fredag 5 oktober 2007

HP Compaq 8510p Användarrecension

HP Compaq 8510p Användarrecension
av Ackeron - 2007/10/05

HP Compaq 8510p recension

Den HP Compaq 8510p är en medlem av den senaste revideringen i Hewlett Packards affärsområde. HP märker 8510p som prestandamodell, lite syskon till det passande namnet 8510w (arbetsstation), frågan brinner i allas sinnen är naturligtvis om 8510p, och i synnerhet relativt oprövad ATI Radeon Mobility HD 2600, kan leva upp till förväntningar kring dessa nya datorer.



Orsaker till att köpa

Tillbaka i april i år min tidigare laptop, en Acer Travelmate 800 slutligen lite kulan som jag skrev de sista orden i en massiv uppsats. Ingen alltför nöjd med jag bestämde att oavsett om jag kunde fixa det, var förhållandet slut. Det förtroende var borta! Hon tjänat mig väl för fyra år, men med garantin gått ut och mina spel kör långsammare än måla skalning, var det dags för en förändring.

Så drar min gamla stationära ut i pension, jag tillbringade sommaren trolling i NBR forum och på webben för min nästa maskin ...

Jag ansåg många andra bärbara datorer, till exempel:

  • Asus G1S-A1, F3Sv, F8sv, V1s
  • Dell Inpsiron 1520 , Vostro 1500
  • Sager 2090
  • Thinkpad T61p

Men var och en av dessa maskiner hade problem kunde jag inte acceptera, det är en grynig skärm, ljud jack problem, Core 2 Duo gnälla, två års garanti endast tre månaders fördröjning, eller på annat sätt.

Jag hade hört rykten om en mystisk ny anteckningsbok HP var att släppa: 8510p. Som en uppdatering av ganska väl mottagna nc8430 , jag var ganska intresserad. Flera vänner och kollegor använder HP bärbara företagsdatorer och har alltid bra saker att säga. I slutet kom ner till T61p och 8510p, men inte kan vänta förbi början av skolan tvingade tid min hand. Tyvärr, Lenovo.

Var och hur Köpt, Kundservice

Tyvärr är en kanadensisk sätt mer än att bara äta massor av tillbaka bacon och lönnsirap. Teknik utsläpp i allmänhet försenade upp till två månader från sina amerikanska release datum. Veta HP var ökänd för detta (Jag väntade 3 månader för den ursprungliga HP Compaq X1000 att komma ut i Kanada innan de ger upp och få Acer), beslutade jag att söka andra vägar för att förvärva min nya maskin.

Först ut, behandlas jag med HP Kanada flera gånger innan du köper. Jag hade frågor om garanti och själva modellen. Kundservice via e-post var inte till stor hjälp, och regisserad mig att ringa in med alla mina frågor. Ringa kundtjänst var en trevlig upplevelse men, det var en 30 sekunders väntan och efter att jag pratat med en välformulerad ung dam på längden. Hon svarade på alla mina frågor, även om 8510p var inte ens tillgänglig i Kanada på tiden.

Jag hittade då ett företag på den östra kusten ( http://www.shopblt.com ) som skulle acceptera ett internationellt kreditkort med en inhemsk leveransadress till kortet.

Även om HP försenade sin ursprungliga transport till återförsäljare med 7 dagar, kunde jag skicka den till en vän i Washington State, över gränsen och utresa med 28 augusti, bara två veckor efter HP effektivt "lanseras" sändning av 8510p (men nästan 4 veckor efter deras papper lansering).

Att handskas med Bottom Line Telecommunications var i ett ord, utmärkt. Jag mailade dem ofta med frågor och alltid fått svar inom en timme under arbetet tid. Personalen var snabb artig och hjälpsam. Beställningsprocessen var smärtfritt och effektivt. Jag fick uppdateringar varje gång något hände, och även min laptop skeppades 45 efter att jag gjort min beställning.

Den enda qualm som jag har är att sjöfarten priserna på deras webbplats automatiskt beräknas baserat på vikt och närmaste lager. Normalt är det bra, men den dag de fick enheterna, varken uppdaterats för att återspegla den högre vikt och det faktum att Texas hade bara transporten av de nya datorerna.

Således först min leveransadress priset var ganska låg, men plötsligt hoppade uppåt i sista minuten av beställningsprocessen som vikten och ursprung av sjöfarten faktiskt beaktats. Men med tanke på de bara fått den bärbara datorn den dagen och jag var redan hoppade vid grinden till order, jag kan inte riktigt klandra dem. Fraktkostnaderna är nu exakt på deras webbplats.

Även när min enhet kom det var förpackade i en större låda med bara några tunn kartong fragmentering för förpackningar. Tack och lov att det inte var skadad men den bärbara datorn rutan kunde röra sig fritt inne i större förpackning. Jag är nu säker på om detta var BLT eller FedEx, dock.

Jag tog maskinen över linjen själv. Med utnyttjande av det faktum att bärbara datorer är omfattas tekniken kategori på tullen Kanada och därmed befriade från avgifter, jag betalar inte någon skatt eller kostnader mäkleri. Jag betalade $ 200 CAD i skatt (PST + moms).

Specifikationer som Betygsatt

Jag hade tur att jag köpte en förkonfigurerad modell (RM269UT # ABA), och så fanns det ingen försening i leverans. Jag vet att det finns flera frustrerade själar på NBR forum som nyligen fått sina anpassade bärbara datorer, men som beställde långt innan jag gjorde det.

I slutändan betalade jag:

$ 1395 USD ($ 1450 CAD)
$ 50 USD för expressfrakt (Hej, jag var i bråttom!)
$ 200 CAD i skatt
= ~ $ 1700 CAD. En extra gig RAM var $ 40 CAD.

Vid jämförelse med att köpa i Kanada (om jag hade väntat), annonserade HP priset på $ 1600 CAD före skatt och frakt. De säljer inte direkt i Kanada och du måste köpa från en återförsäljare. Jag såg flera av de senare tar förbeställningar för min modell för uppemot $ 1800 CAD då dock. Till slut jag räkna jag sparade $ 200 eller mer genom söderut för att köpa, men jag inser att detta är inte ett alternativ för alla.

Ändå på med showen!


(Se stor bild)

http://img.photobucket.com/albums/v1...ild01small.jpg

HP Compaq 8510p (RM269UT # ABA)

  • Windows Vista Business
  • Intel Core 2 Duo T7300 (2,0 GHz 800MHz FSB 4MB L2-cache)
  • 2GB 667 MHz DDR2 SDRAM (1GB installerat själv)
  • 160GB 5400rpm SATA, HP 3D DriveGuard
  • 15,4 "WSXGA + (1680 x 1050)
  • ATI Mobility Radeon HD 2600, 256 MB
  • Intel 802.11a/b/g (4965AG), Bluetooth 2,0
  • Intel Gigabit-nätverksanslutning (10/100/1000 NIC), 56K V.92-modem
  • 8-cells litiumjonbatteri (73WHr)
  • 3/3/0 HP BUSINESS garanti

Första intryck, Bygg & Design



En HP Compaq nc6120 längs 8510p (se stor bild)

Efter att de återvänt hem med min nya maskin var det redan 23:30 men jag bestämde mig för att börja upp till åtminstone ta en titt runt (och leta efter döda pixlar!).

Det första jag märkte var hur lätt och robust laptop verkade under stängd. Min gamla 14,1 "Acer var cirka £ 5,5 och jag var orolig att uppgradera till en 15,4" chassi skulle vara en stor viktökning. Inte så! Den £ 6,1 vikt och mått (1,1 "x 14,0" x 10,2 ") av 8510p gör det mycket bekvämt, min gamla Acer skulle knaka och stöna även när de hanterat 8510p inte göra ett ljud som jag bar runt,. plockade upp av ett hörn, vänt runt, fast den över kanten på mitt bord, etc.


HP nc6120 till vänster, 8510p till höger (se stor bild)

Som min sista anteckningsbok var också en affärsmodell, det såg nästan identisk med min nya dator. Rena linjer, mörka undersida och inre område, ljusare lock, etc. Men var 8510p ytbehandling mycket mer polerat och förfinat än Acer. Jag märkte att locket omedelbart plockade upp flera fingeravtryck men.

På kroppen själv, är det enda stället jag kan producera några mindre flex genom standardtryck höger längst upp mitten nära skärmen. På tangentbordet, kan jag producera Flex genom ljus-måttligt tryck precis ovanför DVD-enheten, men ingen annanstans. Detta är naturligtvis underlättas av det faktum att HP har förändrat tangentbordet i denna revidering för att inkludera gigantiska plast distanser rätt ovanför DVD-området enheten för att fylla upp platserna på tangentbordet de inte har några nycklar för.


8510p till vänster, nc6120 till höger (se stor bild)


När det gäller skärmen chassi, det fanns ett problem i äldre översynen nc8430 där skärmen bezel kunde separeras. Jag är glad att kunna rapportera att detta är inte en fråga längre eftersom jag inte kunde återskapa problemet även efter 15m på försök (usch HP / Vista inställningar ... låt mig få den i en minut). Jag kan vrida skärmen för att producera porlande, och tryck bakifrån för att få samma effekt, men det tryck som krävs är sådan att om du släpper en bok på din LCD du ska vara bra

Gångjärnen verkar inte ha utvecklats sedan 8430, som stöta den bärbara jiggles skärmen. Å andra sidan är det ganska resistenta mot faktiskt flytta så i denna aspekt bör det inte finnas några problem.


8510p i förgrunden, nc6120 bakom (se stor bild)

Precis nedanför tangentbordet på båda sidor av utrymmet bar är två gummidistansen. Jag har fått höra dessa för att förhindra att skärmen från att påverka tangenterna under transport när datorn är stängd. De är typ av irriterande i att du måste hålla dem relativt rena eller kommer de att märka upp LCD-skärmen, men jag antar att alternativet är att se hela din tangentbordet markera LCD-skärmen. Den mindre av två onda ting!


Dessa skärmen varumärkena var närvarande vid öppnandet, men lätt att rengöra bort (se stor bild)

Uppgradera RAM var lätt som en plätt, som båda kortplatserna finns på undersidan av den bärbara datorn, en skruv bort. Jag älskar hur HP gjorde detta, som jag har slösat en hel timme gräva i bärbara datorer för att installera RAM för vänner och familj.

Som rapporterats av några andra 8510w / p ägare, kan jag jiggle batteriet en aning när den är på plats. Men rörelsen är inget extrem och batteriet är faktiskt ganska svårt att få ut tills man vänjer sig mekanismen.

Min enhet har vissa brister, det finns två bulor på locket, en nära HP-logotypen och en upptill nära de tryckta ikoner som vilar på framsidan av locket. Det finns en fläck av plast i mitten av mellanslagstangenten på botten, liksom i hålet rätt lock "klo" snäpper in när den är stängd. Men med tanke på min gamla Acer först visade upp DOA och återförsäljaren tog sex veckor (!) Att göra saker rätt igen, jag kommer inte att klaga.

Slutligen ljusindikatorer på maskinen tack och lov sitter på framsidan, så de är dolda när du använder datorn. Jag vet inte om någon annan 8510p användare men jag hittar klarblå lampan för trådlöst ganska irriterande.

Skärm

När jag först satte på maskinen, var skärmen mycket ljus men ojämnt sken. Det fanns mörka fläckar i varje nedre hörn, som om bakgrundsbelysningen inte fungerade där. Men vid uppstart in Vista för första gången dessa anomalier försvann och har inte kommit tillbaka.

De betraktningsvinklarna är anständig nog horisontellt och vertikalt. Jag kan läsa texten vågrätt till 90 grader, men naturligtvis färgerna bleka.


(Se stor bild)


(Se stor bild)


(Se stor bild)


(Se stor bild)

När det gäller ljusstyrka, är det "tillräckligt ljust" som många andra 8510p användare kan intyga. Jag tror att det kunde vara ljusare, men skärmen är fortfarande mycket användbar. Den maximala ljusstyrkan är bra, men det verkar skärmen blir mörkt mycket snabbt under högre ljusstyrka. Jag kan använda det på säga, 80% och däröver, men allt nedan är för mörk för mig.


(Se stor bild)


(Se stor bild)


(Se stor bild)


(Se stor bild)


Också, eftersom det är en matt skärm har jag inte haft några reflektioner alls, vilket är ganska trevligt när du tittar mina vänner kämpar för att se sina glansiga skärmar i klassen.

Jag har några bakgrundsbelysning blöda på båda sidor av skärmen som (jag antar) det finns en bakgrundsbelysning på båda sidor, det är ungefär en femtedel av en tum, och inte riktigt märkbar om du letar efter det. Du kan se det ganska lätt vid extrema betraktningsvinklar men döda på det är nästan omöjligt att märka.

När det gäller kvaliteten på LCD-skärmen, jag gillar helt det. Färgerna är levande, det finns inte en antydan till kornighet. Liksom andra 8510p användare jag har inaktiverat ljussensor kontroll som min skärm i ständig förändring var alldeles för konstigt.

Jag har en död pixel, längst ner till vänster. Det är svart / grå och försvinner i aktivitetsfältet, tack och lov. Skärmen verkar vara en Quanta.

Högtalare

Högtalarna tar upp nästan hela framsidan av den bärbara datorn. Jag antar att det bara finns två små kära i det, så jag är inte helt säker på varför de bestämde sig för att göra en högtalare grill som täcker den främre delen av den bärbara datorn nästan helt. Hursomhelst, jag skulle kalla dem anständiga, inte bättre, inte sämre. De är funktionella för verksamheten och i stort sett allt icke musik. Men som med alla bärbara högtalare är de tinny, utan bas och mycket fattiga toppar. Mellanregistret är inte dåligt ändå.

Installation och operativsystem

Som jag nämnde tidigare, var den första start eh, inte en mycket bra erfarenhet. Mellan Vista och HP konfigurerat datorn var den totala första start tid 70 minuter. Nu vet jag inte om det är normen med nya bärbara datorer i dessa dagar, men att mycket tid verkar ganska överdriven.


Fortfarande väntar ... (Se stor bild)


Vid första laddning Vista slogs jag av det stora resursbehovet för systemet medan du kör standard HP Setup. HP installerade bara sina egna program och vissa antivirusprogram grejer men det fanns 77 processer på språng, totalt som används 800 MB RAM-minne.

Genast jag bombarderades av Intel Active Management Technology, Bluetooth, HP SecureGuard, User Account Control, och några andra ganska irriterande program. Hälften av dessa är Vistas problem men jag var mindre än imponerad av programvaran först uppstart. En nybörjare skulle vara helt överväldigad med alla aktiviteter som pågår.

HP SecureGuard skulle fråga mig om den ville komma ihåg alla mina lösenord varje gång jag gick till en webbplats. UAC skulle hoppa över mig när jag försökte installera något. Intel AMT, Bluetooth och HP SecureGuard språng på mitt ansikte varje gång systemet startas om för att berätta olika saker som de trodde var av yttersta vikt. Kort sagt, jag var nöjd med invasivitet av Vista och HP: s programvara. Jag var naturligtvis kunnat stänga allt detta i slutet men det tog ett par minuter att hitta rätt väg för varje program.

XP vs Vista

Som någon som används för att en strömlinjeformad Windows XP Professional installation, ser nästan hälften min 2 GB RAM som används vid tomgång var bara för mycket. Desperat att återgå till min älskade XP jag genast fastnade min egen SP2 installations-cd i. Naturligtvis, jag glömde helt måste du slipstream skräddarsydda SATA förare i förväg ...

... Hoppa framåt tre timmar, och jag installerar XP Pro igen med rätt SATA drivrutiner. Allt gick bra tills jag gick för att installera Radeon HD 2600 XP-drivrutiner. Ingen stöder även det ännu! Inga Modders, inte ATI, Nada. Jag var tvungen att använda HP: s standard drivrutiner, som trots relativt ny, är inte på något sätt garanterat att fortsätta att uppdateras i varje frekvent sätt. Acer var år bakom på drivrutinsuppdateringar, och ärligt talat var jag inte om att ta en chans på HPs flit.

Till min stora förvåning ingick HP faktiska Vista installera DVD-skivor (32/64bit) med min 8510p. Trots att dessa DVD-skivor är putsade med HP-logotypen, är de i själva verket rena installationer av operativsystemet. En fräsch Vista 32bit installera gjorde mitt system mycket snabbare. Jag använde sedan HP drivrutiner / program-CD som levererades med maskinen för att installera det väsentliga. Medan jag är inte riktigt nöjd med min tweaked till det-och-tillbaka installation av Vista med hjälp 550MB RAM, jämfört med XP @ 200MB ... Jag antar att jag ska ta det för nu.

Prestanda

Under huven på min 8510p är den senaste Core 2 Duo översyn klocka in på 2,0 GHz med en 4MB cache.

Super Pi resultat:





PCMark05 resultat:


(Se stor bild)

P CMark05

PCMark05 mäter det totala systemets prestanda för en bärbar dator, kom 6910p ut med en respektabel poäng, men ingenting spektakulära:

Notebook PCMark05 Score
HP Compaq 8510p (2,0 GHz Core 2 Duo T7300, ATI Mobility Radeon HD 2600, 256 MB) 5.170 PCMarks
Toshiba Tecra M9 (2.20GHz Core 2 Duo T7500, NVIDIA Quadro NVS 130M 128MB) 3.723 PCMarks
HP Compaq 6910p (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.892 PCMarks
HP Compaq 6510b (2.20GHz Intel Core 2 Duo T7500, Intel X3100) 4.241 PCMarks
HP Compaq 6910p (2.20GHz Intel Core 2 Duo T7500, ATI X2300 128MB) 4.394 PCMarks
HP Compaq 6515b (1.6GHz AMD Turion 64 X2 TL-52, ATI X1270) 2.420 PCMarks
Toshiba Satellite A135 (Core Duo T2250, Intel GMA 950) 3.027 PCMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 4.234 PCMarks
Fujitsu LifeBook A6010 (1,66 GHz Core 2 Duo, Intel GMA 950) 2.994 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60, Nvidia Go 7800GTX) 5.597 PCMarks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Toshiba Tecra M6 (1.66GHz Intel T2300E, Intel GMA 950) 2.732 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, Nvidia Go 7400) 3.646 PCMarks
Sony VAIO FE590 (1.83GHz Core Duo) 3.427 PCMarks



Hårddisken är en Hitachi Travelstar 5400 160 GB SATA. Jag har märkt några andra 8510p ägare har fått Seagate istället, vilket är ganska tråkigt eftersom jag föredrar Seagate.

HDTune resultat:


(Se stor bild)


Windows Experience Index:


(Se stor bild)


Åtminstone kommer vi till vad du har alla väntat på, ett test av den svårfångade ATI Radeon HD 2600 256MB. Självklart, jag är fortfarande inte helt säker på detta GPU själv. Everest och alla andra program som jag har använt hittills (O / C program, andra ID-program, etc.) alla lista min GPU som GDDR3. Everest klockar även mig in på 500 core/400 minne. Men både ATI Tool och ATI Tools fack hävdar att det går på 300 core/400 minne!

Oavsett har vissa HD 2600 ägare med DDR2 postat sina resultat på NBR forum, och som du ser att de är ett par hundra punkter lägre än mina. Hålla sig med mitt antagande GDDR3 då, det underclocked båda hållen (lager är förmodligen 500/600 enligt ATI), så ha detta i åtanke när du tittar dessa resultat!

Hur som helst på de riktmärken, var alla dessa görs med hjälp av Catalyst 7,8 förare.

3DMark05 resultat:


(Se stor bild)


3DMark06 resultat:


(Se stor bild)

3DMark06 jämförelse resultat:

3DMark06 testar grafikprestanda i en anteckningsbok, som du förväntar dig att dv2550se inte riva upp konkurrensen här som det inte var utformad som en 3D-gaming anteckningsboken.

Notebook 3DMark06 Score
HP Compaq 8510p (2,0 GHz Core 2 Duo T7300, ATI Mobility Radeon HD 2600, 256 MB) 3.312 3DMarks
Toshiba Tecra M9 (2.20GHz Core 2 Duo T7500, NVIDIA Quadro NVS 130M 128MB) 1.115 3DMarks
Sony VAIO TZ (1.20GHz Core 2 Duo U7600, Intel GMA 950) 122 3DMarks
LG R500 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce 8600M GS 256MB) 2.776 3DMarks
HP dv2500t (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.055 3DMarks
Dell Inspiron 1420 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.329 3DMarks
Sony VAIO FZ (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 532 3DMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.408 3DMarks
Samsung Q70 (2,0 GHz Core 2 Duo T7300 och nVidia 8400M G GPU) 1.069 3DMarks
Asus F3sv-A1 (Core 2 Duo T7300 2.0GHz, Nvidia 8600M GS 256MB) 2.344 3DMarks
Alienware Area 51 m5550 (2,33 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7600 256MB 2.183 3DMarks
Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526 (1,66 Core Duo, nVidia 7600Go 256 MB) 2.144 3DMarks
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo T7200, ATI X1700 256MB) 1.831 3DMarks
Asus A6J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB) 1.819 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 827 3DMarks





Gaming

Tyvärr har jag inte riktigt har några nya spel heller har jag haft tid att förvärva några nyare speldemos. Tills jag kan hitta tid att plocka upp ett exemplar för mig själv, här är det bästa jag kan göra:

Counter-Strike stresstester

Rekommenderade inställningar och resultat:





Högsta inställningar och resultat:





Half-Life 2: Lost Kostnad stresstester

Rekommenderade inställningar och resultat:




Högsta inställningar och resultat:





World of Warcraft

Alla tester görs på 1680x1050 med alla maxade videoinställningar.

Shattrath City (bank + huvudbyggnaden område)

24 bitars färg 24bit djup 1x multisampling = genomsnitt 45-50 FPS
24 bitars färg 24bit djup 8x multisampling = genomsnitt 17-20 FPS

Flyg (testat på Nether ray och netherwing drake runt Terrokar Forest ... nej det är inte mitt konto!)

24 bitars färg 24bit djup 1x multisampling:

Flyger på horisonten nivå = 65-90 FPS samtidigt roterar kameran runt
Flying på marknivå = 27-42 FPS samtidigt roterar kameran runt

Max möjliga FPS (inför en vägg ... gjorde detta för skojs skull) = 127,1

Doom 3

Hög kvalitet, 1680x1050, ingen AA = 63 fps oavsett var jag var
Hög kvalitet, 1280x1024, 8x AA = 35-60 fps - genomsnittliga höga 30s mitten 40s

[Resultatet var lägre i öppna utrymmen, högre i korridorer, aldrig någon riktig lagg men]

Ultra Quality, 1280x1024, 8x AA = 15-60 fps - genomsnittliga höga tjugoårsåldern låga 30s


(Se stor bild)


(Se stor bild)


(Se stor bild)

Systemet hickade några gånger i den massiva underjordiska delen av Mars staden, särskilt underhåll områden, men var relativt spelbar inne föreningen

Värme och buller

I ärlighetens namn, efter att ha tillbringat en sommar läsa om nya generationens bärbara datorer som kör extremt varmt och högt, jag orolig för 8510p. Kommer från en 5 + år gammal anteckningsbok som var tyst som en viskning och cool med undantag för fläkten (som gnällde så mycket), hade jag mina tvivel. Men 8510p verkligen levererar både värmeavledning och tystnaden.

Enheten egentligen inte blir för varmt överallt utom undersidan, där RAM och trådlösa skapar en ganska toasty kombination. Annat än att jag har varit benchmarking och spel i timmar nu och hade lite problem med värme som helst på enheten. Som andra ägare har noterat, inte den vänstra handled vila får varmare än den högra, som är ganska paradoxalt eftersom den högra sidan har hårddisken.

Beroende på energischemat och om tomgång / under belastning, temperaturer varierade enligt följande:



Samtidigt sitter framför datorn, är fläkten egentligen bara märks vid höga varvtal. På medellång hastighet du kan bara knappt höra den, och låg är i grunden ohörbar. Det pumpar ut ganska varm luft, men du kan lägga handen framför ventilen och inte upplever någon verklig obehag.

Hårddisken är märkbar under hög aktivitet när fläkten är på låg eller medelhög RPM, men annars är drunknade av bakgrundsljud. Jag måste dock säga, eftersom detta är min första Hitachi, jag är inte alltför imponerad med den övergripande ljudnivån. Det klickar upp en storm ganska ofta, mina Seagate hårddiskar (2,5 ") är långt ifrån så högt.

Ett förbryllande problem med min 8510p är att fläkten går hela tiden. Jag har kollat ​​BIOS och den funktionen är inaktiverad, så jag är inte riktigt säker på vad problemet är.

Tangentbord, User Interface


(Se stor bild)

Tangentbordet i sig är ganska trevligt att skriva på. Tangenterna har bra djup och svara fint röra. Jag önskar verkligen HP skulle ha gjort något med extra utrymme på höger sida ovanför DVD-enheten. Det finns en irriterande lite tomt tangentbord område fyllt endast av plastpaneler, särskilt precis runt piltangenterna.

Pekplattan är ganska trevligt att använda, även om jag normalt hatar allt annat än en mus. Till skillnad från min förra dator den reagerar snabbt och exakt, med en tredje knapp i mitten gör tar tag att vänja sig. Detsamma gäller för de styrpinnen knapparna. Jag har personligen alltid föredragit pekar fastnar styrplattor, och detta är ganska bra.

Även om jag inte har helt aktiverat finger utskriftsfunktioner läsare ännu, har jag börjat processen misstag nu så många gånger att jag har haft en hel del tid att leka med den. Förutsatt att du inte dra alltför snabbt sensorn verkar fungera tillräckligt bra, men ofta kommer att be mig att dra några extra gånger bara för att vara säker.

Den inbyggda mikrofonen är faktiskt ganska anständigt. Jag kan skruva upp den mottagande volymen och det kan höra mig ganska tydligt från sittande ställning, även om det är lite tyst. Flytta närmare producerar en inspelning med tydlig kvalitet och god volym. Naturligtvis böjd över att tala varje gång du vill använda röstchatt eller spela något är inte så möjligt.

Ovanför tangentbordet finns två förprogrammerbara beröringskänsliga knappar och en touch-känslig volymkontroll. Jag tycker volymkontrollen för petiga för min smak, och de programmerbara knapparna ibland inte svarar heller.

Portar, Trådlös, batteri

Med HP 8510p har fyra USB 2.0-portar, en DVD-enhet, HDMI, VGA, hörlurar / linjeutgång, mikrofon-port, FireWire, Ethernet och anslutningar modem, en dockningsanslutning, strömanslutning och även ett sekundärt batteri anslutning.

Framifrån: skärmen spärren och indikeringslampor.


(Se stor bild)


Från vänster: minneskortläsare, PC-kortplats, två USB 2.0-portar, HDMI, fläkt Vent, firewire, Ethernet-port och säkerhetslås.


(Se stor bild)


Bakifrån: VGA ut, nätanslutning, batteri område.


(Se stor bild)


Från rätsidan: modemuppkoppling, DVD-enhet, två USB 2.0-portar, mikrofon port och ljud port.


(Se stor bild)


Från botten: du kan se hårddisken, RAM och trådlösa slots allt klart, så länge med batteriet och dockning kontakter station.


(Se stor bild)


Den enda fråga jag har med hamnen arrangemang är att, som en högerhänt person jag gillar min musmatta precis den bärbara datorn på den sidan. När jag har extern ljud-och / eller andra USB-enheter är anslutna på den sidan, måste jag flytta kudden bort eller kablarna löper rätt över kudden. Dessutom, när det finns produkter kopplade på den sidan är det ofta irriterande att öppna DVD-enheten som det finns kablar som löper rakt framför den. En eller två USB-portar på baksidan skulle ha varit trevligt.

Slutligen, när kommer starta min DVD-enhet slumpmässigt clunk och göra konstiga ljud. Det händer inte varje gång, men ändå mycket märkligt.

Trådlös

Jag har inte haft några problem med trådlösa anslutningar vid denna tid. Det trådlösa gränssnittet är en av de få områden där jag riktigt gillar Vista hittills. Den plockar upp nätverk snabbt och enkelt, ansluter är en bris, och det finns en hel del information om jag letar efter det. Den enda nackdelen är att det tar några fler klick för att komma till den avancerade trådlösa informationen jämfört med XP.

Batteri

Med skärmen 80% ljusstyrka, Bluetooth av, trådlös, ställ till energisparläge, verkar jag i genomsnitt cirka 3,5 till 4 timmars batteritid, beroende på kontor / skola / arbetsuppgifter jag gör på den tiden.

En filmvisning gav omkring 2:15.

Dokumentation, garanti


(Se stor bild)

De 8510p kom med en start-up manual, garantikort, och några andra små bitar dokumentation. Det är lätt nog dokumentation för att få en nybörjare går. Med tanke mest kompletta bärbara manualer är ganska tjock, skulle jag spara hellre några träd än har varje enhet kommer med en riktig manuell ändå.

Med HP återställa DVD kommer med all programvara och drivrutiner som behövs för Vista 32/64bit. Som nämnts ovan, levererar HP även ren Vista installera DVD, vilket är en riktig bonus!

Den bärbara datorn levereras också med en standard tre års internationell garanti. Var du än är HP serva maskinen så länge de fungerar ut ur landet och kan stödja modellen. Om inte så måste du gå till närmaste land där de kan göra reparationer.

Slutsats




Även om jag hade mina tvivel, har HP Compaq 8510p verkligen levt upp till mina förväntningar, och även överskridit dem i vissa fall. Även om det finns några mindre nackdelar, de är acceptabla med tanke på den övergripande kvaliteten på den bärbara datorn. De 8510p kommer att glädja alla som letar efter en ny dator, oavsett om de är en gamer, affärsman, student eller på annat sätt. Med tanke på alla de positiva aspekterna av denna bärbara dator samt det låga priset, kan det inte finnas någon tvekan om att detta är en av de ledande maskin.


Fördelar

  • Utmärkt prestanda för priset.
  • Robust reserverade design, lätt och liten.
  • Vacker annan skärm än ljusstyrka fråga.
  • Inga Core2Duo gnälla! (Eller kornig skärm eller ljudproblem ...)
  • Standard tre års internationell garanti, business class stöd.
  • Körs väldigt cool och ganska tyst.
  • HP levererar ren Vista DVD-skivor.
  • Totalt sett mycket bra användargränssnitt.
  • Utmärkt batteritid.
  • Bra urval av hamnar.

Nackdelar

  • Kylfläkt går hela tiden.
  • Skärm kunde vara ljusare.
  • HP SecureGuard programvara är påträngande och irriterande.
  • Lock plockar upp fingeravtryck.
  • Gummifötter på tangentbordet måste hållas rena såvida du inte vill märken på skärmen.
  • Beröringskänsliga knappar, speciellt ljud, är petiga.
  • Oanvänt utrymme på tangentbordet.
  • Något obekväma arrangemang av USB och ljud-portar på höger sida.
  • DVD-enhet clucks slumpmässigt under vissa startas.
  • HDD kan få högt under hög aktivitet


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar