fredag 12 oktober 2007

Panasonic Toughbook CF-30 Användarrecension

Panasonic Toughbook CF-30 Användarrecension
by Outrigger - 2007/10/12

Inledning

Panasonic har gjort helt robust amerikanska militära standard 810F bärbara datorer för ett antal år, catering till dem som måste ta sin dator till några av de mest extrema miljöer i världen. Nyligen introducerade Panasonic helt robust Toughbook CF-30. Den har en 13,3 "XGA avbländning och antireflexbehandling skärm betyget 500 Nit (candela per kvadratmeter, som mäter ljusstyrka) och en industri första och enda 1000 Nit pekskärm version, båda idrottsliga en 1.66GHz L2400 låg spänning Core Duo processor, 512 MB RAM och 80 GB hårddisk. är hela chassit med undantag tangentbordet och skärmen gjord av magnesiumlegering och kommer med fullt sluten tangentbord, hamnar och hårddisk gör den redo för alla förhållanden står oavsett om dess inomhus, utomhus , snö, regn, damm ... du får idén. dock nackdelen med allt detta extra skydd dess skrymmande och rejäl vikt på 8 pounds.


(Se stor bild)

Panasonic tillverkar alla sina Toughbook-datorer (utom CF-51/52) i Kobe, Japan. Skillnad från de flesta tillverkare av bärbara datorer som köper bas hårdvara från taiwanesiska företag som Quanta, för att upprätthålla 100% kvalitetskontroll, är varje Toughbook byggs från grunden på Kobe fabriken (förutom LCD-panelen). Faktum är Panasonic så anal om kvalitetssäkring över sina bärbara datorer som mellan FoU och QA avdelningar, är över 1000 Toughbooks skadade varje år i sina rigorösa provningar för att producera de tuffaste bärbara datorer i världen.

Enheten föremål för översyn i dag är den icke-pekskärm. (Om du inte har användning för pekskärmen, föreslår jag starkt spara dig $ 600 till $ 700 och få den icke-pekskärm). Jag tog också friheten att ta bort den futtiga 512 MB RAM och lagt 3GB RAM samt lagt till en modulär DVD RW-enhet. Slutligen, även om hårddisken är 5400rpm, valde jag att byta ut den mot 100GB Travelstar 7200rpm versionen eftersom det anses vara en av de snabbaste konventionella bärbara hårddiskar där ute. Följande är den speciell för CF-30 omdömet är:

  • Skärm: 13,3 XGA (1024 x 768) Dagsljus Läsbar Transmissiv TFT display, 500 Nit
  • Processor: 1.66GHz Intel Core Duo Low Voltage L2400 (2MB L2-cache, 667 MHz FSB)
  • Hårddisk: 100 GB SATA 150 hårddisk (Hitachi Travelstar 7K200 7200RPM)
  • Minne: 3GB (PC5300 667 MHz DDR2 SDRAM) 4GB max
  • Optisk enhet: DVD +-R Dual Layer / DVD +-RW-enhet
  • Externa Portar och Slots: 3 x USB 2,0, 400 Firewire, 54/34 ExpressCard-kortplats, PCMCIA-kortplats, SmartCard-läsare, SD-kortläsare, VGA, Serial, hörlurar / linjeutgång, mikrofon-in, modem, Gigabit Ethernet.
  • Trådlöst: Wi-Fi (Intel 3945ABG 802.11a/b/g), Bluetooth 2,0 m / EDR
  • Grafik: Intel GMA 950
  • OS: Windows XP Professional med SP2
  • 91 Watt-Hour Li-Ion (10.65V, 8.55Ah)
  • Mått: (BxDxH): 11,9 "x 11,3" x 2,8 "
  • Vikt: 8,2 pund

Bygg och Design

Mitt första intryck av den bärbara datorn när den tas ur lådan var vördnad. Det kändes nästan som att ta ut en platta av granit sten formad som en bärbar dator på grund av sin vikt, storlek och känsla. Det är mycket väl packat, så även om boxen kastas runt på baksidan av FedEx lastbilen kommer den bärbara datorn troligen inte skadas. Det är en Toughbook trots allt!

Jag gillar alltid att beundra byggkvalitet på en produkt när först fick och jag tog min tid att titta på den bärbara datorn från alla vinklar. Den byggkvalitet är verkligen hisnande och oöverträffad. Det är den mest industriella ser anteckningsbok jag har någonsin stött på med sin silver lock, ett X som märke i mitten, svarta skruvar runt, svart trim och naturligtvis signaturen solid metall handtag. Den silverfinish (utom handledsstödet) har en grov textur känsla, liknande ytan av en cinderblock.


(Se stor bild)

Det är värt att notera att alla portar är kontakter som omfattas av vattentät och dammtät dörrar med en låsmekanism så att de inte öppnas oavsiktligt. De mindre hamnar som omfattas av gummi förseglade omslag. Bara en främsta anledningen till varför de Toughbook-datorer används av den amerikanska militären i Irak, det är sand överallt!


(Se stor bild)

Jag anser hårddisken att vara den mest sårbara och ändå den viktigaste delen av datorn. Det är verkligen inte roll om din bärbara dator kan överleva en 10 berättelse droppe, om hårddisken går sönder och du förlorar alla dina viktiga data, kommer inget annat roll. Det är därför, hårddisken i CF-30 är faktiskt upphängd i mitten av en specialtillverkad bur med mjuk gel stoppning som skyddar hårddisken genom att absorbera alla stötar, droppar och vibrationer. Dessutom finns det en värmestav i bur som kommer att aktivera och värma hårddisken innan den börjar snurra om den känner den omgivande temperaturen är för kallt.


(Se stor bild)

Skärm

Om syftet med din bärbara dator är att se massor av filmer, bilder, detaljerade grafik, måste du leta någon annanstans. Denna 13,3 "skärm sport bara en upplösning på 1024 x 768, som med dagens mått är mycket låg. Även min tidigare Sony TZ med 11,1 "hade 1366 x 768 upplösning. Det visade sig att Panasonic valt att använda lägre upplösning på grund av utformningen av var den här anteckningsboken ska användas. Om den här bärbara datorn är monterad inuti en polis kryssare, skulle du inte kisa ögonen att titta på information under jagar en misstänkt. För pekskärmen versionen, de ikoner och knappar måste vara tillräckligt stor för en person att använda hans / hennes fingrar. Det har bara för att visa information tydligt och tillräckligt stor speciellt 3 till 4 meter bort. Detta är en av de få bärbara datorer kvar som fortfarande sport en vanlig skärmstorlek förhållande i stället för vanliga widescreen. Anledningen återigen är att dess inriktas företag och inte multimedia folkmassan. Men jag har fått ordet från Panasonic att det snart kan innehålla alla sina Toughbook linjer med breda skärmar. Är att dess blivit för dyrt att köpa vanliga skärmar bildförhållande från tillverkarna eftersom de alla på väg mot widescreen produktion.

Skärmbilden nedan är endast inställd på 40% ljusstyrka.


(Se stor bild)

Ljusstyrkan på skärmen på max är till skillnad från något jag någonsin har sett innan. Låt oss bara säga att jag behöver ha skärmen på halv ljusstyrka och ibland är det fortfarande känns det lite för ljusa, särskilt i en mörk miljö. Naturligtvis när det tas ute, det är en helt annan historia. Även vid mindre än full ljusstyrka i direkt solljus, allt på skärmen lättläst och man ser ingen bländning alls. Till skillnad från andra LCD-skärmar jag sett, det finns faktiskt en annan tydlig skärm ovanpå LCD-skärmen, som en dubbel ruta glasfönster. Dess grund av denna yttre skyddande "skal", är LCD stånd att motstå element såsom vatten och damm. Även skyddet är stor, om du inte tittar på det från en optimal vinkel, kan text ser lite suddig på grund av de dubbla fönster skärmar.


(Se stor bild)

Tangentbord, pekplatta

Jag var inte riktigt förväntar sig något extra, men jag blev positivt överraskad på bra feedback gav. Panasonic slösat inget utrymme i sin strävan att se till att användaren får det fullständiga tangentbordet behandling.


(Se stor bild)

Som ni ser, det finns ingen slösat utrymme på vardera sidan. Page Up, Page är ner alla särskilda knappar och kräver inte Fn-knappen. På tal om det, satte Panasonic Ctrl på bekant plats till vänster om Fn-tangenten i motsats tvärtom som så många andra bärbara tillverkare har gjort. Kommer från ThinkPad är jag mycket picky om min tangentbord, vilket är anledningen till att jag var ganska förvånad över liknande känsla Toughbook tangentbord gav mig. Det känns extremt stabil med noll flex. Så fast i själva verket att det inte böja någonstans på den bärbara datorn. Efter avlägsnande av tangentbordet, fann jag anledningen till att det inte finns någon flex beror nedan är moderkortet helt täckt och förseglas och tangentbordet sitter på toppen av en tjock panel.

Pekplattan å andra sidan är en annan historia. Det är semi grov för att förhindra att gled av när du använder det, men det är mycket liten med lite manöverutrymme. Men en positiv sak om det är att dess infällda nog att fingret inte vandra tro att du är fortfarande på pekplattan. Pekplattan knapparna har en bra känsla för dem, vilket gör solida klick när man trycker. De är också gjorda av hårt gummi istället för plast för bättre taktil känsla om du använder handskar.

Ingång och-utgång

Fram: Den fasta metall handtag, högtalargallret, den tåliga ON-knappen samt Wi-Fi-switch. Återigen, vilket gör det lättare om du ville göra det på medan bär handskar. Om du har pekskärm versionen finns en plast penna inuti handtaget.


(Se stor bild)

Vänster: Det finns två dörrklaffarna. Den första innehåller den flera fickan som innehåller ExpressCard 54/34 plats, PCMCIA-kortplats samt den modulära DVD-enheten.


(Se stor bild)

Om du behöver mer batteritid, kan du byta ut DVD med en vik batteri för dessa extra timmar bort från uttaget. Den andra dörren innehåller batteriet. Allt du behöver göra är att låsa upp dörren, dra kranen upp och vända den öppna. Panasonic gjort det svårt att öppna batteriluckan för att förhindra oavsiktliga öppningar.


(Se stor bild)


(Se stor bild)

Bakre: 2 x USBs, dockningsport VGA-port, Audio hörlurar, mikrofon, seriell port.


(Se stor bild)

Om du har dockningsstationen, kan du dra bara den lilla lucka och docka utan att vända ner hela locket.


(Se stor bild)

Höger: Hårddisk, SD-kort, Mini Firewire, modem, Gigabit Ethernet-port, 1 x USB, Power-port.


(Se stor bild)

Tydliga markeringar på dörren skyddet som visar vad som finns bakom varje en.


(Se stor bild)


(Se stor bild)


(Se stor bild)

Värme och buller

Skillnad från de flesta bärbara datorer är CF-30 passivt kylda vilket innebär att det finns inga fläktar någonstans finns därmed undanröja en annan punkt för misslyckande från bilden. Eftersom Toughbook måste kunna tåla från element som vatten och damm, kan det inte finnas några öppningar för att göra det vatten-och dammtät. Inga ventiler betyder inga fläktar, därav anledningen har det inte flyttat till Santa Rosa plattformen och utnyttja LV Core Duo-processor istället för att minska så mycket värme som möjligt.

Även moderkortet är utformad för maximal flexibilitet, med alla I / O-anslutningar placerade utanför moderkortet, så om det finns en uppdelning i en kontakt, har endast dottern styrelsen att bytas i stället för moderkortet. En annan orsak till låg spänning processorn är att denna bärbara dator inte är avsedd att merparten av sin tid bundna till ett vägguttag, snarare att användas i fält, ut i vildmarken, så den behöver för att maximera batteriets livslängd.

Konstigt att inte se ventiler även av RAM-luckan.


(Se stor bild)

Denna notebook ger inte något ljud alls! Det är helt tyst. Jag skulle behöva trycka mitt öra hårt mot den högra handledsstödet området för att höra den lilla surrande av hårddisken. Jag har inte hört någon hårddisk ljud oavsett vad jag gör om sin löpande uppgifter eller starta upp. Även med noll fläktar, noll ventiler, får CF-30 knappt varmt på Handlovsstödets och bara något varmt i botten. Allt är sval vid beröring. Om du har den styrka och uthållighet att ha en 8LB anteckningsbok på din bärbara dator för en hel dag, skulle du inte bli störd av värme alls, det är hur cool CF-30 vistelser. Custom Built heatpipe församlingar överföra värme från de interna komponenterna.


(Se stor bild)


(Se stor bild)

Batteri

Batteriets livslängd på maskinen är det bästa jag någonsin har kommit över. Med Wi-Fi på, Bluetooth av, skärmen 40%, får jag ungefär 7 till 8 timmar surfa på Internet med några flikar öppna och använda MS Word eller Excel. Allt tack vare den låga spänningen processor, integrerad video och bristen på fläktar för att tömma batteriet. När jag tar Toughbook ut med mig, jag lämnar nätadaptern hemma även om dess under helgen. Det är en mycket befriande känsla att veta att det kan pågå mig en mycket lång tid.

Säkerhet

Eftersom detta inte var en inbyggd för att beställa Toughbook, kom det inte med en integrerad fingeravtrycksläsare. Däremot har det TPM-modulen inbäddad i moderkortet för ökad säkerhet. Jag fördelas 10GB till en TPM-enhet som behöver en inloggning lösenord för att komma åt dolda enheten.

Ljud

Jag blev lite besviken över att lära sig att det bara har en högtalare, men eftersom det inte gjordes för multimedia, det var inte en del breaker för mig. Men när jag använde den för att titta på en film, blåste ljudet mig bort i termer av volym och bas. Jämfört med en Asus W2, ThinkPad T60p, Sony TZ, torkade CF-30 golvet med dem med bara en mono högtalare. Det var mycket högt, tydligt och med tillräcklig bas som gjorde TV-tittande och filmer mycket roligare.

Prestanda och Benchmarks

Tänk denna maskin inte är utformad med råstyrka i åtanke. Trots att processorn Core Duo istället för nästa generations Core 2 Duo, har det mer än tillräckligt med muskler för att arbeta på vardagliga affärsapplikationer såsom MS Office, Outlook och olika icke grafik intensiva program. För dem som fortfarande vill ha några äldre spel under ner tid kommer Intel inbyggda grafiken att göra fint.

Super Pi jämförelse resultat:

Super Pi tvingar processorn att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i precision, är under vissa jämförelseresultaten så att du kan se hur CF-30: s LV2400-processor tävlar.

Notebook Tid
Panasonic Toughbook CF-30 (1,66 GHz Intel Core Duo LV2400) 1m 29s
Toshiba Qosmio G45 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300) 1m 01s
Dell Inspiron 1720 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500) 0m 54s
Dell Inspiron 1420 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500) 0m 54s
Sony VAIO FZ (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300) 0m 59s
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300) 0m 58s
Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300) 1m 01s
Lenovo 3000 V200 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300) 0m 59s
HP dv2500t (1.80GHz Intel 7100) 1m 09s
Lenovo ThinkPad T61 (2.00GHz Core 2 Duo Intel T7300) 0m 59s
Lenovo ThinkPad T60 (2.00GHz Core 2 Duo T7200) 1m 03S
Toshiba Satellite P205-S6287 (1,73 GHz Core 2 Duo Intel T5300) 1m 24s
Toshiba Satellite A205 (1,66 GHz Core 2 Duo) 1m 34s
HP Compaq 6515b (1.6GHz AMD Turion 64 X2 TL-52) 2m 05s
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core 2 Duo) 1m 02S

wPrime:

wPrime är ett program som tvingar processorn att göra rekursiva matematiska beräkningar, är fördelen med detta program att det är flertrådade och kan använda båda processorkärnor samtidigt, vilket ger mer exakta benchmarking mätningar än Super Pi.

Notebook / CPU wPrime 32M
Panasonic Toughbook CF-30 (1,66 GHz Intel Core Duo LV2400) 54.359s
Sony VAIO TZ (Core 2 Duo U7600@1.20GHz) 76.240s
Zepto 6024W (Core 2 Duo T7300 @ 2GHz) 42.385s
Lenovo T61 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz) 37.705s
Alienware M5750 (Core 2 Duo T7600@2.33GHz) 38.327s
Hewlett Packard DV6000z (Turion X2 TL-60@2.0GHz) 38.720s
Samsung Q70 (Core 2 Duo T7300@2.0GHz) 42.218s
Acer Travelmate 8204WLMi (Core Duo T2500@2.0GHz) 42.947s
Samsung X60plus (Core 2 Duo T7200@2.0GHz) 44.922s
Zepto Znote 6224W (Core 2 Duo T7300@2.0GHz) 45.788s
Samsung Q35 (Core 2 Duo T5600@1.83GHz) 46.274s
Samsung R20 (Core Duo T2250@1.73GHz) 47.563s

 

PCMark05 jämförelse resultat:

PCMark05 tester systemets totala prestanda.

Notebook PCMark05
Panasonic Toughbook CF-30 (1,66 GHz Intel Core Duo LV2400, GMA 950) 3.215
Fujitsu E8410 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA 8400M) 4.618
Sony VAIO FZ (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.377
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 4.591
Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 4.153
Lenovo 3000 V200 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.987
Lenovo T60 Widescreen (2,0 GHz Intel T7200, ATI X1400 128MB) 4.189
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 4.234
Fujitsu N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637

HD Tune

HD Tune mäter hårddiskens prestanda:

HDTune_Benchmark_Hitachi HTS722010K9S.png

Jag är oerhört imponerad av denna hårddisk.

Operativsystem & medföljande programvara

Återigen, till skillnad från de flesta dator företag som har en dold partition på hårddisken för att återställa datorn till fabriksinställningarna staten har Panasonic inkluderade en fysisk återställningsskiva, vilket eliminerar behovet av att skapa några partitioner utan att ta en extra avgift för det. Jag applåderar Panasonic för att inte installera någon bloatware på den bärbara datorn. Det finns inga onödiga program, kampanjer, anti-virus som finns överallt. Det är en sådan befriande känsla att ha bara barebones installerade. Med hjälp av XP Pro, tog det bara 30 sekunder för att användarens lösenord skärmen och ytterligare 10 sekunder tills ett program kan köras. Nu är FAST sans SSD!

Slutsatser

Jag är mer än nöjd med Toughbook och det är allt Panasonic annonseras det är.

Fördelar

  • Kan användas i nästan alla miljöer
  • Inbyggt handtag för bärbarhet
  • Extremt lång batteritid
  • Hög kvalitet
  • Styv skärmen.
  • Kan användas som ett vapen

Nackdelar

  • Inte för svag i plånboken
  • Ingen blödning kant hårdvara
  • Tunga och skrymmande
  • Dyra uppgraderingar
  • Inte gjorda för spel.


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar