torsdag 20 augusti 2009

ASUS G51VX-A1 recension

ASUS G51VX-A1 recension
av Kevin O'Brien - 8/20/2009

av Kevin O'Brien

ASUS G51-serien är en 15,6 "gaming anteckningsboken som erbjuder dubbla hårddiskfack, NVIDIA GTX 260 grafik och en valfri quad-core processor. För att öka multimediaupplevelse denna bärbara dator erbjuder en 1080P 16:9-skärm, en bakgrundsbelyst Chiclet-stil tangentbord, och Altec Lansing-högtalare. Base konfigurationer börjar så lågt som $ 1049 med en dual-core processor och en enda enhet, och gå så högt som $ 1699 med quad-core-processor och dubbla hårddiskar. I denna översyn ser vi hur väl detta Systemet utför i ett antal nya spel, för att hjälpa dig att avgöra om detta är rätt gaming anteckningsboken för dig.

Vår granskning enhet av ASUS G51VX-A1 har följande specifikationer:

  • Windows Vista Home Premium (SP1, 64-bit)
  • Intel Core 2 Quad Q9000 (2 GHz, 1066 MHz FSB, 6MB cache)
  • Intel PM45 + ICH9M chipset
  • 15,6 "WUXGA FHD LCD-skärm på 1920x1080
  • NVIDIA GeForce GTX 260 1GB GDDR3-minne
  • Intel 5100AGN Wireless
  • 4GB DDR2-800 SDRAM (2 GB x 2)
  • Två 320GB Seagate 7200RPM hårddiskar
  • DVD Supermulti
  • Webbkamera, Altec Lansing-högtalare, Ryggsäck, Razer Copperhead USB-mus
  • 120W (19V x 6.32A) 100-240V AC-adapter
  • 6-cells 53Wh 11.1v 4800mAh litiumjonbatteri
  • Mått (BxDxH): 14.6 "x 10.3" x 1,3-1,6 "
  • Vikt: 7 £ 9.0oz
  • 2-års Global Warranty/1-Year oavsiktliga skador
  • Pris som konfigurerad: $ 1699

Bygg och Design
I G51 ingår i Republic of Gamers lineup från ASUS, vilket betyder att den innehåller det ROG-logotypen på framsidan och en mer aggressiv notebook design. Utsidan omslaget har kromlister runt sidan och underkant, och en futuristisk mönster målade på locket, både hjälpa till att driva den övergripande speltema. Sidorna är svart plast, med en silverlist målade på sidorna och framsidan av den bärbara datorn. Du kan tala om för dessa remsor målades separat, eftersom du kan se några svaga översprutning nära gränskanter. Insidan av G51 har mer back-to-basics ser med en gummerad svart palmrest, svart bakgrundsbelyst tangentbord, och glänsande svart trim runt skärmen. Personligen tycker jag att designen skulle ha fått hjälp av att använda gummerad på fler ytor runt den bärbara datorn, men det kan vara ThinkPad fan i mig prata.

Bygga kvalitet är över genomsnittet, med robust plast som används i hela anteckningsboken, men det finns vissa områden som kunde se en viss förbättring. Skärmen omslaget känns väldigt tåliga, och skyddar skärmen mot en snedvridning från påverkan till bakstycket eller böja skärmen sida till sida. Den palmrest och tangentbordet har absolut ingen flex alls, vilket är något som du behöver om du ska spela hög stress spel och ibland ta ut en del av din ilska på din dator. De två områden som jag tror att ASUS skulle ha förbättrats är de målade silver trim bitar, som visar en del översprutning och tangentbordet själv. Det ser ut som den här bärbara datorn har utformats med ett annat tangentbord i åtanke för det, eftersom det Chiclet stil modellen ingår är dimensionerad bara något litet för infattningen runt den. Det är löst nog att med några noggrann nyfikna, kan du pop tangentbordet ur sitt fack. Detta är ett litet gap på omkring 2-3mm, men det är precis tillräckligt för att låta tangentbordet glida förbi häcken som håller fast den på plats.

Användare som vill uppgradera komponenter inuti den bärbara datorn kommer att finna det mycket enkelt, tack vare en enda panel som ger dig tillgång till alla utbytbara delar. Den enda "garantin ogiltig om bort" klistermärke täcker en av skruvarna som används för att spänna processorns kylfläns, vilket innebär att om du vill byta ut processorn eller grafikkortet kommer du att förlora din 2-års garanti. Med tanke på konfigurationen av denna bärbara dator, jag ser bara användare verkligen ute efter att byta ut RAM för större moduler eller hårddiskar för SSD-enheter.

Skärm och högtalare
Med tanke på att den här bärbara datorn kommer att användas för spel, är en utmärkt skärm ett måste. Displayen på G51 ser över genomsnittet med bra färgmättnad och bättre än genomsnittet betraktningsvinklar. Den blanka ytan bidrar till att göra den redan snygga färger "pop" ut på dig mer än de skulle på en matt skärm, samt förbättra utseendet på mörka färger. Medan spel jag inte märkte någon fördröjning eller onormal bakgrundsbelysning blöda i mörka scener. Vertikala vinklar var mycket bra, med ett brett sweet spot innan färger började invertera om du lutar skärmen framåt eller bakåt. Horisontella vinklar var utmärkt, att hålla färger korrekt, om än något urtvättat, vid mycket branta vinklar. Bakgrundsbelysningen var mer än tillräckligt för att vara synlig i ett ljust rum, men om du håller dig till en skuggig plats under ett träd, kommer det inte vara synlig utomhus.

De Altec Lansing-högtalare lät trevligt, men med tanke på den totala storleken på denna bärbara dator som vi hade hoppats på en subwoofer också. Ljud från högtalarna utgjordes främst av högre frekvenser, med några mellanregistret kommer igenom. Bass saknades, men utan en subwoofer som är normalt för de flesta bärbara datorer. Som en gaming anteckningsboken jag tror hörlurar bör krävas, speciellt surround-aktiverade hörlurar så att du kan höra din omgivning och agera därefter.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet var bekväm att använda, och verkligen hjälpt stelna den övergripande utseendet på den bärbara datorn. Nycklarna och inre trim var alla matchande svart, med vita bokstäver som lyser när belysningen är aktiverad. De enskilda nycklarna var lätt att trycka på, och kände mig väldigt stabil med mycket lite vicka om du flyttade handen runt tangentbordet. Stöd var mycket bra, med ingen flex märkt i den primära skrivområdet. Den enda klagomål som vi har, är storleken på själva tangentbordet i facket området, det är tillräckligt liten för att flytta runt och komma ut med liten ansträngning.

I G51 ingår ett stort Synaptics pekplatta med en mycket slät knappt-strukturerad yta. Spårnings hastigheter är utmärkt utan fördröjning märkt i vårt spel testning, och känsligheten var stort även med standardinställningarna. Pekplattan knapparna var lätta att utlösa, men gav inte så mycket feedback som längre kasta knappar.

Hamnar och funktioner
Port val var ganska bra för en 15 "bärbar dator, med 4 USB-portar, en eSATA-anslutning, HDMI-och VGA-ut, Firewire 400, LAN, och tre ljuduttag. Utbyggnaden ASUS inkluderade en ExpressCard/54 kortplats och en fjäderbelastad SD- kortläsare. ASUS fann också en kreativ användning för Expresscard tomt och omvandlar den till en praktisk förvaringskorthållare. Med tanke på att de flesta av oss kommer att hålla det tomma kortet i kortplatsen för det mesta, nu blir det en praktisk förvaringsenhet.

ASUS är alltid stor på bland freebies med bärbara inköp, med G51 är inte annorlunda. De inkluderade en mycket trevlig vadderad notebook ryggsäck, en Razer Copperhead gaming mus, och ett par Eee Stick spelkontroller. Ryggsäcken ger mer än tillräckligt skydd för G51, med tillräckligt med plats över för tillbehör eller till och med en bok om du vaknar i tid till klassen. Razer gaming mus är ett trevligt steg upp från vanliga generiska gratisgrunka möss, och Eee Stick styrenheter är bra för spel som kan stödja dem.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda och spel är den främsta attraktionen för ASUS G51-serien bärbara dator, erbjuder NVIDIA GTX 260M-grafik och i våra bärbara datorn, en Intel Q9000 Quad-core processor. I vår granskning förutom att köra standard sortiment av riktmärken, testade vi också dess prestanda i fem relativt nya spel. Bland annat Call of Duty 5, Left 4 Dead, Crysis: Warhead, BioShock, och Batman: Arkham Asylum. Alla dessa spel testades med Anti-Aliasing funktionshindrade, höga detaljinställningar över hela linjen, V-Sync handikappade och upplösningen inställd på 1920x1080, vilket är den naturliga miljön för den här bärbara datorn. Alla spel som utvecklats mycket väl, med undantag för Crysis, som stannade vid eller under 20 fps. Left 4 Dead gav oss de högsta FPS, med toppar så höga som 170FPS, med i genomsnitt mellan 100-120fps beroende på åtgärd. Både BioShock och Call of Duty 5 stannade på eller över 50fps, utan några märkbara nedgångar i framerate även under tung action. Batman demo bodde precis runt 30FPS beroende på hur många tecken som fanns på skärmen, men var fortfarande mycket spelbara. För både Batman och Crysis, skulle sänka upplösningen och tweaking vissa av detaljinställningar snabba upp prestandan.


Batman: Arkham Asylum @ 1920 x 1080

Left 4 Dead @ 1920 x 1080

Crysis: Warhead @ 1920 x 1080

Call of Duty 5 @ 1920 x 1080

BioShock @ 1920 x 1080

Multimedia uppspelning var utmärkt, med HD-video knappt fazing quad-core processor. Faktum är att jag är ganska säker på det här systemet kan avkoda två 1080p filmer samtidigt, visas en på displayen och en annan via HDMI-anslutningen.

ASUS G51VX-A1 stöds programvara baserad överklockning utan att behöva starta om. För våra speltester, lämnade vi systemet i Extreme Turbo-läge, vilket gav en mild processor överklockning. För våra riktmärken visar vi prestanda i lager läge, och i extrema turboläge. Den processorhastighet i turboläge var 2.15GHz.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

ASUS G51VX-A1 (Core 2 Quad Q9000@2.15GHz)
17,599 sekunder
ASUS G51VX-A1 (Core 2 Quad Q9000@2.0GHz) 18,907 sekunder
Dell Studio 15 (1555) (Core 2 Duo P8600@2.4GHz)
32,995 sekunder
Toshiba Satellite A355 (Core 2 Duo P7450@2.16GHz)
35,848 sekunder
Lenovo IdeaPad Y530 (Core 2 Duo P7350@2.0GHz) 38,455 sekunder
Lenovo G530 (Intel Pentium Dual-Core T3400@2.16GHz)
38,470 sekunder
HP Pavilion dv5z (Turion X2 Ultra ZM-80@2.1GHz)
39,745 sekunder
Dell Studio 15 (1535) (Core 2 Duo T5750@2.0GHz) 41,246 sekunder

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

ASUS G51VX-A1 (2.15GHz Core 2 Quad Q9000, NVIDIA GTX 260 1GB) 8016 PCMarks
ASUS G51VX-A1 (2,0 GHz Core 2 Quad Q9000, NVIDIA GTX 260 1GB) 7507 PCMarks
Toshiba Satellite A355 (2,16 GHz Intel P7450, ATI Radeon HD 3650 512MB) 5842 PCMarks
Dell Studio 15 (1555) (2,4 GHz Intel P8600, ATI Radeon HD 4570 256MB) 5731 PCMarks
Lenovo IdeaPad Y530 (2,0 GHz Intel P7350, Nvidia 9300M 256MB)
4844 PCMarks
Lenovo G530 (2,16 GHz Intel Pentium Dual-Core T3400, Intel Intel 4500MHD) 4110 PCMarks
Dell Studio 15 (1535) (2,0 GHz Intel T5750, Intel X3100) 3998 PCMarks
HP Pavilion dv5z (2,1 GHz Turion X2 Ultra ZM-80, ATI Radeon HD 3200) 3994 PCMarks

3DMark06 mäter video-och spelprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

ASUS G51VX-A1 (2.15GHz Core 2 Quad Q9000, NVIDIA GTX 260M 1GB) 10833 3DMarks
ASUS G51VX-A1 (2,0 GHz Core 2 Quad Q9000, NVIDIA GTX 260 1GB) 10282 3DMarks
Dell Studio 15 (1555) (2,4 GHz Intel P8600, ATI Radeon HD 4570 256MB) 4189 3DMarks
Toshiba Satellite A355 (2,16 GHz Intel P7450, ATI Radeon HD 3650 512MB) 4084 3DMarks
Lenovo IdeaPad Y530 (2,0 GHz Intel P7350, Nvidia 9300M 256MB) 1833 3DMarks
HP Pavilion dv5z (2,1 GHz Turion X2 Ultra ZM-80, ATI Radeon HD 3200) 1599 3DMarks
Lenovo G530 (2,16 GHz Intel Pentium Dual-Core T3400, Intel Intel 4500MHD)
730 3DMarks
Dell Studio 15 (1535) (2,0 GHz Intel T5750, Intel X3100) 493 3DMarks

Alla de 3DMark06 poängen för alla de system som anges ovan kördes på 1280 x 800 upplösning (till 16:10 skärmar) eller 1280 x 768 upplösning (till 16:09 skärmar).

HDTune lagringsenhet prestanda resultat:

Värme och buller
ASUS G51 fick varma i våra tester, men inget vi inte väntade med tanke på dess interna komponenter. Den palmrest och nedre panelen nära kylflänsen fick till de övre 90-talet, som var ganska varmt men inget obehagligt. Medan spel med processorn och grafikkortet under stress kylflänsen utgång temperaturen var 140 grader Fahrenheit, men fallet kring ventilen gick aldrig förbi 100 grader Fahrenheit. Fläktljudet märktes när spel, men under normal aktivitet den stannade ganska tyst, med små skurar som temperaturen kröp upp.

Batteritid
Vi slags visste från början att ASUS G51 med Q9000 Quad-Core-processor och NVIDIA GTX 260-grafik inte gick att bryta några poster i vårt batteritest. Med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv, och det system som dynamiskt justerar processorn, den G51VX-A1 lyckades 1 timme och 26 minuter innan den stängs. Strömförbrukningen under testet var mellan 31 och 35 watt, ganska lite högre de flesta bärbara datorer som vi testar. The Gateway P-7805u, vilket är en 17 "gaming anteckningsboken som hade liknande nivåer av prestanda lyckades 3 timmar och 29 minuter under samma test.

Slutsats
ASUS G51VX-A1 gaming anteckningsboken utfört ganska bra i våra tester, lätt att hantera moderna spel på sin 1080p native upplösning, med undantag av Crysis. I en spelskyddsinställningen Jag tror användarna kan se liknande prestanda med en dual-core processor, istället för quad-core modellen hade. Det skulle släppa strömförbrukning samt pris. Totalt var det byggkvalitet stor, med den något för litet tangentbord som är det enda problemet på vår enhet. Om tangentbordet passform var inte ett problem, skulle denna bärbara dator definitivt mycket högt på vår lista över rekommenderade spelsystem.

Fördelar:

  • Bra byggkvalitet (oräknat tangentbordet)
  • Fast spelprestanda
  • Snygg utformning

Nackdelar:

  • Kort batteritid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar