söndag 28 oktober 2007

HP Compaq 8710p Användarrecension

HP Compaq 8710p Användarrecension
av Greg Ross - 2007/10/28

av Greg Ross

Inledning

Den HP Compaq 8710p är HPs främsta business class bärbara erbjudande. Med en massiv 17 "skärm, Santa Rosa-plattformen, och en top notch DX10 grafikkort, det är ingen tvekan denna laptop är ett odjur. Jag är säker på att du har frågor om makt och överföra denna maskin, så kom in och läs vår recension!


Orsaker till att köpa

Tja, jag köper inte det ... men jag hade en anledning att köpa den! Min tidigare HP Compaq Notebook, den 15,4 "HP nc8430 genomgick så många reparationer som det började bryta på en varannan vecka. HP och jag kom överens om att den bärbara datorn var en citron, och inom en vecka hade vi bestämt att mina nya 8710p skulle vara en lämplig ersättare.

Pris & Modell Specifikationer

Den 8710p börjar på en relativt låg $ 1499, men priset kan snabbt växla upp genom att välja mer kraftfulla teknik såsom en snabbare processor eller en BluRay-enhet. Den mest kraftfulla versionen av denna laptop topp vid ca $ 3000!

Min recension enhet men var konfigurerad enligt följande:

  • Core 2 Duo T7300-processor (Santa Rosa, 2,0 GHz, 4MB L2-cache, 800 MHz FSB)
  • Microsoft Genuine Windows Vista Business
  • 17,0 "WSXGA + Skärm (1680 x 1050)
  • 512 (256 MB dedikerat) NVIDIA Quadro NVS 320M GPU
  • 2GB DDR2 667MHz RAM (1x2GB konfiguration och snabbt uppgraderas till 4 GB)
  • 160GB 5400RPM Fujitsu 2,5 "HDD
  • DVD + /-RW-enhet
  • 802.11a/b/g WiFi, Ethernet, modem och Bluetooth
  • 8-cells 73Whr Batteri
  • 3 års på-platsen garanti
  • Mått: 15,5 "x 10,8" x 1,3 "(framsida)
  • Vikt: 7,7 £ (faktisk mätning)

Det exakta modellnumret på min HP 8710p (RM253UA) kostar $ 2129 i HP.com, men på olika ställen man kan hitta det för så lågt som $ 1999.

Bygg och Design

HP Compaq 8710p är ett företag bärbar dator. Det innebär att det bör ha hög kvalitet konstruktion och en felfri bygga. Har leverera det?


(Se stor bild)

Den bärbara datorn skal är byggd främst från hård plast, men inom den Skalet ligger en magnesium struktur legering stöd som är gemensamt för nästan alla HP Compaq bärbara företagsdatorer. Som ett resultat, känns den bärbara datorn är mycket stark på de flesta områden och det råder ingen tvekan om hållbarhet sådan anteckningsbok om man väljer att ta det runt. Det finns liten eller ingen flex i botten av enheten och jag kan inte vrida det alls, och skärmen inte böja nästan lika mycket som jag skulle ha förväntat från en så stor skärm. En av mina klagomål om min tidigare bärbara (den nc8430) var att skärmen var skadad flera gånger som LCD skydd precis var inte lika bra som mina första intryck då. Lyckligtvis är 8710p silhuset mycket tjockare än min gamla bärbara dator och det verkar HP har riktat min oro. Endast tiden kan utvisa om styrkan i huset kommer att skydda denna LCD. Jag skulle fortfarande varna användarna att inte sätta denna bärbara dator i en överfylld ryggsäck. Och se till att du får ett skyddande hölje för det, bara i fallet!


(Se stor bild)

Dessutom kan några av er minns mina nc8430 och 8510w recensioner som jag bashed byggandet av ramen som jag kunde dra iväg och tryck in den lite. Jag tyckte inte att alls! Men 8710p har inte denna fråga heller, så det förefaller mig att HP gör vissa steg i rätt riktning när det gäller de ändringar av sina bärbara datorer.

Däremot går det 8710p inte utan brister. Det numeriska tangentbordet på tangentbordet har flex lite på den, eftersom under det handlar om 1-2mm fritt utrymme mellan tangentbordet bas och den optiska enheten under. Även toppen av palm vilar har bara lite flex till det ... men du inte märker det om du trycker riktigt hårt på fallet.

Även den bärbara datorn levereras med skärmen precis någonsin så lite mis-linje med den bärbara chassi. Detta innebar att jag inte enkelt kan öppna och stänga den bärbara datorn, och det var jobbigt att komma spärrarna att knäppa ihop korrekt. När man undersöker det, skärmen placerad fel på den bärbara datorn med cirka 1 mm. När du har öppnat upp fallet själv kunde jag åtgärda problemet och skärpa gångjärnen också. Jag är besviken över att jag var tvungen att göra dessa korrigeringar själv direkt ur lådan, men åtminstone arbetet var inte svårt att utföra.

Inlägg hot-fix, skärmen definitivt inte vickar mycket alls. Detta är hur en högkvalitativ verksamhet bärbara bör vara, och hänger på en 8710p bör vara mycket starkt om rätt inriktade och kommer att tillfredsställa alla användare.

DVD-enheten är också problematiskt eftersom det är en mycket bullriga enhet vid kraftig användning (som installerar programvaran), men är bra vid normal användning som att spela CD / DVD eller dyker i ett spel-CD att spela. Jag kan kontakta HP för en ersättare enhet snart är det som irriterande. I försvaret av HP men jag har sett detta problem på en hel bärbara datorer och det bör vara fastställbara förutsatt att du får en ersättning DVD-enhet.

På den positiva sidan, den bärbara datorn levereras också med HP 3D DriveGuard teknik. Det är bara ett finare term för hårddisk stötskydd. Men att skyddet fungerar bra, och under min test av den bärbara datorn att skyddet alltid sparkade i när jag började svänga min laptop runt. Det utlöser även när jag går med den bärbara datorn, vilket är ett definitivt plus eftersom jag inte behöver oroa stänga av den om jag måste snabbt flytta.

Efter att ha använt den bärbara datorn i nästan en månad nu, det är en sak jag kände förpliktigad att lägga in min recension ... hur denna bärbara dator känns jämfört med min tidigare 15,4 "maskin? Till att börja med känner jag mig den extra vikten jämfört med min förra bärbara när den är i min ryggsäck. Den 8710p är ca £ 1,7 tyngre än nc8430 och att viktskillnaden är typiskt för en maskin. Trots detta kan jag bära fortfarande runt två pärmar och en bok (kanske två) i ryggsäcken innan det blir för tungt. Utan några böcker, kan jag ta med så många bindemedel som min ryggsäck rymmer. Ja, ryggsäck skrymmande och tunga ... men det är inte omöjligt att utföra allt det runt. Jag gillar inte att bära runt denna best under dessa omständigheter, men när jag måste är det möjligt att göra. Om den placeras ensamt i en ryggsäck eller väska laptop är helt bra ändå.

Dessutom är storleken på den bärbara datorn lite väl ... oöverkomliga. Jag har svårt att använda på studenternas skrivbord när du är på campus, men det är väl bra när du kommer att använda en större skrivbord eller ett bord. Jag har hittat några situationer där jag kan använda den bärbara datorn i en klass, men jag tenderar att föredra ett papper och penna över datorn under de flesta klasser. Mellan klasser när jag ansluter med omvärlden (från en arbetsbänk eller tabell) den bärbara datorn är en fröjd att använda. Skärmen är stor, men ändå bärbar och full storlek tangentbord med numeriskt tangentbord är ett stort plus.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

De fyra bilderna ovan tillhandahålls bara ge dig en uppfattning om hur mycket större den här bärbara datorn jämfört med 15,4 "bärbara datorer. Den 17 "bärbara övergripande storlek är faktiskt under genomsnittet för 17" bärbara datorer (särskilt med den här mycket makt). I varje bild är 8710p den större av de två anteckningsböcker och nc8430 är den mindre av de två.


nc8430 vänster, 8710p höger ... (se stor bild)

Sist men inte minst, hur 8710p ut? Det är imponerande. Det ser bra ut i både offentlig och företagsmiljöer, och jag har redan fått en hel del komplimanger från förbipasserande s och vänner. Den bärbara datorn utseende består av mestadels nyanser av grått och svart, skarpa linjer, och det verkligen ser ut som det betyder affärer. De tvåfärgade utseende bärbara ses på både utsidan och insidan av den bärbara datorn, och det ser bra ut.

Skärm och högtalare

Denna modell av 8710p är utrustad med en 17,1 "BrightView WSXGA + skärm. Ja, du läste rätt: vissa modeller av 8710p inklusive denna ett fartyg med en glänsande skärm i stället för matta skärmar affärsanvändare vana vid.

Vid den lilla bekostnad av synlighet i vissa ljusförhållanden ser glansiga skärmen på 8710p stor. Med en upplösning på 1680x1050, ord och grafik är tydliga och skarpa. De är inte för liten, eller för stor. Färger och kontraster är utmärkta på denna skärm också, och jag kan inte klaga mycket om skärmen alls.

De ljusstyrka på 8710p är förbluffande imponerande också. Delvis på grund av den glansiga skärmen är displayen exceptionellt ljus. Det är inte för ljust men! Typiskt HP Business Notebook skärmar är på dimmern sidan av skalan ... men den här bärbara datorn är ett undantag. Vid dimmest av inställningar på skärmen är bara ett hår för mörkt för vanlig kontorsanvändning, men är perfekt för svagt ljus där du inte vill anstränga ögonen eller du presenterar och vill inte släppa för mycket störande ljus. Vid 50% ljusstyrka på skärmen är bara om rätt för de flesta inomhus och är min önskade inställningen när man kör på batteri. Vid de ljusaste inställning kan man lätt se skärmen och alla detaljer i de flesta ljusförhållanden. Den enda gången jag hade en svår tid att visa innehållet på skärmen var när solens ljus sken från direkt bakom mig och reflekteras på skärmen, vilket är typiskt för blanka skärmar.

Skärmen i sig säger sig ha en maximal ljusstyrka på 200 nits, som för det mesta är för låg. Men den glansiga skärmen gör definitivt hela skillnaden.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Skärmen på de högsta och lägsta inställningar ...

Som nämnts, när du tittar på skärmen upp front och center jag har några klagomål. Bilder är skarp, grafiken är tydlig. Skärmen på mina 8710p tillverkades av LG Electronics och deras skärmar fortsätter att få min högsta praises som denna bärbara dator skärm är en vinnare.


(Se stor bild)

En sak som är absolut imponerande om denna LG skärmen är den otroliga betraktningsvinklar. När man försöker hitta den punkt från vilken den bärbara skärmen är oläslig, fann jag att de flesta av skärmen nådde oläslig staten inte på grund av någon förvrängning eller missfärgning. Skärmen blev oläslig eftersom jag tittar så utanför centrum jag i princip var ute vid sidan bezel med skärmen endast tar upp en flisa av mitt öga uppfattning.

Som ni kan se, de horisontella betraktningsvinklar är helt enkelt imponerande. Skärmen är läsbar ända ut till nästan 90 grader från centrum, även om det finns lite färg distorsion!


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Vertikala betraktningsvinklarna är inte lika extrema, men de är bättre än de flesta bärbara datorer som jag har sett. Missfärgning startar endast ske omkring 45 grader utanför centrum (där de flesta matt displayer börjar få problem efter 10-30 grader), men även då är det läsbart. Skärmen blir bara oläslig vid vinklar större än ca 60-70 grader över centrum. När du tittar underifrån, även med missfärgning skärmen är definitivt läsbar.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

De två bilderna till till vänster är skärmen vid typiska vertikala betraktningsvinklar. Lägg märke till att det finns mycket lite missfärgning, och allt är läsbar. De två bilderna till höger är samma åsikter, men tas vid extrema vinklar (80 grader eller mer) ... och text / grafik är fortfarande synlig!

Den enda klagomål som jag har om den här skärmen är att den hade en död pixel vid ankomsten. Det är i det nedre vänstra hörnet så jag nästan aldrig märka det ... men ändå!

Högtalarna är placerade på framsidan av den bärbara datorn, och de låter bra. Normalt skulle jag förvänta bärbara högtalare att låta tinny men tolereras. Men är HP igen på rätt spår med sina designval som dessa högtalare som de låter bra på alla volymnivåer och alla utom de djupaste av frekvenser. De högsta volymerna var definitivt högt nog för att användas i presentationer i hörsalar, men på medellång och låg volyminställningar är perfekta för personligt bruk.

Tangentbord och pekplatta

Jämfört med föregående HP nx9420 (som jag inte har någon personlig erfarenhet), visas tangentbordslayout oförändrad. Det reseavståndet för tangentbordet är mindre än jag föredrar, men tangenterna på tangentbordet är inte lika bullriga som min tidigare nc8430 tangentbord. De klicketi klick av denna klaviatur är mycket tyst, men låg lägrade så ljudet bär bara lite. Nycklarna är plattare och verkar vara något bredare än nc8430 tangentbordet, men min skrivkänsla fortsätter att förbättras som jag vänja sig vid detta tangentbord.


(Se stor bild)

Ovanför tangentbordet ligger också en rad medier och knappar funktioner som många människor vill en knapptryckning tillgång till. Det finns en Info, WiFi Växla, Presentationsläge, och Mute touch på denna blanka band. Dessutom ligger bredvid Mute knappen en volymkontroll reglage som gör att användaren kan höja och sänka volymen genom att föra fingret över det området. I slutändan föredrar jag riktiga knappar bara för att jag skulle ofta fumla i mörkret försöker styra touch-strip kontroller, men i normal (upplyst) användning touch-strip är definitivt en trevlig funktion att ha. Den enda andra negativa om PEKREMSAN är att det är ett fingeravtryck magnet.


(Se stor bild)

Pekplattan har inte ändrats sedan den senaste uppdatering av denna serie, och jag antar att alla HP Compaq dela denna del, och är fortfarande att vara dess lysande och smidig själv. Det är mycket lyhörd för min beröring, och de tre gummi musknapparna är tysta och om rätt storlek. Det finns också en sekundär uppsättning av musknapparna över pekplattan för att arbeta med touch pinne som kommer med alla 8710p s och 8710w-talet. Men till slut, kan jag bara inte och kommer inte någonsin gillar touch-stick för denna klaviatur. Inget belopp av känslighet förändringar kan göra detta arbete för mig, vilket är en besvikelse.

Processor och prestanda

Innan riktmärken sprang, var en ny kopia av XP laddas på maskinen (jag anser att det är en uppgradering från Vista), drivrutiner uppdateras och grafikdrivrutiner ändrades för att göra kortet verkar vara ett GeForce GPU snarare än en Quadro GPU . Detta gjordes för att ge maximal kompatibilitet med alla DirectX spel tillämpningar och även ge en bättre spelupplevelse totalt. Slutligen den bärbara datorn också uppgraderas till totalt 4 GB RAM ... varav XP kan bara se 3GB.

Min 8710p är utrustad med Intel Core 2 Duo T7300-processor. Den har en 2,0 GHz hastighet klockfrekvens med 800 MHz Front Side Bus. Santa Rosa-plattformen innehåller också stöd för upp till 667 MHz DDR2 RAM som den här bärbara datorn har. Plattformen har även stöd för 802.11a/b/g/n Intel WiFi-kort och Intel Turbocache minne. Min bärbara dator levereras med stöd för endast 802.11a/b/g men det är uppgraderingsbar och ingen 8710p kommer att finnas med Turbocache minne. Bristen på TurboCache stör mig inte som dess prestanda fördelar är vid denna tid, marginella i bästa fall.


(Se stor bild)

Klart, med en PCMark05 poäng 5088, kan denna processor utföra. Min 2,16 GHz T7400 i nc8430 inte kunde göra poäng så här höga, så vi definitivt se några prestandaförbättring från mer RAM och även en snabbare FSB tillsammans med processorn.

På en sekundär notering var processorn intensiv SuperPi riktmärke köra för att ge oss en liten indikation på hur stark varje kärna i processorn är. Det är inte den senaste eller bästa program, men det ger en fingervisning om hur en relativt liten applikation skulle utföra på denna dator eller andra. Det tvingar en enda kärna för att beräkna 2M siff, en bedrift som sker i 1 minut platt.


(Se stor bild)

Hårddisken som medföljer 8710p var en Fujitsu 160GB 5400RPM hårddisk. Prestandan för denna enhet är ungefär i nivå med vad som förväntas av 5400RPM hårddiskar på denna förmåga.


(Se stor bild)

Ingenting mot Fujitsu, men jag föredrar att använda Seagate och Hitachi hårddiskar. Jag försöker att undvika att använda andra enheter som mina främsta enheter, vilket jag bytte i en Hitachi 160GB 5400RPM enhet. Dess prestanda riktmärke kan ses här, men vad är mycket intressant att notera är att jag bara kan visa data HDD Temperatur på Seagate enheten. Temperatur information var inte tillgänglig på Fujitsu-enheten.


(Se stor bild)

Hittills har 8710p visat sig vara överlägsen min tidigare bärbara dator.

Se HP Compaq 8710p Recension Page 2 >> (spelprestanda, värme och buller, programvara, kundsupport, Slutsats)



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar