fredag 11 maj 2007

Compaq Presario C500T Recension

Compaq Presario C500T Recension
med mtruo001 - 2007/05/11

av Michael Truong

Detta är en översyn av Compaq Presario C500 budget bärbara från HP. Det är en 15,4-tums skärm, vilket gör det till en vanlig bärbar dator. Även med gamla Celeron M-teknik erbjuder denna bärbara dator några trevliga funktioner till ett ännu bättre pris.
Detta är den konfiguration som kommer ut ur lådan:

  • 15,4 widescreen, glansiga skärmen
  • Mobile Intel Celeron M, 1866 MHz
  • 512 systemminne (jag inte kontrollera hastigheten, men det var marknadsförs som 533MHz, och jag snabbt lagt en 1GB pinne av minne i denna maskin, vilket innebär totalt 1,5 GB RAM)
  • Intel GMA 950 integrerad grafik
  • 80 GB ATA hårddisk, från Seagate Technology
  • DVD / CD-RW-kombinationsenhet
  • Altec Lansing-högtalare
  • 6-cells batteri
  • MS Windows Vista Home

Det totala priset var $ 400 för den bärbara datorn plus $ 35 (efter rabatt) för 1 GB minne av avgörande minne. Och kaliforniska skatt.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Lägg märke till hur lätt mina fingeravtryck visar på kroppen


(Se stor bild)

Var och hur Köpta

Denna maskin var annonseras i min lokala Best Buy annons för $ 400. Men jag tror att affären var medborgare trots att i butik priset på maskinen var inställd på 600 $. Jag skrev annonsen ut, sade försäljaren, och han ändrade matchas annonsen priset på ett kick. Jag tror att andra butiker säljer denna maskin för runt detta pris också. CompUSA också sälja det för ungefär $ 330 efter rabatten på tiden och Office Depot sålde den för $ 380 efter rabatten.

Bygga & Design

Denna notebook är gjord helt i plast. Enligt min mening är plasten runt den bärbara datorn ganska tjock och stel. Utseendet / känslan av den bärbara datorn är ganska trevligt. Det är inte spännande som HP dv6000 serien utan har en elegant, minimalistisk, essentialistiska design. Den bärbara datorn känns inte som så billigt som priset återspeglar.

Trycka på baksidan av denna bärbara dator producerade en liten LCD-rippel, vilket indikerar att locket kan erbjuda lite mer skydd. Det är inte förvånande med en budget bärbar dator som denna dock.


Höger sida: hörlursuttag, mikrofon, USB-port, optisk enhet, eluttaget (se stor bild)


VGA-bildskärm ut port, S-video-port USB-portar (se stor bild)

Skärm

Ur den här ser skärmen underbar. Den blanka skärmen ger bilder fin kontrast. Skärmen är mycket levande och ljus och jag hade inga problem med döda pixlar som visas på LCD-skärmen. Ett klagomål jag har är att jag känner betraktningsvinkeln är dålig. Varje gång du tittar på och är inte direkt framför skärmen och sedan färg förändring kommer att ske med bilden. Jag vet att detta är en fråga till viss del med alla bärbara datorer LCD-display, men det verkar speciellt sant för C500.

Skärmen har 32 kvalitet bitars färg, 1280x800 upplösning och 60 Hertz Uppdateringsfrekvens (som du inte kan ändra):


(Se stor bild)

Processor och prestanda

Allt jag verkligen använda denna laptop för att leka med Windows Vista, se nedladdade filmer (ja, lagligt) med VideoLAN, surfa på webben, installera program, använda MS Word, titta på föreläsningsanteckningar och söka efter virus med AVG. För dessa uppgifter den bärbara datorn gick smidigt och felfritt.

Med Intel GMA 950 integrerad grafik på denna maskin, skulle jag tänka mig någon 3D-spel inte skulle köra bra, om alls. Jag försökte köra Starcraft Broodwars och utfört felfritt, men sedan igen kraven för det spelet är bara för att ha en Pentium 90 eller högre och 16 MB RAM!

Det enda problemet med prestanda jag hade tittade en nedladdad film med VideoLAN. När du spelar min första film, frös skärmen medan ljudet spelas upp normalt. För att åtgärda detta, ändrade jag bara VideoLAN s "modul videoutgång" (finns i optioner) till "Direct X" Efter justering denna inställning, spelade filmer bra på den här maskinen.

Denna laptop var användbart med 512MB RAM det spelet installeras som standard beloppet. Uppgraderingen till 1,5 GB RAM gjorde denna laptop från användbar till riktigt bra. Jag vill påpeka att nedladdade filmer spelar bra med VideoLAN endast använder 512 MB RAM efter justering modulen videoutgång.

Riktmärken

Alla tester kördes med 1,5 GB RAM-konfiguration. Den bärbara datorn var inkopplad

Super Pi

Super Pi är ett program för benchmarking som tvingar processorn att beräkna accuracty av Pi till 2 miljoner siffror. Det är ett bra test för att bestämma processorhastigheten.

Laptop Super Pi Resultat (2 miljoner siffror)
Compaq Presario C500 (1,86 GHz Celeron M) 1m 29s
HP Pavilion dv9000t (1,66 GHz Core 2 Duo) 1m 18s
Samsung X60 (1,66 GHz Core Duo) 1m 29s
Dell XPS M140 (1,86 GHz Pentium M) 1m 41s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook A6010 (1,66 GHz Core 2 Duo T5500) 1m 22s

Everest Home Edition

Everest är ett program som visar grundläggande information om ditt system. Det finns också ett system för verktygsminnet riktmärke, efter är resultaten efter att ha köra den på rätt C500: Everest Home Edition systemminne latens: 106,7 ns

Everest

Windows Vista har en egen rating / riktmärkessystem:

Windows Index

6 poäng är max i varje kategori.

Värme och buller

Värme och buller är inte ett problem med den här maskinen. Fläkten slås bara på när du gör saker som är lite mer processor intensiva, som att spela Starcraft eller kör Super Pi. Även när det är på, är bullret mycket låg. Jag kan höra hårddisken "tänka", andra kanske kallar detta lugnt klicka. Den bärbara datorn genererar inte några andra ljud förutom hårddisken och fläkten - inga konstiga surrande ljud.

Jag kan tänka mig att Celeron M och GMA 950 är inte riktigt stora på energiförbrukningen, och därmed token inte heller är de värmeanordningar. Ibland kan jag känna tangentbordet blir varm.

Tangentbord och pekplatta:

Jag vill tacka Compaq för att placera "Ctrl", där den ska placeras - i det nedre vänstra hörnet. Tangentbordet känns tunn, det flexar överallt, men mest i mitten. Men jag vet inte vad big deal om tangentbordet böjning är, det påverkar inte något jag gör alls. Multimediaknappar dubbelt som F-tangenterna. Den trådlösa modulen i denna maskin har sin egen knapp för on / off, vilket jag tycker är mycket trevligt. Även volym / sekretess har egna nycklar, som är viktiga för bärbara datorer.

Pekplattan är standard. Jag gillar närvaron av den vertikala och horisontella rullar:


Tangentbord: meddelande läge CTRL-tangenten och volym / WIFI-knappen på ovansidan. Också att märka de stora luckorna till höger på ENTER. Detta kan vara dåligt som saker kan falla in i den och fastna. (Se stor bild)


Närbild av volym / WIFI nycklar. Lägg märke till fler stora luckor som separerar F-tangenterna. Också att märka gångjärnen som håller skärmen till kroppen. (Se stor bild)

Bloatware

Denna notebook hade några bloatware program ur lådan. Norton Testversionen hogged mest resurser och helt enkelt avinstallera det fram en märkbar förbättring i prestanda. Jag installerade AVG som antivirusprogram istället. Denna notebook kom också med en gratis testversion av MS Office 2007. Jag kan inte aktivera detta program, uppgradera detta program och kan inte avinstallera detta program. Avinstallera Microsoft Office Home och Student 2007 via kontrollpanelen gav mig felmeddelandet "Språket i denna installationspaketet stöds inte av ditt system." Stora hej?

Slutsats


Fördelar

  • Ganska grundläggande anteckningsbok för en nicly icke-baspris
  • Trevliga funktioner för en budget bärbar dator: trådlös knapp, volymknappar, glänsande skarp skärm, varumärke högtalare namn.
  • Skärmen ser mycket trevligt, jämfört med LCD-skärmar jag har hemma.

Nackdelar

  • Bör ha kom med mer än 512 MB RAM
  • MS Office 2007 var den ultimata irriterande bloatware
  • Skärm Ripple
  • Betraktningsvinkel sämre i min mening.

Min personliga slutsats är - varje mormor förtjänar åtminstone något som Compaq Presario C500t (med uppgraderade systemminnet för att minska risken för högt blodtryck).



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar