onsdag 24 augusti 2011

Lenovo IdeaPad Z370 recension

Lenovo IdeaPad Z370 recension
Charles P. Jefferies - 8/24/2011

Lenovos nya 13,3-tums värde notebook har en snygg design, ett bekvämt tangentbord och är lätt att bära. Är det Intel Core i5-utrustad bärbar dator en värdig resesällskap? Vi tar en djupgående look.

Bygg och Design
Lenovo har historiskt gjort ett bra jobb med att göra sin budget bärbara datorer ser dyrare än sin prislapp, IdeaPad Z370 (629 $) fortsätter den trenden. Handledsstödet och surround är borstad aluminium som känns och ser bra ut. Chassit är stark och motstår vridning samt en business class anteckningsblock, det är alltid viktigt i en bärbar bärbar eftersom den förhindrar att kretskorten från böjning och så småningom misslyckas på grund av att betona sprickor i lödpunkter (en ledande orsak till bärbara misslyckande) .

Locket tyvärr kunde använda förbättring. Till att börja med den glansiga plastlocket smetas upp och repor för lätt. Dessutom är det inte delar chassit "god byggkvalitet som den böjs lätt, och dessutom krus dyker upp på skärmen när tryck appliceras på baksidan. Så länge locket är inte föremål för någon onödig stress (objekt placeras ovanpå det och så vidare), bör detta inte vara ett problem.

Totalt Z370 har bra kvalitet, säkert mycket bättre än väntat den här prisklassen.

Hamnar och funktioner
Det finns en något bättre än genomsnittet urval av portar på den här anteckningsboken, tillägg av eSATA är trevligt för att ansluta en extern hårddisk. Tyvärr IdeaPad Z370 saknar USB 3.0, Displayport, och en Expresscard-kortplats. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: Statuslampor, trådlöst på / av-knapp, mediekortläsare

Bak: Batteri

Vänster: Kensingtonlås, kyla ventilationsgallret, VGA, Ethernet, HDMI-utgång, USB 2.0/eSATA combo-port, USB 2.0

Höger: hörlurar och mikrofon, optisk enhet, USB 2.0, växelström

Skärm och högtalare
Den Z370: s 13,3-tums skärm har en 720p (1366x768) upplösning. Skärmen är typisk för en budget konsument anteckningsbok. Som en TN-typ panel, den har god sikt från båda sidor, men färgerna snabbt tvätta bort uppifrån och nedifrån.


Färgåtergivningen är tillfredsställande, men de har inte precis pop ut på skärmen som på en bättre skärm. Den blanka ytan hjälper kontrasten något, men har en hel del reflektioner och är svår att hålla ren. Den 720p upplösning är begränsande, men det finns inga bättre upplösningar som är tillgängliga i denna skärmstorlek för priset.

Denna bärbara dator har en överraskande bra uppsättning högtalare ovanför tangentbordet. De har gott om volym och göra ett bra jobb med att inte låta burkigt. Det finns till och med en antydan till bas.

Tangentbord och pekplatta
Lenovo har äntligen beslutat att anta den nya Chiclet / ö tangentbord stil i dess reviderade IdeaPad lineup. Tangentbordet har en direkt känsla och tack vare tillräckligt nedslag (avståndet mellan pressade och un-pressade lägen), är det lätt att skriva snabbt och korrekt. Tangentbordet är relativt tyst, studenter inte har problem med den här bärbara datorn i klassen. Som sagt, jag trodde den äldre standard-tangentbord har en bättre känsla, det nya tangentbordet är hårdare och mindre förlåtande. En intressant förändring med det nya tangentbordet är att vänster [Ctrl]-tangenten är nu placerad i det nedre vänstra hörnet och [Fn] knappen bredvid den, historiskt sett har bytt sina positioner.

Synaptics pekplatta har en utmärkt gropig yta och är totalt sett ett nöje att använda. Pekplattan knapparna är tack och lov tyst och solid. Pekplattan knapparna på de flesta bärbara datorer jag testar känner mig billig och är för högt, det är alltid trevligt att se en tillverkare få det rätt - Lenovo gör konsekvent så.

Vår Lenovo IdeaPad Z370 granskning enhet är konfigurerad på följande sätt:

  • 13,3-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2410M processor med dubbla kärnor (2,3 GHz, upp till 2.9GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1333 RAM (2x 2 GB, stöd för upp till 8 GB - 2x 4GB)
  • 500GB 5400RPM Hitachi hårddisk (HTS547550A9E384)
  • 802.11n trådlöst nätverkskort (Broadcom)
  • Intern Bluetooth v2.1 + EDR
  • Integrerad 2,0 MP webbkamera
  • Inbyggt fack-load DVD-brännare (Slimtype DVD A DS8A5SH)
  • Ett års begränsad garanti
  • 6-cells Li-ion batteri (10.8V, 48 Wh)
  • Vikt: £ 4,41.
  • Mått: 12.9 x 8.7 x 0.8 ~ 1.3 inches
  • MSRP: $ 629

Den Z370 har respektabla specifikationer, det är mindre än de flesta bärbara datorer, eftersom den har en 13,3 "skärm och väger mindre än £ 4,5, vilket gör det till en bra reskamrat Processorn och RAM är mer än gott för multitasking,.. Bara om den enda ansökan den här bärbara datorn är inte bra för är spel som det bara har integrerat Intel-grafik.

Prestanda och Benchmarks
Den Z370 har bra prestanda för allmänna uppgifter inklusive webbsurfning, kontorsproduktivitet, och multimedia. Den andra generationens Intel Core i5-processor är ganska snabb och 4 GB ingår RAM är mer än tillräckligt för att köra flera program samtidigt. Den Z370: s akilleshäl är det ovanligt långsam 5400RPM hårddisk, helst skulle det ha kommit med en högre prestanda 7200RPM modellen, vilket skulle förbättra Windows start och tillämpning laddningstid.

Som nämnts tidigare, bara om det enda programmet i Z370 kommer inte att vara bra på är spel eftersom det har grundläggande integrerad grafik, inte en kraftfull separat (dedikerat) kort.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den Z370 har en enda fläkt som blåser varm luft ut på vänster sida av den bärbara datorn. Den bärbara datorns komponenter producerar lite värme och därmed fläkten stannar av för det mesta. Det hörs när den slås på, kanske lite mer än det borde vara, den har en liten gnäll. Trots det är tyst nog att ignoreras. De externa temperaturer som anges nedan visas i grader Fahrenheit:

Batteritid
Den medföljande 6-cellsbatteri har en måttlig 48 Wh rating, vilket är genomsnittet för en konsument bärbar dator. Jag mätte fem timmar, fem minuters batteritid under våra standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida varje minut). Detta är en bra om inte imponerande tid för en 13,3-tums bärbar dator.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Lenovo IdeaPad Z370 är en solid val för en billig bärbar bärbar dator. Den har en estetiskt tilltalande design, bra tangentbord och pekplatta, bra batteritid (fem timmar) och till och med anständiga högtalare.

Det finns inga större nackdelar med denna bärbara dator men det finns några saker som kan förbättras. Den glansiga skärmen försvårar användbarheten på grund av alla reflektioner, en anti-glare modell vore bättre. Den inkluderade 5400RPM hårddisk är långsam och gör ont prestanda. Slutligen, den glansiga plasten på locket smetas upp till lätt och blir en nagel i ögat.

Alla saker som övervägs, är Z370 svårt att missa för priset och vi ger det vårt fulla rekommendation.

Fördelar:

  • Solid byggkvalitet
  • Bra tangentbord och pekplatta
  • Fem timmars batteritid
  • Bra värde

Nackdelar:

  • Glansigt plast fläckar lätt
  • Långsam hårddisk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar