 prislapp. Trots den låga upplösningen men den Elite Revolve erbjuder en adekvat bildupplevelse med enfärgad kontrast och en tydlig lättläst bild.

Som en konvertibel notebook displayen erbjuder touch-kontroller. Drar ett, klick och multi-finger gester är lyhörda och läsa snabbt. Men på grund av den begränsade upplösningen på skärmen, kan detaljerade gester som att markera text eller välja länkar vara svårare.

Displayen har också imponerande betraktningsvinklar med bilder håller väl förbi 180 grader. De flexibla betraktningsvinklarna är ett trevligt komplement till enheten, speciellt när du använder den som en tablett. Tyvärr blank yta på skärmen gör det lite känsligt för reflektioner och direkt ljus. I starkt upplysta områden skärmens benägenhet att reflektera bakgrundsbilder kan kraftigt minska skärmens betraktningsvinklar (särskilt längs den vertikala axeln).

HP Eliterote hus två DTS Studio Sound högtalare längs det nedre högra och vänstra partierna av chassit. HP Elitebook är verkligen inte bullrande, men de två högtalarna lyckas ge tillräckligt förstärkning lämplig för en liten grupp människor eller en blygsam stort rum. Enheten erbjuder jämn ljudkvalitet utan märkbar distorsion även vid 100 procent kapacitet.

 

Tangentbord och pekplatta

Tack vare det sträcka nedre halvan av chassit, HP Elitebook Revolve kan erbjuda mer avstånd än väntat från en 11,6-tums bärbar dator på sin Chiclet Style tangentbord. Det är fortfarande inte rymlig ens vildaste fantasi, men det finns tillräckligt utrymme för att säkerställa att användarna kan arbeta snabbt och effektivt.

Varje knapp har en bräserad mjuk konsistens som ger extra friktion. Key-djupet är ganska standard och det är lätt att säga när en nyckel har helt komprimerad. Den konsekventa feedback gör upp för bristen på djup, vilket ger en behaglig upplevelse med nycklar snabbt snäppa på plats igen.

Den måttligt stora pekplattan saknar musknapp istället förlita sig på multi-finger touch-kontroller, med ett enda finger klick fungerar som en vänster-och två fingrar för ett högerklick. Först med Samsung Ativ Bok 9 och nu HP Elitebook Revolve, är det trevligt att se datorer anta Apples pekplatta kontroller. Det är en enkel förändring, men det kan verkligen göra stor skillnad till den bärbara datorns totala användbarhet.

Pekplattan som är utrustad med Alperna förare presterar bra, läsa swipes och gester exakt utan fördröjning. Dynan har slät yta och tät precision gör fler delectate gester som att markera text lätt också.

Den enda frågan med pekplattan är dess brist på anpassningsalternativ. Det skulle vara trevligt om HP erbjöd mer robusta konfigurationer, men pekplattan fungerar fortfarande beundransvärt som det är.

 

Prestanda och Benchmarks

Vår granskning enhet av HP Elitebook Revolve 810 innehåller följande specifikationer:

  • Windows 8 (64-bitars)
  • 11,6 "LED-bakgrundsbelyst HD UWVA (1366 x 768)
  • 1,9 GHz i5-3437U-processor
  • Intel HD Graphics 4000
  • 4GB DDR3 RAM
  • 128 GB mSATA SSD
  • Intel Centrino Advanced-N 6205 802.11 a / b / g / n
  • 6-cells Li-Po batteri
  • Mått: 11,2 "x 8,4" x 0,8 "
  • Vikt: 3 kg.
  • Pris som konfigurerad: $ 1450

Utrustad med en 1,9 GHz Intel Core i5-3437U-processor, 4 GB RAM och en 128GB mSATA SSD HP Elitebook Revolve 810 erbjuder en stark nivå av prestanda för en konvertibel anteckningsbok i nivå med de flesta bärbara företagsdatorer.

Grundläggande värld bearbetning och webbfunktioner visa sig vara någon utmaning för enheten, eftersom det ska kunna jonglera flera uppgifter utan att tappa i lyhördhet eller funktionalitet. Enheten kan även ta på sig mer ansträngande affärsfunktioner som Microsoft Office Excel utan att tappa i prestanda.

Den största begränsande faktorn för den här bärbara datorn är dess integrerade HD-grafik. Maskinen kommer att kämpa med grafiskt intensiva funktioner (HD-video redigering, high-end gaming) som ett resultat, men det är definitivt inte i fokus för denna affärsinriktad enhet.

Datahämtning är relativt snabbt tack vare maskinens mSATA SSD. Applikationer laddar snabbt och det tar bara några sekunder att återgå från viloläget. Starta upp hastigheter visade sig vara lite långsammare, tar cirka 16 sekunder för maskinen att gå från sin avstängning staten till Windows 8 skärmen.

wPrime processor jämförelse (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter övergripande system prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

HP Revolve hus värme ventiler längs botten chassi och högra sidan av enheten. I de flesta fall, den konvertibla notebook är fortfarande coolt med relativt inget buller. Dock kommer titta utökade media eller skjuta maskinen till dess kapacitet att leda till den bärbara datorn blir märkbart varmare och producerar ett svagt brum.

Temperaturen når aldrig den punkt där det blir obekvämt, men användarna kommer att märka värmen när maskinen är stressad.

Batteritid

För att testa batteritiden använde vi vår nya PowerMark riktmärke i balanserat läge. Provet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Testet är mycket mer ansträngande än vårt tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. När testet är långt mer krävande poängen är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

I vårt test, HP Elitebook Revolve 810 körde i 2 timmar och 54 minuter innan du stänger av efter att ha nått 5 procent batterireserv gräns. Köra bara blyg 3 timmar för Elitebook Revolve erbjuder sub-par batteritid för en bärbar konvertibel notebook. Enheten har dock poäng mycket bättre i vår produktivitet provkörning i 5 timmar och 21 minuter innan du stänger av. Skillnaden mellan de två poängen sannolikt är ett resultat av att maskinen lossning av en del av den grafiska arbetsbelastning till CPU. Det innebär att företagsanvändare vars arbetsbelastning består mestadels av kontors-och webbfunktioner kan förvänta sig betydligt längre batteritid. Bara inte att läsa i media och räknar med den bärbara laddnings att pågå hela dagen.

PowerMark "balanserad" batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre liv):

Slutsats

Som företag fokuserad enhet, HP Elitebook Revolve 810 levererar på de flesta fronter. Den 1,9 GHz i5-processor och 128 GB mSATA SSD säkerställa att användarna kommer att kunna hantera de flesta datorfunktioner med relativ lätthet, samtidigt som maskinens tålig bärbar design skakar lätt av bär och tårar av resor.

Lätt den mest anmärkningsvärda svaga punkten för denna maskin är dess brist på mediefokus. Den 1366 x 768 skärmupplösning är lägre än vad konsumenterna förväntar sig den här prisklassen, och batteriets livslängd minskar avsevärt när de utför grafiska funktioner.

HP Elitebook är fortfarande säkert kan utföra dessa funktioner, men det finns bättre alternativ för konsumenterna. Användare som söker produktivitet och vill ha en enhet som kommer att få jobbet gjort, rätt och slätt, kommer att vara väl avskiljas av HP Elitebook Revolve 810.

Fördelar:

  • Hållbar förenklad design
  • Hög kvalitet pekplatta
  • SSD

Nackdelar:

  • Acceptabelt display
  • Blandat batteritid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar