onsdag 3 augusti 2011

HP ENVY 14 Review (2011 Update)

HP ENVY 14 Review (2011 Update)
Charles P. Jefferies - 8/3/2011

Den ENVY är HP: s svar på Apple MacBook. Vår 14-tums modellen har en vacker metallchassi och en bakgrundsbelyst tangentbord. Är det den perfekta Apple-alternativ? Läs vår recension för att få reda på.

Vår HP ENVY 14 granskning enhet är konfigurerad med följande specifikationer:

  • 14,5-tums "kant till kant" glas 720p display (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2410M processor med dubbla kärnor (2,3 GHz, upp till 2.9GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • AMD Radeon HD 6330M grafikkort w / 1GB DDR3 dedikerad grafikminne
  • Grafik omkopplingsbar automatiskt till integrerad Intel-grafik
  • 6GB DDR3-1333 RAM (1X4GB + 1x 2GB, stöd för upp till 8 GB - 2x 4GB)
  • 750GB 7200RPM Western Digital-hårddisk (WD7500BPKT)
  • Intel Centrino Advanced-N 6230 trådlöst nätverkskort
  • Intern Bluetooth 3.0
  • Integrerad Skype-certifierad 720p HD-webbkamera
  • Inbyggd fackmatad DVD-brännare (HP DVD-RAM UJ897)
  • 2 års garanti
  • 8-cells Li-ion batteri (14.8V, 3800mAh)
  • Vikt: £ 5,69.
  • Mått: 14.01 x 9.33 x 1.16 ~ 1.18 tum
  • Utropspris: 999 $
  • Pris som konfigurerad: $ 1,079.99

Den ENVY 14 är välutrustade och inkluderar ovannämnda standard spara för snabb 750GB 7200RPM hårddisk, vilket är en $ 80 alternativ över standard 500GB-enheten. Dessa är robust om inte entusiasten nivå specifikationer. Som konfigurerad kan det ENVY 14 hantera nästan alla uppgifter inklusive spel tack vare dedikerade AMD Radeon-grafikkort. Den ena besvikelsen är lågupplösta 14,5-tums skärm, den tidigare generationens ENVY 14 fanns med en utmärkt hög-gamut 1600x900 skärm, som gav mycket mer utrymme att arbeta med.

Bygg och Design
HP ENVY bärbara datorer handlar om design. Den ENVY 14 har stora likheter med Apples MacBook, vilket inte är en dålig sak dock inte lämna en hel del utrymme för originalitet. Till skillnad från traditionella bärbara datorer med en inre ram, det ENVY 14 är beroende av den metall som utgör dess yttre chassit som ett exoskelett för styrka. Den byggkvalitet är top notch övergripande och känns anmärkningsvärt stabil. Allt som metallen har en baksida, förstås: en vikt på nästan sex pounds. En standard 14-tums bärbar dator väger ungefär ett halvt kilo mindre. Även den nedre delen av chassit är tillverkat av en metallegering.

Locket är fäst vid chassit via två kraftiga gångjärn; lockets metallbärare ger utmärkt skydd mot stötar. Locket kan öppnas med en hand, vilket är bekvämt. Passform och finish är utmärkt, det finns inga grova eller dåligt kanter. Jag gillar laseretsade mönster i handledsstödet och locket, det ser bra ut och gör den mer visuellt intressant än en MacBook.

Den ENVY 14 är ivrig att imponera och säkerligen gör, det är en av de mest solida icke-bärbara företagsdatorer för att passera genom vårt labb i en tid.

Hamnar och funktioner
Envy 14 har en över genomsnittet mängd input / output-portar för en 14-tums konsument bärbar dator, inklusive eSATA, HDMI och Mini Displayport. Den saknar USB 3.0 och en Expresscard-kortplats. Alla bild beskrivningar listas från vänster till höger.


Front: Högtalare, mediekortläsare


Bakre: Kylning ventilationsgallret


Vänster: Direktmatad optisk enhet, 2x USB 2.0, mikrofon / hörlurar combo jack, hörlursuttag


Höger: USB 2.0, HDMI, mini-Displayport, Kensington-lås, Ethernet, kyla exhust vent, växelström

Skärm och högtalare
Den 14,5-tums skärm är en konstig storlek, HP är den enda bärbara datorn tillverkaren använder den. Displayen är tyvärr föga imponerande och den största besvikelsen av den bärbara datorn. Ljusstyrka, kontrast och färgåtergivning är inte annorlunda än vad som finns på bärbara datorer halva priset. Dessutom 720p (1366x768) upplösning av är dålig och resulterar i en massa onödig rullning på nätet och i de flesta program, eftersom det inte finns tillräckligt med pixlar för att visa innehåll. Slutligen är super reflekterande och därför opraktiskt kant-till-kant glasaktig beläggning, det bör ha en matt yta för läsbarhet.

Beats Audio högtalarna är placerade under handledsstödet. Trots badging de inte är överväldigande bättre än de flesta bärbara högtalare, bas saknas hårt och deras placering under handledsstödet innebär dova ljudet när du skriver. Högtalarna får högt nog för allmän men eller hur? T imponerande när det gäller ljudstyrka heller. Kanske HP övermarknadsljudfunktionerna i denna bärbara dator.

Tangentbord och pekplatta
Envy 14 har en vit bakgrundsbelyst tangentbord. Denna ö / Chiclet-stil modell är unik för ENVY 14 och inte delas med andra HP bärbara datorer. Tangenterna har en jämn bländskydd yta och är några av de tystaste jag har hört (eller nästan inte hört, det är). Det finns några mindre flex frågor på höger sida, men böjningen inte påverkar skrivkänsla. Tangentbordet har en engagerande känsla och ger tillräckligt med återkoppling för att snabbt skriva möjligt.

Envy 14 har en Synaptics "styrplatta" - det vill säga, har pekplattan en klickbar yta. Jag är fortfarande inte säljs på clickpads och ENVY 14 s version inte ändra mig. Om du klickar på ytan tar mer ansträngning än att trycka på en typisk dedikerad knapp på styrplattan, och dessutom kan vila ett andra finger på pekplattan orsaka stamning och oönskade rörelser. Bortsett från den funktionalitet, har styrplattan en utmärkt matt yta som är lätt att spåra den.

Prestanda och Benchmarks
Tack vare den nya Intel andra generationens Core i5-processor, en snabb 750GB 7200RPM hårddisk, och dedikerade AMD grafikkort, det ENVY 14 ger gott om prestanda för vardagliga uppgifter, inklusive måttlig spel.

För att kunna ge bästa möjliga balans mellan prestanda och batteritid visnings föraren växlar automatiskt mellan AMD Radeon HD 6330M diskret grafik för visuellt intensiva uppgifter och den integrerade Intel-grafik för allmänt bruk.

Den ENVY 14 finns tillgänglig med en quad-core Intel Core i7-processor som är mycket snabbare än dual-core processor i vår testenhet. Den ENVY 14 är dessutom tillgänglig med en Solid State Drive (SSD) som drastiskt förbättrar diskprestanda (uppstart och programladdningstider, för att nämna några).

Även om ENVY 14 är inte tekniskt en gaming anteckningsboken, tog vi oss friheten att benchmarking den mot en 15-tums ASUS G53-serien gaming anteckningsboken eftersom båda systemen kan hittas på nätet för liknande priser. Bara tänk på att den relativt tunna ENVY 14 är mer resor vänlig än en 15-tums spelmaskin.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den ENVY 14 är fortfarande imponerande svalt under normal belastning. Medan spel och utföra andra krävande uppgifter, får den bärbara datorns yta något varmare men inte hett. Den nedre delen av chassit under kylning luftutsläppen blir varmare, så det är nog inte en bra idé att använda den i knät när man spelar.

Buller är den ENVY 14 andra undergång bredvid den svaga skärmen. Även när bara surfar på Internet fansen sällan stänga av och göra en irriterande gnälla, det bara blir starkare när man spelar.

Batteritid
Under vår standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder), den ENVY 14 uppnådde 4,5 timmar av livet på den stora 8-cells batteri som är mindre än väntat . Den förra generationen ENVY 14 varade i drygt fem timmar.

Den ENVY 14 finns tillgänglig med en "Slim Fit" förlängd livslängd polymer batteri som fäster sömlöst till botten av den bärbara datorn. Vår testenhet kom inte med någon men vi förväntar oss att lägga till minst två timmar till tidskörning. Naturligtvis ökar vikten och tjockleken på den bärbara datorn.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
HP ENVY 14 imponerar på en rad områden, inklusive byggkvalitet, design och prestanda men underwhelms inom två viktiga områden. Den första är skärmen, med tanke på de skyhöga priserna som vi förväntade oss en bättre kvalitet skärm men i stället var hälsad med en låg detaljpanelen inte annorlunda än de som finns på budget bärbara datorer. För det andra är fläktljudet, det är oacceptabelt. Även på tomgång fläkten stängs sällan av och har en hörbar gnälla. En mindre klagomål är den 4,5-timmars batteritid, vilket är anständigt, men mindre än vad vi förväntat oss från den stora åttacellsbatteri. Två andra nyanser värda att nämna är de så så högtalarna trots Beats Audio badging och petiga styrplatta, vilket inte fungerar så bra som en traditionell pekplatta.

Vid slutet av dagen för ENVY 14 är verkligen tillråda - dess design och kvalitet är enastående bland omedelbara konkurrenter, dessutom dess prestanda är över genomsnittet, speciellt för spel. Dess bakgrundsbelyst tangentbord är utmärkt och det kommer med två års garanti standard. Vi tror att fördelarna uppväger nackdelarna, men som alltid, väga dem för dig själv.

Fördelar:

  • Stora snygga designen
  • Solid byggkvalitet
  • Utmärkt bakgrundsbelyst tangentbord

Nackdelar:

  • Lackluster skärm
  • Finicky pekplatta
  • Höga fans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar