onsdag 31 augusti 2011

Lenovo IdeaPad U260 User Review

Lenovo IdeaPad U260 User Review
av Daniel P. Dern - 8/31/2011

Lenovos IdeaPad familj av bärbara datorer är bolagets multimedia / underhållning serien, till skillnad från affärsoptimerad ThinkPad linje eller budget-orienterade Essential linje. Redaktörerna på NotebookReview.com hade inte ett överväldigande positivt yttrande om 12,5-tums Lenovo IdeaPad U260 , men bidrags Daniel P. Dern ville kören med sin egen ta på den ultraportabla U260.

IdeaPad U260 är Lenovos (och, enligt företaget, branschens) första 12,5-tums (widescreen-skärm) laptop. Den U260 har inga interna konfigurations hårdvara alternativ för att ändra grund MSRP av $ 1,199.00, inte ens en disk solid-state (SSD) istället för hårddisken. Du kan naturligtvis lägga till service-eller garantialternativ, tillsammans med programvara från tredje part och kringutrustning, som kommer att föra systempriset upp.

Kom ihåg att grundgaranti är för bara ett år. Uppgraderingar börjar på $ 39 upp till $ 229 för 3-åriga In-hem garanti + 3 års LenovoCare Notebook Protection. Efter att ha haft i-hemservice för min gamla IBM ThinkPad - inklusive en runda av Lenovo efter IBM sålde dem varumärket och sortimentet - Jag kan tala positivt till servicekvalitet, och den stora bekvämligheten med att inte behöva packa den bärbara upp för frakt och litar vi in ​​fixat med avlastare eller avlägsna fixeringsmedel.

Innan du köper, börja med att kolla på Lenovos webbplats för försäljning, jag har sett priser på $ 999 och till och med $ 849 på olika dagar. Vad gäller frågan huruvida det priset är bra, ett fynd, eller dåligt, kom ihåg att bärbara datorer är inte alltid jämförbara varor, även med samma vikt och storleksklass.

Bygg och Design
Lenovos IdeaPad familj är avsedd för stilmedvetna användare, jämfört med tyst proffsiga, helt svart affärsinriktad ThinkPad familj. Enheten känns betryggande fast, utan att vara för tung - till och med den lilla lätta nätadaptern och dess sladdar, kan du bära det runt hela dagen utan någon stam eller olägenhet. Och chassit känns gedigen, när jag vred försiktigt kanterna, verkade det inte att böja.

IdeaPad U260 har en magnesiumlegering skal, med "metalliskt borstad" och "texturerade mönster etsade i locket," enligt Lenovo. Översättning, känns det ojämna eller hala. Den U260 kommer i antingen Clementine apelsin eller Mocha Brun färg, har rundade hörn, och toppen är tomt förutom en liten silver Lenovos logotyp. Insidan är svart med undantag för tangentbord markeringar och ljus-up indikatorer. Högtalare är på toppen innanför gångjärnen - nästan osynlig om man inte tittar noga för grillområdena.

Den bezel runt 12,5-tums skärm är ungefär en halv tum på varje sida. Den 1,75 tum med 3,25-tums två knappar pekplatta centreras intill den nedre kanten på basen, vilket gör för bekväm skrivning. Locket Displayen öppnas mjukt - upp till 140 grader, kommer det inte att ligga plant. Den enda andra designelement ska jag nämna här är att U260 innehåller Lenovos Active Protection System som skyddar hårddisken mot stötar.

Hamnar och funktioner
Den U260 har två USB 2.0-portar (en på varje sida), Ethernet, Ethernet, HDMI och VGA, ljud, och en säkerhetslås. Det finns en fysisk Wi-Fi / på omkopplaren, och en ljus-up indikatorn ovanför tangentbordet. Strömbrytaren är precis ovanför tangentbordet, mitt på den vänstra sidan, och lyser klart att bekräfta att strömmen är på. Det finns inga platser för SD-kort eller andra medier och hamnarna är alla på sidorna, fram-och baksida är fasta. Ventilationshålen på undersidan mot baksidan.

The U260 har också en inbyggd 0.3MP kamera, vid centrum topp, som bland annat kan användas för VeriFace ansikts-erkännande inloggning, med hjälp av ansiktet i stället för en keyboarded lösenord. (Varning: VeriFace tydligen kan luras av en bild, som man visade på en telefon.

VeriFace fungerar ganska bra förutom i alltför svagt ljus (du kan kringgå detta på ett per-event basis och använda lösenord inloggning istället -. Eller slå alla lösenord) Om du inte är en behörig användare, VeriFace kan du även då spela en video / audio-meddelande för en viss användare.

VeriFace tar och sparar bilder av obehöriga användare - om du försöker att logga in via VeriFace, varnar den dig att det tar din bild och skicka bort det (förutsatt att det kan).

Tangentbord och pekplatta
Tangenterna på IdeaPad U260 tangentbord, liksom andra Lenovo IdeaPads Jag har försökt, är platta eller nästan så, kontra den trevliga avfasning gemensam för Lenovo ThinkPad - nödvändigt för att ge en tunn-som-möjligt profil. Piltangenterna är längst ner till höger, och de HOME / END / PageUp / Pagedown nycklar är en kolumn till höger om huvuddelen av nycklar. Den översta raden av tangenter är ESC, F1 till F12, PrtSc, och Ta bort, med nästan alla dessa, piltangenterna och den högra kolumnen gör standard dubbel plikt med Function (FN) viktiga betydelser också.

Den typning delen av tangentbordet (det vill säga exklusive den högra kolumnen i Home / End / Page-Up / Page-Down för) är 10 inches jämfört med 11 inches på en vanlig stationär tangentbord. Lenovo säger att det är ett "tangentbord i full storlek," men mina mätningar, aritmetik och skriva (jag är en 60 + ord per minut touch-metoden - på ett tangentbord i full storlek) håller inte.

Detta gör tangentbordet mer än tillräckligt för långvarig textinmatning eller annan keyboarding, men tar lite mer eftertanke och uppmärksamhet på touch-typ utan att göra för många fel. Om jag skulle göra massor av typning (som mitt arbete innebär), skulle jag överväga en annan maskin - men om det var maskinen jag var tvungen att jobba på, skulle det inte vara ett allvarligt hinder.

Att skriva på tangenterna är tyst. Känslan är bra, särskilt med tanke på den tunnhet av maskinen. Pekplattan är stor och lyhörd, och styrplattans knappar är bra storlek - halv tum med 1,5 inches vardera. Till skillnad från sina ThinkPad behöver Lenovo IdeaPad inte den lilla röda "suddgummi-nub" styrpinne i mitten av tangentbordet.

Enligt Lenovo tangentbordet har en "andas yta" som hjälper den bärbara datorn stannar svalare samtidigt som "spill motstånd."

Skärm och högtalare
IdeaPad U260 har en 12,5-tums 16:9 HD widescreen-skärm med 1366x768 upplösning. Det är stort nog för mycket av vad jag skulle göra, som Office och webbaktivitet, samtidigt som mindre vyer öppna för IM kompislistor. Displayen har en antireflexbeläggning, och maskinen innehåller en sensor för omgivningsljus som "automatiskt justera [s] skärmens ljusstyrka baserat på omgivande ljusförhållanden."

Display kretsar innefattar Intel Clear Video tech som Intel hävdar förbättrar videouppspelning med skarpare bilder. Displayen kvalitet är ganska bra, för allt från surfning och Microsoft Office genom att titta på HD-filmtrailers. Displayen har en LED-bakgrundsbelysning panel för att hjälpa till med batteritiden.

Den U260 har två högtalare ger anständig ljud, tillräckligt bra för att lyssna på Pandora eller Spotify eller NPR för "bakgrundsarbete radio." Ljudet är, föga förvånande, "lysande" - högt på diskant, inte mycket bas.

Specifikationer för Lenovo IdeaPad U260 recension enhet inkluderar:

  • 12.5 "high-definition AntiGlare (1366x768) 16:9 widescreen-skärm med inbyggd 0.3MP kamera
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-470UM processor (1,33 GHz 800MHz 3MB) med Intel Turbo Boost Technology
  • 4GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1066MHz
  • Intel GMA 4500 MHD grafikprocessor
  • 2 1-watts högtalare med Dolby Advanced Audio surroundljud
  • 320 GB 5400rpm hårddisk
  • Multi-touch 2 knapp glas pekplatta
  • Intel Wireless Wi-Fi-Link 1000 (802.11 b / g / n), 10/100/1000M LAN, Bluetooth
  • 4-cells Li-Polymer batteri
  • Vikt: Startar på £ 3,0
  • Mått 12.5 x 8.1 x 0.71 tum
  • Bluetooth version 2.1 + EDR
  • andningsbar omgjorda tangentbord
  • Ett års garanti
  • MSRP $ 1,199.00

Prestanda och Benchmarks
Lenovo IdeaPad 260 har en dual-core Intel Core i5-470UM processor med Hyper-Threading-teknik så att den fungerar mer som en quad-core processor. Den "UM" i slutet av processornamnet betyder att det är den CULV (Consumer Ultra-Low-Voltage) version. CULV versioner är tänkt att vara mycket mer energieffektiva, även om detta också innebär oftast lägre hastighet, kombinationen av Hyper-Threading och Turbo Boost bör ge en nettovinst. Med hjälp av en CULV hjälper också göra det möjligt för en tunnare, mindre chassi - och bör också leda till bättre batteritid. Huruvida detta gör förbättra batteriets livslängd är svår att bestämma utan att kunna byta ut i ett icke-CULV version av processorn, naturligtvis.

Med denna dual-core-processor och fyra gigabyte RAM bör Lenovo IdeaPad U260 hantera de flesta vad du ska kasta på det ... korta av de senaste 3D-spelen. Det är verkligen helt tillräckligt för Office och webbsurfning, och för grundläggande multimedia konsumtion. AddGadget.com är gratis "All CPU Meter" visade total CPU-användning i allmänhet mellan 15 och 30, även om det ibland slå upp till 80% under installationer eller när jag hade en massa grejer på gång.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng är bättre):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng är bättre):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda (högre poäng är bättre):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Batteritid
Den IdeaPad U260 kommer med en 4-cellsbatteri. Till skillnad från med vissa bärbara datorer, är detta batteri internt, inte avsedd för tillfälliga användare swap-out. Batteriernas prestanda är det U260 största negativa: runtime gör standard Office och webb uppgifter, tillsammans med att lyssna på strömmande ljud via Wi-Fi varierar från tre till fyra timmar, knappt en hel dag. Den CULV-versionen av processorn och andra funktioner kan förlänga batteritiden - men inte tillräckligt för att ge en hel arbetsdag är värt.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Den 40-watts strömförsörjning är inte så stor och skrymmande - tegel till vägg kabeldelen är lika stor som den tegelsten korrekt - men du vill komma ihåg att ta den med dig, och arbeta från vägg ström när möjligt, för säkerhets skull.

Värme och buller
Den IdeaPad U260 ventilerar genom den bakre och även på baksidan av undersidan. Den bakre högra undersidan av chassin blir varm, men inte så varmt att jag kan inte vila direkt på min nakna ben. Hårddisken och fläkten är tyst nog, jag nästan aldrig märker dem väsnas.

Slutsats
Lenovo IdeaPad U260 är en fin anteckningsbok för allmän affärer eller personligt bruk. Det är lätt nog att bäras runt hela dagen, skärmen och tangentbordet är stora nog för de flesta allmänna aktiviteter - och om du vill ha en större skärm och / eller tangentbord, måste du vara beredd att spendera mer eller bära tyngre. Maskinen har den prestanda du "behöver" men saknar knock out punch av mer kraftfulla multimedia bärbara datorer.

Näringsliv och andra företagsanvändare kanske vill titta istället på Lenovos ThinkPad familj för de extra affärsinriktade funktioner, förstås - Windows 7 Professional, för en. Och de tre-till-fyra-timmars batteritid kan vara en showstopper, jag har haft med denna maskin, men det föga imponerande batteritiden är tillräckligt för att få mig att hålla fönster-shopping.

Fördelar:

  • Bra resultat
  • Nice design, solid känsla
  • Bra skärm, tangentbord

Nackdelar:

  • Batteritiden inte hela dagen
  • Standard garanti endast 1 år
  • Begränsade konfigurationsalternativ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar