tisdag 29 maj 2007

Alienware M9700 Recension

Alienware M9700 Recension
av big_greasy_taco - 2007/05/29

av Daniel Senechal

Alienware Aurora M9700 är en stationär dator stil bärbar dator med en 17 "widescreen LCD. Nästan varje aspekt av denna laptop är anpassningsbar från färgen på komponenterna genom Alienware under konfigurationen eller eftermarknaden, beroende på vilken typ av maskin du behöver. Med möjlighet att konfigurera dubbla Nvidia grafikkort, är den kapabel att hantera en hel del. Med en bas pris på $ 1599, är 9700 jämförbar prissatta till många av sina konkurrenter, även om priset träffar taket på runt $ 5000!

Översikt

Först och främst gör Alienware en mycket attraktiv dator. Från glödande främmande huvudet till högglans färg, vet du att du har ett odjur på händerna. Som jag sa, nästan alla komponenter uppgraderas. Här är konfigurationen jag valde den totala inklusive moms och frakt kom fram till bara blyg av $ 2400. Även om jag måste säga laddning $ 100 för sjöfarten är bara löjligt.

  • Processor: AMD Turion 64 Mobile ML40 2.2GHz 800MHz FSB 1MB L2-cache
  • Operativsystem (Office-program ingår ej): Äkta Windows Vista Home Premium - utan fjärrkontroll eller TV-tuner
  • Chassi: 17 "WideUXGA 1920 x 1200 LCD med Clearview teknik - Conspiracy Blå
  • Moderkort: Alienware NVIDIA Mobile SLi Chipset
  • Minne: 1 GB Dual Channel DDR SO-DIMM på 400 MHz - 2 x 512 MB
  • System Drive: Singel drivsystemkonfiguration - 80GB Serial ATA 1,5 GB / s 5400 RPM w / NCQ & 8MB Cache
  • Optisk enhet: 8x Dual Layer CD-RW/DVD +-RW w / Nero Software
  • Video / Grafikkort: Dubbla 256MB NVidia GeForce ™ Go 7900 GS - SLI aktiverat
  • Ljudkort: High-Definition Audio med surroundljud
  • Trådlös nätverkskort: Intern 802.11b / g WiFi-kort
  • Kommunikation: Inbyggd 10/1000Mb Gigabit Ethernet & 56K V.92-modem
  • Bluetooth: Integrerat Bluetooth-enhet
  • Primärt batteri: Alienware m9700 12-cells litiumjonbatteri Smart Battery Pack
  • Garanti: 1-Year AlienCare Avgiftsfritt 24/7 Phone Support w / platsen-service
  • AlienRespawn: Alienware Respawn Recovery Kit
  • Alienware Extra: Alienware Mousepad
  • Alienware Extra: AlienInspection - Exklusiv integration och inspektion - 100 $ Värde - GRATIS!
  • Gratis Alienware T-shirt: Gratis Alienware T-Shirt - Black

Orsaker till att köpa

Jag kommer att vara en nybörjare på college denna kommande höst och jag var i behov av en ny laptop. Jag hade alltid velat få en Alienware, och jag tänkte att detta var den bästa tiden för att få en. Jag har alltid varit en spelare, så naturligtvis jag ville få en gaming laptop. Alienwares varumärke har alltid förknippats med spel, och det ser riktigt cool!

Bygg och Design


Alienware M9700 i komplott Blue (se stor bild)

Som jag sa, är 9700 en stationär dator, så planerar att bundna till en power-sladden. Det är inte nödvändigtvis en dålig sak, men bärbarhet är en fråga på drygt £ 13. Den byggkvalitet på denna laptop är top notch. Det känns mycket solid runt, men särskilt på tangentbordet. Det finns absolut inget flex, och nycklarna har en mycket trevlig känsla. Skärmen hålls upp bra och tätt, med absolut ingen sloka.


Lock vy med den ikoniska Alien huvudet (se stor bild)

Utformningen av 9700 är fantastisk. Den blanka färgen påminner om en bil, och kanske behöver lite vax i framtiden! Jag älskar den glödande främmande huvudet, låter den alla vet vad du packar. Accent gummigrepp är också mycket sportig och ger en fin kontrast till konspiration blå färg. Allt som allt, skulle jag säga Alienware slog en homerun med utformningen av denna laptop.


Lägg märke till den glansig svart finish runt skärmen (se stor bild)

När du öppnar upp botten av denna laptop, är du hälsade med en imponerande utsikt över alla komponenter. Det är skönheten som definierar Alienware från andra tillverkare kan du komma faktiskt allt lätt att uppgradera själv.


En titt på de interna av M9700 (se stor bild)

Processor och prestanda

En besvikelse är att 9700 har inget alternativ för Turion X2. Dubbla kärnor tillåter mycket bättre multitasking förmåga. Eftersom jag inte gör mycket multitasking, det var inte ett problem i mitt beslut, men det kan vara för andra. Med dubbla Nvidia 256MB grafikkort, är processorn kommer att vara flaskhalsen i detta system.

I min användning hittills har jag stött på några problem med hastighet eller flaskhalsar medan du kör flera program.

För er som är intresserade av spelprestanda, nedan är några riktmärken för hur M9700 utförs i kör Doom 3, FEAR och Quake 3:

Tangentbord och pekplatta

En av mina få klagomål på 9700 är pekplattan. Den är målad i samma glansiga färg som chassit, därför gör spårning svårare än jag skulle vilja. För bara Internetsurfning och andra enkla uppgifter är det bra, men spel är omöjligt. Jag har en Logitech G5 Gaming Mouse som jag använder, så pekplattan endast kommer att användas på språng för mig.


Utsikt över tangentbordet och pekplattan (se stor bild)

Att vara en stationär dator, har tangentbordet en fullständig numeriska knappsatsen, en trevlig funktion för spel. Det är mycket bekväm att använda, och chassit under dina händer förblir sval, en hyllning till den utmärkta kylsystemet används i denna laptop. Det finns knappar längst upp på tangentbordet för användning med media (spela upp, stoppa, hoppa, paus, etc. ..) en praktisk funktion.

Skärm / upplösning

Som jag sa, jag är något av en pixel knarkare, så ju högre upplösning desto bättre. Alienware levererar med en av de snyggaste skärmarna jag har sett. Med en upplösning på 1920 x 1200, finns det säkert en hel del fastigheter som hade. Jag var ursprungligen woried om en död pixel eller två i denna massiva skärmen, men det finns inte en som hittas. Alienware har ett utmärkt död pixel policy dock. Den höga glansen kan vara svårt att se i direkt solljus, men någon annanstans är det bara fantastisk.

Ingång och-utgång

På vänster sida av den bärbara datorn, finns det två USB 2.0-portar, en 4 stifts FireWire-port, den 10/1000 Ethernet-port, 4 i 1 media kortläsare (SD / MS / MSPRO / MMC), och Express Card Slot (54mm). Den högra sidan har hörlursuttaget, MIC-uttaget, volym vredet, surround portar ljud, optisk port och en enda USB 2,0-port. Baksidan har VGA-utgången, DVI-utgång, S-video utgång, en USB 2.0-port, makt-in port, 56K-modem, S-Video in, sist den koaxiala porten.


Vänster sida av Alienware M9700 (se stor bild)


Höger sida av Alienware M9700 (se stor bild)


Baksidan av Alienware M9700 (se stor bild)

Batterilivslängd

Batteriets livslängd på den här datorn handlar om vad jag förväntade mig för en så stor, hög prestanda gaming laptop. Den 9700 tömmer batteriet som en fet unge äter ho-ho-talet. Jag fick 1 timme 25 minuter på prestanda läge, och 1 timme 45 minuter på batteriet sparare läge. Som jag sade tidigare, förväntar sig att bli bundna till ett eluttag! Om du letar efter något bärbara, se annat där.

Värme och buller

Kylsystemet på 9700 fungerar mycket bra. Jag kan känna någon värme på mina händer medan du skriver, en mycket trevlig egenskap. Men du kan grilla en weenie bakom avgasporten på denna laptop. Det blir ganska varmt, vilket är att vänta från en hög prestanda maskin.

Buller hålls till ett minimum, när du kör spel, fansen är verkligen hörbara, men inte annoyingly. På tomgång, det är nästan tyst. Det är verkligen inget att klaga på.

Slutsats

Alienware M9700 är en full skisserat, högpresterande gaming anteckningsboken. Det har hanterat alla program jag har kastat på det med lätthet, med bara en GPU aktiverad sinne du (Windows Vista stöder inte SLI grafik än kommer en förare att vara tillsammans inom kort). Alienware visade oss än en gång hur en gaming anteckningsboken ska byggas genom sin konstruktion och prestanda. Jag kommer att vara en nybörjare på college till hösten, och 9700 bara verkligen verkade ett bra val för mig. Jag har alltid velat en Alienware, och 9700 har inte besvikna.

Fördelar:

  • Gorgeous design
  • SLI-teknik
  • Bedövning skärm och upplösning
  • Alienware Varumärke

Nackdelar:

  • Pris
  • Fraktkostnader
  • Pekplatta
  • Batteritiden på kortsidan
  • Enda processor


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar