måndag 14 maj 2007

Lenovo ThinkPad T61 Recension

Lenovo ThinkPad T61 Recension
av Charles P. Jefferies - 2007/05/14

Den ThinkPad T61 14,1 "widescreen notebook släpptes nyligen av Lenovo som en uppdatering till T60-serien. T61 använder den nya Intel Centrino Duo-plattform (Santa Rosa) och erbjuder ett antal design uppdateringar.


ThinkPad T61 14,1 "widescreen notebook (se stor bild)

Viktigt att notera är att det här omdömet täcker 14,1 "widescreen versionen av T61-serien. Som med alla bärbara modellserie finns det kommer att bli mycket varierande konfigurationer du kan välja att avsevärt påverka systemets prestanda. För denna översyn, vi är att göra med en T61 med följande specifikationer:

Specifikationer

  • Processor: Intel T7300 Core 2 Duo (2,0 GHz, 800 MHz FSB, 4MB Cache)
  • Grafik: Intel GMA X3100
  • Operativsystem: Windows Vista Business
  • Skärm: WXGA + 1440 x 900 (LG-skärm)
  • Hårddisk: 100GB 7200RPM (Seagate Momentus 7200,1)
  • Minne: 2 GB (1 GB X 1GB), upp till 4 GB max
  • Portar: 3 USB 2.0, 1 FireWire, Monitor ut, modem, Ethernet, Hörlur ut, mikrofon
  • Slots: 1 PC Card-kortplats, 1 ExpressCard-kortplats (extra mediekortläsare och Smart Card-läsare)
  • Optisk enhet: Ultratunn Super-Multi Drive
  • Mått: 13,2 "x 9,3" x 1,09 till 1,26 "(335mm X 237mm X 27,6 - 31.9mm)
  • Vikt: 5,1 £

Designa och bygga

ThinkPad T61 är en premium produkt med en hållbar bygg, det är inriktad på företagsanvändare eller helt enkelt de som är villiga att betala lite mer för att få något som inte kommer att falla sönder efter 1-års användning. För någon som reser mycket eller är beroende av sin bärbara dator för att tjäna sitt uppehälle, är att bygga och tillförlitlighet faktor förmodligen viktigare än att ha den senaste och bästa komponenterna inuti.


(Se stor bild)

Så hur gör T61 excel build-klokt? I grunden samma som dess föregångare T-serien bärbara datorer gjorde. T61 organ är en robust plast som inte böjs. Inuti stel och tjock plast hölje är en magnesium störtbåge i både locket och huvudhöljet. Locket på den tidigare T60 var en magnesium material, medan locket på T61 är en plast komposit med en magnesium "störtbåge" plåt på insidan. Anledningen till plasten används nu i locket är att möjliggöra en bättre penetration av radiovågor, som 802,11 och WWAN, vilket ger större trådlös räckvidd och signalstyrka.

Tangentbordet är densamma mellan T61 och T60 - vilket betyder att det är återigen utmärkt. Den enda skillnaden är att nu finns det mer utrymme på de områden tangentbordet sida eftersom den bärbara datorn kropp är bredare, har högtalarna flyttats till denna extra fastigheter. Tangentbordet är spill bevis och har två dräneringshål för att se om du råkar spilla din morgon Starbucks kaffe, vätskan transporteras bort från känsliga komponenter och ut genom botten av den bärbara datorn

De tjocka gångjärn som fäster skärmen är mycket styva och se skärmen inte wobble. Du behöver två händer för att justera och öppna skärmen som gångjärnen är mycket snäva. Det dubbla skärm spärren låser fast för att se skärmen förblir ner när bärs runt.

Hårddisken är skyddad i magnesium störtbåge och monterad chock. Även om din T61 tappas den medföljande Active Protection System (APS) programvara kommer att arbeta med ombord accelerometern för att upptäcka en minskning situation och slutet hårddisk aktivitet för att förhindra förlust av data.

Dimension klokt ThinkPad T61 14,1 "säkert ändringar från sina föregångare är det bredare men inte lika djupt, eftersom det har skiftat till widescreen dimensioner T61 (förutsatt 4-cells batteri som inte sticker ut) är följande:. (BxDxH ): 13,2 "x 9,3" x 1,09 till 1,26 "(335mm X 237mm X 27,6 - 31.9mm)

T61 är faktiskt tjockare än T60 var, vilket är en liten besvikelse, här? Ar måtten för 14,1? T60: (BxDxH): 12,2 "x 10,0" x 1,0 till 1,2 "(311mm x 255mm x 26,6-31mm)

Så T61 är ungefär 0,1-inches tjockare än tidigare T43 och T60. En bild visar denna skillnad i tjocklek mellan T43 och T61:


ThinkPad T43 till vänster, ThinkPad T61 till höger - T61 är ungefär 0,1-tums tjockare (se stor bild)

Medan formen har förändrats, estetiskt T61 är ungefär samma som tidigare ThinkPad T-serien bärbara datorer - bara bredare. Det är en helt svart utseende med den ikoniska röda spårpunkt. Svart är en fin blick, det går aldrig ur stil, bara be Steve Jobs.

En subtil förändring som kan skramla lite är den nya ThinkPad-logotypen visas på bild i denna översyn. Men don? T få alltför upphetsad, de beställer över nätet är fortfarande kommer att få samma gamla IBM-logotypen på tidigare ThinkPad är logotypen ändrar ett alternativ för köpare företag kanal.


Nya ThinkPad-logotypen alternativet (se stor bild)

Ingång och-utgång

Hamnen layout T61 har också förändrats ganska lite, och för det mesta för bra eftersom vi nu har en standard FireWire-port och tillval medier-kortläsare porten. Jag är inte så förtjust i det faktum att alla USB-portar är vertikalt orienterade,? Jag finner detta mer besvärligt än horisontellt.

Medierna-kortläsare är ett alternativ, men den ersätter ExpressCard-facket om du går för det. Du kan också få en smart kortplats i stället för ExpressCard om ditt företag behöver det. Låt oss ta en tur runt T61 för att se alla de portar som du får.

På vänster sida av T61 bakifrån och framåt är den viktigaste värme vent och fläkt, övervaka ut-port, modem och Ethernet-LAN-port, 2 USB 2.0-portar, ExpressCard och PC-kortplats. ExpressCard kan bytas mot en mediekortläsare eller Smart Card-läsare om du så önskar:


(Se stor bild)

På höger sida av T61 bakifrån och framåt är en USB 2.0-port, då supertunna flera Bay Drive. Denna enhet är snabbväxling och kan tas bort och ersättas med en extra hårddisk eller batteri:


(Se stor bild)

På baksidan av T61 kan du se 6-cells batteri sticker, och sedan eluttaget och en annan värme ventilation. Lägg märke till hur tjock dessa gångjärn är:


(Se stor bild)

På framsidan av T61from vänster till höger är IEEE 1394-port (FireWire), Wi-Fi på / av-knapp, hörlursuttag, mikrofoningång och skärmen öppningsspärren:


(Se stor bild)

Skärm

Den nya widescreenformat skärm för 14,1? T-serien är antingen bra, dålig eller någonstans mittemellan, beroende på dina personliga preferenser. Lenovo kommer att försöka övertyga dig widescreen erbjuder större skärmyta och det? Ar bättre, verkligheten är killarna som gör LCD-skärmar tvingar ner i halsen på de datortillverkare eftersom det? Ar billigare att göra widescreen LCD-skärmar. För en mer komplett titt på nyttan av Standard eller Widescreen läst översynen jag gjorde av den ursprungliga lanseringen av en ThinkPad T60-Wide här .

Lita kommer Lenovo att erbjuda andra format av T61 så du? Re inte en widescreen eller inget situation. Det ska bli intressant att se om normen skärmen kostar mer, det kommer nästan säkert att vara mindre tillgängliga.

Den särskilda skärm fick jag en WXGA +-upplösning (1440 x 900). Det ger enkel visning och du kan passa en bra summa på skärmen, så några klagomål på den fronten. Skärmen är skarp och det finns inga problem med kornighet. Den matt finish garanterar det? Finns liten eller ingen bländning i situationer kontorsbelysning.

Vad T61 skärmen saknar är ljusstyrka, som alltid har varit fallet med ThinkPad-datorer. Jag önskar skärmen skulle gå två steg ljusare än den gör, Fujitsu och HP definitivt göra ett bättre jobb som erbjuder ljusare skärmar på sina bärbara företagsdatorer.

När du växlar skärmens ljusstyrka jag inte? Inte få en heads up skärmen för nuvarande system skärmens ljusstyrka. Jag tyckte att det här irriterande eftersom det var alltid med på tidigare ThinkPad, kanske det? Fortfarande är en Vista-drivrutin fråga som måste reda ut.

Vissa kommer att vara besviken över att veta att den populära FlexView alternativet T60-serien inte längre att erbjudas för T61. Det är synd. De vertikala visningsvinklar på T61 är, liksom de flesta bärbara datorer, dålig. En video av T61 utför grafik benchmark program 3DMark05 där jag luta skärmen olika vertikala vinklar ger dig en uppfattning om hur färg varierar kraftigt beroende på hur du ser på skärmen:

Horisontella vinklar rättvisa bättre kan du dock se att flytta från vänster till höger på skärmen håller färgen ganska mycket så konsekvent:

En annan sak du kanske märker om skärmen är att den är utanför centrum inom ramen -? Det är en större bezel området till vänster än till höger?. Denna icke ¡¯ t bry mig, jag vet att det kommer en del människor.

En förändring som du vann? Inte se, men det är närvarande, är det faktum att locket nu är konstruerad med en magnesium störtbåge insidan för bättre skydd av skärmytan när du skjuta böcker ovanpå locket. Den verkliga yttre locket är nu gjord av en högteknologisk plast komposit, som faktiskt känns som en metall när utnyttjas (väldigt cool). Fördelen med det yttre locket nu är plast är att radiovågor (Wi-Fi, WWAN) tränger igenom locket lättare och ger bättre trådlös genomströmning.

Högtalare

T61 högtalarna är placerade på sidorna av tangentbordet, dra nytta av den extra fastigheter bredd på grund av den stora formatet. Högtalarna är tyst, du måste vara ganska nära den bärbara datorn för att höra ljudet, vann den t arbete att försöka titta på en DVD från andra sidan rummet som ljudet vann t carry (särskilt dialog)?. Men Lenovo gjorde en intressant drag genom att sätta hörlursuttaget på framsidan av den bärbara datorn. Detta för att göra det lättare att snabbt koppla in hörlurarna och få bättre ljud. Den lilla nackdelen är nu att om du ansluter externa högtalare ledningar som kör runt fronten är inte så bekvämt. Flytten är bättre för mig eftersom jag använder hörlurar mer, med en bärbar dator som denna tror jag det kommer att vara fallet för de flesta.

De fasta knapparna längst upp på tangentbordet för att snabbt justera ljudvolymen är mycket trevligt att ha, är den snabba Mute knappen koppling i affärssituationer också.

Processor och prestanda

ThinkPad T61 använder nu Intel Centrino Duo (Santa Rosa) plattform. Du får en snabbare processorbuss framsida (800MHz), mer processor cacheminne (4MB) och en förbättrad integrerad grafik lösning i form av Intel X3100. Om allt detta prat är nonsens för dig, då det räcker med att säga T61 erbjuder nyare och bättre komponenter bearbetning än T60. Kommer denna föreställning är uppfattas att hjälpa till att driva MS Word snabbare? Nej självklart inte, men vissa processor intensiva uppgifter som kodning av video kommer att bli snabbare. Och även om du vann? T vara att utnyttja varje uns av processorkraft, bara veta processorn är snabbare och du? Re på toppen av spelet tillräckligt för att göra människor som jag själv vill köpa den.

Jag blev positivt överraskad av Intel X3100 prestanda i 3DMark05, utfört det säkert mycket bättre än Intel GMA 950 någonsin gjorde. Intel hävdar att de? Re fortfarande arbetar på bättre drivrutiner för X3100, så det kan vara en hel del utrymme att växa i form av prestanda även här.

Den medföljande 2 GB minne och 100GB 7200RPM hårddisk bidrog att tända lite av en brand i Windows Vista. Jag känner mig som en surkart säger det, men de extra grafik och funktioner i Vista fortfarande dont uppväger smärtan faktorn inblandad i en) att komma runt det nya gränssnittet och b) som handlar om just sämre prestanda än du får med XP. Du verkligen behöver kasta hårdvara på Vista för att få den att köra bättre och större mängder snabbt minne och en snabb hårddisk för att förbättra uppstart hastighet är två bra sätt att göra det. Lenovo Arén? T dårar men de vet de flesta av sina företagskunder vann? T står för Vista tvingas på dem, och så Windows XP Professional är fortfarande ett alternativ för T61 om du så önskar.

När det gäller att få Vista att prestera bättre, är 1GB Intel Turbo Cacheminne alternativ på T61 avsedd att samverka med Vista för att förbättra systemets prestanda, hade jag inte möjlighet att testa detta ändå.

Riktmärken

Riktmärkena kommer att spela ut allt detta prat om den nya Intel Santa Rosa-plattform är snabbare.

Super PI, används för att testa CPU-prestanda genom att beräkna pi till 2 miljoner siffrorna i precision, visar att T61 kunde överträffa den äldre generationen ThinkPad med liknande clockspeeds.

Super Pi Jämförelse resultat

Notebook Tid
Lenovo ThinkPad T61 (2.00GHz Core 2 Duo Intel T7300) 59s
Lenovo ThinkPad T60 (2.00GHz Core 2 Duo T7200) 1m 03S
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M)

1m 45s
Toshiba Satellite P205-S6287 (1,73 GHz Core 2 Duo Intel T5300) 1m 24s
Toshiba Satellite A205 (1,66 GHz Core 2 Duo) 1m 34s
HP Compaq 6515b (1.6GHz AMD Turion 64 X2 TL-52) 2m 05s
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T2400) 59s
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core 2 Duo) 1m 02S
Toshiba A100 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
Samsung X60 (1,66 GHz Core Duo) 1m 29s
HP dv5000z (2,0 GHz Sempron 3300 +) 2m 02S

De 3DMark05 syntetiska grafik benchmark resultat. Det är ganska uppenbart att Intel X3100 grafikkort är en förbättring på förfarandet Intel GMA 950.

3DMark05 Jämförelse Resultat

Notebook 3D Mark 05 Resultat
Lenovo ThinkPad T61 (2.00GHz Core 2 Duo Intel T7300) 911 3DMarks
Toshiba Satellite P205-S6287 (Intel 1.73GHz T5300 + GMA 950) 559 3DMarks
HP Compaq 6515b (1.6GHz AMD Turion 64 X2 TL-52, ATI X1270) 871 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 2.013 3D Marks
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400) 1.791 3D Marks
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 4.236 3DMarks
Alienware Aurora M-7700 (AMD Dual Core FX-60, ATI X1600 256MB) 7.078 3D Marks
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB) 2.092 3D Marks
Asus V6Va (2,13 GHz Pentium M, ATI X700 128 MB) 2.530 3D Marks
Fujitsu n6410 (1,66 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB) 2.273 3DMarks
Dell XPS M1210 (2,16 GHz Core Duo, nVidia Go 7400 256MB) 2.090 3D Marks

PCMark05 är en syntetisk riktmärke som testar systemets totala prestanda. T61 med integrerad grafik utvecklats mycket väl, bättre än system från förra året som hade tillägnat grafik:

Jämförelsetabell för PCMark05

Notebook PCMark05 Score
Lenovo ThinkPad T61 (2.00GHz Core 2 Duo Intel T7300) 4.084 PCMarks
Toshiba Satellite P205-S6287 (Intel 1.73GHz T5300 + GMA 950) 2.981 PCMarks
HP Compaq 6515b (1.6GHz AMD Turion 64 X2 TL-52, ATI X1270) 2.420 PCMarks
Toshiba Satellite A135 (Core Duo T2250, Intel GMA 950) 3.027 PCMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 4.234 PCMarks
Fujitsu LifeBook A6010 (1,66 GHz Core 2 Duo, Intel GMA 950) 2.994 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60, Nvidia Go 7800GTX) 5.597 PCMarks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Toshiba Tecra M6 (1.66GHz Intel T2300E, Intel GMA 950) 2.732 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, Nvidia Go 7400) 3.646 PCMarks
Sony VAIO FE590 (1.83GHz Core Duo) 3.427 PCMarks

Cinebench är ett bra återgivning riktmärke verktyg baserat på den kraftfulla 3D-program, CINEMA 4D. Dess rendering uppgifter kan betona upp till sexton multiprocessorer på samma dator. Det är en fri benchmarking verktyg, och kan hittas här: http://www.cinebench.com . Den grundläggande CPU-testet gav följande resultat, kan du se T61 Core 2 Duo kunde lätt överträffa den 2-åriga ThinkPad T43 och kant ut T60:

Test ThinkPad T43 Pentium M 2,0 GHz ThinkPad T60 Core 2 Duo 2,0 GHz ThinkPad T61 Core 2 Duo 2,0 GHz
Enkel kärna renderingsläge 222 CB-CPU poäng 327 CB-CPU poäng 331 CB-CPU poäng
Dual Core renderingsläge ej tillgänglig 592 CB-CPU poäng 616 CB-CPU poäng

Everest riktmärken och Rapport

Everest är ett program som kör en fullständig analys av en bärbara komponenter och drivrutiner och skapar en rapport, sprang vi detta på T61 bred, här är rapporten Everest produceras.

Windows Experience Index

Windows Vista har en inbyggd benchmarking program för att ange hur väl systemet kommer att köras, nedan är resultaten för T61 (poängen är av 5,0):



HDTune visade att 7200RPM Seagate hårddisk utförs beundransvärt:


(Se stor bild)

Batterilivslängd

En sak som? Är alltid ett problem med en ny plattform är batteritiden. Läsa de första recensioner som kom ut på T61 lät som dysterhet och doom med rapporter om 2 timmars batteritid. Det verkar de flesta av de ursprungliga omdömen göras med mycket makt hungriga dedikerade grafik lösningar och med en 4-cells batteri.

Jag hade möjlighet att testa ett större 6-cells batteri på ett integrerat grafik system och fick 3 timmar och 41 minuter batteritid enligt vad jag skulle anse normal användning. Jag använde T61 med skärmens ljusstyrka inställd på halv eller lägre, optimerad Vista batteri inställning, trådlös iväg till det här numret. I ett tortyr test som jag skärmens ljusstyrka till toppen nivå sätta i en DVD (Stargate) och spelade det tills batteriet träffar 5% och PC somnade? som hände efter exakt 2 timmar och 15 minuter. Jag skulle? Inte ringa så illa, det? Ll ta dig igenom de flesta filmer.

Nackdelen med ett 6-cells batteri är att det sticker ut på baksidan (se bilder) och väger mer, men jag? M alltid vara villiga att bära lite mer tyngd för en extra timme batteritid. En positiv kommentar som bör göras är att nätadaptern är trevligt och små, det är faktiskt samma storlek som X60 ultraportabel serien adapter.

En cool funktion Lenovo har lagt kallas batteri stretch. I grunden är det? Är en programvara applet som låter dig välja in och ut ur vissa funktioner energisparfunktioner och det visar hur mycket batteritid ett alternativ får du. Till exempel kontrollera minska skärmens uppdateringsfrekvens alternativ och du kan vinna ett par minuter batteritid, och gränssnittet kommer att visa dig att approximation. En video visar bäst här:

Värme och fläkt

När en anteckningsbok släpps det? Ar snabbare och företaget hävdar att det är svalare och tystare än den förra generationen, måste du höja ett ögonbryn. Jag var en skeptiker när man hör detta, men efter att sätta T61 head to head med min 2-åriga T43 för att mäta systemets temps och buller när de utför liknande uppgifter, jag? Ma troende.

I grund och botten, körde T61 långt, långt svalare än min ThinkPad T43. Botten fick aldrig lika varmt på T61 och runt det kändes bara svalare. Eftersom det? Sa mycket mer värme ventilerna på T61, fläkten icke ¡¯ t behöver för att köra så mycket. Men även när det rinner, är T61 fläkten mycket tyst.

Ett diagram visar bäst hur mycket kallare T61 var än min T43, båda använder 2,0 GHz-processorer (temps tas i samma rum vid samma tidpunkter):

Notebook Temperatur vid tomgång Temp. Efter att ha kört 3DMark05
ThinkPad T43 (2,0 GHz Pentium M) 57C 68C
ThinkPad T61 (2,0 GHz Core 2 Duo) 42C 50C

Tillsatsen av fler ventilerna på T61 verkligen går en lång väg att hålla systemet svalt, men internt T61 använder ett nytt kylsystem också, så någon verklig innovativ design är på jobbet här.


Mer värme ventilerna nu på undersidan av T-serien (se stor bild)

Tangentbord / Pekplatta / styrpinne

ThinkPad T-serien hasn? T förändrats alltför mycket över tiden, och att? En bra sak, det? Är ingen idé att ändra något som? Är bara rätt. ThinkPad tangentbordet är en av, om inte den bästa, tangentbord för bärbara datorer där ute. Det finns noll flex, känns varje nyckelperson, varje nyckel bra resa / feedback och tangentbordet är full storlek.


(Se stor bild)

T61 har en styrpinne, jag älskar att använda denna och tycker det är mycket lättare än den medföljande pekplattan - det gör det så att du kan flytta markören runt på skärmen utan att behöva lyfta handen från nycklar, en mycket snabbare och lättare att kontroll stil ingång. Men den stora sak är att om pekande minne är inte din kopp te så du har pekplattan också.


Volym och ThinkVantage-knappen (se stor bild)


Strömbrytare (Visa större bild)

Trådlös

ThinkPad T61 använder Intel 4965 trådlöst chip som erbjuder 802,11 a / b / g / n trådlös mottagning. Alla dina grunder omfattas där och de större räckvidd 802.11n erbjuder är på bordet om du har en 802.11n-router. Intervallet för ThinkPad är teoretiskt större nu när locket materialet har ändrats till plasten också. Antennen drivs upp genom locket för bättre mottagning ser, och det nya locket materialet tillåter radiovågor att nå antennen lättare. Jag kunde bara testa upp till 100-meter från min NetGear WGR614 802.11g trådlös router, som jag föraktar för sin dåliga prestanda och tendens att släppa anslutningar, men T61 fungerade bara bra med det och jag har aldrig haft ett samband droppe och genomströmning var genomgående bra.

T61 erbjuder också med integrerad WWAN via Verizon som tillval, kan även Bluetooth konfigureras som en inbyggd alternativ.

Programvara

Du kan få olika smaker av Vista eller Windows XP Professional som förinstallerade operativsystem på T61. Bloatware hålls till ett absolut minimum eftersom detta är ett företag bärbar dator. Intressant Google-program inte längre föreligger som det var på T60 får du faktiskt en Windows Live Toolbar och söka ingår nu? Jag hittade dem vara värdelös, men du kan ta bort dem. Den snabba lista på vad du får i form av programvara är följande:  Rescue and Recovery,  Access Connections  Client Security Solution, ThinkVantage Productivity Center, ThinkVantage System Update System Migration Assistant,  Lenovo Multimedia Center,  Norton Internet Security , Diskeeper Home, PC-Doctor  ThinkPad Utilities (Power Manager och presentation direktör),  Adobe Reader,  Windows Live Toolbar,  Windows Live Search,  Picasa från Google.

De flesta av programvarorna är användbar, särskilt ThinkVantage relaterade tillämpningar de? Re mycket mogna mjukvaruverktyg som gör saker som säkerhetskopiering av data, hantera dina systeminställningar och konfigurera den bärbara datorn lätt att göra. Picasa är faktiskt trevligt att ha förinstallerade som jag alltid hämta det när jag? M inrätta ett nytt system, det? Är en trevlig och enkel (och gratis) fotoredigering verktyg att använda.

Garanti

Den förvalda garanti för en T61 är ettårig, men du kan alltid uppgradera till 3-år. Visa vårt garantiinformation för mer information. En intressant TID-bit att veta är att ThinkPad garantier är annorlunda än de flesta andra bärbara datorer. De följer maskinen, inte köparen. Ingen registrering eller inköpsbevis någonsin nödvändig. Om du säljer din ThinkPad, finns det inget behov att överföra garantin. Maskintyp och serienummer krävs för att slå upp det: Garanti




Slutsats

Den ThinkPad T61 14,1 " widescreen notebook är lätt att rekommendera som en bärbar dator för dem som vill ha ett slitstarkt system som ger kraftfull prestanda på resande fot. Det nya kylsystemet designen gör underverk för att hålla temperaturen på den bärbara datorn ner under 50C och begränsa behovet av fläkten att köra. Tangentbordet är så bra som någonsin, den robusta bygga stora, och de nya portar är uppskattade. Jag skulle vilja se en ljusare skärm alternativ, i starka lägen kontorsbelysning skärmen kan visas ganska urblekta. Övergripande om ThinkPad T61 gör ett bra jobb att kombinera utmärkta användbarhet funktioner och prestanda, hålla T-serien väl etablerad som den ledande bärbara Business Notebook.

Fördelar

  • Utmärkt byggkvalitet, magnesium interna bur i locket och kroppen ger extra skydd
  • Keyboard är mycket användbar, en av de bästa i branschen
  • Systemet fungerar sval, även om den nu har mer kraftfull processor
  • FireWire och media kortläsare är trevliga New Port alternativ för T-serien
  • Goda prestanda och bra batteritid med integrerad grafik
  • Integrerad WWAN och webbkamera är trevliga alternativ för att få

Nackdelar

  • Skärmens ljusstyrka saknas i stark belysning situationer skärm visas tvättas ut
  • Skulle snarare inte ha Windows Live Toolbar inbyggd
  • T61 är tjockare än ThinkPad T60 och T43 bärbara datorer
  • Skärm är inte centrerad


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar