torsdag 27 juni 2013

MSI GT60 2OD recension

MSI GT60 2OD omdöme
av Michael Wall - 2013/06/27

MSI GT60 2OD är en spel Behemoth. Denna stora klumpig odjuret erbjuder inte mycket i vägen för design, men det är mer än gärna för att kompensera för det med sina imponerande specifikationer. Den Xotic PC variant av MSI GT60 förstärker ytterligare den redan imponerande utbud med några tillägg, bland annat en 3,1 GHz Intel Core i7-4930MX processor och 1 TB hårddisk sekundär lagringsenhet.

Med sin början i linje processor och NVIDIA GeForce GTX 780 GPU det är ingen tvekan om att MSI GT60 erbjuder förstklassig prestanda, men det kommer också till ett högre pris. Har MSI GT60 motivera sitt rejäl prislapp? Läs hela testet för att ta reda.


Bygg och Design

I typiska MSI mode, den MSI GT60 2OD kombinerar svart plast och metall för att skapa sin imponerande design. Locket består av borstat aluminium med tjock plast som kör runt ramen gränsar alla sidor utom den översta, med "msi" krom bokstäver etsas in i mitten av locket. Interiören och nedre delen av chassit består mestadels av plast, med undantag för handledsstödet som består av borstat aluminium.

Införliva plast i utformningen sannolikt bidragit till att raka en bit bort av enhetens vikt, eftersom MSI GT60 är relativt portabel för en gaming anteckningsboken väger kring 7,7 pounds och mäter in på 14,97 "x 10,24" x 1.77 ". Medan MSI GT60 är inte smal ens vildaste fantasi, kan det fortfarande passar i större väskor gör det mycket lättare att transportera än de flesta kraftfulla spelplattformar.

Det borde inte komma som någon överraskning att detta spel Behemoth är hållbart. Den tjocka plast och metallram visar envis för påtryckningar att inte ge när även en extrem kraft tillämpades. Displayen fall bevisar lika tuff bara ge något till tryck utan någon märkbar porlande inträffar på skärmen.

Tillägget av plast i en high-end-enhet kan vara nedslående, men MSI fortfarande väldigt mycket känns som en spelenhet, och med sin borstad aluminium palmrest det är mer än bekväm att använda.

 

Portar
Som förväntat från en spelenhet MSI GT60 erbjuder en hel del anslutningsmöjligheter. Den bakre delen av enheten regleras främst till hamnar som rör yttre skärmar, inklusive en HDMI-kontakt, mini-Displayport, en VGA-anslutning, en Ethernet-port, och ett vägguttag. Den vänstra sidan av enheten erbjuder majoriteten av anslutningsmöjligheter för externa enheter med tre USB 3.0-portar och en 3-i-1-kortläsare. Slutligen den högra sidan av chassit fokuserar på ljud med ett hörlursuttag, mikrofoningång, två guld Flash ljudportar, en USB 2.0-port, och en Blu-ray-enhet.

MSI_GT60_ports
Back: Ström jack, Ethernet-port, VGA-kontakt, mini-Displayport-kontakt, HDMI-kontakt
Vänster: tre USB 3.0-portar, 3-i-1-kortläsare

Höger: hörlursuttag, mikrofoningång, två guld Flash ljudportar, en USB 2.0-port, och en Blu-ray-enhet

Skärm och högtalare
MSI GT60 har en 15,6 "1920 x 1080 matt bländfri visning. Displayen visar vackert att ge en tydlig bild med riklig fastighets tack vare 1920 x 1080 upplösning. Dessutom ståtar skärmen utmärkt färgkontrast, så att användarna kan få det mesta MSI GT60 s NVidia GeForce GTX 780 GPU. Den anmärkningsvärda nackdelen med att displayen är dess brist på touch-kontroller, men som spelfokuserade anordning bristen på pekaktiverade kontroller lätt kan medges.

Med sin matt finish displayen ger generösa betraktningsvinklar. Bildkvaliteten håller sig väl på den horisontella axeln med displayen blir något förvrängd vid 180 grader. Skärmen biljettpriser ännu bättre på den vertikala axeln utan märkbar bildkvalitet även vid extrema vinklar. Den icke-glare display rymmer också upp bra i direkt belysning, med några reflektioner visas på skärmen säkerställer en tydlig lättläst bild.

MSI GT 60 erbjuder två högtalare (powered by Dynaudio) ovanför tangentbordet längs den högra och vänstra kanten av chassit. Högtalarna är utrustade med en inbyggd subwoofer ger fränare och högkvalitativt ljud. Den extra bas är perfekt för spel hjälpa till att lägga till effekter till många ljudeffekter som explosioner och pistolskott. Högtalarna bevisar också kan specificera långt mer subtila omgivande ljud med yttersta klarhet.

Ljudkvaliteten är ytterligare förstärkt av införandet av Sound Blaster, som hjälper till att förfina ljudet, öka bas, och skapar virtuellt surroundljud. Användarna kommer att kunna anpassa ljudet som de vill eller välja från ett antal förinställningar för specifika ljudupplevelser, till exempel musik, filmer och spel.

 

MSI_GT60_keyboard Tangentbord och pekplatta
MSI GT60 använder en "Steelseries" Chiclet tangentbord. Finishen ovanpå de rundade knapparna är mjukare än de flesta, men det texture känslan ger tillräcklig friktion för att skapa en bekväm skrivytan. Nyckel resor är solid och feedback är utmärkt. Användare kan vara säker på att att varje tangent kommer att reagera snabbt och snäpper på plats.

Layouten på tangentbordet ger några förändringar från standardinställningen. Vissa förändringar är genial, som att flytta den "Windows-tangenten" på höger sida av tangentbordet, så att användarna inte kommer att störa deras spel genom att av misstag slå det. Andra, som den kortslutna högra shift-tangenten är bara en produkt av utrymmesbegränsningar. Det tar inte lång tid för att anpassa sig till den förändrade layouten, men att veta var dina nycklar är och att kunna komma åt dem bekvämt är viktigt när man spelar spel.

Naturligtvis är detta inte skulle vara en gaming anteckningsboken utan några fancy LED-lampor och tangentbordet är utrustad med en imponerande samling. Det är inte riktigt når upp till erbjudandet från Alienware, men MSI: s tangentbord LED Management programvara tillåter användare att använda våg och andningseffekter. Specifika regioner i tangentbordet kan även anpassas individuellt som användarna vill.

MSI GT60 erbjuder en liten pekplatta (med synaptiska förare) ligger direkt nedanför pekplattan. Pekplattan i sig fungerar som tänker lätt att läsa swipes och flerfingergester. Användare kan också dubbelklicka på plattan för att vänsterklicka eller klicka med två fingrar till höger klick. Det är bra att MSI tillägger att funktionalitet eftersom musknapp placerade på den enda silverfältet löper över kudden är sub-bar. Knapparna fungerar, men eftersom de är båda belägna på en enda plast bar finns det ingen ge mot centrum, vilket gör det enkelt för klick för att inte registrera om du inte är längst till höger eller extrem vänster.

De flesta spelentusiaster kommer sannolikt att välja en USB-aktiverad mus ändå, men en större pekplatta med separata musknappar skulle har välkomnats.


Prestanda

Vår granskning enhet av   MSI GT60 innehåller följande specifikationer:

  • Windows 8 (64-bitars)
  • 15.6 "FHD, 1920 x 1080 (non-glare display)
  • 3.1 GHz i7-4930MX
  • NVIDIA GeForce GTX 780 (4 GB DDR5)
  • 16GB DDR3
  • 128GB SSD
  • 1TB hårddisk (5400 RPM) Sekundär Drive
  • BD-brännare / BD Combo / DVD Super Multi optisk enhet
  • Blå tand 4,0
  • 802.11 a / b / g / n
  • 9-cells litium-jonbatteri
  • Mått: 14.97 "x 10.24" x 1.77 "
  • Vikt: 7,7 £.
  • Starta Pris: 1950 $
  • Pris som konfigurerad: $ 3173

Utrustad med en början i linje 3.1GHz Intel fjärde generationens i7-4930 MX-processor, 16 GB RAM-minne, och ett Nvidia GeForce GTX 780 GPU denna konfiguration av MSI GT60 båtar imponerande prestanda. Med detta sagt användare kommer att behöva betala en rejäl prislapp för denna prestanda med PC-konfiguration Xotic kostar ungefär $ 3175 (vid tiden för översyn skriven) jämfört med maskinens ursprungliga $ 1,950 utropspris.

När det gäller vanliga webben, ord-och kontorstjänster den bärbara datorn kan hantera praktiskt taget alla uppgifter som du slänger på den. Även noppor upp flera uppgifter på en gång bevisar ingen fråga för enheten tack vare 16 GB RAM. Den bärbara datorn har även belysning snabb uppstart upp hastigheter och datahämtning via 128GB SSD, och gott om förvaring för spel och andra medier med sin sekundära 1TB HDD.

Naturligtvis var denna bärbara dator verkligen skiner är med grafikintensiva funktioner. Denna bärbara dator kan hantera HD-video redigering och 1080p-spel med optimal prestanda. För att testa den enhet vi körde BioShock Infinite på de högsta inställningarna (Ultra) i 1080p. Spelet gick smidigt utan några märk hicka i genomsnitt cirka 50 bilder per sekund (FPS). För dem som kräver 60 FPS hela tiden de var MSI GT60 kunna köra BioShock Infinite på nära optimala inställningar (mycket höga) i genomsnitt 68fps och bekvämt sitter vid 60fps med v-sync aktiverat. Med sina respektive specifikationer användarna kan vara säkra på att MSI GT 60 kommer att köra alla spel som finns på marknaden, och kommer att göra det med stellar resultat.

 

Prestandatester

Basen modell av MSI GT60 2OD-026US är utrustad med en Intel Core i7-4700MQ, med 8 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 780, 128GB SSD, 500GB HDD, samt en Super Multi DVDRW / CDRW optisk enhet. Basmodellen kostar för närvarande för $ 1950 på Xotic PC: s webbsida.

Denna konfiguration Notebook Review testade uppgradersätta en Intel Core i7-4930MX, med 16 GB RAM-minne, en 1TB hårddisk sekundär enhet, och en Blu-ray optisk enhet för $ 3156 på Xotic PC.

wPrime processorjämförelser (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter övergripande system prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov (C Drive på vänster D Drive på höger):

Värme och buller
MSI touts nya "Cool Booster 2"-tekniken, som använder en enda fläkt tillsammans med en delad heat pipe teknik för att kyla ner GT60. Fläkten är verkligen hörbar när maskinen körs genom sin takt. Även enkla funktioner som strömmande video kan utlösa ett starkt gensvar från fläkten som det fungerar för att hålla enheten sval.

I likhet med andra spel enheter MSI GT60 kan bli ganska varmt. Medan provning BioShock Infinite på ultra inställningar värme kontinuerligt härrörde från både botten och vänstra delarna av chassit. MSI GT60 värmer lätt upp till den punkt där det inte skulle vara bekväm att använda som en bärbar dator och inte heller har någon av ventilationsöppningarna riktade mot användarens hud. Med tanke på att MSI GT60 väger nästan £ 8, är inte mycket av en förlust oförmågan att använda den i knät. Annat än att kylsystemet gör sitt jobb även om det är lite högt, men det finns ingen anledning att oroa sig för maskin överhettning.

Batteritid
För att testa batteritiden använde vi vår nya PowerMark riktmärke i balanserat läge. Provet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Testet är mycket mer ansträngande än vårt tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. När testet är långt mer krävande poängen är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

PowerMark "balanserad" batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre liv):

I våra tester, MSI GT60 körde i 2 timmar och 15 minuter innan du stänger av efter att ha nått 5 procent batterireserv gräns. Köra nära två timmars märket MSI GT60 erbjuder ganska standard batteritid för gaming anteckningsboken. Enheten gjorde testet märkbart bättre i produktivitetsläge kör i 4 timmar och 15 minuter innan du stänger av, se till att användarna kommer att få betydligt mer batteritid medan du använder enheten för grundläggande ord och webbfunktioner. Som en stationär dator, är batteritiden inte är avgörande för MSI GT 60, men det är skönt att veta att enheten kan köras tillförlitligt för mer än ett par timmar på egen strömkälla.

Slutsats

I termer av prestanda MSI GT60 är sublim. Den fjärde generationens i7-processor, 16 GB RAM, GTX 780 GPU, och 128GB SSD säkerställa belysning snabb prestanda och respons. Den bärbara datorn kan köra alla spel som finns på marknaden, och framför allt den kan köra något spel med extrem effektivitet.

Men på $ 3175, en del av de tillägg som gjorts av Xotic PC kännas som overkill. Att ha en av de senaste Intel Core i7-processorer är stor, men den bärbara datorn inte verkligen behöver den extra prestanda. Basen modeller av MSI GT60 2OD erbjuder en 2.7GHz i7-4700MQ processor, säkert 3.1GHz i7-4930MX är snabbare, men det garanterar inte ökning av $ 950 pris.

Som en spelkonsol om användarna verkligen vill lägga sina pengar till att öka prestanda, väljer en enhet som tillåter användare att lägga till en andra NVidia GeForce GTX 780 skulle sannolikt resultera i mycket bättre vinster prestanda.

Med detta sagt, basmodellen av MSI GT60 erbjuder ett stort paket för spelentusiaster. Uppbyggnaden är kanske inte lika spännande som den Alien 17 , men det ger utmärkta prestanda i ett bärbart paket.

Fördelar:

  • Desktop-liknande prestanda
  • Bekvämt tangentbord
  • Bärbar Design

Nackdelar:

  • Dyra
  • Högljudd fläkt
  • Single Touchpad Knapprad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar