onsdag 31 augusti 2011

Lenovo IdeaPad U260 Användarrecension

Lenovo IdeaPad U260 Användarrecension
av Daniel P. Dern - 2011/08/31

Lenovos IdeaPad familj av bärbara datorer är bolagets multimedia / underhållning serien, i motsats till business-optimerade ThinkPad linje eller budget-orienterade Essential linje. Redaktörerna på NotebookReview.com hade inte en överväldigande positivt yttrande om 12,5-tums Lenovo IdeaPad U260 , men bidragsgivare Daniel P. Dern ville klämta in med sin egen ta på ultraportabla U260.

IdeaPad U260 är Lenovos (och enligt företaget, branschens) först 12,5-tums (widescreen-skärm) laptop. Den U260 har inga interna tillval maskinvarukonfiguration att förändra basen MSRP av $ 1,199.00, inte ens en solid-state disk (SSD) i stället för på hårddisken. Du kan naturligtvis lägga service eller garanti alternativ, tillsammans med programvara från tredje part och kringutrustning, som kommer att ge systempriset upp.

Kom ihåg att basen garanti för bara ett år. Uppgraderingar börjar på $ 39 upp till $ 229 för 3-års In-hem garanti + 3-års LenovoCare Notebook skydd. Efter att ha haft i hemmet tjänst för min gamla IBM ThinkPad - inklusive en runda som Lenovo efter IBM sålde dem varumärket och sortimentet - Jag kan tala positivt till kvaliteten på tjänsterna, och den stora bekvämligheten att inte behöva packa den bärbara datorn upp för sjöfart och förtroende kommer det inte att bli fixat av avlastare eller avlägsna fixare.

Innan du köper, börja med att kontrollera Lenovo platsen för försäljning, jag har sett priser på $ 999 och även 849 $ på olika dagar. Vad gäller frågan huruvida detta pris är bra, ett fynd, eller dåligt, kom ihåg att bärbara datorer är inte alltid jämförbara varor, även med samma vikt och storleksklass.

Bygg och Design
Lenovos IdeaPad familj är avsedd för stilmedvetna användare, jämfört med lugnt proffsiga, helsvart affärsinriktad ThinkPad familj. Enheten känns betryggande fast, utan att vara alltför tung - även med den lilla lätta nätadaptern och dess sladdar, kan du bära detta runt hela dagen utan någon ansträngning eller besvär. Och chassit känns gedigen, när jag försiktigt vred kanterna, det verkar inte böja sig.

IdeaPad U260 har en magnesiumlegering skal med "metallisk borstat" och "strukturerade mönster etsad i locket", enligt Lenovo. Översättning, känns det släta, men inte hala. Den U260 kommer i antingen Clementine Orange eller mocka brun färg, har rundade hörn, och toppen är tom med undantag för en liten silver Lenovos logotyp. Insidan är svart med undantag för tangentbord markeringar och lätta upp indikatorer. Högtalare är på toppen innanför gångjärnen - nästan osynlig om du inte titta noga för grillen områdena.

Den bezel runt 12,5-tumsskärm är ungefär en halv tum på varje sida. Det 1,75-tum 3,25-tums två-knappen pekplatta är centrerad bredvid den nedre kanten av basen, vilket för bekväm att skriva. Displayen locket öppnas smidigt - upp till 140 grader, kommer det inte att ligga platt. Den enda andra designsärdrag jag nämna här är att U260 har Lenovos Active Protection System som skyddar hårddisken mot stötar.

Hamnar och funktioner
Den U260 har två USB 2.0-portar (en på varje sida), Ethernet, Ethernet, HDMI och VGA, ljud, och en säkerhetslås. Det finns en fysisk Wi-Fi på / av omkopplaren, och en lätt upp indikatorn ovanför tangentbordet. Strömbrytaren är precis ovanför tangentbordet, mitt på den vänstra sidan, och tänds tydligt att bekräfta att strömmen är på. Det finns inga platser för SD-kort eller andra medier och hamnarna är alla på sidorna, fram-och baksida är fasta. Kylventilerna är på botten mot baksidan.

I U260 har även en integrerad 0.3MP kamera, i mitten överst, som bland annat kan användas för VeriFace ansiktsigenkänning erkännande inloggning, med ansiktet i stället för en keyboarded lösenord. (Varning: VeriFace tydligen kan luras av en bild, som ett visas på en telefon.

VeriFace fungerar någorlunda väl utom i alltför svagt ljus (du kan kringgå detta på en per-händelse basis och använda Lösenord Logga in istället -. Eller vrid alla inloggning säkerhet) Om du inte är behörig användare, låter VeriFace också du sedan spela en video / audio meddelande till en angiven användare.

VeriFace tar och sparar bilder på obehöriga användare - om du försöker logga in via VeriFace, varnar den dig att det tar din bild och skicka den (under förutsättning att det kan).

Tangentbord och pekplatta
Tangenterna på IdeaPad U260 tangentbord, liksom andra Lenovo IdeaPads Jag har försökt, är platt eller nästan så, jämfört med trevliga avfasningen gemensam för Lenovo ThinkPad - som krävs för att bidra till att ge en tunn-som-möjligt profil. Piltangenterna är längst ner till höger, och Home / End / PageUp / PageDown nycklar är en kolumn till höger om huvuddelen av nycklar. Den översta raden av tangenter är ESC, F1 till F12, PrtSc, och Ta bort, med nästan alla dessa, piltangenterna och den högra kolumnen gör standard dubbel plikt med funktion (fn) betydelser också.

Den skriver delen av tangentbordet (dvs exklusive högra kolumnen Home / End / Page-Up / Page-Down knappar) är 10 inches jämfört med 11 inches på en vanlig stationär tangentbord. Lenovo säger att det är en "full-tangentbord," men mina mätningar, aritmetik och skriva (jag är en 60 + ord per minut beröring maskinskriverska - på en fullstor klaviatur) håller.

Detta gör tangentbordet mer än tillräcklig för långvarig textinmatning eller annan keyboarding, men tar lite mer eftertanke och uppmärksamhet på touch-typ utan att göra alltför många fel. Om jag skulle göra massor av skriva (som mitt arbete innebär), skulle jag överväga en annan maskin - men om det var maskinen jag var tvungen att arbeta på, skulle det inte vara ett allvarligt hinder.

Skriva på tangenterna är tyst. Känslan är bra, särskilt med tanke på tunnhet maskinen. Pekplattan är stor och lyhörd, och pekplattknapparna är nyckelkedjelagringsenheter - halv tum 1,5 inches vardera. Till skillnad från sina ThinkPad behöver Lenovo IdeaPad inte den lilla röda "suddgummi-kärna" styrpinne i mitten av tangentbordet.

Enligt Lenovo tangentbordet har en "andas yta" som hjälper den bärbara datorn stannar svalare samtidigt "spill motstånd."

Skärm och högtalare
IdeaPad U260 har en 12,5-tums 16:9 HD widescreen-skärm med 1366x768 upplösning. Det är stor nog för mycket av vad jag skulle göra, som Office och webbaktivitet, samtidigt mindre vyer öppna i IM kompis listor. Displayen har en antireflexbeläggning, och maskinen har en sensor för omgivningsljus som "automatiskt justerar [s] skärmens ljusstyrka baserat på ljusförhållanden."

Display kretsar inkluderar Intel Clear Video teknik som Intel hävdar förbättrar videouppspelning med skarpare bilder. Displayen kvaliteten är ganska bra, för allt från surfning och Microsoft Office genom att titta HD filmtrailers. Displayen har en LED-bakgrundsbelysning panel att hjälpa till med batteritiden.

Den U260 är två högtalare ger anständiga ljud, bra nog för att lyssna på Pandora eller Spotify eller NPR för "bakgrundsarbete radio." Ljudet är, föga förvånande, "ljus" - högt på diskant, inte mycket bas.

Specifikationer för Lenovo IdeaPad U260 recension enhet inkluderar:

  • 12,5 "HD-antireflexbehandlad (1366x768) 16:9 widescreen-skärm med inbyggd 0.3MP kamera
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-470UM processor (1,33 GHz 800MHz 3MB) med Intel Turbo Boost Technology
  • 4GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1066MHz
  • Intel GMA 4500 MHD grafikprocessor
  • 2 1-watts högtalare med Dolby Advanced Audio surroundljud
  • 320GB 5400rpm hårddisk
  • Multi-touch 2 knapp glas pekplatta
  • Intel Wireless Wi-Fi-Link 1000 (802.11 b / g / n), 10/100/1000M LAN, Bluetooth
  • 4-cells Li-Polymer batteri
  • Vikt: Börjar kl £ 3,0
  • Mått 12,5 x 8,1 x 0,71 inches
  • Bluetooth version 2.1 + EDR
  • andas omgjorda tangentbord
  • Ett års garanti
  • MSRP $ 1,199.00

Prestanda och Benchmarks
Lenovo IdeaPad 260 har en dual-core Intel Core i5-470UM processor med Hyper-Threading-teknik så att det fungerar mer som en quad-core processor. Den "UM" i slutet av processorn namn betyder att det är CULV (Consumer Ultra-Low-Voltage) version. CULV-versioner ska vara mycket mer energieffektiva, även om detta också vanligtvis innebär lägre hastighet, kombinationen av Hyper-Threading och Turbo Boost bör ge en nettovinst. Med hjälp av en CULV hjälper också möjligt en tunnare, mindre chassi - och bör också leda till bättre batteritid. Huruvida detta innebär förbättra batteritiden är svårt att avgöra utan att kunna byta i en icke-CULV version av processorn, förstås.

Med denna dual-core processor och fyra gigabyte RAM-minne, bör Lenovo IdeaPad U260 hantera de flesta något du kastar på den ... kort av de senaste 3D-spelen. Det är verkligen helt tillfredsställande för Office och webbläsare, samt för grundläggande multimedia konsumtion. AddGadget.com är gratis "All CPU Meter" visade total CPU-användning i allmänhet mellan 15 och 30, även om det ibland slår upp till 80% under installationer eller när jag hade en massa grejer på gång.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng är bättre):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng är bättre):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda (högre poäng är bättre):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Batterilivslängd
IdeaPad U260 levereras med en 4-cells batteri. Till skillnad från vissa bärbara datorer, är detta batteri internt, inte avsedd för tillfälliga användare byta ut. Batteriernas prestanda är U260 största negativa: runtime gör standard Office och uppgifter webb, tillsammans med att lyssna på strömmande ljud via Wi-Fi-varierar 3-4 timmar, knappast en hel dag. Den CULV versionen av processorn och andra funktioner kan förlänga batteritiden - men inte tillräckligt för att ge en hel arbetsdag är värt.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Den 40-watts AC-nätaggregat är inte så stor eller skrymmande - tegel-till-vägg kabel del är lika stor som tegel korrekt - men du vill komma ihåg att ta den med dig och arbeta från vägguttag när möjligt, för säkerhets skull.

Värme och buller
IdeaPad U260 ventilerar genom den bakre och även på baksidan av undersidan. Ryggen högra undersida chassin blir varm, men inte så varm att jag inte kan vila direkt på min nakna ben. Hårddisken och fläkten är tyst nog, jag nästan aldrig märke till dem att göra buller.

Slutsats
Lenovo IdeaPad U260 är en trevlig bärbar dator för allmän företag eller personligt bruk. Det lätt nog att bäras hela dagen, skärmen och tangentbordet är stora nog för de flesta allmänna verksamhet - och om du vill ha en större skärm och / eller tangentbord, måste du vara beredd att spendera mer eller bära tyngre. Maskinen har den prestanda du kommer "behöver" men saknar knock out punch av mer kraftfulla multimedia bärbara datorer.

Enterprise och andra företagsanvändare kanske vill titta istället på Lenovos ThinkPad familj för de extra affärsinriktade funktioner, naturligtvis - Windows 7 Professional, för en. Och tre till fyra timmars batteritid kan vara en showstopper, jag har haft med den här maskinen, men att föga imponerande batteritid är tillräckligt för att göra mig hålla fönster-shopping.

Fördelar:

  • Bra prestanda
  • Nice design, solid känsla
  • Bra skärm, tangentbord

Nackdelar:

  • Batteriets livslängd inte hela dagen
  • Standardgarantin endast 1 år
  • Begränsade inställningsmöjligheter


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar