onsdag 24 augusti 2011

Lenovo IdeaPad Z370 recension

Lenovo IdeaPad Z370 Recension
av Charles P. Jefferies - 2011/08/24

Lenovos nya 13,3-tums värde anteckningsblocket har en snygg design, bekvämt tangentbord och är lätt att bära med sig. Är Intel Core i5-utrustad bärbar dator en värdig resesällskap? Vi tar en djupgående look.

Bygg och Design
Lenovo har historiskt gjort ett bra jobb med att göra deras budget bärbara datorer ser dyrare än deras prislapp, IdeaPad Z370 (629 $) fortsätter den trenden. Handledsstödet och surround är borstad aluminium som känns och ser bra ut. Chassit är stark och motstår vridning samt en business class anteckningsbok, det är alltid viktigt i en bärbar anteckningsbok eftersom det förhindrar de interna kretskorten från böjning och så småningom inte på grund av stress sprickor i lödpunkter (en ledande orsak till bärbara misslyckande) .

Locket tyvärr kunde använda förbättring. Till att börja med glansiga plasthöljet fläckar upp och repor för lätt. Dessutom inte delar chassit "god byggkvalitet som det böjs lätt, dessutom krusningar dyker upp på skärmen när tryck appliceras på baksidan. Så länge locket inte är föremål för någon onödig stress (föremål som placeras ovanpå det och så vidare), bör detta inte vara ett problem.

Övergripande Z370 har god kvalitet, säkert mycket bättre än väntat i den här prisklassen.

Hamnar och funktioner
Det är en något bättre än genomsnittet urval av portarna på den här anteckningsboken, tillägg av eSATA är trevligt för att ansluta en extern hårddisk. Tyvärr saknar IdeaPad Z370 USB 3,0, DisplayPort och en ExpressCard-kortplats. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Fram: Statuslampor, trådlös på / av-knapp, mediekortläsare

Bak: Batteri

Vänster: Kensingtonlås, kylning utblåsventilen, VGA, Ethernet, HDMI, USB 2.0/eSATA combo-port, USB 2,0

Höger: hörlurar och mikrofon uttag, optisk enhet, USB 2,0, växelström

Skärm och högtalare
Den Z370: s 13,3-tums skärm har en 720p (1366x768) upplösning. Skärmen är typiskt för en budget konsument bärbar dator. Som en TN-typ panelen har det god sikt från endera sidan men färger snabbt tvätta ut uppifrån och nedifrån.


Färgåtergivning är tillräckligt men att de inte exakt pop ut på skärmen som på ett bättre skärm. Den blanka ytan gör kontrasten något men har en hel del reflektioner och är svår att hålla ren. Den 720p upplösning begränsar men det finns inga bättre upplösningar som finns tillgängliga i denna skärmstorlek för priset.

Det här anteckningsblocket har en förvånansvärt bra uppsättning högtalare ovanför tangentbordet. De har gott om volym och göra ett bra jobb med att inte låta TENNHALTIG. Det finns även en antydan till bas.

Tangentbord och pekplatta
Lenovo har äntligen beslutat att anta den nya Chiclet / ö tangentbord stil i dess reviderade IdeaPad sortimentet. Tangentbordet har en direkt känsla och tack vare tillräckligt viktig resa (avståndet mellan pressade och icke-pressade lägen), är det lätt att skriva snabbt och korrekt. Tangentbordet är relativt tyst, studenter bör inte ha något problem med den här bärbara datorn i klassen. Som sagt, jag trodde den äldre standard-tangentbord har en bättre känsla, det nya tangentbordet är hårdare och mindre förlåtande. En intressant förändring med den nya tangentbord är att den vänstra [Ctrl] nu finns i det nedre vänstra hörnet och tangenten [Fn] bredvid, historiskt sina positioner har kopplats.

Till Synaptics TouchPad har en utmärkt fördjupningar yta och är totalt sett ett nöje att använda. Med pekplattknapparna är tack och lov tyst och fast. Med pekplattknapparna på många bärbara datorer jag testa känner billigt och är för högt, det är alltid trevligt att se en tillverkare få det rätt - Lenovo konsekvent gör det.

Vår Lenovo IdeaPad Z370 recension enheten är konfigurerad enligt följande:

  • 13,3-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2410M dual-core processor (2,3 GHz upp till 2.9GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1333 RAM (2x 2GB, stöd för upp till 8 GB - 2x 4GB)
  • 500GB 5400RPM Hitachi hårddisk (HTS547550A9E384)
  • 802.11n trådlös nätverksadapter (Broadcom)
  • Intern Bluetooth v2.1 + EDR
  • Inbyggd 2,0 MP webbkamera
  • Inbyggd facket belastning DVD-brännare (Slimtype DVD A DS8A5SH)
  • Ett års begränsad garanti
  • 6-cells Li-ion batteri (10.8V, 48 Wh)
  • Vikt: 4,41 £.
  • Mått: 12,9 x 8,7 x 0,8 ~ 1,3 inches
  • MSRP: $ 629

Det Z370 har respektabla specifikationer, det är mindre än de flesta bärbara datorer, eftersom den har en 13,3 "skärm och väger mindre än 4,5 kg, vilket gör det till en bra reskamrat Processorn och RAM är mer än gott för multitasking,.. Bara om den enda ansökan denna bärbara dator är inte bra för är spel eftersom det bara har integrerat Intel-grafik.

Prestanda och Benchmarks
Det Z370 har bra prestanda för allmänna uppgifter inklusive webbsurfning, kontor produktivitet och multimedia. Den andra generationens Intel Core i5-processor är ganska snabb och 4 GB ingår RAM är mer än tillräckligt för att köra flera program samtidigt. Den Z370: s akilleshäl är ovanligt långsam 5400RPM hårddisk, helst skulle det ha kommit med en högre prestanda 7200RPM modellen som skulle förbättra Windows start och tillämpning laddningstid.

Som nämnts tidigare, bara om den enda ansökan Z370 inte kommer att vara bra på är spel eftersom det har grundläggande integrerad grafik, inte en kraftfull separat (dedikerad) kort.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Det Z370 har en enda fläkt som blåser varm luft ut på vänster sida av datorn. Den bärbara datorns komponenter producerar lite värme och därmed fläkten stannar av för det mesta. Det är hörbart när den slås på, kanske lite mer än det borde vara, den har en liten gnälla. Ändå är det tyst nog att ignoreras. De externa temperaturer som anges nedan visas i grader Fahrenheit:

Batterilivslängd
Den medföljande 6-cells batteri har en måttlig 48 Wh betyg, vilket är genomsnittet för en konsument bärbar dator. Jag mätte fem timmar, fem minuter batteritid under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida varje minut). Detta är en bra om inte imponerande tid för en 13,3-tums bärbar dator.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Lenovo IdeaPad Z370 är en solid val för en billig bärbar bärbar dator. Den har en estetiskt tilltalande design, bra tangentbord och pekplatta, bra batteritid (fem timmar) och även anständiga högtalare.

Det finns inga större nackdelar med den här anteckningsboken men det finns några saker som kan förbättras. Den glansiga skärmen försvårar användbarhet på grund av alla reflektioner, en anti-glare modell vore bättre. Den medföljande 5400RPM hårddisk är långsam och ont prestanda. Slutligen fläckar den blanka plasten på locket till enkelt och blir ett fult.

Allt som övervägs är Z370 svårt att missa för priset och vi ger det vårt fulla rekommendation.

Fördelar:

  • Fast byggkvalitet
  • Bra tangentbord och pekplatta
  • Fem timmars batteritid
  • Bra värde

Nackdelar:

  • Blank plast fläckar lätt
  • Långsam hårddisk


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar