tisdag 11 juni 2013

Alienware 17 Recensioner

Alienware 17 Review
Charles P. Jefferies - 2013/06/11

Alienware 17 har en ny design och den senaste tekniken - en fjärde-gen Intel "Haswell" quad-core processor och Nvidias nya flaggskepp grafikkort, GTX 780. Den 17 exteriör har fått ny design och har en uppfräschade AlienFX LED-belysning. Det finns lite att inte tycka om det här anteckningsblock, vår recension detaljer alla konster och knep.

Bygg och Design

Design är ett stort försäljningsfaktor på Alienware bärbara datorer, den M17x har varit definitionen av futuristiska sedan starten 2009. Denna femte generationens varianten har en ny design exteriör som fångar essensen av tidigare modeller medan det fortfarande är varje bit Alienware. Den första märkbara skillnaden är på framsidan av chassit, konstigt jag inte missar jet intag stil högtalargaller. Chassit har fortfarande kvar de vinklar som ger Alienware bärbara datorer deras "stealth" flygplan utseende.

Designen presenterar ett antal tillägg aluminium, den ursprungliga M17x hade gott om metall, men flera generationer har varit mestadels plast (även om lägre vikt). Alien 17 har en metallkant runt basen av chassit, en remsa under skärmen och mer eller mindre hela baksidan av locket.

Resten av chassit har en "soft touch" gummerad yta som tycks dölja damm och fingeravtryck också. Den byggkvalitet är så stark som vi kan föreställa oss, att chassit inte flex period. Locket har gott om styrka, inga ringar visar när ett tryck på baksidan av displayen. Jag gillar också hur displayen gångjärn är väldigt stel, det hindrar skärmen från vinglar när du flyttar den bärbara datorn runt.

Alienware 17 är rejäl på 9.14 pounds start och knappt två inches tjock, det bör vara hanterbar med rätt ryggsäck eller väska dock.

AlienFX belysningssystem har omprövas för Alienware 17. En mängd olika LED-accenter har lagts till i baksidan av locket, pekplattan ytan, och det finns till och med en wraparound LED omger basen av chassit. Jag tror att jag skulle kunna skriva flera sidor om omfattningen av anpassning möjlig med AlienFX belysningssystem. Det finns massor av tillgängliga färger, varje belysningszonen har sina egna inställningar (tangentbordet ensam är fyra olika belysningszoner). Lamporna kan ställas in på en färg eller att morfa mellan två färger, även den tid det tar att morfa mellan färgerna är konfigurerbar. Olika profiler kan ställas in för olika spel. Totalt sett är jag ganska imponerad och skulle säkert använda den, om bara denna bärbara dator var min egen ...

In-och O portar

Alienware 17 är en riktig stationär dator, den har allt från USB 3.0 till Displayport. Det enda den saknar är en Expresscard-plats, men det är svårt att föreställa sig att det behövs en tanke på hur många portar ingår. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: Högtalare

Bakre: Värmeluftutsläppen

Vänster: AC vägguttag, Kensington-lås, HDMI, Displayport, 2x USB 3.0, mikrofon, hörlurar och mikrofon / hörlurskombinationsjack

Höger: Media kortläsare (överst), Matad optisk enhet (botten), 2x USB 3.0, Ethernet

Skärm och högtalare

Alienware 17 har en 17,3-tums widescreen-skärm, modellen på vår enhet har en 1920x1080 upplösning och [till sist] en anti-glare ytan. Bilden kan ändras beroende på den vinkel du tittar på det, eftersom det är en inneboende kvalitet i en TN-display, IPS-paneler har inte detta problem. Trots Alienware 17 display ser bra ut, med bra färgåtergivning och kontrast. Den anti-glare skärmytan är särskilt uppskattat - det förhindrar irriterande reflexer att blanka skärmar utställning. Den 1920x1080 upplösning visar gott om detaljer i spel och möjliggör användning av två fönster sida vid sida.


Det finns två stereohögtalare placerade under handledsstödet, de får mycket högt för att underhålla ett fåtal personer i ett litet rum och göra det utan mycket distorsion, en imponerande bedrift för bärbara högtalare. Det märks bas också.

Tangentbord och pekplatta

Alienware 17 har ett fullstort tangentbord med separat numeriskt tangentbord. Den är bakgrundsbelyst - vilken färg, frågar du? Vad sägs om färger - tangentbordet har fyra olika belysningszoner artighet av AlienFX belysningssystem. Belysningen kan givetvis stängas av helt. Det här tangentbordet är traditionellt inredda och har en stor känsla, nyckelåtgärd är relativt lätt och har en mjuk, dämpad känsla. Nycklar gör lite buller, verkligen något som kan uppskattas på ett möte eller klassrummet. Tangenterna har en gummerad bländskydd yta som ska bära väl med tiden och snyggt döljer fingeravtryck och damm. Det finns ingen märkbar flex när du trycker på tangenterna.

Pekplattan är lämplig storlek för en 17,3-tums skärm. Jag gillar det faktum att det har två fysiska knappar i motsats till den trendiga men hit-and-miss "clickpads" där hela ytan är klickbar. Knapparna har bra handling och gör nästan inget buller. Pekplattan ytan är helt bakgrundsbelysning som ser bra ut - det är det första jag såg när jag slagits på Alienware 17. Pekplattan noggrannhet är bra men inte lika bra som jag förväntade mig. Det finns en liten ge i pekplattan ytan vilket betyder att det hjälper till att trycka ner lite fastare än vanligt för bra spårning.

Prestanda och Benchmarks

Performance är kännetecknet för gaming bärbara datorer som Alienware 17. Denna bärbara dator har blödning kantkomponenter, inklusive en helt ny fourt generationens Intel Core i7-processor och Nvidias nya flaggskepp grafikkort, GTX 780 med 4GB GDDR5 dedikerat minne.

Alienware 17 finns med upp till tre lagringsenheter, vår enhet har en 256 GB SSD och en sekundär 750 GB hårddisk för lagring. Upp till 32 GB RAM-minne finns tillgängligt, vår enhet har 16GB. De riktmärken som vi ser markera Alienware 17 är upp till varje dator uppgift, särskilt att spela de senaste spelen på högsta inställningarna. Detta är en bra plattform för att spela de senaste 3D-spelen och intensivt arbete som Adobe Photoshop och videoredigering.

Vår modell av Alienware 17 granskning har följande specifikationer:

  • 17,3-tums skärm, (1920x1080 upplösning, TN panel, bländskydd yta)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-4800MQ quad-core processor (6MB cache, upp till 3,4 GHz Turbo Boost)
  • Nvidia GeForce GTX 780 grafikkort w / 4GB GDDR5
  • 16GB DDR3-1600 RAM (4 x 4 GB,. 32GB max stöds - 4x 8GB)
  • 256GB Lite-On SSD
  • 750GB 7200RPM (WD7500BPKT) sekundär hårddisk
  • 8X DVD Matad DVD-brännare
  • Broadcom 4352 802.11n/ac trådlöst LAN
  • Inbyggd Bluetooth 4.0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • 1 års garanti
  • Mått: 11,7 "x 16,3" x 1,9 "
  • Vikt: 9,2 £
  • Starta Pris: 1499 $
  • Pris som konfigurerad: $ 2899

Specifikationerna är high-end som väntat, vår enhet innehåller ett antal uppgraderingar. Den 1920x1080 skärm är en välkommen uppgradering över basen 1600x900 skärm, GTX 780 grafikkort en $ 200 alternativ över basen GTX 770. Även 8 GB RAM är standard denna enhet har 16GB såsom tidigare nämnts. Olika förvaringsdriv alternativ är tillgängliga inklusive RAID-konfigurationer. Oavsett vilken konfiguration du väljer, skulle vi rekommendera att få åtminstone en tre års garanti på en bärbar dator kostar mer än $ 2.000.

wPrime processorjämförelser (lägre poäng innebär bättre prestanda):


PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter övergripande system prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov (C-enheten på vänster, E-drive till höger):


Värme och buller

Den M17x har historiskt haft ett bra kylsystem, och den nya Alienware 17 fortsätter traditionen. Kylsystemet blåser luft ut på baksidan av den bärbara datorn, den är uppdelad i två delar, med CPU värme går ut till vänster och grafikkortet ut rätt. Att hålla de två mest värmeproducerande komponenter i den bärbara datorn separerade är en bra idé.

Chassit var fortsatt svalt under längre perioder av benchmarking och spel. Ljudnivån är praktiskt taget obefintlig på tomgång, under belastning det är märkbar men låter mest som en ström av luft, utan irriterande gnälla. Det finns stora luftintag på undersidan av chassit, se till att hålla den Alienware 17 på en fast yta under spel.

Batteritid

Alienware 17 varade ganska genomsnitt två timmar, nio minuter på standard Powermark "Balanced" benchmark-test med hjälp av Nvidia-grafik. Dock gjorde den bärbara datorn ett utmärkt fem timmar, 21 minuter på vår nya Powermark "Produktivitet" benchmark, och två timmar, 48 minuter i vår Powermark "Entertainment"-test. Dessa är utmärkta tillfällen för en bärbar dator så stort och mäktigt som det här.

PowerMark "balanserad" batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre liv):

Slutsats

Alienware 17 fortsätter sin tradition av all-around excellence i bärbara prestanda. Det finns nästan inget att tycka illa om denna femte generationens variant. Exteriören har fått ny design med ett något mer moget utseende, bättre övergripande build kvalitet tack vare införandet av flera metallkomponenter, och en ny ta på AlienFX belysningssystem. Systemets prestanda är enastående med den fjärde generationens Intel Core i7-processor och top-of-the-line Nvidia GTX 780 grafikkort. Tangentbord, pekplatta, högtalare och skärm är alla toppklass. Kylsystemet är relativt tyst och fem-plus timmars batteritid är stjärnor för en bärbar dator så stort och mäktigt som det här.

Alienware 17 i sin femte generation är enklare än någonsin att rekommendera för ovanstående skäl och får vår Redaktörens Choice.

Fördelar:

  • Stor design-och belysningssystem
  • Utmärkt prestanda
  • Bra tangentbord och pekplatta
  • Respect batteritid

Nackdelar:

  • Plattans yta kan bli fastare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar