torsdag 18 augusti 2011

Toshiba Qosmio X775 recension

Toshiba Qosmio X775 recension
Charles P. Jefferies - 8/18/2011

Qosmio är Toshibas top-end multimedia och gaming anteckningsboken linje. Denna senaste iteration sport en slående design, 1,5 GB grafikkort och dubbla hårddiskar. Är det bättre än tidigare generationer? Läs vår recension för att få reda på.

Vår Toshiba Qosmio X775-Q7272 har följande specifikationer:

  • 17,3-tums glänsande 900p skärm (1600x900 upplösning)
  • Intel Core i7-2630QM quad-core-processor (2,0 GHz upp till 2,9 GHz Turbo Boost, 6MB cache, 45W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • Nvidia GeForce GTX 560M grafikkort w / 1GB GDDR5 dedikerat videominne
  • Grafik omkopplingsbar automatiskt till integrerad Intel-grafik (Nvidia Optimus)
  • 6GB DDR3-1333 RAM (1x 4GB + 1x 2GB, stöd för upp till 8 GB - 2x 4GB)
  • Dubbla 500GB 7200RPM Seagate-hårddiskar (ST9500423AS)
  • Atheros AR9002WB-1NG trådlöst nätverkskort
  • Ingen intern Bluetooth
  • Inbyggd webbkamera
  • Fack-load Blu-ray-ROM / DVD-brännare (MATSHITA BD-CMB UJ141EL)
  • 1 års garanti
  • 8-cells Li-ion batteri (47Wh)
  • Vikt: 6,6 £.
  • Mått: 16.3 x 10.8 x 1.1 ~ 2,4 inches
  • Pris: $ 1,499.99

Processorn och grafiken som anges ovan är entusiast-nivå specifikationer, här bärbara datorn är tydligt utformad för spel och avancerade multimedia användning. Den 500 GB hårddiskar är relativt liten med tanke på 640GB, 750GB och 1TB enheter blir mainstream. Det största problemet med dessa specifikationer är det låg skärmupplösning 1600x900, en multimedia bärbar dator, särskilt en med en Blu-ray-enhet, ska ha 1920x1080 (1080p) äkta upplösning. Som det ser ut, kan denna bärbara dator inte riktigt visa Blu-strålar eftersom de är avsedda att spelas.

Bygg och Design
Det mest objektiva sättet att beskriva Qosmio X775 design är "kontroversiell". Jag är säker på att vissa potentiella köpare kommer att älska den icke-traditionella utseendet på denna bärbara dator. Som sagt, det är svårt att föreställa sig en majoritet av människor skulle finna en sådan look "attraktiv."

Den X775: s ​​form är inte lika extrem som den tidigare generationen Qosmio X305, men vad det saknar i kurvor gör upp i bisarra färger. Handledsstödet och locket yta har en träfibrerna liknande konsistens med metall silverfärg som nästan är bländande i direkt ljus, onödigt att säga, jag är inte ett fan. Färgerna bleknar mellan svart och rött, vilket bidrar till den extrema utseende (på gott och ont).

Den byggkvalitet är en besvikelse. Den X775 plast konstruktion gör lite för att skilja den från de flesta budget bärbara datorer, mer exklusiva material behövs på en bärbar dator här dyra. Chassit har betydande flex när vrids av hörnen, vilket innebär att denna bärbara dator behöver en starkare intern ram. Locket är bräcklig och kan vridas med nästan ingen ansträngning, krusningar visas på skärmen när du trycker på bakifrån, vilket indikerar displayen själv har lite skydd.

Totalt sett den pråliga designen är tufft att vilja och byggkvalitet är undermåliga jämfört med andra multimedia och spel bärbara datorer i samma prisklass.

Hamnar och funktioner
Jag förväntade X775 idrotten en bättre variation av portar - som det står den bärbara datorn har grunderna plus USB 3.0 men saknar en Expresscard-kortplats, Displayport, och eSATA. Den optiska enheten hade också en irriterande skallra när du läser DVD-skivor. Alla bildbeskrivningar nedan listas från vänster till höger.


Front: Media kortläsare


Bak: Batteri


Vänster: växelström, kyla ventilationsgallret, VGA, Ethernet, HDMI, USB 3.0, USB 2.0


Höger: Kensington-lås, optisk enhet, 2x USB 2.0, mikrofon och hörlursuttag

Skärm och högtalare
Toshiba Qosmio X775 har en stor 17,3-tums skärm med en blank yta. Utan att ens lägga ögonen på skärmen är 1600x900 upplösning en kon, med tanke på X775 är inte en budget anteckningsbok ens vildaste fantasi, och den har en Blu-ray-enhet, bör den ha en ordentlig 1920x1080 (fullt HD/1080p) upplösning.

Inställning klagomålen resolutuion åt sidan, använder X775 en typisk av TN-typ panel, vilket betyder färgerna snedvrida när de ses från ovan och nedan. Displayen är förvisso tillräckligt ljust och har god kontrast, är dock inte särskilt färgstark. I slutändan är det i princip samma kvalitet som en typisk 17,3-tums mainstream bärbara, vilket inte är bra med tanke på X775 kostar dubbelt så mycket som en budget 17,3-tums bärbar dator (eller fler).


De inbyggda Harman / Kardon-högtalare är en av X775 höjdpunkter. Konerna är mycket större än väntat från en vanlig bärbar dator, även om de sitter omfattas av några konstiga utseende krom galler ovanför tangentbordet. En relativt stor subwoofer är inbyggd i notebook-datorns undersida. Ljudkvaliteten är fantastisk för en bärbar dator, de är kraftfulla och högt nog för att fylla rummet utan att förvränga. Bass är märkbar även när de inte sitter framför den bärbara tack vare den kraftfulla dedikerade subwoofer.

Tangentbord och pekplatta
Den X775 har en full-size Chiclet / ö-stil tangentbord med röd bakgrundsbelysning. Tangenterna har en platt topp och en slät glansig yta. Det är extra tyst att skriva på, dem omkring dig kanske inte märker. Nyckel resor - avståndet mellan pressade och un-pressade lägen - är kort så taktil återkoppling saknas något, även om jag inte har ett problem att skriva snabbt och korrekt. Det finns noll flex under normal drift. Den röda bakgrundsbelysning ser bra på natten och är behaglig för ögonen.

Denna pekplatta blir bara det hälften rätt, den matta ytan är lätt att spåra om och det är lämplig storlek för en 17,3-tums skärm. Pekplattan knapparna är avskyvärda, men, de känner sig och låter otroligt billigt, vilket gör en högljudd ihålig klick oavsett hur lätt tangenterna trycks ned. På den positiva sidan, jag gillar pekplattan på / av-knapp ovanför tangentbordet, fler bärbara datorer bör komma med en sådan funktion så att folk kan stänga av pekplattan om de använder en extern mus.

Prestanda och Benchmarks
Den X775 hade inga problem att driva igenom vår svit av riktmärken och spel tack vare dess entusiast-grade komponenter. Multitasking med flera program samtidigt är en barnlek tack vare quad-core Intel Core i7-2630QM processor och 6 GB RAM-minne. Den 1,5 GB Nvidia GTX 560M grafikkort är Nvidias tredje mest kraftfulla grafikkortet och är mer än kapabla att spela de senaste spelen på höga inställningar visuella kvalitet.

Enda sen till den här bärbara datorn är hårddiskar, de 500GB 7200RPM Seagate enheter är gamla och långsammare än vissa moderna 5400RPM enheter. Helst denna bärbara dator bör ha kommit med Seagate Momentus XT hybrid hårddiskar eller 640GB/750GB 7200RPM enheter.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter också övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är en nyare riktmärke som mäter den totala grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Gaming Benchmarks
Vi testade två krävande spel på X775: Crysis och The Witcher 2. Båda spelen kördes vid skärmens native 1600x900 upplösning och "höga" inställningar. För referens, 30 bildrutor per sekund (FPS) är det minimum som krävs för en smidig spelupplevelse.

Nvidia GeForce GTX 560M är ett kraftfullt kort men inte top-end. Ändå kommer det att kunna spela nästan alla moderna spel inklusive Crysis på höga inställningar visuella kvalitet ... särskilt vid 1600x900 upplösning.

Värme och buller
Den X775 gör väl i detta område. Även under full benchmarking belastning, det X775 är fortfarande svalt och tyst. Fläkten är stor och blåser varm luft ut på vänster sida av den bärbara datorn. Jag stötte på några värmeproblem. Detta är en bra förbättring över några av Toshibas äldre Qosmio bärbara datorer och företaget bör lovordas för att göra en gaming anteckningsboken som håller temperaturen i schack.

Batteritid
Jag mätte tre timmar i livet under våra standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad Effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida varje minut). Detta är en acceptabel tid för en 17,3-tums bärbar dator och bra för en bärbar dator packad med en kraftfull Intel Core i7-processor och dedikerad grafik. Det är säkert att säga att en stor del av batteritiden kommer från Nvidias Optimus-teknik som automatiskt känner av när den bärbara datorn inte spelar spel eller kör grafikintensiva applikationer och växlar till Intel integrerad grafik för att spara på batteriet.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Toshiba Qosmio X775 har en del att vilja och mycket att ogillar. Låt oss börja med proffsen: utmärkt prestanda för spel och multimedia, bra högtalare, och en anständig bakgrundsbelyst tangentbord. Den har också en tre timmars batteritid, vilket är mycket bra för en kraftfull 17,3-tums bärbar dator. Slutligen går det svalt och tyst även när man spelar.

Den dåliga börjar med designen, det är pråliga och bisarra. Den byggkvalitet är en besvikelse också, med undermåliga material och en betydande mängd flex. Den skärmupplösning på 1600x900 är en annan stor klagomål, det X775 har en Blu-ray-enhet, som spelar tillbaka 1920x1080 innehåll, så varför inte inkludera en 1920x1080 skärm? Slutligen pekplattknappar känner sig billigt och gör för mycket oväsen när den trycks in.

Den X775 är inte det lättaste $ 1500 bärbara dator för att rekommendera med tanke på ovanstående.

Fördelar:

  • Utmärkt prestanda
  • Decent bakgrundsbelyst tangentbord
  • Stora högtalare
  • Körs sval och tyst

Nackdelar:

  • Låg upplösning
  • Konstig design
  • Så-så byggkvalitet
  • Dålig pekplattknappar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar