onsdag 3 augusti 2011

HP ENVY 14 Recension (2011 Update)

HP ENVY 14 Recension (2011 Update)
av Charles P. Jefferies - 2011/08/03

Avundsjuka är HP: s svar på Apple MacBook. Vår 14-tumsmodellen har en vacker metallchassi och en bakgrundsbelyst tangentbord. Är det den perfekta Apple alternativ? Läs vår recension för att få reda på.

Vår HP ENVY 14 recension enheten är konfigurerad med följande specifikationer:

  • 14,5-tums "kant till kant" glas 720p display (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2410M dual-core processor (2,3 GHz upp till 2.9GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • AMD Radeon HD 6330M grafikkort w / 1GB DDR3 dedikerat videominne
  • Grafik automatiskt omkopplingsbara till integrerad Intel-grafik
  • 6GB DDR3-1333 RAM (1x4GB + 1x 2GB, stöd för upp till 8 GB - 2x 4GB)
  • 750GB 7200RPM Western Digital-hårddisk (WD7500BPKT)
  • Intel Centrino Advanced-N 6230 trådlöst nätverkskort
  • Intern Bluetooth 3,0
  • Integrerad Skype-certifierad 720p HD-webbkamera
  • Inbyggd slot-load DVD-brännare (HP DVD-RAM UJ897)
  • 2-års garanti
  • 8-cells Li-ion batteri (14,8, 3800mAh)
  • Vikt: 5,69 £.
  • Mått: 14,01 x 9,33 x 1,16 ~ 1,18 inches
  • Utropspris: $ 999
  • Pris som konfigurerad: $ 1,079.99

Den Envy 14 är välutrustade och inkluderar ovannämnda standard spara för snabb 750GB 7200RPM hårddisk, vilket är en $ 80 val över standard 500GB enheten. Dessa är robusta om inte entusiasten nivå specifikationer. Som konfigurerats kan ENVY 14 hantera nästan alla uppgifter, inklusive spel tack vare engagerade AMD Radeon grafikkort. En besvikelse är den lågupplösta 14,5-tums skärm, den tidigare generationen ENVY 14 fanns med en utmärkt hög gamut 1600x900 skärm, som gav mycket mer utrymme att arbeta med.

Bygg och Design
HP ENVY bärbara datorer handlar om design. Den Envy 14 bär en nära likhet med Apple MacBook, vilket inte är en dålig sak men lämnar inte en hel del utrymme för originalitet. Till skillnad från traditionella bärbara datorer med en inre ram, bygger ENVY 14 på metallen som utgör dess yttre chassit som en exoskelett för styrka. Den byggkvalitet är top notch övergripande och känns anmärkningsvärt fast. Allt som metall har en baksida, naturligtvis: en vikt på nästan sex pounds. En standard 14-tums bärbar dator väger ungefär ett halvt kilo mindre. Även botten av chassit är gjord av en metallegering.

Locket är fäst vid chassit via två starka gångjärn; lockets metall stöd ger utmärkt skydd mot stötar. Locket kan öppnas med en hand, vilket är bekvämt. Passform och finish är utmärkt, det finns inga grova eller feljusterade kanter. Jag gillar laseretsade mönster i handledsstödet och locket, det ser bra och gör det mer visuellt intressant än en MacBook.

Den Envy 14 är ivriga att imponera och verkligen gör, det är en av de mest solida icke-bärbara företagsdatorer att passera genom vårt laboratorium i tid.

Hamnar och funktioner
Den Envy 14 har en över genomsnittet mängd input / output-portar för en 14-tums konsument bärbar dator, inklusive eSATA, HDMI och Mini DisplayPort. Den saknar USB 3,0 och en ExpressCard-kortplats. Samtliga bilder beskrivningar listas från vänster till höger.


Fram: Högtalare, mediekortläsare


Bak: Kylning ventilationsgallret


Vänster: Slot-last optisk enhet, 2x USB 2,0, mikrofon / hörlurar combo jack, hörlursuttag


Höger: USB 2,0, HDMI, mini-DisplayPort, Kensington-lås, Ethernet, kyla exhust Vent, växelström

Skärm och högtalare
Det 14,5-tumsskärm är en konstig storlek, HP är den enda bärbara tillverkaren använder den. Displayen är tyvärr föga imponerande och den största besvikelsen i den bärbara datorn. Ljusstyrka, kontrast och färgåtergivning är inte annorlunda än vad som finns på bärbara datorer halva priset. Dessutom 720p (1366x768) skärmupplösning är dålig och resulterar i en massa onödiga rullning på nätet och i de flesta program, eftersom det inte finns tillräckligt med pixlar för att visa innehåll. Slutligen är kant-till-kant glasartade täcker super reflekterande och därmed opraktiskt, det bör ha en matt yta för läsbarhet.

De Beats Audio högtalare är placerade under handledsstödet. Trots att badging de inte överväldigande bättre än de flesta bärbara högtalare, bas är allvarlig bristvara och deras placering under handledsstödet betyder dova ljudet när du skriver. Högtalarna få högt nog för allmänhet men aren? T imponerande när det gäller ljudstyrka heller. Kanske HP över-marknadsfört ljudfunktioner av denna bärbara dator.

Tangentbord och pekplatta
Den Envy 14 har en vit bakgrundsbelyst tangentbord. Denna ö / chiclet-stil modellen är unik för ENVY 14 och inte delas med andra bärbara datorer från HP. Tangenterna har en slät avbländning yta och är några av de tystaste jag har hört (eller nästan inte hört, alltså). Det finns några mindre flex frågor på höger sida, men böjning påverkar inte skrivkänsla. Tangentbordet har en engagerande känsla och ger tillräckligt återkoppling att göra snabba skriva möjligt.

Den Envy 14 har en Synaptics 'styrplatta "- det vill säga har pekplattan en klickbar yta. Jag är fortfarande inte säljs på clickpads och ENVY 14 version inte ändra mig. Om du klickar på ytan tar mer ansträngning än att trycka på en typisk dedikerad knapp på styrplattan, dessutom vila en andra finger på styrplattan kan göra stamning och oönskade rörelser. Bortsett från funktionalitet, har pekplattan ett utmärkt matt yta som är lätt att spåra den.

Prestanda och Benchmarks
Tack vare den nya Intel andra generationens Core i5-processor, en snabb 750GB 7200RPM hårddisk, och dedikerade AMD grafikkort, avundas 14 ger gott resultat för vardagliga uppgifter, inklusive måttlig spel.

För att kunna ge bästa möjliga balans mellan prestanda och batteritid bildskärmsdrivrutinen växlar automatiskt mellan AMD Radeon HD 6330M grafikkort för visuellt intensiva uppgifter och integrerade Intel-grafikprocessorer för allmänt bruk.

Den Envy 14 finns med fyrkärnig Intel Core i7 processor som är mycket snabbare än dual-core processor i vårt test enhet. Den Envy 14 är dessutom tillgänglig med en Solid State Drive (SSD) som drastiskt förbättrar diskprestanda (uppstart och programtider lastning, för att nämna några).

Även om ENVY 14 är inte tekniskt en gaming anteckningsboken, tog vi friheten att benchmarking den mot en 15-tums ASUS G53-serien gaming anteckningsboken eftersom båda systemen kan hittas på nätet för liknande priser. Tänk bara på att den relativt tunna ENVY 14 är mer resor vänlig än en 15-tums spelautomat.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den Envy 14 är imponerande svalt under normal belastning. Medan spel och utföra andra krävande uppgifter, får den bärbara yta något varmare men inte het. Den nedre delen av chassit under kylning luftutsläppen blir varmare, så det är nog inte en bra idé att använda den i knät när man spelar.

Buller är avundsjuka 14 andra undergång bredvid Matt skärm. Även när bara surfa på Internet fansen vänder sällan av och göra en irriterande gnälla, det blir bara starkare när man spelar.

Batterilivslängd
Under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder), uppnådde ENVY 14 4,5 timmar i livet på sin stora 8-cells batteri som är mindre än väntat . Den tidigare generationen ENVY 14 varade drygt fem timmar.

Den Envy 14 finns med "Slim Fit" längre livslängd polymer batteri som fäster smidigt till botten av den bärbara datorn. Vår testenhet kom inte med en men vi förväntar oss att lägga till minst två timmar till körningen. Naturligtvis ökar vikten och tjockleken av den bärbara datorn.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
HP Envy 14 imponerar på flera områden, bland annat bygga kvalitet, design och prestanda men underwhelms på två viktiga områden. Den första är skärmen, med tanke på högre pris vi förväntade oss en bättre skärm utan var hälsad med en låg detalj panelen inte annorlunda än de som finns på budget bärbara datorer. Andra är fläktljud, det är oacceptabelt. Även vid tomgång fläkten stängs sällan av och har en hörbar gnälla. En mer mindre klagomål är 4,5-timmars batteritid, vilket är anständigt, men mindre än vad vi förväntat oss från de stora åtta-cells batteri. Två andra nyanser värda att nämna är de så så högtalare trots Beats Audio badging och petiga styrplatta, som inte fungerar så bra som en traditionell pekplatta.

I slutet av dagen ENVY 14 är verkligen tillråda - dess design och kvalitet är enastående bland omedelbara konkurrenter, dessutom dess prestanda är över genomsnittet, särskilt för spel. Dess bakgrundsbelyst tangentbord är utmärkt och det kommer med två års garanti standard. Vi tror proffsen uppväger nackdelarna, men som alltid, väga dem själv.

Fördelar:

  • Snygg design
  • Fast byggkvalitet
  • Utmärkt bakgrundsbelyst tangentbord

Nackdelar:

  • Lackluster skärm
  • Petiga pekplatta
  • Fläktar


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar