måndag 29 oktober 2007

Sager NP5791 Recension

Sager NP5791 Recension
av Charles P. Jefferies - 2007/10/29

Sager NP5791 Recension

av Charles P. Jefferies

Index:
Designa och bygga
Visa
Högtalare
Riktmärken och Gaming
Värme och buller
Tangentbord
Pekplatta
Ingång och-utgång
Trådlös
Batteri
OS och programvara
KUNDSUPPORT
Slutsats

Den Sager NP5791 är en top-of-the-line 17-tums högpresterande bärbara baserad på den senaste Intel Santa Rosa-plattform. Den är utformad för spel och har de senaste high-end Nvidia grafikkort.

Innan jag börjar översynen skulle jag vilja ge ett särskilt tack till Kalle Stratton i PowerNotebooks.com för att ge oss möjlighet att testa denna maskin.


(Se stor bild)

Vårt system har följande specifikationer:

  • Intel Core 2 Duo T7500 (2.2GHz/4MB L2/800MHz FSB)
  • 17-tums WUXGA (1920x1200) glänsande skärm
  • Nvidia GeForce 8700M-GT med 512 MB GDDR3-minne
  • 2GB DDR2-667 RAM
  • 80GB 7200RPM SATA HDD
  • 8X DVD + /-RW DL brännare
  • Intel 4965AGN trådlöst
  • Inbyggd Bluetooth 2,0
  • Windows Vista Ultimate 32-bitars
  • 8-cells batteri

Prissättningen för denna konfiguration är ungefär $ 2.000. Andra konfigurationer kan fås från $ 1.800.

Bygga & Design

Det är uppenbart från de foton som Sager NP5791 är ingen vanlig bärbar dator. Det är en klar avvikelse från branschen trenden blanka plast och ljusa färger. Det NP5791 är en mestadels matt yta svart anteckningsbok med orange trim remsor. På baksidan av locket är ett ark med borstad aluminium och högst upp på locket är en remsa av svart blank plast.


(Se stor bild)

Plasten på denna bärbara dator är utan tvekan tjockare än vad som finns på vanliga bärbara datorer. Det finns inga billiga ljud som görs när chassit tappas och inga vibrationer kan kännas - medan du knackar på vänster handledsstödet jag kunde inte känna vibrationerna till höger. Den bärbara datorns chassi är så fast det känns som insidan av chassit är ett massivt block av lövträ. Det är i huvudsak omöjligt att vrida chassit. Flex är obefintlig - det enda sättet jag kunde få någon av de platser på toppen av chassit för att vika var genom att sätta onormal press på den.


(Se stor bild)

Det finns flera varianter av plast som används i konstruktionen. En matt svart plast täcker det mesta av den övre delen av chassit, det känns mjuk och tålig. Den orange trim gränsar den bärbara datorn är tillverkad av samma plast, och så är de pekplattknapparna. Området kring utsidan av locket kring skärmen är också gjord av samma material förutom att det har en liten bit av texturen. Det finns en mycket tunn remsa av blank svart plast som gränsar till locket, vilket ger ett elegant utseende. Det matchar glans på displayen och gör skärmen ser större än den faktiskt är. Runt tangentbord och pekplatta är ett kolfiber texturerat plast som ger flare och detaljrikedom. Jag gillar hur det ser ut när ljuset träffar det - rutmönster verkligen sticker ut. Slutligen, är den plast som används på botten och sidorna av NP5791 också texturerade som området runt locket och tunnare men ändå väl känns gjort.

Displayen förstärks av aluminium baksida och det tillför en viss försäkring mot skador. Trycka på baksidan av skärmen ger inga ringar i bilden. Displayen kan vridas en liten mängd men flex är både normalt och väntat på en 17 tums skärm, den här skärmen inte böja så mycket som en vanlig 17 tums bärbara dator på grund av dess extra styrka. Gångjärnen håller displayen i stället är stark och säker. Jag gillar hur det finns många små gummifötter runt på skärmen så att den inte kommer i kontakt med tangentbordet eller chassi område. Det finns två spärrarna på toppen av skärmen - den till vänster är ett lås och den högra en är en traditionell fjäder spärr. Båda arbetar som förväntat, när stängs, har locket lite frihet att röra som visar känsla för detaljer.

Mellanrummen mellan delar av den bärbara datorn är minimala och lika långt. Det är uppenbart mycket tid ägnades finslipa byggkvalitet på NP5791. Det finns inget område av chassit som visade symptom på budget-kapning. Jag är imponerad av solidness och ren kvaliteten på denna maskin. Den NP5791 är verkligen en av de bästa inbyggda maskinerna jag har stött på, räknar även maskinerna business class. Den NP5791 känns som det byggdes för att hålla. Den enda nackdelen med den fantastiska byggkvalitet är den extra vikten från beefier material, men extra vikt är ett litet pris att betala för den sinnesfrid.

Visa

Den Sager NP5791 finns med två skärmar - en matt WSXGA + (1680x1050 pixlar) och en glänsande WUXGA (1920x1200 pixlar). Vår utvärdering enhet har den senare. WUXGA är den högsta tillgängliga upplösningen på en bärbar dator. Den NP5791 översta hyllan skärm är inget annat än imponerande - filmer, spel, bilder och text ser skarpa, tydliga och detaljerade. Färger pop utanför skärmen och kontrast är hög. Även i höga ljus hittade jag ljusstyrkan är mer än tillräcklig - det är nästan för ljust i ett mörkt rum. Ijusläckage är minimal, med endast en liten mängd kommer underifrån. Det är bara märkbart när du visar en svart skärm. Sida till sida betraktningsvinklarna är nära perfekt och den vertikala är mycket bra - bilden bara tvättar ut något. Underifrån displayen mörknar och i mindre grad än jag förväntat. För en bärbar dator panelen NP5791 är definitivt en av de bästa jag har sett.

Högtalare

Det finns två stereohögtalare på NP5791. De är belägna vid motsatta ändar av den bakre delen av chassit, på sidorna och bredvid bildskärmsgångjärnen. Jag hittade den udda placeringen gjorde surroundljud från två högtalare mer trovärdigt. Högtalarna är små och borderline TENN, jag är inte imponerad eller besviken med dem. Ljudet är detaljerat (jag kunde höra plockar av en gitarr och kula höljen slår i marken), men volymen är begränsad och basresponsen är noll. Diskant (röster) är mätbar men återigen, inget särskilt. De två högtalarna är tillräckliga för allmän användning även om jag rekommenderar ett bra par externa högtalare eller hörlurar för att göra för den bästa ljudupplevelsen.

Riktmärken och Gaming

Avsnittet är alla här för att se! Det är bara så mycket att säga och visa när det gäller riktmärken och spelprestanda för Sager NP791, så för de fullständiga riktmärken och spelprestanda översikt vänligen hoppa till Sager NP5791 Gaming och riktmärken sidan .

Värme & Buller

Den NP5791 kyls av två fläktar ligger på baksidan högra kvadranten av chassit, en är betydligt större än den andra. CPU och grafikkort är båda belägna inom detta område och de två fläktarna att de får gott om kylning. Jag fann att under vardagliga användning av NP5791 blir lite mer än ljummet på ytan, vilket är mycket imponerande för en bärbar förpackning så mycket makt som denna. Endast den vänstra sidan av chassit från pekplattan området och över blir varmare än rumstemperaturen, den vänstra sidan av chassit stannar nästan rumstemperatur. Den varmaste delen av den bärbara datorn på ytan är pekplattan och området omedelbart till höger om den. Under spel, märker jag inte någon ökning av yttemperaturen. Den nedre delen av den bärbara datorn blir varm på samma ställen som den övre, förutom temperaturen är något högre.

Tyvärr kylfläktarna är inte alltför tyst. Även om båda är tysta nog på tomgång, ramp de upp till full hastighet varje minut eller så och sedan sakta ner, som får irriterande. Fläktarna är högt nog för att irritera någon i en lugn plats i full fart, även om de är flera meter bort. Även om jag skulle ta ett högt anteckningsbok som förblir sval under en tyst en som gör någon dag i veckan, skulle det ha varit trevligt om tillverkaren hittade en tystare sätt att kyla maskinen. Den NP5791 är högt nog att jag skulle vara tveksam till att ta med den överallt tyst som ett bibliotek. I ett möte kan det även vara störande.

Överlag är jag imponerad av NP5791 förmåga att hålla sig sval men jag är besviken på ljudnivån som uppenbarligen var nödvändigt för att uppnå detta.

Tangentbord

Den Sager NP5791 har en full storlek tangentbord med en numerisk knappsats. Denna klaviatur är fantastiskt eftersom det utmärker sig i ett antal olika sätt. Till att börja med finns det ingen flex, även vid hörnen eller i mitten. Tangenterna har en något seg känsla och ljud och ge motstånd hela vägen ner. Det sätt detta tangentbord svarar är glädjande och roligt. Med många märken, märker jag att tangenterna har gjorts av tunnare och tunnare plast under åren. Jag har ännu inte sett denna trend på ett Sager anteckningsbok - nycklarna är tillverkade av tjock plast och känna hög kvalitet.


(Se stor bild)

Jag har dock två betänkligheter med detta tangentbord. Till att börja med finns det ingen särskild hem, sida upp, sida ner, eller knapparna slut. Istället är de integrerade som sekundära funktioner i pilknapparna och funktionsknappen måste tryckas in för att utnyttja dem. Jag tycker denna inställning besvärliga och irriterande eftersom jag ofta använder dessa nycklar. Om antalet låset är avstängd sedan 1, 3, 7 och 9 knappar blir slut, sida ner, hem och sida upp knapparna respektive. Oavsett, är det fortfarande en udda inställning. Min andra qualm med tangentbordet är det tre kolumnen numeriska tangentbordet. Normalt ett antal pad har fyra kolumner. Lyckligtvis detta nummer pad har fortfarande alla 17 tangenter ett normalt antal pad har. Layouten tar helt enkelt tid att anpassa sig till.

Pekplatta

Den NP5791: s pekplatta förskjuts åt vänster som det är med de flesta 17-tums bärbara datorer så det ligger i linje med mitten av tangentbordet. Jag brukar inte ha mycket att säga om pekplattan men detta är mest roligt att använda. Den har en texturerad känsla men den är slät på samma gång, med andra ord, precis rätt mängd textur att ge feedback. En kolumn på höger sida är tillägnad rullning. Med pekplattknapparna är glädjande att använda, de är gjorda av samma matt svart plast som Handlovsstödets och omgivningarna och tryck ner med en lugn och tillfredsställande klick. De känner fast. Mellan de två knapparna är fingeravtrycksläsaren som kan användas för att logga in i Windows och komma ihåg lösenord för olika tillämpningar, inklusive Internet webbsidor.

Ingång och utgång portar

Alla beskrivningar är från vänster till höger.

Vänster sida:


(Se stor bild)

Höger sida:


(Se stor bild)

Fram:


(Se stor bild)

Tillbaka:


(Se stor bild)

Jag är imponerad av den mängd olika portar som erbjuds på NP5791. Vad är särskilt trevligt är DVI-D-porten, vilket är ovanligt och värdefullt. De vanligaste användningsområdena för en DVI-D-port ansluter till högupplösta externa bildskärmar och höga TV definition.

Trådlös

Den NP5791 accepterar en mini-PCI-Express-trådlösa kortet, vårt kom med Intel 4965AGN stöder 802.11a, b, g och n trådlösa format. Jag hade inga problem med att ansluta och underhålla förbindelser till olika och utan säkerhet (nej, inte min granne) trådlösa anslutningar. Det tog många trådlösa anslutningar som min äldre laptop inte se alls.

Intern Bluetooth kom också med vår testenhet. Det fungerade som förväntat.

Batteri

Med 8-cells batteri, var jag glad att få 2 timmar och 40 minuter batteritid. Jag surfade på Internet och redigerade textfiler hela tiden med ljusstyrkan på nivå 3 av 7 (7 är den högsta). Sägas att jag är imponerad av resultatet eftersom låt oss inte glömma den här enheten är bostäder en 2.2GHz Core 2 Duo-processor, 17-tums skärm, 512 MB grafikkort och 7200RPM hårddisk. Den relativt lång batteritid är en oväntad bonus med denna maskin.

Operativsystem och programvara

Den NP5791 kan beställas med Windows XP, Vista eller inget operativsystem. Vårt kom med Vista Ultimate 32-bit som har sina upp-och nedgångar. På den positiva sidan Windows Vista har DirectX 10 och Windows XP inte. Tyvärr Vista visade sig vara en instabil operativsystem på denna maskin som jag hade problem med att installera program, köra dem, och till synes slumpmässiga frysning frågor, särskilt när viloläge. Jag tillskriver dessa problem till Vista ensam och inte maskinen själv eftersom jag har haft liknande problem med varje Vista maskin jag har använt.

Förutom operativsystemet består den enda förinstallerade programvara DVD-bränning programvara (Nero), BisonCam webbkamera programvara, och fingeravtrycksläsare programvara. Inget bloatware återfinns.

KUNDSUPPORT

Under min tid med NP5791 jag inte behövde kontakta kundtjänst. Men jag äger för närvarande en Sager anteckningsbok - en gång jag skickar ett e-postmeddelande där en BIOS-uppdatering för det och de kom tillbaka till mig inom en timme. E-postmeddelandet besvarades av en verklig person och inte en maskin.

Alla Sager datorer backas med livstids teknisk support. Sager: s supportwebbplats har en mängd olika tekniska supportalternativ. Drivrutiner kan laddas ner därifrån också både tidigare och nuvarande bärbara datorer.

Genom PowerNotebooks.com , kunderna försedda med inhemsk 24/7 teknisk support. Jag kontaktade PowerNotebooks teknisk support gång med min Sager och jag var mycket nöjd med det stöd - min uppmaning besvarades omedelbart av en verklig person, uppmanas nej. Min fråga besvarades på kort tid.

Slutsats

För dem som letar efter en 17-tums gaming anteckningsboken i $ 1.800 - $ 2.500 sortiment, Sager NP5791 teckningsoptioner allvarligt övervägande. I den här anser att NP5791 är en mycket solid, väl utformad och polerad gaming anteckningsboken. Till toppen allting, är dess prislapp rimlig och kan betraktas som en bra affär jämfört med dyrare märken. Detta är den första bärbara datorn jag har testat i en tid som jag i högsta grad kommer att missa. Med elegant utseende, en vacker display och en arsenal av kraftfulla komponenter är NP5791 den främsta singel-GPU 17-tums gaming anteckningsboken på marknaden.

Fördelar:

  • Top notch byggkvalitet
  • Kraftfulla prestanda
  • Gorgeous skärm
  • Unika utseende
  • Rimlig prislapp
  • Finns med Windows XP
  • Mätbar batteritid
  • Körs sval

Nackdelar:

  • Fläktar
  • Endast en intern hårddisk
  • Udda tangentbord / numeriska tangentbordet layout


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar